標題: 盈彩繽紛隨時退役(From:新報) [打印本頁]

作者: mR.偉    時間: 2/1/2013 11:41 PM     標題: 盈彩繽紛隨時退役(From:新報)

早兩日馬會出髐@段通告,應馬主要求,今季新馬「福駿寶」英文名已由原來Petaling Jaya Hall改為P J Hall,中文名字維持不變。一睇見個Hall字,好自然就諗起賀賢,佢英文名叫David Hall,咁琚u福駿寶」又係佢馬房,唔通馬主同佢有親,所以用個Hall字為名?本來想打電話畀佢八卦鵅A醒起佢返鷟D洲,費事打擾佢,咁睇睇主人誰屬先?哦!原來係周福安。Helen幾年前去過馬來西亞玩,知道Petaling Jaya Hall係當地好有名麉陞哄A但一般都叫P J Hall,好少人叫全名。咁周福安何許人?商界冇乜邊個唔識,佢鰤豕茼閮出生,移居香港十幾廿年,效力鴷部超級大碼頭,如嘉里建設(683)、思捷(330)、領匯(823),今年中就過檔岳少林建岳巀R新(488),主管旗下地產業務,至於Helen認識呢位仁兄,佢係參與鴷興~團體,即係「精彩遊戲」、「東方遊戲」馬主,不過聽聞佢只係柴娃娃,同囍悀秅@齊玩,依家自己養隻「福駿寶」,今後應該會多幾分投入N!
講開正途團體,經理人Benson羅名下短途怪傑「盈彩繽紛」,自上年國際賽僅敗,距今已成年冇再出賽,健康情況似乎相當可慮,Benson話佢自己已打定輸數,只係等阿John蔡約翰發落,如果真係冇得搞,退役都唔係壞事。
始終都係搞唔番
作者: 阿仙奴    時間: 3/1/2013 12:03 AM

都預左了....
作者: 雄心威龍    時間: 3/1/2013 12:49 AM

阿蔡有咁嘅心機養馬等佢康復已經好難得。換做其它傷馬一早掃左。。。
盈彩可惜了。我一直覺得佢質素比天久仲要高
作者: 西人堅    時間: 3/1/2013 12:51 AM

要來的還是要來.......整定香港依家短途冇怪獸
作者: 馬俠    時間: 3/1/2013 12:57 AM

天才馬...
作者: 細B    時間: 3/1/2013 08:26 AM

怪物消失..代表新怪物既來臨.....
作者: 阿源    時間: 3/1/2013 10:01 AM

應該養唔返

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0