標題: RW季後賽排位及遊戲時間規則 [打印本頁]

作者: 紅孩兒    時間: 27/4/2013 06:51 PM     標題: RW季後賽排位及遊戲時間規則

經過Running兄與會長西堅兄幫手抽籤後得出既結果

呢段片大家可以欣賞下抽籤過程 冇花冇假

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5fQmrrKRMVM#

49000 = 飛神 唔好問我點解 我都唔知

賽事係哂以下呢度

作者: 紅孩兒    時間: 27/4/2013 06:51 PM

開賽前會有使者找你們做朋友 你們要accept左做朋友先可以進入會場

以下係GroupA同Group B 名單

Group A

紅孩兒 (紅鞋咒)
活力先生 (ダーレー・ホンコン)
kewell (好有勝)
Sterlingtown (牧場王)
iamjack (iamjack)
bondli (RW LEGENDS)
lawhoyin (ムーンウォーカー )

Group B

多活躍 (中國釣魚島)
bmlbml (bmlbml04)
西人堅 (サムザップ豉油好04)
飛神 (屮飛神屮)
lun108 (いたずらな頑皮仔 )
youngbb (評馬泰斗)
Running (蓮實聖司)

作者: 紅孩兒    時間: 27/4/2013 06:51 PM

舉行日期: 5月11日 (5月10日開league比選手進場)
參加人數: 14人
比賽日數: 8日內4場 (暫定)

參加比賽需知:

1) 14場比賽, 本人建議有14個騎師, 當然如果你隻隻都癲既話有10個騎師騎10隻勁馬都可以彌補不足
2) 比賽為期8日 每隔一日舉行一場比賽給選手同計分人士準備
3) 比賽期間各選手請主動進入比賽組別 入錯既可以告訴我 過左時都冇加入既就自己蝕足全日分數 我唔會理

比賽獎品:

第一名: 舊內田博幸一張 (多活躍讚助)
第二名: 新柴田善臣一張 (本人讚助)
第三名: 4星馬Kodama一隻 (lun108讚助)

作者: 紅孩兒    時間: 27/4/2013 07:23 PM

照咁睇 B組一開波就打到7彩
作者: bmlbml    時間: 27/4/2013 07:40 PM

我主號係bmlbml04
作者: 紅孩兒    時間: 1/5/2013 04:12 PM

iamjack同奸狗 留意下 有個叫RW季後賽A組同 RW季後賽B組 既玩家add左你們兩個做朋友 但你們未回覆 得閒accept 因為打聯賽就係靠佢兩個做host 謝謝
作者: lawhoiyin9    時間: 1/5/2013 04:54 PM

出咩都比人屈死
作者: iamjack    時間: 1/5/2013 05:08 PM     標題: 回復 #6 紅孩兒 的帖子

ok

作者: 紅孩兒    時間: 1/5/2013 07:48 PM

右上角果三位朋友

唔該得閒接受朋友招待 RW季後賽A組 B組

作者: 西人堅    時間: 3/5/2013 06:29 AM

打完大季好多人 變左 0 獎金..........
唔係咁把炮 一早學曬馬掛, 1400 果 d 大季冇學 WOR

究竟 有幾多人真係會打 我地的聯賽下去呢??

你地話 有咩獎品 先可以令你地積極一點?
作者: 活力先生    時間: 3/5/2013 10:42 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 3/5/2013 06:29 AM 發表
打完大季好多人 變左 0 獎金..........
唔係咁把炮 一早學曬馬掛, 1400 果 d 大季冇學 WOR

究竟 有幾多人真係會打 我地的聯賽下去呢??

你地話 有咩獎品 先可以令你地積極一點?

