標題: 二千年之後,邊一屆打比賽事水準最高 [打印本頁]

作者: +超級無敵+    時間: 23/10/2006 01:12 PM     標題: 二千年之後,邊一屆打比賽事水準最高

大家不妨俾下意見呀
作者: 君子    時間: 23/10/2006 01:14 PM

我投左2001 - 2002

國際一級賽冠軍
作者: +超級無敵+    時間: 23/10/2006 01:17 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 23/10/2006 01:14 PM 發表
我投左2001 - 2002

國際一級賽冠軍

果屆頭兩名之後都可以贏國際賽
作者: 阿仙奴    時間: 23/10/2006 01:53 PM

勝威旺!!!
作者: Running    時間: 23/10/2006 01:54 PM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 23/10/2006 01:17 PM 發表

果屆頭兩名之後都可以贏國際賽

特別係隻計得精彩,唔用HK Yim後,咁就可以贏到兩場G1:eee:
作者: +超級無敵+    時間: 23/10/2006 02:00 PM

QUOTE:
原帖由 阿仙奴 於 23/10/2006 01:53 PM 發表
勝威旺!!!

我自己覺得呢屆係近年水準最差既一屆

不是說勝威旺差,

而係整體水準
作者: taxi2003    時間: 23/10/2006 02:02 PM

2003-2004幸運馬主,勁闖,好利多,原野傳奇,開心精彩,貝多芬,星運爵士
作者: 君子    時間: 23/10/2006 02:02 PM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 23/10/2006 14:00 發表

我自己覺得呢屆係近年水準最差既一屆

不是說勝威旺差,

而係整體水準

幸運馬主個屆都差吾多 :fff:
作者: +超級無敵+    時間: 23/10/2006 02:19 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 23/10/2006 02:02 PM 發表

幸運馬主個屆都差吾多 :fff:

未流鼻血既勁闖其實好勁

原野傳奇唔係咁早退役,又係一隻精英級既中程馬

好利多都唔係水架

所以都係勝威旺果屆屎d:fff:
作者: wksstephen    時間: 23/10/2006 02:56 PM

2004-2005爪皇凌雨,金碧明珠,獨步青雲,高智慧,綠色駿馬,勁將軍

上季呢批馬既實力出晒黎啦~~
作者: +超級無敵+    時間: 23/10/2006 03:15 PM

自己愛懷舊

都係覺得實業先鋒果屆勁

連之後贏遮打盃既神彩金剛都入唔到選
作者: 阿仙奴    時間: 23/10/2006 03:22 PM

2002-2003勝威旺,自家飛,華山綠,心願,駿河,祝福

華山綠隻馬唔好彩姐
我覺得隻馬將來實好勁

駿河都贏到女皇杯啦
祝福而家仲跑緊
遠征都有位置
自家飛就跑到殘:ooo:
心願我唔記得隻馬跑成點...
作者: iamjack    時間: 23/10/2006 05:21 PM

2001 - 2002

感覺上水準較次(以中距離角度看)

一批一哩馬跑2000.....
作者: timothyhin    時間: 23/10/2006 06:20 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 23/10/2006 05:21 PM 發表
2001 - 2002

感覺上水準較次(以中距離角度看)

一批一哩馬跑2000.....

我都覺:ooo:

所以我揀鯪魚果年:aaa:
作者: klc3e302    時間: 23/10/2006 08:02 PM

爪皇果年好似最勁,
爪皇的成就唔駛多講,
連金碧明珠 都有超卓成就, 係香港一大實力分子a
無傷到的話............
作者: taxi2003    時間: 23/10/2006 08:05 PM

QUOTE:
原帖由 klc3e302 於 23/10/2006 08:02 PM 發表
爪皇果年好似最勁,
爪皇的成就唔駛多講,
連金碧明珠 都有超卓成就, 係香港一大實力分子a
無傷到的話............

