標題: 好利威...依然是一哩王的睇法... [打印本頁]

作者: keeper    時間: 19/3/2007 02:27 AM     標題: 好利威...依然是一哩王的睇法...

以今日來睇..賽事是輸了....這是事實....但再看看馬匹狀態及可能之步署....
今日是一場二級賽...這就是好利威的目標嗎?????大家都會覺得其怪..更榮耀的賽事都唔跑...就來跑一場其怪的二級賽....杜拜..金杯都不跑......
我們將眼光再看遠一點.....那麼他的目標是什麼?????
先說近的.....冠軍一哩賽???跟着仲有安田!!!!!...如果這才是他的目標..就不難明白為何好利威點解好似操得大柔喇......賽事是大賽..相信冇人反對吧....所以如果今日就把狀態推上高峰....可以保持三四個月嗎?????好利威要跑上述賽事...相信不要跑一些級數賽來証明先有資格跑冠軍一哩及安田吧.....所以他根本就只是出來熱身而已.........
作者: Express    時間: 19/3/2007 03:06 AM

同樓主ge睇法一樣
輸一場二級賽冇咩大不了
我就覺得佢出呢場都係keep住個比賽狀態
同埋蔡神仙ge部署唔應該俾佢跑金盃,遠征杜拜
而係為冠軍一哩賽做準備
所以選擇今日場二級賽做step race
係理所當然
作者: 小魔怪    時間: 19/3/2007 09:04 AM

只是有另一隻馬高過佢
唔駛大驚小怪
作者: 好爸爸    時間: 19/3/2007 01:02 PM

備戰冠軍一哩可以理解...但神仙會比佢跑安田嗎?:eee:
作者: EternitY    時間: 19/3/2007 03:14 PM

最近好像多左很多神仙的FANS ... 歡迎 ...

其實樓主的說話可以說是事情的另一面,不過是否屬實,我們不是馬圈人士就不得而知了。

個人認為神仙的練馬功力無容置疑的,
不過德國佬都是極強的練馬師,把好爸爸改造變成精英級數的馬。

因此,好利威 和 好爸爸 那匹較強,在餘下的大賽裡再分高下吧。
作者: yinho    時間: 19/3/2007 03:24 PM

小馬場合可能令好爸爸好跑D
多馬好爸爸要跟好利威就要擺前D
未必可以再贏
作者: 好爸爸    時間: 19/3/2007 03:55 PM

其實沒什麼大不了嘛
今場擺明狀態,形勢,走位上...好利威都不及好爸爸...輸是正常的...我相信也沒有國際賽那樣不值
見到有人不斷為好利威落敗而尋找合理化既藉口
我覺得對我愛駒很不公平
作者: 帶來吉利    時間: 19/3/2007 04:06 PM

又一証明
最好一哩馬

9成係ppg:lll:
作者: 活力寶蹄    時間: 19/3/2007 07:19 PM

希望佢下次嬴番好ba ba..:loveliness:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0