標題: 毋庸置疑,雄心威龍依然超級實力 [打印本頁]

作者: 天使小帕    時間: 20/11/2011 05:06 PM     標題: 毋庸置疑,雄心威龍依然超級實力

試諗下,今場比人頂到出三四疊,全程望空,隻馬一度想放前跑,好似加州仔新加坡果場咁。如果唔系紀仁安韁繩好,早就搶前了。。。我相信任何一個馬迷都知咁對於一隻留前鬥后既馬來講影響有幾大。換左其它後勁馬,咁跑法早就散鬼曬。而馬王居然可以頂到最後一刻,實力真系超曬班。今場卡達聖贏雄心威龍完全贏形勢,實力依然次馬王一皮。不過今次紀仁安一定要反思今場跑法,點解唔早DCUT埋二疊,結果開閘400米就比人頂出三疊埋唔到,好似馬偉昌果場滑鐵盧。
    我相信馬王依然系馬王,實力擺系度,希望吸取今次教訓,堅決CUT二疊搵遮擋留後,香港盃為港爭光:gggg: :gggg:

作者: 小提琴手    時間: 20/11/2011 05:08 PM

因為佢唔想贏 :yyy:
作者: taxi2003    時間: 20/11/2011 05:10 PM

形勢唔就話cut就cut到入去咩:ppp: :ppp:

學軍事攻略咁夾硬拉落尾 :ppp: :ppp:
作者: keywinner    時間: 20/11/2011 05:11 PM

Guyon根本人未fit, 所以都唔怪得晒佢la, 個人唔fit, 就會變左有心無力lor
作者: 天使小帕    時間: 20/11/2011 05:18 PM     標題: 回復 #2 小提琴手 的帖子

:kkk: 唔會掛。。。
作者: ching0522    時間: 20/11/2011 05:20 PM

隻馬一出閘  已經快.. 佢都無推過隻馬已經系中間
佢都諗住cut入去..  見到2疊有位想cut埋去
隻戶外名駒就攝左佢個位..  吾系話cut就cut到嫁 ...
順住行舒舒服服都算...  差吾多一入灣
白德民送你一程行4疊...  無計嫁wo...人地做晒野..
做場馬都好似想你輸咁...
鬥到尾輸   可能真系個人吾夠fit...

睇隻軍事  死拉爛拉咪又一步都無...
吾覺得馬王拉後落去會贏囉...  起碼技安都真系執晒生..
作者: 長毛    時間: 20/11/2011 05:39 PM

QUOTE:
原帖由 小提琴手 於 20/11/2011 05:08 PM 發表
因為佢唔想贏 :yyy:

you can see that ticket in his hand ....

long time havent see a trainer bet other trainer's horse ... :fff: :fff:
作者: 長毛    時間: 20/11/2011 05:40 PM

QUOTE:
原帖由 天使小帕 於 20/11/2011 05:06 PM 發表
試諗下,今場比人頂到出三四疊,全程望空,隻馬一度想放前跑,好似左k早就散鬼曬。而馬王居然可以頂到最後一刻,實力真系超曬班。今場卡達聖贏雄心威龍完全贏形勢,實力依然次馬王一皮。不過今次紀仁安一定要反 ...

馬王 = Sure win?
1600 is not 2000 ....
作者: 魚仔餅    時間: 20/11/2011 05:57 PM

技安心不在焉
作者: kaosen    時間: 20/11/2011 05:58 PM

你問技安不如問依神? :ppp:
作者: 魚仔餅    時間: 20/11/2011 06:01 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 20/11/2011 05:58 PM 發表
你問技安不如問依神? :ppp:

小橋抽水贏喎:fff:
作者: kaosen    時間: 20/11/2011 06:03 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 20/11/2011 06:01 PM 發表

小橋抽水贏喎:fff:

個場實情我一早睇穿佢曲線支持某繽紛:ppp:  睇死佢3x1 加州仔,繽紛仔,同雄心仔
作者: 帶來吉利    時間: 20/11/2011 06:30 PM

紀仁安 騎9隻 全線冇表現:vvv:
作者: 魚仔餅    時間: 20/11/2011 06:37 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 20/11/2011 06:30 PM 發表
紀仁安 騎9隻 全線冇表現:vvv:

正常啦:kkkk:
有心跑一隻都夠跑啦:kkkkk:
作者: 李澤楷    時間: 20/11/2011 06:41 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 20/11/2011 06:37 PM 發表

正常啦:kkkk:
有心跑一隻都夠跑啦:kkkkk:

好有蘇銘倫黎既味道.:iiiii:
作者: 神之子    時間: 20/11/2011 06:46 PM

其實有邊個世界級騎師冇跑錯馬,就如我偶像靳能叔叔當年跑爆冷一樣,有時馬王嬴你會覺得理所當然,不過人同馬,唔係電腦,錯係正常,就算係電腦都一樣會錯,有時遺憾會令人深刻
作者: 魚仔餅    時間: 20/11/2011 07:06 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 20/11/2011 06:41 PM 發表

好有蘇銘倫黎既味道.:iiiii:

學壞左啦:rrr:
作者: kaosen    時間: 20/11/2011 07:11 PM

QUOTE:
原帖由 神之子 於 20/11/2011 06:46 PM 發表
其實有邊個世界級騎師冇跑錯馬,就如我偶像靳能叔叔當年跑爆冷一樣,有時馬王嬴你會覺得理所當然,不過人同馬,唔係電腦,錯係正常,就算係電腦都一樣會錯,有時遺憾會令人深刻

當年正正係依神話爆冷有機:ppp:
作者: ユюユ    時間: 20/11/2011 10:59 PM

下場一於冇有怕
繼續雄心威龍:bbb: :bbb: :bbb:
作者: 李澤楷    時間: 20/11/2011 11:02 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 20/11/2011 07:06 PM 發表

學壞左啦:rrr:

咁好多係過份偏熱既.
作者: 魚仔餅    時間: 20/11/2011 11:18 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 20/11/2011 11:02 PM 發表

咁好多係過份偏熱既.

