標題: 日本一級賽 -- 朝日盃未來錦標(阪神.草.右.2歲.1600m) [打印本頁]

作者: 雄心威龍    時間: 8/12/2014 04:09 PM     標題: 日本一級賽 -- 朝日盃未來錦標(阪神.草.右.2歲.1600m)

[iframe]http://race.netkeiba.com/?pid=race_old&id=n201409050611[/iframe]

作者: 雄心威龍    時間: 8/12/2014 04:12 PM

今年朝日盃改在阪神馬場進行
作者: 雄心威龍    時間: 19/12/2014 01:12 AM

朝日盃出馬已確定
點解Just Doing會冷成咁
作者: yuricylau    時間: 19/12/2014 01:18 AM     標題: 回復 #3 雄心威龍 的帖子

一上級際就輸到百佳 予定係大冷唔稀奇
作者: 雄心威龍    時間: 19/12/2014 01:21 AM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 19/12/2014 01:18 AM 發表
一上級際就輸到百佳 予定係大冷唔稀奇

話晒贏過OP...而且姿態討好呢
上仗雖然輸不過都輸唔遠...
同場好多比佢熱的對手近績其實都不如佢
作者: 活力先生    時間: 19/12/2014 01:31 AM

ダノンプラチナ,呢隻馬好勁,當日我在現場睇佢跑場500萬下,果日大利放頭,雖然PACE放得快,但呢隻馬一入直路蛯名俾兩步就行過晒所有馬,我睇呢隻馬好高,可能係一隻好好的一哩至2000米馬
作者: 雄心威龍    時間: 19/12/2014 01:33 AM

QUOTE:
原帖由 活力先生 於 19/12/2014 01:31 AM 發表
ダノンプラチナ,呢隻馬好勁,當日我在現場睇佢跑場500萬下,果日大利放頭,雖然PACE放得快,但呢隻馬一入直路蛯名俾兩步就行過晒所有馬,我睇呢隻馬好高,可 ...

暫時被捧成大熱...
不過有Roca同Courage City的前車之鑒...都要小心
作者: 雄心威龍    時間: 19/12/2014 01:36 AM

附帶一提:
今年所有2歲重賞的大熱門無一可以取得該場賽事的冠軍
作者: 小野伸二    時間: 19/12/2014 02:27 AM     標題: 回復 #6 活力先生 的帖子

我都係現場睇,但唔覺有你講到咁高..呢場p都ok既
作者: asiadragon    時間: 19/12/2014 01:23 PM

排位:

1.     Neo Lumiere(新宇宙) C2 55.0 柴山雄一 藤澤和雄
2.     Danon Platina(大震撼) C2 55.0 蛯名正義 國枝榮
3.     Cosmo Nine Ball(高級玩意) C2 55.0 柴田大知 和田雄二
4.     Quetzaltenango(Chichicastenango) C2 55.0 濱中俊 笹田和秀
5.     Tagano Azaghal(緬甸皇城) C2 55.0 四位洋文 千田輝彥
6.     Arma Waioli(梵高藝展) C2 55.0 勝浦正樹 西浦勝一
7.     Second Table(Twining) C2 55.0 戶崎圭太 崎山博樹
8.     Navion(真心呼喚) C2 55.0 福永祐一 橋口弘次郎
9.     Ash Gold(黃金旅程) C2 55.0 池添謙一 池江泰壽
10.   Just Doing(荒漠英雄) C2 55.0 川田將雅 中竹和也
11.   Wakino Hibiki(On Fire) C2 55.0 北村宏司 清水久詞
12.   Active Minoru(Statue of Liberty) C2 55.0 武豐 北出成人
13.   Peptide Warhead(King Kamehameha) C2 55.0 莫雅 吉村圭司
14.   Clarity Sky(黑船) C2 55.0 岩田康誠 友道康夫
15.   Tagano Espresso(Black Tide) C2 55.0 菱田裕二 五十嵐忠男
16.   Bright Emblem(新宇宙) C2 55.0 田邊裕信 小島茂之
17.   Peisha of Law(Rule of Law) C2 55.0 和田龍二 菅原泰夫
18.   Meisho Masakaze(載譽歸來) C2 55.0 太宰啟介 本田優
作者: 雄心威龍    時間: 19/12/2014 01:54 PM

田邊身體應該無礙呢...
作者: yuricylau    時間: 19/12/2014 02:52 PM

大外一氣掃場
作者: Akechi_Yau    時間: 19/12/2014 10:16 PM     標題: 回復 #12 yuricylau 的帖子

其實跑希望錦標都得姐,跑左3次1600都覺得佢唔止咁短
作者: yuricylau    時間: 19/12/2014 10:19 PM     標題: 回復 #13 Akechi_Yau 的帖子

