標題: 找一個理由上場好利威點解會輸 ?? [打印本頁]

作者: 胡活士    時間: 28/1/2007 10:27 PM     標題: 找一個理由上場好利威點解會輸 ??

過份托大 !!!
21.5 獨贏,真係好抵買,隻時尚風釆都落到1.9,香埋 !
呢隻 2.1 ,馬主總算執返"渣"沙。 希望佢唔好跑 2000,抖耐少少掃低晒所有級際一哩賽
作者: raulwong1    時間: 28/1/2007 10:29 PM

輸人......留咁後做乜鬼...搵錯假想目標了
作者: poiuy    時間: 28/1/2007 10:30 PM

唔好彩,星運爵士第四仗必勝:yyy: :zzz:
作者: KIRIN    時間: 28/1/2007 10:31 PM

QUOTE:
原帖由 胡活士 於 28/1/2007 10:27 PM 發表
過份托大 !!!
21.5 獨贏,真係好抵買,隻時尚風釆都落到1.9,香埋 !
呢隻 2.1 ,馬主總算執返"渣"沙。 希望佢唔好跑 2000,抖耐少少掃低晒所有級際一哩賽

and女皇銀禧盃 1400m:fff: :fff: :fff:
作者: raulwong1    時間: 28/1/2007 10:33 PM

QUOTE:
原帖由 KIRIN 於 28/1/2007 10:31 PM 發表

and女皇銀禧盃 1400m:fff: :fff: :fff:

其實的真係覺得好利威係夠長力跑2000的,如跑到的話做咩唔跑姐?2000d認可性同獎金都更高,比我係好利威馬主就老虎蟹都試下啦
作者: 木奇異    時間: 28/1/2007 10:33 PM

擺明輸個人.....:rrr:

好在e隻係蔡生馬房, 如果唔係早就換人啦 :ooo:
作者: 飛神    時間: 28/1/2007 10:34 PM

QUOTE:
原帖由 KIRIN 於 28/1/2007 10:31 PM 發表

呢場恐怖...

騏綵 紙醉金迷 喜皇寶 好利威 精英大師<-- 希望無佢份 勝利飛駒
作者: raulwong1    時間: 28/1/2007 10:37 PM

1400我覺得神仙寧比好利威跑2000都唔會跑1400個場的..
作者: 胡活士    時間: 28/1/2007 10:39 PM

2oa8

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 28/1/2007 10:33 PM 發表

其實的真係覺得好利威係夠長力跑2000的,如跑到的話做咩唔跑姐?2000d認可性同獎金都更高,比我係好利威馬主就老虎蟹都試下啦

當天,精英大師初跑千六的時候,個個都覺得佢未必得,都買到大熱,個馬主練馬師都想老虎蟹想試下跑1600,點知輸左之後去埋跑安田一樣比人插到暈,其實究竟作為一個馬主應該將一匹馬加程與否作新嘗試 ?
作者: 大黃蜂    時間: 28/1/2007 10:41 PM

QUOTE:
原帖由 胡活士 於 28/1/2007 10:27 PM 發表
過份托大 !!!

佢有d騰雞係事實,
不過轉彎已經推都叫扥大?:ooo:
作者: raulwong1    時間: 28/1/2007 10:43 PM

我係馬主點都試一次先,入到3甲再試多次,都冇問題就可以
好似電子麒麟咁,佢跑2000未入過3甲的...真係唔夠2000的長力,跑過一次就算了,但馬王輝點都要佢跑多幾次...曬左幾場力...
作者: 大黃蜂    時間: 28/1/2007 10:45 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 28/1/2007 10:43 PM 發表
我係馬主點都試一次先,入到3甲再試多次,都冇問題就可以
好似電子麒麟咁,佢跑2000未入過3甲的...真係唔夠2000的長力,跑過一次就算了,但馬王輝點都要佢跑多幾次...曬左幾場力...

跑2000 係個馬主要求ga,
輝哥已經好勞氣咁解釋過:rrr:
作者: suzukapeter    時間: 28/1/2007 10:46 PM

輸韋達
作者: 李澤楷    時間: 28/1/2007 11:04 PM

但電子麒麟2000米跑過第4(女皇盃)
作者: 西人堅    時間: 29/1/2007 01:57 AM

唔好賴馬王輝, 阿蔡都有咁做過

http://www.hongkongjockeyclub.com/chinese/racing/results.asp?racedate=24/02/2002&raceno=08
實業先鋒多謝你嶺

睇下跑完之後抖左幾耐
http://www.hongkongjockeyclub.com/chinese/racing/horse.asp?HorseNo=T092
作者: 西人堅    時間: 29/1/2007 02:09 AM

QUOTE:
原帖由 胡活士 於 28/1/2007 10:39 PM 發表
2oa8

當天,精英大師初跑千六的時候,個個都覺得佢未必得,都買到大熱,個馬主練馬師都想老虎蟹想試下跑1600,點知輸左之後去埋跑安田一樣比人插到暈,其實究竟作為一個馬主應該將一匹馬加程與否作新嘗試 ?

以馬主角度, 作新嘗試 當然非常合理 加正常,
1來冇路程, 2來隻馬係佢的, 唔通跑乜賽事係 d 評馬人/馬迷話事咩

至於買唔買到大熱, 係班馬迷/投注者問題, 又係唔關馬主/trainer 事,
隻馬熱唔熱門, 係 d 馬迷買出黎的

咁佢地一箱情願 主觀地認為大師1600得, 買到10幾蚊, 輸左當然要搵野賴下 la, 唔係點會接受到自己失敗

第1次上1600大熱都算, 話曬 之前未輸過,
下年再跑冠軍一哩賽 隻馬明顯退左, 都仲可以 $$25 大熱果度神奇, le 個好明顯係 "一箱情願" 的好例子

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0