想要人積極D,只有夾錢買獎品,收報名費

這個宇宙不可能沒有付出就有收鑊
作者: 飛神    時間: 3/5/2013 11:12 AM

QUOTE:
原帖由 <i>活力先生</i> 於 3/5/2013 10:42 AM 發表<br />

<br />

<br />
想要人積極D,只有夾錢買獎品,收報名費<br />
<br />
這個宇宙不可能沒有付出就有收鑊

<br />

根本無關係,人地唔想打咪唔打

點解下下都要夾錢?獎品好吸引咩?
作者: 活力先生    時間: 3/5/2013 12:44 PM

因為西堅這樣問,我未講事實出來,因為,這是人性
作者: 紅孩兒    時間: 3/5/2013 12:58 PM

其實某程度上有些人唔太喜歡練馬
但一開波我敢講全會得2-3條友喜歡練馬打聯賽
現在點解越來越多人喜歡練馬打聯賽呢?
一定有佢獨特之處
唔係叫你贏哂但你點都會有一兩隻皇牌掛
練勁一兩隻贏足四日我諗點都會覺得自豪
我舉例bml有隻近年龍王京都短距離
我成日都想盡辦法去練隻贏佢
你們會不會有此恆心
定還是一開始就打算放棄?
作者: 浪漫之神    時間: 3/5/2013 01:02 PM

各有玩法 好似我 老實講我都對咩比賽/咩第1 都無咩興趣
我自在玩下馬仔 想點玩就點玩 玩的開心就算
作者: 紅孩兒    時間: 3/5/2013 01:42 PM

而家講緊我們大季後比賽既節目
所以西堅先問點解有些人獎金維持係0又報名比賽
同師兄你所講既野完全扯唔上關係吧@@
作者: 浪漫之神    時間: 3/5/2013 01:47 PM

我係回緊 飛神果幾句 人地唔想打咪唔打
作者: 紅孩兒    時間: 3/5/2013 01:53 PM

明白 下次用引用啦 哈哈哈
作者: 紅孩兒    時間: 3/5/2013 01:56 PM

QUOTE:
原帖由 <i>活力先生</i> 於 3/5/2013 12:44 PM 發表<br />
因為西堅這樣問,我未講事實出來,因為,這是人性

<br />

其實一講錢就大把問題出現
要人地夾錢不如直接去買盒卡爆仲實際
作者: 飛神    時間: 3/5/2013 02:11 PM

QUOTE:
原帖由 <i>紅孩兒</i> 於 3/5/2013 01:56 PM 發表<br />
&lt;br /&gt;<br />
<br />
其實一講錢就大把問題出現<br />
要人地夾錢不如直接去買盒卡爆仲實際

<br />

無錯 我去bid番幾舊水馬 有排打啦
作者: yinho    時間: 3/5/2013 05:19 PM

我唔會再打  一個遊戲打耐左  唔積極好正常

有獎品同冇獎品分別唔大  有幾多個人係為獎品去

我諗佢會玩係因為佢想玩  唔係為獎品而去玩嫁

而且佢係咁出卡法  變相都小左好多人   

純個人意見  不喜勿插
作者: 多活躍    時間: 3/5/2013 07:12 PM

好同意你講法 !

QUOTE:
原帖由 浪漫之神 於 3/5/2013 01:02 PM 發表
各有玩法 好似我 老實講我都對咩比賽/咩第1 都無咩興趣
我自在玩下馬仔 想點玩就點玩 玩的開心就算

作者: 多活躍    時間: 3/5/2013 07:19 PM

隻game好快走向滅亡,好似係咁印銀紙,所以野貶值.

QUOTE:
原帖由 yinho 於 3/5/2013 05:19 PM 發表

純個人意見  不喜勿插

作者: 多活躍    時間: 3/5/2013 07:49 PM

佢現在將個主戰能力改到咁勁,變相迫你地要有更多騎師,爆更多卡,公司搵更多,呢種只顧賺錢手法好討厭,已經唔同以前打腳質玩配搭咁好玩.

