標題: 其實做馬圈中人都很要求EQ [打印本頁]

作者: hkcmlawrence    時間: 14/3/2007 05:09 AM     標題: 其實做馬圈中人都很要求EQ

我指的馬圈中人包括馬夫﹐練馬師﹐評馬人等等。

馬夫先不談﹐練馬師我不清楚他們收入﹐也不集中談論。

講下評馬人﹐每每要與馬主打交道﹐而基本上做得馬主﹐很多都好有錢。

評馬人﹐好似山翠斯個d﹐收入會有幾多Y﹐當你電視台幾萬一個月﹐報紙幾萬一個月﹐

都只不過是個中產階級。
卻要天天目睹錢財滿地的上層階級生活﹐真係少點心態調節能力﹐都會自尊心受挫。:hhh:

另外五通同馬主出去吃飯﹐餐餐要人請0米﹖個度都要用五少錢。

練馬師收入多點可能都好D。:zzz:
作者: 小魔怪    時間: 14/3/2007 05:17 AM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 14/3/2007 05:09 AM 發表

講下評馬人﹐每每要與馬主打交道﹐而基本上做得馬主﹐很多都好有錢。

評馬人﹐好似山翠斯個d﹐ ...

山翠斯人工玩下手高過黃汝安:ccc::ccc:
作者: EternitY    時間: 14/3/2007 07:15 AM

只可以講一句「食得咸魚抵得渴」... :sss:
作者: 問    時間: 14/3/2007 10:38 AM

其實無論任何人都需要eq既
作者: willandgrace    時間: 14/3/2007 10:47 AM

其實佢未必要駛好多錢,例如可以用公司(或報館)名義去埋單,公數攪掂。:fff: :fff:
作者: 西人堅    時間: 14/3/2007 02:57 PM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 14/3/2007 05:09 AM 發表

真係少點心態調節能力﹐都會自尊心受挫

所以有眼你睇, 有 d 評馬人會對其他人係咁人身攻擊 law:lll: :lll:
搵得唔夠人地多, 咪自卑 law:zzz:
作者: 西人堅    時間: 14/3/2007 02:59 PM

QUOTE:

評馬人﹐好似山翠斯個d﹐ ...

珊翠斯 le 個另計 la,
你唔好唔記得佢老公做咩先得 ga:eee:
作者: 星岡勇    時間: 14/3/2007 03:08 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 14/3/2007 02:59 PM 發表

珊翠斯 le 個另計 la,
你唔好唔記得佢老公做咩先得 ga:eee:

做乜架?開雲吞面店?:yyy:
作者: willandgrace    時間: 14/3/2007 03:40 PM

QUOTE:
原帖由 星岡勇 於 14/3/2007 03:08 PM 發表

做乜洎惟?:yyy:

佢老公係徐貴良,苗禮德個副練。:tttt:
作者: EternitY    時間: 14/3/2007 06:38 PM

QUOTE:
原帖由 willandgrace 於 14/3/2007 03:40 PM 發表

佢老公係徐貴良,苗禮德個副練。:tttt:

先幾年唔知衰哂調左去雙魚河,過左一排就出返黎做當時新開倉的蘇廄副練,

成績唔好,第二年就轉左去苗廄。:eee:
作者: 帶來吉利    時間: 14/3/2007 10:32 PM

如果做評馬人 係女 真係易上位好多:ooo:
作者: 李澤楷    時間: 14/3/2007 10:33 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 14/3/2007 10:32 PM 發表
如果做評馬人 係女 真係易上位好多:ooo:

珊翠絲:fff:
作者: 吉兆    時間: 14/3/2007 10:34 PM

佢好似又股又乜又盛喎

佢頂唔順就唔撈架啦..

佢仲有幾個細路 都管教幾嚴

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0