個練既以為佢係神,連伊神都唔怕:qqq:
作者: 智弱網民    時間: 20/11/2011 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 長毛 於 20/11/2011 05:39 PM 發表

you can see that ticket in his hand ....

long time havent see a trainer bet other trainer's horse ... :fff: :fff:

really?:kkk:
作者: CJ.    時間: 21/11/2011 12:15 AM     標題: 回復 #1 天使小帕 的帖子

卡達聖要到最後最後100米先拉到出離沖,但最後都沖嬴,仲要卡達聖1600唔係最好,期待卡達聖跑香港盃再同雄心威龍鬥過
作者: S.WEEK    時間: 21/11/2011 12:18 AM

QUOTE:
原帖由 CJ. 於 21/11/2011 12:15 AM 發表
卡達聖要到最後最後100米先拉到出離沖,但最後都沖嬴,仲要卡達聖1600唔係最好,期待卡達聖跑香港盃再同雄心威龍鬥過

無得鬥,今日雄心威龍係輸 B+2

卡達聖點取位,頭四名馬匹除雄心威龍全部都第一疊

根本係賽事形勢得益最大者

呢個就係沙田 B+2 的超級特性,今日雄心威龍留到戶外名駒後面其實都嬴左了
作者: CJ.    時間: 21/11/2011 12:25 AM     標題: 回復 #24 S.WEEK 的帖子

有冇得鬥睇完國際賽自有分曉:eee:
作者: S.WEEK    時間: 21/11/2011 12:32 AM

QUOTE:
原帖由 CJ. 於 21/11/2011 12:25 AM 發表

你唔信我都無計,形勢真係可以改變一切

卡達聖無 9 成半都 9 成

雄心威龍到現在仍然係岩岩到 8 成
作者: 神之子    時間: 21/11/2011 01:04 AM

QUOTE:
原帖由 CJ. 於 21/11/2011 12:25 AM 發表

我都係覺得冇得鬥,第1雄心威龍今日咁跑法你都係羸佢少少,你係受讓緊5磅,你估平磅會有得跑嗎?.你話卡達聖1600唔係最好,我自己覺得佢1600,1800最好,反而2000就冇咁好,雄心威龍個人覺得1400-2000都得,如果我係大摩留返佢跑1600好過
作者: 細B    時間: 22/11/2011 09:00 AM

呢場情況第一時間我諗起一隻超級馬王....
大震憾跑凱旋門=.="
出閘比預期更快....因為本身速度已經高....冇馬遮係好難留...局住自己走....擺前....返黎輸....技安冇狀態就肯定左...第一場幸運來4檔走3疊望空....其他場次....唔係10檔以上佢都可以走3-4疊....可見佢狀態去到邊=.=....

結果比我地預期雄心威龍走3,4疊真係一樣....但冇諗過會緊輸
作者: 細B    時間: 22/11/2011 09:11 AM

同埋其實有留意雄心威龍既操練....今次朝早既操練....落腳冇上次初出個時咁利落同埋咁清蜓點水....今次望落較重身小小....今次輸只係輸比一隻全程慳晒位而有後勁既馬....如果卡達聖唔係全程比佢慳....今次雄心威龍都真係冇對手
作者: 細B    時間: 22/11/2011 09:42 AM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 21/11/2011 12:32 AM 發表

你唔信我都無計,形勢真係可以改變一切

卡達聖無 9 成半都 9 成

雄心威龍到現在仍然係岩岩到 8 成

威龍今次狀態真係冇上次谷得咁勁....始終都係預賽....

再加上B+2....走外面真係蝕到扒係度....

如果話卡達聖可以贏雄心威龍....我寧願話自由好個D可以同威龍鬥下....

卡達聖個質未到GROUP 1

自由好個D係真正GROUP 1馬....鬥唔鬥到另一回事....但肯定好過卡達聖=.="....

跑盃我諗如果自由好同魔法幻影真係轉跑2400的話....

我諗場盃暫時睇都冇乜邊隻對手-.-....加州萬里隻馬好急....睇下下場會唔會好D??....計2000米實力....海外最好既飛雪又走去跑2400....真係諗唔到仲有咩馬可以同佢鬥....個個都選擇避開晒雄心威龍=.=
作者: abcde    時間: 22/11/2011 12:46 PM

威龍果日走個位 都係僅輸
我諗歷代無邊隻馬王 走果個位仲可以贏:loveliness:
作者: CJ.    時間: 23/11/2011 08:00 PM     標題: 回復 #27 神之子 的帖子

如果卡達聖跑1哩我覺得會輸,衣場軍事攻略個走勢好勁,一哩軍事攻略機會較高
作者: 希比    時間: 23/11/2011 08:02 PM

卡達聖志在出線,正賽雙龍出海但機會一定係軍事攻略機會較高

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0