QUOTE:
原帖由 yinho 於 3/5/2013 05:19 PM 發表

純個人意見  不喜勿插

作者: 西人堅    時間: 3/5/2013 07:55 PM

咁唔一定要下下打贏日本仔 lor
同自己人 打聯賽其實一樣 ge

唔係都唔會 叫紅孩攪新野出來
作者: 西人堅    時間: 3/5/2013 07:56 PM     標題: 回復 #24 多活躍 的帖子

主戰其實冇勁到
我之前同依家 test 左 100 幾十次

我覺得仲渣左 tim 個別騎師
作者: 西人堅    時間: 3/5/2013 08:13 PM

佢有佢印 自己拿住幾多星都可以玩

好 la, 你話個別 會員多星馬多, 咪一齊唔打多星
中獎多, 咁咪大家一齊唔打中獎 lor.
朋友聯賽根本好多玩法都做到
作者: bmlbml    時間: 4/5/2013 12:35 AM

其實點玩法,每個玩家都有自己既方法,我地無權去控制其他玩家既玩法,呢度只係比我地呢批志同道合既玩家聚腳同交流玩法既平台,我都好羨慕人地有歷史馬,我又羨慕紅孩成手練好既靚馬,可能有一批玩家既理念會接近d,會覺得練馬,打聯賽好玩,有d玩家就覺得練馬打聯賽好浪費金錢要不斷燒錢,不過我想講,打機都係求開心,唔岩玩既會好自然慢慢淡出,唔想再練,不過我相信,重有一批玩家係好想練馬玩聯賽,最起碼我到依家對練馬打聯賽係重有興趣的,以上係本人小小既心聲,不喜勿插,謝謝
作者: bmlbml    時間: 4/5/2013 12:39 AM

另外想補充,如果玩得搞手搞既game,最起碼都應該要認真去玩,呢一個係對搞手既一個尊重,紅孩義務搞一個game出來,都係想大家玩得投入d,所以我覺得認真去玩唔單止係對其他玩家既一個尊重,亦都係對搞手既一個尊重,一種既支持
作者: 飛神    時間: 4/5/2013 12:49 AM

我個人好簡單

入左咁多騎師, 唔係唔X打番夠本先呀??
作者: bmlbml    時間: 4/5/2013 12:52 AM     標題: 回復 #30 飛神 的帖子

玩得呢隻game都冇諗過回本架啦,放左咁多次落去唔打盡佢,點對得住自己
作者: 多活躍    時間: 4/5/2013 12:39 PM

反正聯賽都係玩死馬,唔一定要經常爆卡去玩.

QUOTE:
原帖由 bmlbml 於 4/5/2013 12:52 AM 發表
玩得呢隻game都冇諗過回本架啦,放左咁多次落去唔打盡佢,點對得住自己

作者: bmlbml    時間: 4/5/2013 12:48 PM     標題: 回復 #32 多活躍 的帖子

對,練好左就唔使煩
作者: 紅孩兒    時間: 6/5/2013 12:08 AM

來來來 仲有4日就開始選手進場 大家加油呀 我都有幾隻1400待命架喇
作者: 西人堅    時間: 7/5/2013 02:01 AM

Digital 聯賽
我相信除左 opera 之外, 呢隻我係很強的

http://ownershorse.jp/stable/hor ... 5&uid=101601992
作者: 活力先生    時間: 7/5/2013 02:11 AM

呢隻馬真係惡打到暈...................
作者: 紅孩兒    時間: 8/5/2013 08:52 PM

最後 兩日
5月10日早上我會用RW季後賽A組同B組開局
到時你們留意進入場地了

5月11日比賽

總共打4日
分別係
5月13
5月15
5月17

謝謝大家
作者: 活力先生    時間: 9/5/2013 09:25 PM

經過今日測試,唔會有人夠你打,哈哈哈哈
作者: 紅孩兒    時間: 9/5/2013 09:28 PM

QUOTE:
原帖由 活力先生 於 9/5/2013 09:25 PM 發表
經過今日測試,唔會有人夠你打,哈哈哈哈

我用來練習姐 我到時只會啄住幾場黎打 放心 而且我唔一定贏硬你 你咁岩比cason殺吧了

呢度我都想講 你手馬練得好靚 證明你花左好多心機

中山無聲鈴鹿 阪神小栗帽 東京伏特加  仲有隻寶塚PISA 真係隻隻都嚇我一跳
作者: 飛神    時間: 9/5/2013 09:34 PM

有無人代我打
作者: 紅孩兒    時間: 9/5/2013 09:40 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 9/5/2013 09:34 PM 發表
有無人代我打

你唔得閒?
作者: 飛神    時間: 10/5/2013 02:08 AM

有無姐

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0