標題: 贊唔贊成因為墨杯而提早至星期二跑馬? [打印本頁]

作者: Running    時間: 5/11/2006 05:32 PM     標題: 贊唔贊成因為墨杯而提早至星期二跑馬?

在我個人而言,星期二跑馬雖然只係每年一次,但其實對好多馬迷都幾大影響。

點解馬會唔實際o的,星期二只安排墨杯;星期三就正常跑馬?咁對馬會都冇乜影響啊?
作者: EternitY    時間: 5/11/2006 05:41 PM

當然是星期三較好。:eee:
作者: P168    時間: 5/11/2006 05:59 PM

咪係.....墨杯搞到我呢度淨係播頭四場香港馬......(事關呢度馬會鶪擖悁迨W七點開始接受投注....所以提早收工....)
作者: Running    時間: 5/11/2006 06:14 PM

QUOTE:
原帖由 P168 於 5/11/2006 05:59 PM 發表
咪係.....墨杯搞到我呢度淨係播頭四場香港馬......(事關呢度馬會鶪擖悁迨W七點開始接受投注....所以提早收工....)

但聽聞墨杯當日有公眾假期,係咪真架?
作者: 君子    時間: 5/11/2006 06:22 PM

如果咁樣做

就可以成日整D外國賽事比人投注 

橫掂而家馬會有左波之後都差吾多日日開到咁夜
作者: 春田花花幼稚園    時間: 5/11/2006 06:54 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/11/2006 05:32 PM 發表
在我個人而言,星期二跑馬雖然只係每年一次,但其實對好多馬迷都幾大影響。

點解馬會唔實際o的,星期二只安排墨杯;星期三就正常跑馬?咁對馬會都冇乜影響啊?

申請跑多一日,要行政會議通過的:jjj:
作者: Kris    時間: 5/11/2006 06:57 PM

QUOTE:
原帖由 春田花花幼稚園 於 5/11/2006 06:54 PM 發表

申請跑多一日,要行政會議通過的:jjj:

好似係問肥平wor...

問題係條例入面有冇講過受注任何賽馬都當一個賽日計
作者: 【東】    時間: 5/11/2006 08:12 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/11/2006 06:14 PM 發表

全墨爾本都會放假,聽聞上上下堂會播墨爾本杯
作者: 吉兆    時間: 5/11/2006 08:34 PM

QUOTE:
原帖由 【東】 於 5/11/2006 08:12 PM 發表
全墨爾本都會放假,聽聞上上下堂會播墨爾本杯

聽人講總理,政府官員都會停低唔做野住睇埋跑咩:funk:
作者: P168    時間: 5/11/2006 09:32 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/11/2006 08:14 PM 發表

公眾假期就應該無....(因為唔同省唔同公眾假期)
但聽人講係墨爾本聽日D人開始都唔係好做野.....等星期二既來臨.....
全澳洲有46個馬場當日有馬跑.....但官方受注既大約十個到......
至於返工既大部份都會放低下午工作....盡情 happy 享受下.....(我有個朋友係大學返工....當日佢間大學會整部大 plasma 畀 staff 睇馬....位位五雞包野飲 and 小食......)
返學就真係唔知啦....
作者: casper9803    時間: 5/11/2006 11:26 PM

QUOTE:
原帖由 <i>P168</i> 於 5/11/2006 09:32 PM 發表<br />

<br />

<br />
公眾假期就應該無....(因為唔同省唔同公眾假期)<br />
但聽人講係墨爾本聽日D人開始都唔係好做野.....等星期二既來臨.....<br />
全澳洲有46個馬場當日有馬跑.....但官方受注既大約十個到......<br />
至於返工既大部份都會 ...

<br />

好似係中小學有假放. 大學就無所謂 (因為都返晒學)
因為而家係大學考試 period, 好多人星期二都仲要考試
呢度d人係唔係都唔做野ga la...不過一到大賽日(caufield cup, cox plate...)
就會好多人著到好grand咁去馬場...
作者: 飛神    時間: 5/11/2006 11:26 PM

QUOTE:
原帖由 casper9803 於 5/11/2006 11:26 PM 發表
<br />

呢度d人係唔係都唔做野ga la...不過一到大賽日(caufield cup, cox plate...)
就會好 ...

終於出post了? 但P168兄係澳洲地膽 :fff:

作者: P168    時間: 5/11/2006 11:32 PM

QUOTE:
原帖由 casper9803 於 6/11/2006 01:26 AM 發表

就會好 ...

幸好小弟正在 stu vat 中....16號考第一科.....:mmm:
作者: +超級無敵+    時間: 6/11/2006 12:30 PM

唔贊成

我都唔知墨爾本盃算係咩大賽,有咩咁值得勞師動眾
作者: 贏馬人    時間: 7/11/2006 12:21 AM

:yyyy: 唔贊成:uuu:
最憎轉播外國馬,攪Q亂晒香港馬D場次:ttttt: :eeee: :eeee: :eeee: :eeee: :eeee:
:ooooo: :ooooo: :ooooo: :ooooo: :ooooo:
作者: 西人堅    時間: 7/11/2006 12:27 AM

咪係, 星期2 都冇所謂

無 la la r3 - r10 果度......:ppp:
作者: 君子    時間: 7/11/2006 12:30 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 7/11/2006 00:27 發表
咪係, 星期2 都冇所謂

無 la la r3 - r10 果度......:ppp:

就算平時D日本賽事都係...

就咁X1  X2 咪得 law  :ooo:
作者: kururu    時間: 7/11/2006 12:41 AM

唔贊成

因為應該係星期六/日跑就育馬者盃:eee:

作者: 贏馬人    時間: 7/11/2006 01:05 AM

QUOTE:
原帖由 kururu 於 7/11/2006 12:41 AM 發表
唔贊成

因為應該係星期六/日跑就育馬者盃:eee:

:yyyy: 鬼隱鼠鼠:ttttt: :eeee: :eeee: :eeee:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0