標題: 今年國際賽d日本馬好似有點兒.... [打印本頁]

作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 02:08 PM     標題: 今年國際賽d日本馬好似有點兒....

hk vase呢場好差.....另外個幾場都幾微機會啦- -
作者: 君子    時間: 10/12/2006 02:10 PM

而家先講都好似有點兒 :ooo: :ooo:
作者: tomati    時間: 10/12/2006 02:11 PM

隻風之歌咁早踩油, 撞鬼呀
作者: hkcmlawrence    時間: 10/12/2006 02:12 PM

算級數﹐瓶2隻好似仲高過盃個2隻:ooo:
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 02:14 PM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 10/12/2006 02:12 PM 發表

嗯~所以話日本應該一場都囉唔到啦今年....有點對佢地失望tim....菊花賞冠,季黎跑都輸....反而上年隻超預感跑得仲好....
至愛應該用大逃丫ma...可能會好d...
作者: kururu    時間: 10/12/2006 02:16 PM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 10/12/2006 02:12 PM 發表

隻主力推介我都覺係早熟馬

一場菊花賞玩殘哂

依家係日本勁逃馬都買少見少

想見第二隻馬鹿都唔知要等幾時:ooo: :ooo: :sss: :sss:
作者: 中秋    時間: 10/12/2006 02:16 PM

23.7放左出黎....起碼應該keep住24秒咁上下

如果隻隻馬最佳跑法真係菊花賞果種既話..唔需要禁返去25秒幾咁慢丫
作者: 西人堅    時間: 10/12/2006 02:19 PM

正如我在 DI 一事中已經講,
日本仔騎師, 跑到不知所謂, 預左 ga la.......

正如 尋晚 鄧尼漏波, 預左
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 02:19 PM

武風係唔係見香港冇乜馬用大逃所以佢今場唔敢用呢...?唉...如果用大逃而輸都話輸得心服口服呀...而家咁輸..都唔知應該話隻馬的問題定人的問題好...
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 02:22 PM

另外隻風之歌個騎師真係.....佢已為隻song of wind係di咩....轉彎踏油...搞到最後個200冇曬力....如果直路先發力..我諗贏個隻就係song of wind啦..
作者: Kris    時間: 10/12/2006 02:23 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 02:19 PM 發表
武風係唔係見香港冇乜馬用大逃所以佢今場唔敢用呢...?唉...如果用大逃而輸都話輸得心服口服呀...而家咁輸..都唔知應該話隻馬的問題定人的問題好...

可能佢知香港D董事玩大逃會問, 佢驚自己英文屎答得唔好衰多兩錢罰多兩分:fff:
作者: 西人堅    時間: 10/12/2006 02:23 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 02:19 PM 發表

你要用方駿輝式 login 咁講,
there could be nothing to discuss anymore
作者: 李澤楷    時間: 10/12/2006 02:24 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 10/12/2006 02:23 PM 發表

可能佢知香港D董事玩大逃會問, 佢驚自己英文屎答得唔好衰多兩錢罰多兩分:fff:

武豊係識英文的:fff:
作者: 君子    時間: 10/12/2006 02:24 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 14:22 發表
另外隻風之歌個騎師真係.....佢已為隻song of wind係di咩....轉彎踏油...搞到最後個200冇曬力....如果直路先發力..我諗贏個隻就係song of wind啦..

如果希臘名城吾係比人塞

我諗贏個隻就係希臘名城啦
作者: Kris    時間: 10/12/2006 02:25 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 10/12/2006 02:24 PM 發表

武豊係識英文的:fff:

佢識但唔係好叻:fff:
作者: 李澤楷    時間: 10/12/2006 02:26 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 10/12/2006 02:25 PM 發表

佢識但唔係好叻:fff:

好過四位洋文贏香港盃比人問到口啞啞:fff:
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 02:28 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 10/12/2006 02:23 PM 發表

你要用方駿輝式 login 咁講,
there could be nothing to discuss anymore

下....身為一個騎師..唔係應該用隻馬最好既跑法爭取最高名次,為馬主爭取最大利益架咩= ="你都幾有問題下架喎.....我冇投注落至愛度都覺得佢騎隻馬好有問題..完全同佢係日本跑時唔同喎....
作者: Kris    時間: 10/12/2006 02:28 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 10/12/2006 02:26 PM 發表

好過四位洋文贏香港盃比人問到口啞啞:fff:

所以馬會唔再公開訪問賽後騎師, 免得佢地出醜:fff:
作者: 西人堅    時間: 10/12/2006 02:32 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 02:28 PM 發表

下....身為一個騎師..唔係應該用隻馬最好既跑法爭取最高名次,為馬主爭取最大利益洫伬囍P喎....

