標題: 天久鷹之團擬征杜拜 [打印本頁]

作者: mR.偉    時間: 10/1/2013 08:38 PM     標題: 天久鷹之團擬征杜拜

柏廐鎮倉寶「天久」於今屆香港短途錦標衞冕失敗後,一直養尊處優,練馬師方嘉柏表示有意讓此駒三月遠征杜拜,再攻金莎軒錦標。小方表示為保存馬匹實力,復出部署上將捨難取易,放棄與「雄心威龍」、「加州萬里」一眾馬王級佳駟於20日舉行的1600米董事盃硬拚,而改以月底舉行的百週年紀念短途盃,作為2013年復出的首場熱身。

至於同場賽事亦會出現另一匹久休復出的直路賽專家「鷹之團」,此駒去年遠征杜拜,在抵達當地後因腳傷退出而緣盡大賽,返港後經過跨季休養已告全面復原,文家良對於此駒復出顯得躊躇滿志,並期望以再戰杜拜阿喬斯短途錦標為終極目標。

天久而家好似跑一哩更適合

作者: 西人堅    時間: 10/1/2013 08:44 PM

金沙軒.....又留到包尾 4,5 疊跑閪咩....
去日本好過 la
作者: 雄心威龍    時間: 10/1/2013 09:02 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 10/1/2013 08:44 PM 發表
金沙軒.....又留到包尾 4,5 疊跑閪咩....
去日本好過 la

天久泥地啱跑喔,上次金莎軒係排大外檔被逼留後最外疊沖。。。如果檔位好少少未必冇機會
作者: 雄心威龍    時間: 10/1/2013 09:08 PM

感覺天久去跑金莎軒未嚐唔係一件好事,留低跑董事盃同威龍萬里攻略精子鬥可能P都冇,遠征獎金可能仲高過留低跑本地G1.
作者: 飛龍    時間: 10/1/2013 09:11 PM

鷹之團今年一定要跑得成
作者: 雄心威龍    時間: 10/1/2013 09:13 PM

QUOTE:
原帖由 飛龍 於 10/1/2013 09:11 PM 發表
鷹之團今年一定要跑得成

隻鷹轉彎X,獨沽一味直路。。。
希望今年可以跑到杜拜啦,唔好再傷了。
作者: kewell    時間: 10/1/2013 09:23 PM

天久都係1400最好
作者: 細B    時間: 10/1/2013 10:05 PM

QUOTE:
原帖由 <i>kewell</i> 於 10/1/2013 09:23 PM 發表<br />
天久都係1400最好

<br />

1200要有好檔幫幫佢
作者: 小武士    時間: 11/1/2013 12:54 AM

其實岩岩果年金莎軒同埋香港短途錦標都係輸檔位 真係無計 擺好D檔位俾佢跟前會好跑好多
作者: 西人堅    時間: 11/1/2013 12:58 AM     標題: 回復 #9 小武士 的帖子

我對於柏寶這閪人 有點擔心
呢 2 季佢簡直衰到..........
作者: 富源    時間: 11/1/2013 01:50 AM

短個兩場暫時4隻話去

唔知其餘3場會唔會有馬去呢

大魔有無興趣呀,反正威龍萬里放哂聲氣唔出去

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0