標題: 預計四場國際賽名單~~~ (估計) [打印本頁]

作者: 吉野名捕    時間: 20/11/2006 03:15 AM     標題: 預計四場國際賽名單~~~ (估計)

香港杯

(必然之選)

爪皇淩雨 ~~ 香港首席希望,傷愈復出後風采而然,毫無疑問香港歷來最佳馬匹。
終身美麗 ~~ 方興未艾,轉馬房之後更上一層樓,有力取而代之。
~~ 雙料一級賽冠軍,但進度成疑,望在高手之助下有更佳發揮

(邊緣分子)

綠色駿馬  ~~ 事付受傷情況。
牛精福星 ~~ 季初2000M似乎更好。睇下告仔點揀。

香港一哩錦標

(必然之選)

~~ 香港一哩超新星,快慢由人,難得與冠軍騎師異常合拍,當然大熱門!! 只願韋達生生性性....
   ~~ 典型靚仔明星馬,一場比一場好,但係邊個先會係最佳配搭呢??   蘇銘倫 !?
星運爵士 ~~ 超級鐵馬,7歲之齡仍能保持高水準,國際賽隨時又有驚喜。
牛精福星 ~~ 亞洲一哩王,狀態尚未及頂峰,但級數殺晒 !!

(邊緣分子)

勝利飛駒 ~~ 上季明星馬,今季仍在低潮,睇下大摩,蘇銘倫點化腐朽為神奇。
      ~~ 又一忠心好馬,與好利威互有勝負,分數稍低但勝在還有進步。

香港短途錦標

(必然之選)

綵      ~~賀賢之下再度發揮出係澳洲一流快馬既表現,1200M紀錄保持者,態在勇點 !!
電光火力
~~ 上屆冠軍但有1200M長力嗎
??
精英大師 ~~ 老馬王不復當年勇,有獎金已是萬幸。
   ~~ 轉跑短途威力依然,有當年特區之星既風範,但稍嫌博得多。
    ~~ 跑新鮮感特佳之馬,但級數較低。

(邊緣分子)

~~ 呢隻灰馬仔去到頂班賽事跑1200M較蝕底,一淡氣放唔到,應仍以1400M較好。外閃亦係其能否再進一步既主要問題。

~~ 上季短途馬王,流鼻血後暫未見回復舊勇,但班底高,未來3星期既操練會成為入選指標。

香港瓶

(必然之選)

~~ 今年演出穩定,但會夠跑嗎??

(邊緣分子)

邊隻報名咪邊隻囉。。。。

作者: 吉野名捕    時間: 20/11/2006 04:37 AM

QUOTE:
原帖由 Sweety 於 20/11/2006 04:16 AM 發表
打錯字  係特區之星
同埋  紙醉金迷 唔係睇實力咩?點解講 灰馬去到頂班會蝕底?:ooo:

我既意思係 ---- "呢隻灰馬仔。。。。" 唔係話灰馬去到頂班會蝕底~~~ :ddd::ddd:
作者: wksstephen    時間: 20/11/2006 10:36 AM

隻「星運爵士」真係勁~~
3歲拍賣會馬可以玩到宜家都仲有D貨賣~~

方仔練馬功夫做得好好~~
抵讚~~:gggg:
作者: willandgrace    時間: 20/11/2006 12:18 PM

以每場四隻香港代表及三場預賽頭2名必然入選的前提下,我估:

香港盃::aaa:
終身美麗
土星 - 先前只報香港瓶,有機會係另一場出戰。
爆冷
爪皇凌雨
牛精福星

後備: 金碧明珠
(綠色駿馬11月17日後缺課至今,操練並不完整)

香港一哩錦標::eee:
好利威
星運爵士
俊歡騰
勝利飛駒

後備: 詩情畫意

香港短途錦標:
步步勇
紙醉金迷
精英大師
新力升

後備: 騏綵/永利好

香港瓶::ooo:
土星
福闖
全勝福星
奮鬥心

(力奇福星自10月29日出賽後缺課至今)
作者: +超級無敵+    時間: 20/11/2006 01:02 PM

高過120分既馬只要有報名一定入到選

而預賽前三名都係一定會入選既

呢個係歷史告訴大家既事實

而且都唔會只得四隻入選咁少啦

起碼都有六隻至七隻一場

作者: EternitY    時間: 20/11/2006 02:53 PM

爪皇淩雨真係唔錯,破哂ZABEEL仔仔只可以維持一季高峰期的記錄。:funk:
作者: 阿仙奴    時間: 20/11/2006 03:45 PM

紅旗飛揚?
作者: +超級無敵+    時間: 20/11/2006 03:47 PM

QUOTE:
原帖由 阿仙奴 於 20/11/2006 03:45 PM 發表
紅旗飛揚?

依然有chance入選

我就唔信得四隻馬可以入圍
作者: 帶來吉利    時間: 20/11/2006 03:50 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 20/11/2006 02:53 PM 發表
爪皇淩雨真係唔錯,破哂ZABEEL仔仔只可以維持一季高峰期的記錄。:funk:

隻馬早年用得小

我十分之睇好佢  我一定會買50蚊win支持佢!!:loveliness:
作者: +超級無敵+    時間: 20/11/2006 03:58 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 20/11/2006 03:50 PM 發表

隻馬早年用得小

我十分之睇好佢  我一定會買50蚊win支持佢!!:loveliness:

如果你真係要支持

不如買同場其他果十三隻啦:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0