你又有冇睇過 日本打比佢點跑??? 咪又係拉慢左

你又知佢冇為馬主爭取??? 可能馬主 trainer 叫佢慢放唔得架???
作者: 西人堅    時間: 10/12/2006 02:35 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 02:28 PM 發表

下....身為一個騎師..唔係應該用隻馬最好既跑法爭取最高名次,為馬主爭取最大利益洫伬囍P喎....

唔同又點 ah, so what

你又知佢最好跑法係狂放??? 佢明顯打比冇放甩埋 Q,
菊花賞第3 定 打比第2 好 d ah???
加減數識唔識計???

係家跑 2400 定 3000???
作者: 西人堅    時間: 10/12/2006 02:43 PM

下....身為一個騎師..唔係應該用隻馬最好既跑法爭取最高名次,為馬主爭取最大利益架咩= ="你都幾有問題下架喎.....我冇投注落至愛度都覺得佢騎隻馬好有問題..完全同佢係日本跑時唔同喎....

le 個 logic 根本好有問題, 佢 有冇為馬主爭取最大利益,
馬主有權鬧, 不過我同你冇, 因為 我同你點知馬主諗乜 ??? 人地黎香港遊馬河唔得架??
馬主最大利益??? 佢買重 隻9 得唔得???

根本你的指控都冇有 logic 的證據 同推論

中方駿輝毒 慘過中鉈毒, 又一次證明, sorry
我好多藥你要唔要啊???
作者: kururu    時間: 10/12/2006 02:45 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 10/12/2006 02:43 PM 發表

le 個 logic 根本好有問題, 佢 有冇為馬主爭取最大利益,
馬主有權鬧, 不過我同你冇, 因為 我同你點知馬主諗乜 ...

你d logic有d似「唔識煮野食人地整d垃圾俾你食都唔可以話人煮得差」:ooo:
作者: Kris    時間: 10/12/2006 02:47 PM

QUOTE:
原帖由 kururu 於 10/12/2006 02:45 PM 發表

你d logic有d似「唔識煮野食人地整d垃圾俾你食都唔可以話人煮得差」:ooo:

問題係食個位鬧定係睇人食個位鬧
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 02:53 PM

嗯嗯~同個西人講都曬氣,藥個度我唔使啦~再就留番比你自己啦~再講我未睇過有線唔知方xx點講野,vase d日本馬點我相信各位自己定奪,你所講的也並不代表你是正確的,仲有,呢度係討論區,please control yourself,請尊重人~!!!唔該曬
作者: 西人堅    時間: 10/12/2006 02:53 PM

QUOTE:
原帖由 kururu 於 10/12/2006 02:45 PM 發表

你唔好 諗屈溝同曲解我:bbb::bbb:

我係話, 你答我 咩叫 馬主利益??? 你答左我先

我同你同 rw 的人都唔知個日本仔馬主個心諗乜,
你唔比佢真係黎輸??? le 樣野我地根本冇人知

唔快放係邊個 order, 又冇人知, 咁你點知武豐冇爭取最大利益????

仲有, 睇多次日本打比條片 先出聲 la, 果場係唔係大逃???

作者: kururu    時間: 10/12/2006 02:54 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 10/12/2006 02:47 PM 發表

問題係食個位鬧定係睇人食個位鬧

睇人食?? 依家馬主物一樣係就咁睇場馬

買左馬唔可以鬧騎師騎得差

就咁睇又唔可以鬧騎師騎得差

咁係我地面前騎師物好似神咁樣??

你咁講唔通見人踢波踢得屎我地唔係班主領隊又冇得鬧??

騎師雖然係要各馬主練馬師負責先, 但係都唔代表佢完全唔使向睇佢跑既人負責
作者: kururu    時間: 10/12/2006 02:56 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 10/12/2006 02:53 PM 發表

你唔好 諗屈溝同曲解我:bbb::bbb:

我係話, 你答我 咩叫 馬主利益??? 你答左我先

我同你同 rw 的人都唔知個日本仔馬主個心諗乜,
你唔比佢真係黎輸??? le 樣野我地根本冇人知

唔快放係邊個 ord ...

