標題: 薯片:食得鹹魚抵得渴 [打印本頁]

作者: 雄心威龍    時間: 27/11/2018 07:06 PM     標題: 薯片:食得鹹魚抵得渴

[iframe]http://racing.on.cc/racing/fav/20181127/rjfavb0001x0.html[/iframe]

佢究竟明唔明咩場合講咩說話?
要發呢d野都咪係呢種敏感時候發
作者: JerryMa1989    時間: 27/11/2018 08:08 PM

QUOTE:
不可能因工作帶有一定危險性就可理直氣壯地無視職業道德及操守

咩叫理直氣壯地無視職業道德及操守,依家安國倫做左啲咩係無視職業道德及操守啊?
作者: 雄心威龍    時間: 27/11/2018 08:47 PM     標題: 回復 #2 JerryMa1989 的帖子

佢講呢d好有落井下石feel

作者: mokin88    時間: 27/11/2018 09:17 PM

仲話以前跟董驃

一D大體,尊重,講野都唔識
作者: 李澤楷    時間: 27/11/2018 09:24 PM     標題: 回復 #4 mokin88 的帖子

乜講過跟董驃就一定係好嘢?
咁熊良錫似唔似刷鞋仔?
仲有你睇番以前亞視賽馬直擊(youtube有),講嘢最前衛同大膽就係卡洛斯。

當然董驃試過係賽馬直擊有意識地對一隻馬大聲爆粗。
作者: 新水星    時間: 27/11/2018 09:26 PM

近墨者黑
作者: yuricylau    時間: 27/11/2018 09:29 PM

借啲意抽水都唔係搵安國倫起題呀。。。
作者: 李澤楷    時間: 27/11/2018 09:31 PM     標題: 回復 #7 yuricylau 的帖子

你第一日識佢咩,當佢無嘢撈果陣搵左邊啲人同佢同一陣線抽香港馬會水
作者: 駿先鋒    時間: 28/11/2018 12:25 AM

睇標題同內文完全兩碼子的事

食得鹹魚抵得渴  = 「做騎師係要預左要墮馬X街死, 冇得怨」
應該大約係咁

每逢有騎師跌馬受傷,我總聽見有人說騎師生涯是搵命來搏,正所謂今日不知明朝事,故此陣上偶有礙眼行為也是值得諒解云云。儘管我也同情陣上受傷的騎師,但一再講過無法認同此一論述,因為若是根據此一論述,則消防員救火時會受傷甚至犧牲,在火場順手牽羊也應諒解;又或者警察保護市民隨時有危險,收受多少非法利益也不過分?

~~> 但內文好明顯唔係指呢野,
同「食得鹹魚抵得渴」有咩關係?
作者: 富源    時間: 28/11/2018 12:45 AM

有無人可以搵番佢話

賽期太密太多,搞到暑假日數越黎越少,無得休息之類既文章
作者: 西人堅    時間: 28/11/2018 02:38 PM

果時 勝哥 同 白德民出事佢都好似係咁抽
作者: 雄心威龍    時間: 29/11/2018 10:11 AM     標題: 回復 #11 西人堅 的帖子

即係每逢騎師墮馬都可以套用呢篇文的內容
稿費真易賺

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0