標題: 香港將來有望舉辨育馬者杯系列 [打印本頁]

作者: Running    時間: 27/1/2007 09:50 AM     標題: 香港將來有望舉辨育馬者杯系列

香港被邀辦育馬者盃 - 27/01/2007

美國育馬者盃主辦單位之負責人 Greg Avioli 日前出席亞洲賽馬會議期間向傳媒透露,有意將育馬者盃賽日推向世界,

而有關方面正計劃邀請世界各地賽馬重鎮落標競投育馬者盃大賽之主辦權。

Greg Avioli 更指出香港賽馬會具備舉辦頂級大賽之成功經驗,故亦在被邀落標之賽馬機構名單中。

最快○九年落實

香港賽馬會候任行政總裁兼新任亞洲賽馬聯盟主席應家柏表示,會認真研究有關計劃,

他指育馬者盃賽期與香港國際賽可相互配合。但有關構思能否兌現仍要視乎主辦經費及收益等因素,且最快亦要到○九年才可落實。

想請問應生:BC系列草地賽只得三項,其他都係泥地賽,以香港泥地馬之「水平」,搞BC咪等於出醜於人前?:yyy:
作者: 星岡勇    時間: 27/1/2007 10:10 AM

係未真:kkk: BC系列一向都係泥地賽為主流,香港点搞啊:ooo:
作者: iamjack    時間: 27/1/2007 11:12 AM

我諗...應該是外判式

記得之前,育馬者主辦單位曾考慮 BC Turf 在歐洲大場(如Ascot)舉行

如果香港可以舉行育馬者杯

相信舉行 BC Mile 最大機會

:aaa:
作者: 畢菲特    時間: 27/1/2007 11:20 AM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 27/1/2007 11:12 AM 發表
我諗...應該是外判式

記得之前,育馬者主辦單位曾考慮 BC Turf 在歐洲大場(如Ascot)舉行

如果香港可以舉行育馬者杯

相信舉行 BC Mile 最大機會

:aaa:

相信會好似迪士尼一樣...班美國佬睇中我地好大喜功呢個弱點...

實斬到我地一頸血...

我認為...不如張放落育馬者既獎金...投放在冠軍一哩賽仲好...

到時成為全世界最高獎金既一哩賽仲好...仲有本地特色啦:gggg:
作者: kewell    時間: 27/1/2007 03:44 PM

QUOTE:
原帖由 畢菲特 於 27/1/2007 11:20 AM 發表

相信會好似迪士尼一樣...班美國佬睇中我地好大喜功呢個弱點...

實斬到我地一頸血...

我認為...不如張放落育馬者既獎金...投放在冠軍一哩賽仲好...

到時成為全世界最高獎金既一哩賽仲好...仲有 ...

I agree with you

They keen on the prize rather than co-operating with Hong Kong
作者: S.WEEK    時間: 27/1/2007 03:55 PM

育馬者杯 唔係只准雄馬參加咩 ???
作者: 李澤楷    時間: 27/1/2007 03:56 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 27/1/2007 03:55 PM 發表
育馬者杯 唔係只准雄馬參加咩 ???

不是
2005年育馬者盃草地大賽冠軍談心都不是雄馬.
作者: S.WEEK    時間: 27/1/2007 03:58 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 27/1/2007 03:56 PM 發表

不是
2005年育馬者盃草地大賽冠軍談心都不是雄馬.

thx ....

即只係得 凱旋門 係
作者: 新水星    時間: 27/1/2007 03:58 PM

泥地仲可以夾硬出
幼馬同雌馬賽真係想出醜都冇得出
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 27/1/2007 04:43 PM

QUOTE:
原帖由 新水星 於 27/1/2007 03:58 PM 發表
泥地仲可以夾硬出
幼馬同雌馬賽真係想出醜都冇得出

幼馬就算有得出 贂怕連彎都未識轉:abcde:

我覺得事成 馬會可考慮搞搞塊泥地
轉做沙地 順手提高泥地水準
唔駛搞到好似萬事喜呢d一招喪:jjjj:
作者: Kris    時間: 27/1/2007 07:01 PM

QUOTE:
原帖由 畢菲特 於 27/1/2007 11:20 AM 發表

實斬到我地一頸血...

到時成為全世界最高獎金既一哩賽仲好...仲有 ...

