標題: 點解馬會唔引入日本馬?? [打印本頁]

作者: skyyyyyyyyyyy    時間: 24/11/2006 05:49 PM     標題: 點解馬會唔引入日本馬??

馬會已經係歐美,澳紐及南非引入拍賣馬。
點解唔引入日本馬,日本馬都唔係差得去邊呀??:rrrrr:
我覺得引入埋日本馬,可以俾啲馬主更多選擇。
作者: EternitY    時間: 24/11/2006 05:53 PM

以下是本人的意見:

日本馬價比較貴,好野的唔會輕易流出國外,差既,又不如外國好。

日本強項在於一哩半等賽事,香港主流則是一哩或以下,引入幫助未必大。

如果單計在日本生產,穿梭去澳洲配種,仔仔又運去香港跑的種馬,應該有富士奇蹟,遲一年應有森林寶穴的。
作者: 飛神    時間: 24/11/2006 06:16 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 24/11/2006 05:53 PM 發表
以下是本人的意見:

日本馬價比較貴,好野的唔會輕易流出國外,差既,又不如外國好。

日本強項在於一哩半等賽事,香港主流則是一哩或以下,引入幫助未必大。

如果單計在日本生產,穿梭去澳洲配種,仔 ...

大家記唔記得閃閃星呢?
作者: 君子    時間: 24/11/2006 06:23 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 24/11/2006 18:16 發表

大家記唔記得閃閃星呢?

少少印象 初出好熱 ....

日本係咪得兩隻 一隻佢 一隻紛喜悅 :hhh:
作者: 李澤楷    時間: 24/11/2006 06:26 PM

好似馬會有講過日本拍賣新馬,係唔可以接受公開X光檢驗
而且又比較貴,所以馬會係無咩興趣入日本馬作為拍賣馬之一
作者: 帶來吉利    時間: 24/11/2006 07:05 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 24/11/2006 06:26 PM 發表

日本拍賣會 年年都出好多好野 馬王大多係平價買入:fff:
作者: scorch85    時間: 24/11/2006 07:10 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 24/11/2006 07:05 PM 發表

日本拍賣會 年年都出好多好野 馬王大多係平價買入:fff:

唔好俾一隻好歌劇就誤導左呀:lll: :eee:

雖則有唔少贏到級際賽o既馬都好平,但佢地週歲價都幾乎要過百萬港紙先有交易,對馬會黎講根本就唔賭得過:aaa:
作者: Kris    時間: 24/11/2006 07:28 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 24/11/2006 06:23 PM 發表

少少印象 初出好熱 ....

日本係咪得兩隻 一隻佢 一隻紛喜悅 :hhh:

當年定強哥有隻天賜糧源, 不過沒出糧先玩完:ooo:
作者: suzukapeter    時間: 24/11/2006 07:37 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 24/11/2006 07:28 PM 發表

當年定強哥有隻天賜糧源, 不過沒出糧先玩完:ooo:

佢同紛喜悅之後就冇日本馬黎
作者: yinho    時間: 24/11/2006 09:16 PM

日本馬貴黎到香港又跑得唔好...點引入呀
7樓同8樓都講左2隻,o個隻天賜糧源,淪落到6班,p都冇
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 24/11/2006 10:28 PM

天賜糧源都有得講
danehill既孫:eee:
父系
http://csx.jp/~ahonoora/generalist.html
半兄弟 只係障礙馬:ddd:

紛喜悅好少少 話晒有場w:fff:
父系alfeet 泥地馬:lll:
紛喜悅簡介:eee:
http://home.kimo.com.tw/derekhau2002/Japan3.htm
作者: 臨泰萊    時間: 24/11/2006 11:41 PM

日本馬咁貴....唔附合經濟原則~
作者: EternitY    時間: 25/11/2006 12:11 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 24/11/2006 06:26 PM 發表

岩,這個應該是主因。:mmm:
作者: keeper    時間: 25/11/2006 03:47 AM

冇人抽到水........又邊有人去開路呀....:eee:
作者: suzukapeter    時間: 25/11/2006 05:58 PM

QUOTE:
原帖由 臨泰萊 於 24/11/2006 11:41 PM 發表
日本馬咁貴....唔附合經濟原則~

原來天賜糧源個老竇細我幾日炸:jjj:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0