標題: 金鎸龍華大熱倒灶 [打印本頁]

作者: 天使小帕    時間: 13/11/2011 05:59 PM     標題: 金鎸龍華大熱倒灶

金鎸龍華早段搶到上曬口,隻馬走得好唔順,唔知杜利萊搞緊乜,將佢跑國際賽嘅希望徹底碾碎。
睇佢後段又憑鬥心沖到上第四,覺得呢隻馬都系跑長D好,1200嫌短了。
其實好似老鄭話齋,隻馬稍嫌瘦弱,應該抖夠再出。點知隔冇幾耐又谷佢一場,搞到宜家咁,真系:uuu: :uuu: :rrr:
希望龍華系馬主真系唔好急功近利,比隻馬養翻好再出啦。鄭俊偉唔知搞唔搞得掂佢,對老鄭D練馬功夫表示嚴重懷疑。。。
:rrr: 金鎸龍華呢場大熱倒灶,同馬主、練馬師急功近利以及騎師跑法差有莫大關係:ffff: :uuu:

作者: 自由雨滇行    時間: 13/11/2011 06:19 PM

轉去伍碧權啦:jjjj:
作者: 何良    時間: 13/11/2011 06:23 PM

133磅跑第4都唔算太差,,唔覺得呢隻馬有短途馬王級數,,加埋個練馬師...想再進步ge轉去big4啦
作者: 阿源    時間: 13/11/2011 06:25 PM

應該係跑得太密:ppp:
以隻馬質素應該可以贏GROUP
作者: 李澤楷    時間: 13/11/2011 06:26 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 13/11/2011 06:25 PM 發表

次次以為無力,最後100米又有番力上.

好似打機咁出到必殺技:fff:
作者: ryhme1    時間: 13/11/2011 07:07 PM

轉倉
作者: 大關刀    時間: 13/11/2011 07:31 PM

呂:jjjj:
作者: 櫻花    時間: 13/11/2011 07:31 PM

鄭生 同 沈生 谷跑1,2場就ok.
要長期密跑都有,二條友都未唔夠功力:ppp:
作者: 小野伸二    時間: 13/11/2011 07:53 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 13/11/2011 06:26 PM 發表

次次以為無力,最後100米又有番力上.

好似打機咁出到必殺技:fff:

一瞬切:jjjj:
作者: S.WEEK    時間: 13/11/2011 08:07 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 13/11/2011 07:53 PM 發表

一瞬切:jjjj:

23.06 未段時間點樣一瞬切 :yyy:
作者: souphen    時間: 13/11/2011 08:51 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 13/11/2011 08:07 PM 發表

23.06 未段時間點樣一瞬切 :yyy:

接戰O就真 :yyy: 上場嬴都係最後100米發動接戰O 立即加速嬴 :fff:
作者: 好爸爸    時間: 13/11/2011 08:59 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 13/11/2011 06:25 PM 發表

有幾密?今場先係季內第二場+距離上場出賽超過一個月
正係因為隻馬有贏group級數,練馬師先會想谷分跑國際賽

其實今場輸既原因都正如杜杜上場所講-落腳轉慢+性能開始轉變
我覺得呢隻應該係一哩馬,不過而家短途欠大將,鄭生先會將目標放係短途錦標
作者: 小野伸二    時間: 13/11/2011 09:01 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 13/11/2011 08:59 PM 發表

有幾密?今場先係季內第二場+距離上場出賽超過一個月
正係因為隻馬有贏group級數,練馬師先會想谷分跑國際賽

其實今場輸既原因都正如杜杜上場所講-落腳轉慢+性能開始轉變
我覺得呢隻應該係一哩馬,不過而 ...

唔算欠既,,其實短途個堆質素唔錯..就係太平均咁解

之不過係經歷完精英大師同蓮華龜時代,大家都覺得要有隻領頭羊姐

希望輸埋今場肯上千四/一哩試下:ppp:
作者: kaosen    時間: 13/11/2011 09:04 PM

唔知點解我真係唔覺依隻馬有咁超:ppp:
作者: mR.偉    時間: 13/11/2011 09:21 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 13/11/2011 09:01 PM 發表

唔算欠既,,其實短途個堆質素唔錯..就係太平均咁解

之不過係經歷完精英大師同蓮華龜時代,大家都覺得要有隻領頭羊姐

希望輸埋今場肯上千四/一哩試下:ppp:

我都覺短途中準唔差,,,只不過無精英大師姐..:ppp::ppp:
作者: 冼馬田    時間: 13/11/2011 09:53 PM

輸一場馬0者,唔駛咁大反應下話?﹗:aaa:
作者: kaosen    時間: 13/11/2011 09:55 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 13/11/2011 06:19 PM 發表
轉去伍碧權啦:jjjj:

+1
作者: 跑道    時間: 13/11/2011 10:36 PM

伍碧權.今季真系勁.比big4更強.:jjjjj:
因為big4中.有個成日吾出馬.啤酒成績更失望.不過開出d倍率勁啦.:jjjj:
作者: keywinner    時間: 13/11/2011 11:01 PM

證明左隻馬暫時未夠實力讓牛精大師和皇帝旨令磅

以質素計, 龍華應該高過呢兩隻, 平磅跑會唔同

當然牛精大師同皇帝旨令都係好好的馬, 輸俾佢地都唔出奇
作者: timothyhin    時間: 13/11/2011 11:08 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 13/11/2011 09:53 PM 發表
輸一場馬0者,唔駛咁大反應下話?﹗:aaa:

之後總會有人奶大倉鞋底:yyy::yyy:
作者: kewell    時間: 14/11/2011 12:17 AM     標題: 回復 #13 小野伸二 的帖子

冇錯, 其實而家反而好, 短途唔同跑法都有唔錯既馬, 可以令到更加有機會贏到場g1
作者: 細B    時間: 14/11/2011 08:35 AM

係呢場一出個排位...我就估到佢好大機會輸....
隻馬本身上次出賽pick up追上黎已經遲....
佢1200米的確係超多少....但隻馬今次係133磅....對於一隻pick up需時既馬絕對無利
隻馬未段仲可以追到上黎第4....証明左本身實力....睇埋下場先再作定奪都未遲啦~~

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0