但就只有果2隻同綠色駿馬似樣:ddd: :ddd:

反而03-04,馬主唔講,勁闖唔係流鼻血成就點止咁
仲有開心精采都係g1 winner
星運爵士同好利多大賽接連有表現(好利多傷左好可惜:hhh: :hhh: )
作者: 飛神    時間: 23/10/2006 08:50 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 23/10/2006 08:05 PM 發表

但就只有果2隻同綠色駿馬似樣:ddd: :ddd:

反而03-04,馬主唔講,勁闖唔係流鼻血成就點止咁
仲有開心精采都係g1 winner
星運爵士同好利多大賽接連有表現(好利多傷左好可惜:hhh: :hhh: )

都係選實業先鋒那一屆(我太愛喜蓮精神和好運氣氛了)
作者: 奧運精神    時間: 23/10/2006 08:58 PM

梗係奧運精神個屆,佢同隻計得精彩之後個屆國際賽都贏左
證明佢地個屆水準好高啦:aaa: :aaa: :aaa:
作者: +超級無敵+    時間: 24/10/2006 01:14 AM

估唔到爆冷果屆連一票都無
作者: 肥西    時間: 24/10/2006 09:23 AM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 24/10/2006 01:14 AM 發表
估唔到爆冷果屆連一票都無

果場馬得隻爆冷,終身美麗又跑唔出水準,連喜得法、銀太陽都入圍:yyy:
作者: 彩雲    時間: 16/6/2007 10:49 AM

2001-2002奧運精神,計得精彩,多利高,正蝦王,新力軍,超級無敵,凱明神駒,
作者: S.WEEK    時間: 16/6/2007 11:14 AM

2000-2001 果屆

唔係咁多馬先後傷同退役 ......

實業先鋒 我認為佢比任何一匹打比冠軍更高同強,可惜冇得證明

果年仲有「高耀之星」同「豪發」
作者: 京a    時間: 16/6/2007 12:23 PM

2003-2004幸運馬主,勁闖,好利多,原野傳奇,開心精彩,貝多芬,星運爵士

呢年既水準係好高既..星運爵士都贏左香港一哩..

仲有我想問點解一定要二千年以後既打比??
作者: tomypig210    時間: 16/6/2007 12:29 PM

幸運馬主,因佢做左出名種:loveliness: :loveliness: :loveliness:
作者: 李澤楷    時間: 16/6/2007 12:58 PM

QUOTE:
原帖由 tomypig210 於 16/6/2007 12:29 PM 發表
幸運馬主,因佢做左出名種馬:loveliness: :loveliness: :loveliness:

一D都唔出名,佢D仔仔唔好賣,我諗個馬主開始後悔點解將隻馬咁早退役:fff:
作者: 活力寶蹄    時間: 16/6/2007 01:57 PM

2003-2004幸運馬主,勁闖,好利多,原野傳奇,開心精彩,貝多芬,星運爵士...:jjjj:
作者: kewell    時間: 16/6/2007 02:35 PM

雖然都鍾意勝威旺

但係最高水準都係揀00-01 個屆
4隻希斯既馬都係好鍾意 , 4隻都係歷來最鍾意之一
又有偶像 同 好運氣氛
簡sir兩隻都係好馬 , 紅辣椒仲係安田馬添~
Tony 3隻都係好吸引人既馬 , 大家唔會唔記得紅大陽既灰色
仲要何良都有馬出呢 , 萬事勁上一場跑經典一哩第三仲咁冷仲話抵買= ="
特快名駒上一場贏紅辣椒又係好馬~
作者: 精英龍仔    時間: 16/6/2007 06:10 PM

2001-2002奧運精神,計得精彩,多利高,正蝦王,新力軍,超級無敵,凱明神駒

最多人投慨!我想問而家個隻多利高係咪同上面個隻同一隻馬?
如果係....點解跌班跌得甘勁:funk: !!!