我唔係講匠弟
作者: Akechi_Yau    時間: 19/12/2014 10:21 PM     標題: 回復 #14 yuricylau 的帖子

唔好意思,一諗起大外一氣就諗起匠弟
作者: greendavis12    時間: 19/12/2014 11:04 PM

比較睇好一對新宇宙仔仔
巨匠細佬路程長D會更好
作者: jintinc    時間: 20/12/2014 03:27 PM

武豐差呢場
作者: asiadragon    時間: 20/12/2014 05:26 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 20/12/2014 03:27 PM 發表
武豐差呢場

武豐今年中央G1 好像未試過入三甲
作者: taxi2003    時間: 20/12/2014 05:30 PM

TAGANO ESPRESSO做咩咁冷
作者: asiadragon    時間: 20/12/2014 05:31 PM

大熱 Danon Platina..4.9
次熱 Ash Gold,Clarity Sky..5.3
Bright Emblem..6.2
Navion..9倍
Neo Lumiere..15倍
Peptide Warhead,Tagano Espresso,Active Minoru 17-19倍
Cosmo Nine Ball 22倍
Second Table 31倍
Just Doing..42倍
Quetzaltenango..51倍
其餘更冷
作者: asiadragon    時間: 20/12/2014 05:32 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 20/12/2014 05:30 PM 發表
TAGANO ESPRESSO做咩咁冷

換左個騎師即變冷門..

蹄下敗將反而變成熱門
作者: yuricylau    時間: 20/12/2014 05:34 PM     標題: 回復 #21 asiadragon 的帖子

我尋日搵呢隻搵咗好耐..(集中喺熱門搵佢 以為實係熱門)
點知有成十幾倍
作者: 雄心威龍    時間: 20/12/2014 05:35 PM

BE竟然有6倍
如果有得買我就一定買...
作者: asiadragon    時間: 20/12/2014 05:41 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 20/12/2014 05:34 PM 發表
我尋日搵呢隻搵咗好耐..(集中喺熱門搵佢 以為實係熱門)
點知有成十幾倍

狀態應該無大問題..阪神應該可以應付..
如果只係因為騎師..其實倍率係抵玩..
作者: asiadragon    時間: 20/12/2014 05:41 PM

Neo Lumiere 超買啦...20幾倍先抵搏
作者: 雄心威龍    時間: 20/12/2014 05:43 PM

Danon Platina唔值大熱
作者: asiadragon    時間: 21/12/2014 12:26 AM

Clarity Sky + Tagano Espresso + Bright Emblem + Ash Gold + Danon Platina +  Neo Lumiere
作者: Akechi_Yau    時間: 21/12/2014 12:43 AM

Clarity Sky
作者: jintinc    時間: 21/12/2014 01:47 AM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 20/12/2014 05:26 PM 發表

武豐今年中央G1 好像未試過入三甲

衰家
作者: leongsing123    時間: 21/12/2014 02:03 AM

博倍率一定係Tagano Espresso
作者: yuricylau    時間: 21/12/2014 02:26 PM

Navion+Bright Emblem+Tagano Espresso+Ash Gold+Clarity Sky
作者: neeDu    時間: 21/12/2014 02:39 PM

照計大熱門應該飛得,Ash Gold加Clarity Sky啦
作者: neeDu    時間: 21/12/2014 02:43 PM

痴根,行過
作者: yuricylau    時間: 21/12/2014 02:43 PM

Danon Platina直一氣掃晒
作者: 費蘭度托利斯    時間: 21/12/2014 02:43 PM

作者: asiadragon    時間: 21/12/2014 02:43 PM

蛯名正義贏晒兩場..
作者: S.WEEK    時間: 21/12/2014 02:44 PM

好心跑番中山馬場
作者: 雄心威龍    時間: 21/12/2014 02:45 PM

電腦馬當JRA馬無到
作者: asiadragon    時間: 21/12/2014 02:45 PM

6 第二
Clarity Sky 3rd
Neo Lumiere 搵位搵左好耐追番第四
作者: 活力先生    時間: 21/12/2014 02:48 PM

我以為步步友在阪神跑緊
作者: yuricylau    時間: 21/12/2014 02:48 PM

豊哥第5...
作者: asiadragon    時間: 21/12/2014 02:49 PM

同上星期果場好像

大震撼再一次贏..
1號慢閘..
頭馬在外面衝上來
作者: asiadragon    時間: 21/12/2014 02:52 PM

Tagano Espresso 6th.
Bright Emblem 7th..
Ash Gold 在最外疊追..得個追字唔近..8th
作者: taxi2003    時間: 21/12/2014 02:54 PM

