標題: 好 爸 爸 元 旦 日 上 陣 ! [打印本頁]

作者: 施華    時間: 29/12/2012 06:33 PM     標題: 好 爸 爸 元 旦 日 上 陣 !

近 日 上 討 論 區 行 , 竟 然 發 現 「 好 爸 爸 」 於 澳 洲 試 閘 第 一 。 不 錯 , 係 前 香 港 一 哩 王 , 現 年 11 歲 隻 「 好 爸 爸 」 , 而 且 , 仲 報 名 元 旦 日 會 上 陣 。 初 初 見 到 呢 單 , 我 當 堂 嚇 一 跳 , 然 後 得 啖 笑 , 因 為 其 實 都 無 咩 好 震 驚 , 反 正 之 前 都 運 去 澳 門 只 係 冇 跑 , 咁 澳 洲 , 相 對 就 正 路 得 多 了 。 當 然 , 網 民 反 應 就 冇 咁 理 性 , 有 鬧 爆 馬 主 祖 宗 十 八 代 , 又 有 瘋 狂 咀 咒 個 馬 主 現 役 馬 , 咒 佢 一 世 冇 馬 贏 。 也 難 怪 , 「 好 爸 爸 」 於 馬 迷 心 目 中 有 不 可 代 替 之 地 位 , 當 年 話 要 去 澳 門 發 展 , 亦 嘈 到 拆 天 。 不 過 人 走 茶 涼 , 尤 其 走 咁 耐 , 都 變 冰 茶 了 , 故 今 次 澳 洲 出 賽 , 香 港 傳 媒 都 較 為 冷 待 , 網 上 也 不 算 群 情 洶 湧 。

若 你 問 我 , 當 然 不 忍 見 到 老 態 龍 鍾 「 好 爸 爸 」 被 人 蹂 躪 , 也 當 然 想 佢 可 以 安 安 落 落 頤 養 天 年 , 但 此 馬 話 就 話 屬 於 全 香 港 人 , 決 定 權 始 終 在 馬 主 。 或 者 馬 主 識 聽 馬 話 , 知 道 「 好 爸 爸 」 仍 然 想 跑 呢 ? 子 非 魚 , 安 知 魚 之 樂 ? 阿 葉 伯 跑 馬 拉 松 跑 到 七 十 幾 歲 仲 跑 緊 , 你 識 乜 。

已 有 當 地 賽 事 排 位 資 料 了 , 2013 年 1 月 1 日 澳 洲 費 明 頓 馬 場 New Year's Raceday , 第 六 場 Standish Handicap(G3) , 16 匹 馬 角 逐 1200 米 , 「 好 爸 爸 」 負 133 磅 全 場 最 重 , 15 檔 起 步 , 大 家 可 以 為 佢 打 打 氣 。 詳 情 可 登 入 http://flemington.com.au 睇 睇 。
作者: 何良    時間: 29/12/2012 07:51 PM

希望好爸爸場場唔肯出閘
作者: 朱健忠    時間: 29/12/2012 10:09 PM

配郭路死磅好少
作者: kunkiyt    時間: 30/12/2012 12:01 AM

好想爆句粗口,有冇搞撚錯,11歳都仲要佢跑,袁仕傑你條撚樣,有冇良心
隻馬都11歳啦,叫佢點跑,我好想隻馬快D死,等佢唔使再受苦
作者: biofather    時間: 1/1/2013 01:54 PM

好爸爸 跑第四
作者: tin7tin7    時間: 1/1/2013 02:40 PM

[iframe]http://www.racingnetwork.com.au/standish-handicap/tabid/87/date/2013-01-01/race/6/trackid/22/default.aspx[/iframe]
作者: kewell    時間: 1/1/2013 02:42 PM

4th@@
作者: balljai923    時間: 2/1/2013 02:22 PM

http://www.racingnetwork.com.au/ ... spx?mediaid=1011128

重播
作者: hkcmlawrence    時間: 2/1/2013 02:34 PM

居然仲有追勁
作者: ching0522    時間: 2/1/2013 02:55 PM

照咁睇個 馬主都吾會咁快放生佢
作者: 施華    時間: 2/1/2013 06:41 PM

黑心妍 果首歌

#是我太過愛你 願意放生你
 無謂你抱陣我也 這麼的晦氣
 我亦算知醜 無謂強迫你
 難道要我對著你 句句要生要死

就當愛錯了你 就當放生你
 無謂你說話埵部@這麼多怨氣
 我就放開手 無謂再忍你
 明白放過你是放過自己 這個道理 #

作者: 美好前程    時間: 2/1/2013 08:34 PM

本人從不講粗口,但系一提起袁屎傑 呢個畜生, 我就難免想叼 具 佬 母。如果可以卑我系具面前講一句 叼 你 佬 母  我寧願折壽1年。
作者: keywinner    時間: 2/1/2013 09:48 PM

呢場咁既賽事都叫得做G3, 澳洲D水準真係唔知點秤好LOR

11歲老馬, 負咁重磅, 仲要跑不是最擅長的路程, 都竟然可以追過咁多隻馬, 果十幾隻馬水準真係得啖笑

可能咁耐無出, 老馬有火, 咁都跑到個第四, 真係要俾個 隻馬

如果留係香港跑, 可能要落到四班先有得鬥下
係澳洲跑下呢D低水準G3都竟然仲有貨交....執到D獎金

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0