作者: yinho    時間: 16/6/2007 07:48 PM

QUOTE:
原帖由 精英龍仔 於 16/6/2007 06:10 PM 發表
2001-2002奧運精神,計得精彩,多利高,正蝦王,新力軍,超級無敵,凱明神駒

最多人投慨!我想問而家個隻多利高係咪同上面個隻同一隻馬?
如果係....點解跌班跌得甘勁:funk: !!!

同一隻黎,o個場奧運精神係贏甩晒既呢
而且咁老仲想跑返o個個班數:aaaa:
作者: 木奇異    時間: 16/6/2007 07:59 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 16/6/2007 12:58 PM 發表

一D都唔出名,佢D仔仔唔好賣,我諗個馬主開始後悔點解將隻馬咁早退役:fff:

比多d時間幸運馬主啦 :fff:
邊有種馬一出黎"做"就生馬王ga  :eee:
作者: 莫問我是誰    時間: 16/6/2007 08:49 PM

點解咁奇怪??樓主係問"邊一屆打比賽事水準最高"...

但係大家多數以馬匹日後o既進步表現來選擇,唔通有馬主報一隻短途馬跑打比,跑包尾,但係隻馬日

後返去跑短途可以贏三冠,咁是唔是代表o個屆打比超強呢??

唔係應該以o個屆參賽所有馬匹o既"當時"賽力來評估才正確嗎?:ppp:
作者: tinsley113    時間: 16/6/2007 08:55 PM

我覺得 03-04 年

雖然當時幸運馬主勝出

但其後不少馬也有表現,包括一級賽盟主星運爵士,在頂班的也有勁闖,開心精彩等等
作者: 莫問我是誰    時間: 16/6/2007 09:39 PM

我就覺得02~03年係最有水準一年~~

只要看看前6名馬匹,有勝威旺,華山綠,駿河,祝福都係2000米好有能力o既馬,而跑第2 o既自家飛

全靠步速形勢做就入位,一場馬咁多有同路程實力賽駒同場跑,全場水準自然高~~

相反,爆冷贏o個場被譽為10年最低水準打比的確無錯~~爆冷之後過終點o既馬匹,有邊匹可以

再響2000米或以上有表現呢??好似只有一隻終身美麗可以再贏2000米,其他馬最長都係只係到

1800米,根本全場有過半數馬都無能力應付2000米,所以爆冷大勝只係佢路程較佳~~

有講下奧運精神o個屆,唔好講頭2名馬匹,之後多利高,正蝦王,新力軍,超級無敵,凱明神駒

全部都只係1600~1800米馬,又係無2000米能力o既馬~~而頭2名馬匹,長力較佳應該係

計得精彩,但當時奧運精神全勇加上級數比你高,所以贏馬又係正路~~呢場水準都係麻麻地~

因為得頭2馬識跑2000米~~
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 17/6/2007 12:16 AM

2004-2005:jjjj:
作者: +超級無敵+    時間: 17/6/2007 12:36 AM

咁耐既post都俾你地搵得返

好野:fff:
作者: kewell    時間: 17/6/2007 12:38 AM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 17/6/2007 12:36 AM 發表
咁耐既post都俾你地搵得返

好野:fff:

我仲以為係新post,原來又係推post怪:ooo:
作者: monchai    時間: 17/6/2007 01:08 AM

01-02
作者: wksstephen    時間: 17/6/2007 04:15 AM

照宜家今季既成績~~
上屆就最好啦~~
爆冷 2win G1, 最夠份量~~
喜得法 長期處頂班, 但唔夠跑~~
銀太陽 2班玩晒~~
終身美麗 今季初o係東廐, 勁到你唔信~~
喜利多 都叫今季o係一班win過~~
威利好好 唔好提啦, 一擊KO左啦~~
新力升 都係一樣~~
駕進 都係二班玩晒~~
好爸爸 呢隻轉去薛廐, 勁到可以贏 好利威, 你話呢屆打比犀利唔犀利~~??

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0