奸狗現場睇過係唔同d
作者: yuricylau    時間: 21/12/2014 02:56 PM

頭8名其實差唔多位返...打後已慢慢甩開....
作者: 雄心威龍    時間: 21/12/2014 02:58 PM

點解無留意到蘆毛大震撼子嗣
作者: 活力先生    時間: 21/12/2014 03:11 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/12/2014 02:54 PM 發表
奸狗現場睇過係唔同d

我果日買左2000YEN佢嬴,原因只是因為牠是1番人氣同灰色大震撼仔仔
作者: 雄心威龍    時間: 21/12/2014 03:13 PM

終於有馬破數據
今年第一匹2歲大熱門贏重賞
作者: 大差    時間: 21/12/2014 03:24 PM

大超班,俾2 3下就輕鬆勝出
DI仔仔 灰色珍珠獸DP
作者: 雄心威龍    時間: 21/12/2014 03:27 PM

Bright Emblem 同Ash Gold面對呢組對手根本蝕唔起...
頭馬留放一絕,當然馬都超
作者: greendavis12    時間: 21/12/2014 09:35 PM

隻1塞到
作者: asiadragon    時間: 21/12/2014 09:58 PM

QUOTE:
原帖由 greendavis12 於 21/12/2014 09:35 PM 發表
隻1塞到

直路搵位好好笑
不斷轉位
作者: ユюユ    時間: 21/12/2014 10:11 PM

來年三歲王後補出現
作者: 雄心威龍    時間: 21/12/2014 10:21 PM

...
作者: Akechi_Yau    時間: 22/12/2014 12:26 AM

http://racingworld.no-ip.org/vie ... &extra=page%3D1

會唔會突棄得太快
作者: yuricylau    時間: 22/12/2014 12:33 AM     標題: 回復 #55 Akechi_Yau 的帖子

um…三歲王同三歲經典見真章 又唔同嘅
(至少字面上唔同
作者: ユюユ    時間: 22/12/2014 12:53 AM

QUOTE:
原帖由 Akechi_Yau 於 22/12/2014 12:26 AM 發表
http://racingworld.no-ip.org/vie ... &extra=page%3D1

會唔會突棄得太快

Tir Na Nog先係主力,Danon Platina只係後補而已
作者: 小野伸二    時間: 22/12/2014 01:59 AM     標題: 回復 #44 taxi2003 的帖子

我都現場睇過架
作者: keywinner    時間: 22/12/2014 02:49 AM

呢d G1水準真係

正義叔划艇手咁既推騎法都可以贏晒兩場兩歲G1
作者: asiadragon    時間: 26/12/2014 10:23 PM

賽果:

2.     Danon Platina(大震撼) C2 55.0 蛯名正義 國枝榮 4.6
6.     Arma Waioli(梵高藝展) C2 55.0 勝浦正樹 西浦勝一 64.7
14.   Clarity Sky(黑船) C2 55.0 岩田康誠 友道康夫 5.3
1.     Neo Lumiere(新宇宙) C2 55.0 柴山雄一 藤澤和雄 13.5
12.   Active Minoru(Statue of Liberty) C2 55.0 武豐 北出成人 29.9
15.   Tagano Espresso(Black Tide) C2 55.0 菱田裕二 五十嵐忠男 18.7
16.   Bright Emblem(新宇宙) C2 55.0 田邊裕信 小島茂之 5.0
9.     Ash Gold(黃金旅程) C2 55.0 池添謙一 池江泰壽 5.3
3.     Cosmo Nine Ball(高級玩意) C2 55.0 柴田大知 和田雄二 30.2
5.     Tagano Azaghal(緬甸皇城) C2 55.0 四位洋文 千田輝彥 179.3
8.     Navion(真心呼喚) C2 55.0 福永祐一 橋口弘次郎 8.8
11.   Wakino Hibiki(On Fire) C2 55.0 北村宏司 清水久詞 118.1
10.   Just Doing(荒漠英雄) C2 55.0 川田將雅 中竹和也 59.9
7.     Second Table(Twining) C2 55.0 戶崎圭太 崎山博樹 36.2
4.     Quetzaltenango(Chichicastenango) C2 55.0 濱中俊 笹田和秀 57.0
17.   Peisha of Law(Rule of Law) C2 55.0 和田龍二 菅原泰夫 160.9
18.   Meisho Masakaze(載譽歸來) C2 55.0 太宰啟介 本田優 166.8
13.   Peptide Warhead(King Kamehameha) C2 55.0 莫雅 吉村圭司 19.1

時間:  1:35.9
1勝2:  3/4 馬位
2勝3:  3/4 馬位

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0