標題: 白德民18/9 淡靜有原因 [打印本頁]

作者: kmbsuperbus    時間: 17/9/2011 12:11 PM     標題: 白德民18/9 淡靜有原因

白德民淡靜有原因

大摩主帥白德民上周日先以「厲行星」、「醒目精英」起孖,自此好似搵夠咁,剛戰只騎「馬主光輝」、「六六精英」兩隻,明日仲誇張,只騎「天賜福星」,雖然佢老細大摩都係獨出呢隻,但照計佢騎功咁好,正常應該大把練馬師搵佢幫手,事關一出報名表,個個都睇到大摩只此一匹,即係其餘9場,白德民都好得閒鵅C

據Helen打探番薄A原來蠸m馬師唔係冇搵白德民,只係食檸檬;佢]話白德民冇講點解唔接外線座騎,但就估計同佢準備返澳洲出戰有關。下個禮拜六,「摩法神采」將會跑考菲爾德馬場一級賽1400米奇勒錦標,咁萬一騎其他馬房黻迅Q罰,分分鐘打亂晒大摩部署;相信大家都知道,除驉u摩法神采」,仲有隻「火龍駒」都已身在澳洲,呢兩駒跟住呢幾個星期,有一連串大賽要跑,仲有本月底,又可能飛過去騎「鳥語花香」,咁你話如果因其他倉口馬被罰,白德民嶺彌o起呢隻鑊先?諗到呢度,可以想像的是,白德民短期內會十分十分小心,咁排外檔要搶位鵅u天賜福星」,Helen會照樣捧場,10蚊咁多囉!

新報 17-9-2011
http://www.hkdailynews.com.hk/horse.php?id=181676

白德民真係身負重任啊! :ccccc:
作者: taxi2003    時間: 17/9/2011 12:32 PM

預告埋外疊游馬河?:yyy:
作者: 智弱網民    時間: 17/9/2011 12:37 PM

隻馬無態, 十蚊都費事俾:yyy:
作者: 細B    時間: 17/9/2011 01:12 PM

尋晚睇隻馬仲係好重身....仲要外檔....買條毛咩:rrr: :rrr:
作者: keywinner    時間: 17/9/2011 06:02 PM

=.=
肯定係有壓力之下被逼唔接得外線座騎LA

身為騎師, 邊會有咁多顧慮, 有人俾馬騎就實接GA LA
真係人在江湖身不由己:ooo:

俾著我係白德民, 倒不如申請做公司騎師, 幫馬會打工好過幫亞摩LA:yyy:
作者: 智弱網民    時間: 17/9/2011 06:28 PM

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 17/9/2011 06:02 PM 發表
=.=
肯定係有壓力之下被逼唔接得外線座騎LA

身為騎師, 邊會有咁多顧慮, 有人俾馬騎就實接GA LA
真係人在江湖身不由己:ooo:

俾著我係白德民, 倒不如申請做公司騎師, 幫馬會打工好過幫亞摩LA:yyy:

自由對某D人嚟講唔係咁寶貴嫁JA:yyy:
作者: horsefai    時間: 17/9/2011 08:05 PM

幫阿摩先搵得多真銀
作者: keywinner    時間: 18/9/2011 11:59 PM

QUOTE:
原帖由 horsefai 於 17/9/2011 08:05 PM 發表
幫阿摩先搵得多真銀

又好似係喎 :lll:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0