外判場地唔駛自己出晒獎金其實就冇咩所謂, 呢D係睇個contract點寫遮:yyy:

如果Lone Star Park咁嘅場都可以跑, 不如我地係跑馬地跑:yyy:
作者: KIRIN    時間: 27/1/2007 07:03 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 27/1/2007 07:01 PM 發表

外判場地唔駛自己出晒獎金其實就冇咩所謂, 呢D係睇個contract點寫遮:yyy:

如果Lone Star Park咁嘅場都可以跑, 不如我地係跑馬地跑:yyy:

Lone Star Park:ccc: :ccc: :ccc: :bbb: :bbb: :bbb: :rrr: :rrr: :rrr:
作者: Wai    時間: 27/1/2007 08:35 PM

香港既泥地同外國既泥地好似有好大分別..@@"
作者: EternitY    時間: 27/1/2007 08:44 PM

落標競投育馬者盃大賽之主辦權?

我睇攪笑居多,難怪要零九年先可以落實。:ooo: :ooo:

如果攪,我覺得拿育馬者盃賽日名義攪仲好,不過比賽方面,就改變為以草地為主。

美國果邊不變,唔知咁樣可唔可行。:ppp:
作者: Kris    時間: 27/1/2007 09:03 PM

QUOTE:
原帖由 Wai 於 27/1/2007 08:35 PM 發表
香港既泥地同外國既泥地好似有好大分別..@@"

主要係泥同沙個比例唔同, 玩泥沙係一門好深奧嘅學問, 我自問真係唔識.
作者: suzukapeter    時間: 27/1/2007 09:04 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 27/1/2007 07:01 PM 發表

跑馬地冇泥地喎:fff: ,不如去澳門跑都好呀:lll: :fff: :yyy: ,不過一有少少傷就:llll:
作者: Kris    時間: 27/1/2007 09:06 PM

QUOTE:
原帖由 suzukapeter 於 27/1/2007 09:04 PM 發表

跑馬地冇泥地喎:fff: ,不如去澳門跑都好呀:lll: :fff: :yyy: ,不過一有少少傷就:llll:

跑馬地跑跑下D草都光晒頭, 即時剷走D草根咪泥地囉:yyy:
作者: suzukapeter    時間: 27/1/2007 09:08 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 27/1/2007 09:06 PM 發表

跑馬地跑跑下D草都光晒頭, 即時剷走D草根咪泥地囉:yyy:

咁咪冇草地囉
作者: Kris    時間: 27/1/2007 09:10 PM

QUOTE:
原帖由 suzukapeter 於 27/1/2007 09:08 PM 發表

咁咪冇草地囉

橫掂都係鋪落去遮:fff:
作者: suzukapeter    時間: 27/1/2007 09:12 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 27/1/2007 09:10 PM 發表

橫掂都係鋪落去遮:fff:

不如掘一半唔掘一半同時跑2場
作者: WinKey    時間: 27/1/2007 09:12 PM

香港搞育馬者:ooo:

索性提高級際賽獎金好過拉:ooo:
作者: Kris    時間: 27/1/2007 09:14 PM

QUOTE:
原帖由 WinKey 於 27/1/2007 09:12 PM 發表
香港搞育馬者:ooo:

索性提高級際賽獎金好過拉:ooo:

搞?  香港夠班咩?:fff:

借個場俾人跑下就得:yyy:
作者: WinKey    時間: 27/1/2007 09:15 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 27/1/2007 09:14 PM 發表

搞?  香港夠班咩?:fff:

借個場俾人跑下就得:yyy:

借場:fff:

係唔係要貼埋錢出來個隻?:fff:
作者: suzukapeter    時間: 27/1/2007 09:16 PM

QUOTE:
原帖由 WinKey 於 27/1/2007 09:15 PM 發表

仲要俾人彈:lll: :fff:
作者: Kris    時間: 27/1/2007 09:17 PM

QUOTE:
原帖由 WinKey 於 27/1/2007 09:15 PM 發表

育馬盃駛鬼拎獎金咩... 因為係要大家夾錢供會:yyy:

點供法要"師兄出馬":yyy:

作者: 德記    時間: 28/1/2007 05:37 AM

BC 一路都好似不用馬場拿錢出來﹐是大會撥錢的﹐加上投注額有機會多30-40%(那一日)﹐是一定有得做的﹐BC一路都想增加場數來平衡草地/泥地的差別﹐如增加草地1200﹐和一場新馬草地總計10場(5泥5草)﹐而且香港馬是沒有特殊權利可以報名﹐即有可能CLASSIC 14馬也是外地馬﹐用經濟角度來看﹐我絕對覺得可行

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0