標題: 9up当秘笈! [打印本頁]

作者: maxilopez    時間: 3/3/2013 01:51 AM     標題: 9up当秘笈!

http://hk.racing.nextmedia.com/a ... amp;art_id=16850417
Dubawi 遗传能力低。akeed mofeed 不是长途马2000米也不是最好路程,其实最强应该系1600-1800米。靠质素跑2000米而已,系英国跑2000米遇上恶野可能会输
作者: maxilopez    時間: 3/3/2013 01:55 AM

遗传能力低哪有这么多好的后代。找匹5班马去配种一样可以出到马王tim照你所讲。
作者: 雄心威龍    時間: 3/3/2013 02:02 AM

恕小弟愚鈍,樓主是否在自嘲?
作者: keywinner    時間: 3/3/2013 02:27 AM

直接講~~~~

我唔覺事事為王跑1600-1800實力會有多強, 肯定未係精彩日子, 雄心威龍, 天久果D級數
跑1600米甚至乎連最強時期的締造美麗和俊歡騰都未及
隻馬需要KEEP住繼續進步先去到果D級數
呢D未來既野無人知會點

不過現在隻馬適應水土唔錯, 高伯新也練得好, 打比水準未必高之下真係跑質都有力一爭

文中說Dubawi遺傳力低又真係自膠~

不過我諗係lz你get唔到作者的意思,
佢係想講Dubawi既馬受母系影響比較大, 而唔係想話Dubawi配種能力差
係佢唔知點講點表達先會咁寫

作者: maxilopez    時間: 3/3/2013 10:14 AM

Dubawi 受母线影响更加错!
作者: kaosen    時間: 3/3/2013 10:38 AM

咪係到插晒水喇,佢咁易搵,直接搵佢傾計咪得,唔洗係到講嫁w0w
作者: keywinner    時間: 3/3/2013 01:22 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 3/3/2013 10:38 AM 發表
咪係到插晒水喇,佢咁易搵,直接搵佢傾計咪得,唔洗係到講嫁w0w

呢位寫殘體字的樓主好似好鍾意搵野出黎批評審判
作者: 駿先鋒    時間: 3/3/2013 10:32 PM

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 3/3/2013 13:22 發表

呢位寫殘體字的樓主好似好鍾意搵野出黎批評審判

呢位仁兄算好, 基本上佢都只會係兩類POST 出現: 血統 & 大摩

如果你睇友壇, 有位仁兄真係咩都批判
賢仔講走位話首飾孖寶受阻, 佢直情鬧賢仔誤導馬迷
作者: 君子    時間: 29/1/2014 09:49 AM

9up当秘笈!
作者: May_Be_83    時間: 29/1/2014 11:55 AM

作者: 冼馬田    時間: 29/1/2014 11:57 AM

做乜掘墳?!

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0