標題: 1月5日 賽事論戰-第8場 [打印本頁]

作者: 馬俠    時間: 2/1/2020 08:11 PM     標題: 1月5日 賽事論戰-第8場

[iframe]https://racing.hkjc.com/racing/Info/meeting/RaceCard/chinese/Local/20200105/ST/8[/iframe]
作者: 富源    時間: 2/1/2020 09:28 PM

其實延遲報名加入個d

究竟事前知唔知果場有咩落實參戰馬
作者: 大關刀    時間: 4/1/2020 01:16 AM

如果保良局班馬主好介意要自己人贏返隻盃的話...
即是內定再享耆成?

保良之友團體 Friends of Po Leung Syndicate
經理人: Managers:
陳正欣 Chan Ching Yan, Daniel
鄭錦鐘 Cheng Kam Chung, Eric  <----
顏金煒 Ngan Kam Wai, Albert
作者: poiuy    時間: 4/1/2020 08:06 AM

第八場估偏快

1 元朗之星::兩場都步速不利下WQ算勁,今次2檔仍然好跑,但頂磅算一個疑點
2 威進駒::上場近都唔近下唔似上季個匹,降班換潘頓再內檔唔係無變身條件,但無把握
3 精簡最好::133磅可以超快段速放贏,今次仍然只負128磅,應該唔會快過r194呱,仍然係機會馬
4 翠湖飛鷹::前一場5檔居中間位追得到,上場10檔包尾位,今次又有馬放6檔應該都係走中間位,近兩場計同不羈的風相當接近
5 大歡笑::短途馬兩場近都唔幾下仲跑千四應該唔夠跑
6 不羈的風::計上場走勢其實不及元朗之星,但後者負重磅會否走樣成疑問,本身一如近兩場留後衝一段位置機會多
7 智力寶::今季隻馬無乜進步,呢個檔位跑唔掂多
8 發財寶::千二似乎開始分盡再跑級數高D千四
9 飛天劍::上場失驚無神爆入來但已經輸緊一條街,沙田千四13檔得就真係服
10 嘜誰嘜誰::馬其實已經跑起左,但次次完全無前速要包尾位,今次要追過哂翠湖飛鷹,不羈的風有難度
11 再享耆成::今季幾次都放唔近,唔係上季個隻
12 萬利高::跑馬地馬應該唔夠呢班千四惡馬跑
13 歡樂一生::12檔都係唔夠呢班千四惡馬跑

幾大熱門真係難分高下,但支持精簡最好
作者: 雄心威龍    時間: 5/1/2020 04:11 PM

賊堯

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0