標題: 10月23日 第1場-賽事論戰 [打印本頁]

作者: 馬俠    時間: 21/10/2013 09:48 PM     標題: 10月23日 第1場-賽事論戰

[iframe]http://racing.hkjc.com/racing/Info/Meeting/RaceCard/Chinese/Local/20131023/HV/1[/iframe]
作者: 阿源    時間: 21/10/2013 10:21 PM

仁愛之友
作者: 雄心威龍    時間: 22/10/2013 12:00 AM

比你膠落五班搵食
作者: Kurofune    時間: 22/10/2013 06:13 PM

辣得喜
作者: 馬迷    時間: 23/10/2013 12:08 AM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 21/10/2013 22:21 發表
仁愛之友

仁愛之友倉主信心爆棚

容天鵬開完齋,心情都唔同晒,昨午有馬房手足見到佢係游水池旁邊,一路對住空氣咀噏噏,且不時流露微微笑容,手足初時以為佢講緊藍牙,但留意咗一陣,又唔多似,於是膽粗粗向阿頭問究竟何事令佢咁開心,原來,佢一路睇馬,一路諗番起爆「多多心得」情景,雖然臨場三十幾倍咁冷,但佢對馬主表示,可以多下注位置,然後將馬匹作連贏位膽及三重彩走三位串射,結果令到一班團體馬主有所斬獲。至於「多多心得」可以爆到冷,倉主認為只係贏在評磅員對呢隻馬大幅減分功勞,亦可以話佢算係行運醫生,事實上手練馬師不停同呢隻馬減分,今季就拉入佢個倉度,變相益咗佢。⋯⋯
喺佢今次夜賽列陣嘅批馬中,最睇好係頭場隻「仁愛之友」,不過,有馬房手足向佢提出疑問,呢隻馬跑咗好多次跑馬地,但冇次掂,谷草千二米最多位置。倉主聽到,以跑馬拉松作譬喻,任何場地,基本運動員唔會話唔識跑,跑得好唔好就另外一件事,佢認為「仁愛之友」狀態咁弗,杜利萊跑出水準,一定有機會打開勝門
作者: 阿彌    時間: 23/10/2013 07:10 PM

比你高
作者: neeDu    時間: 23/10/2013 07:18 PM

廢威做咩咁落力
作者: 富源    時間: 23/10/2013 07:20 PM

終於開出神華三重彩
作者: 飛龍    時間: 23/10/2013 07:23 PM

呂健威留力今年衝冠

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0