我講既唔係至愛應唔應該大逃

你上次走去讚一個用識唔識出閘黎判斷一個評馬人既資格果陣都已經有我講果種思維
作者: 西人堅    時間: 10/12/2006 02:56 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 02:14 PM 發表

至愛應該用大逃丫ma...可能會好d...

大佬, 你都識講可能 la, 用大逃輸大大獲都得個 wor
作者: poiuy    時間: 10/12/2006 02:57 PM

兩邊都冷靜點,唔好做成罵戰:ttt:
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 02:57 PM

QUOTE:
原帖由 kururu 於 10/12/2006 02:54 PM 發表

騎 ...

算啦算啦~我地唔好同西人呦啦~
我地睇下馬好過,睇下呢幾場d日本馬點啦~~~
唔好傷神了~
因為我地係理智的~^^
作者: kururu    時間: 10/12/2006 02:57 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 10/12/2006 02:56 PM 發表

大佬, 你都識講可能 la, 用大逃輸大大獲都得個 wor

老實講呢點我唔否認
作者: 西人堅    時間: 10/12/2006 03:03 PM

QUOTE:
原帖由 kururu 於 10/12/2006 02:54 PM 發表

騎 ...

見係你 唔用咁大隻字,

我之前已經講左好多次, 賽馬足球冇如果的, 只有賽果
detail 唔再多講, 我在 rw 講左不下4次

作者: 西人堅    時間: 10/12/2006 03:05 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 10/12/2006 02:57 PM 發表
兩邊都冷靜點,唔好做成罵戰:ttt:

有冇睇少林足球??

我唔冷靜???:eee:

唔冷靜一早xx左佢地 la:fff:
作者: 李澤楷    時間: 10/12/2006 03:06 PM

大家冷靜
唔好再嘈啦
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 03:15 PM

嘩...騏綵好勁呀.........短途三冠走唔甩了....日本馬真係跑得好差....仲有2場睇..
作者: 西人堅    時間: 10/12/2006 03:19 PM

okok, 我自收, fine,

拗贏左又冇錢收, 一個賭一個唔賭根本溝通唔到:lll: :lll:

come on, 大大個西人企番度任你垮m, 快 d la

家陣場馬都跑左, tt 唔退出都退出左, 你講乜都o岩
tt vs 騏彩, 根本冇發生, 你拗贏就可以講乜都得

作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 03:20 PM

就算tt黎跑都贏唔到騏綵,佢好勁呀~
作者: 君子    時間: 10/12/2006 03:24 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 15:15 發表
嘩...騏綵好勁呀.........短途三冠走唔甩了....日本馬真係跑得好差....仲有2場睇..

我都吾明你講依句想做乜野.....

就算日本馬 4場 三甲不入 咁又點呢
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 03:32 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 10/12/2006 03:24 PM 發表

我都吾明你講依句想做乜野.....

就算日本馬 4場 三甲不入 咁又點呢

= = 你又想點呀- -"有冇人預計過日本馬跑得差呀??日本馬差唔多呢幾年年年都有馬贏國際賽,今年好似好大牌面咁,但係暫時都跑唔到咩出黎比人睇,咪囉出黎同網友面討論下囉,你唔想討論既可以唔出聲,唔使咁講野掛...
作者: 直布羅山    時間: 10/12/2006 03:34 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 03:32 PM 發表

= = 你又想點呀- -"有冇人預計過日本馬跑得差呀??日本馬差唔多呢幾年年年都有馬贏國際賽,今年好似好大牌面咁,但係暫時都跑唔到咩出黎比人睇,咪囉出黎同網友面討論下囉,你唔想討論既可以唔出聲,唔使咁講野 ...

從來無人預過日本馬會贏到短途..:hhh:
作者: 君子    時間: 10/12/2006 03:36 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 15:32 發表

= = 你又想點呀- -"有冇人預計過日本馬跑得差呀??日本馬差唔多呢幾年年年都有馬贏國際賽,今年好似好大牌面咁,但係暫時都跑唔到咩出黎比人睇,咪囉出黎同網友面討論下囉,你唔想討論既可以唔出聲,唔使咁講野 ...

我都係討論姐

不過我吾係太認同你講野咁law

跑完香港瓶你先出post  馬後炮咁law
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 03:36 PM

QUOTE:
原帖由 直布羅山 於 10/12/2006 03:34 PM 發表

從來無人預過日本馬會贏到短途..:hhh:

哦~咁我又唔係講短途,係講日本代表馬,vase個場差,短途就不嬲~
作者: 李澤楷    時間: 10/12/2006 03:38 PM

希望大家可以理性咁討論:mmm:
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 03:40 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 10/12/2006 03:36 PM 發表

我都係討論姐

不過我吾係太認同你講野咁law

跑完香港瓶你先出post  馬後炮咁law

下....就係因為佢跑得差先黎討論ma.....根本就唔多人認為日本馬係vase個場會跑得差,但係個結果就係咁差...所以咪同網友們討論下囉,岩傾咪繼續傾囉,唔岩咪唔好傾囉,唔需要咁講野掛....開跑vase前我冇對日本馬有任何評論,完全不是什麼馬後炮~
作者: 直布羅山    時間: 10/12/2006 03:42 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 03:36 PM 發表

哦~咁我又唔係講短途,係講日本代表馬,vase個場差,短途就不嬲~

不過今年得一隻一線日本馬黎跑ja...
個隻叫做隨心起舞..:lll:
不過佢最強時間係2-3歲時代
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 03:44 PM

QUOTE:
原帖由 直布羅山 於 10/12/2006 03:42 PM 發表

不過今年得一隻一線日本馬黎跑ja...
個隻叫做隨心起舞..:lll:
不過佢最強時間係2-3歲時代

佢好似3歲個時跑過hk cup,但係就跑得好差~~
但係我會覺得佢今日呢場一哩的表現應該會好過個時既..
作者: 直布羅山    時間: 10/12/2006 03:48 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 03:44 PM 發表

2-3歲...以無敗姿態贏櫻花賞之後無晒...今年先復甦:lll: :lll: :lll:
作者: raulwong1    時間: 10/12/2006 03:50 PM

QUOTE:
原帖由 直布羅山 於 10/12/2006 03:48 PM 發表

2-3歲...以無敗姿態贏櫻花賞之後無晒...今年先復甦:lll: :lll: :lll:

我想問下佢係咩跑法架?
作者: 直布羅山    時間: 10/12/2006 03:51 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 03:50 PM 發表

我想問下佢係咩跑法架?

隨後/守位轉彎後上...:lll:
作者: 李澤楷    時間: 10/12/2006 03:52 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 10/12/2006 03:44 PM 發表

果場係用柏兆雷:fff:
作者: S.WEEK    時間: 10/12/2006 03:54 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 10/12/2006 03:52 PM 發表

果場係用柏兆雷:fff:

沿途望空 ~~ 轉彎上

又係 del 得的賽績
作者: 帶來吉利    時間: 10/12/2006 11:38 PM

QUOTE:

2隻放頭馬
鬥留
土星 重要留到個頭 搖來搖去
包尾冇影大敗
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 10/12/2006 11:44 PM

講真
main如果大逃都係12 大家都心服口服
而家應放唔放 應留唔留:ccc:
俾隻老野偷雞

風之歌心理質素唔得:ddd:
作者: Kris    時間: 10/12/2006 11:45 PM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 10/12/2006 11:44 PM 發表
講真
俾隻老野偷雞

你講隻馬定個騎師呀:fff:
作者: taxi2003    時間: 10/12/2006 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 10/12/2006 11:44 PM 發表
講真
俾隻老野偷雞

風之歌來港後真係唔敢做工夫....

至愛,都係講番,已經唔係慢放,人地唔放過佢姐
作者: Kris    時間: 10/12/2006 11:47 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 10/12/2006 11:46 PM 發表

風之歌來港後真係唔敢做工夫....

至愛,都係講番,已經唔係慢放,人地唔放過佢姐

又係個句, 要形勢遷就先識贏嘅就唔係好馬:fff:
作者: taxi2003    時間: 10/12/2006 11:48 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 10/12/2006 11:47 PM 發表

又係個句, 要形勢遷就先識贏鼢N唔係好馬:fff:

佢唔係3歲至top:fff: :fff:
作者: taxi2003    時間: 10/12/2006 11:48 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 10/12/2006 11:45 PM 發表

你講隻馬定個騎師呀:fff:

both:yyy: :yyy:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 10/12/2006 11:50 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 10/12/2006 11:48 PM 發表

both:yyy: :yyy:

人 岩岩出城:fff:
馬 對住d大佬 完全肴底:eee:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0