標題: 有關心水區的「聲望獎賞」制度 + 心水版公告 [打印本頁]

作者: 木奇異    時間: 25/4/2007 12:50 AM     標題: 有關心水區的「聲望獎賞」制度 + 心水版公告

1, 聲望獎賞

2, 貼士專區

3, 心水區舊貼

本人會在新一季開鑼之前, 洗掉由上季煞科日算起之前的舊post (除心水專區 or 有長期更新的基金post 外) .... 敬請注意

3/2/2009 UPDATE

作者: 贏馬人    時間: 25/4/2007 02:28 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/4/2007 12:50 AM 發表
2, 賽後貼士成績獎賞

E個最難去界定....
基本上我的意見係, 你果一場中到冷Q/冷PQ/冷W/冷P/冷T/冷FF, 就會+聲望. +幾多呢就睇你中咩野(Q OR T 等等),
有幾冷, 果場貼馬幾多隻馬等 .... 如果貼2隻而又中到冷Q, 會加多D, 貼4隻中到冷FF, 又會加多D, 不過最多一場唔會+超過15聲望.

我就唔係太鼓勵其他網友只貼2隻:uuu: ,現今D馬實力太緊湊啦......我賭Win都賭幾隻,好少只賭單Win,因為我係都要贏:lll: ,將投注額分大、中細注分配,務求贏面大D:hhhhh: 。
作者: 木奇異    時間: 26/4/2007 05:51 PM

冇咩野人比意見 :ppp:
作者: EternitY    時間: 26/4/2007 05:55 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 26/4/2007 05:51 PM 發表

一向都係咁架,要令到呢個區熱鬧,就係你既職責了。:fff:
作者: 贏馬人    時間: 26/4/2007 08:29 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 26/4/2007 05:51 PM 發表

我可以開專區,不過要勞煩閣下幫我計派彩:fff:
作者: taxi2003    時間: 26/4/2007 08:31 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 25/4/2007 02:28 AM 發表

我就唔係太鼓勵其他網友只貼2隻:uuu: ,現今D馬實力太緊湊啦......我賭Win都賭幾隻,好少只賭單Win,因為我係都要贏:lll: ,將投注額分大、中細注分配,務求贏面大D:hhhhh: 。

賭4隻先中win係你唔準ja掛:fff: :fff:
作者: 贏馬人    時間: 26/4/2007 08:46 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 26/4/2007 08:31 PM 發表

賭4隻先中win係你唔準ja掛:fff: :fff:

我總之係要贏,你理得我:bbbbb:
好過你成Q日輸到hihi:fff:
作者: 西人堅    時間: 26/4/2007 09:02 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 25/4/2007 02:28 AM 發表

:rrrr: :ccccc:

that's y 依家評馬業唔掂
場場形勢都唔同, 點可以仲係場場循例揀 4隻:yyy: :yyy: :yyy:
作者: 贏馬人    時間: 26/4/2007 09:20 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/4/2007 09:02 PM 發表

:rrrr: :ccccc:

that's y 依家評馬業唔掂
場場形勢都唔同, 點可以仲係場場循例揀 4隻:yyy: :yyy: :yyy:  

唔贏係冇意思:uuu:
作者: 木奇異    時間: 27/4/2007 08:27 AM     標題: 回復 #8 西人堅 的帖子

如果唔set定, 每場只可以揀4隻
咁你咪鐘意果場亂局貼10隻都得? 咁份評馬工咪好易做? :ccc:
作者: 毅力    時間: 4/5/2007 12:00 AM

個人意見, 不一定要場場也貼的, 可以自由地以精選場次貼, 因為精選才是真正的心水場次, 有些場次實在太混亂, 若硬性要貼, 可能會累到一些「有名望人士」的追隨者(Fans)損手的!:aaa: :aaa:
作者: 毅力    時間: 4/5/2007 12:04 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 27/4/2007 08:27 AM 發表
咁你咪鐘意果場亂局貼10隻都得? 咁份評馬工咪好易做? :ccc:

其實每場揀四隻已經足夠的, 但也可以一馬膽拖六腳的形式, 因為都是六注!:eee: :eee:
作者: 西人堅    時間: 4/5/2007 12:37 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 27/4/2007 08:27 AM 發表

叫得做亂局,
我覺得貼 10 隻冇問題,
回報率先係應該 concern 的

如果你貼10隻, 講埋個 投注策略,
如果仲有 唔錯的 回報率的話,
佢係咪好犀利先??
例如 單膽射全餐孖寶搏爆

只出 tips only 係冇意思的,
起碼都出埋買Q PQ 互串定係1膽 X 腳
作者: 毅力    時間: 9/5/2007 04:54 PM

木先生, 請問權限是怎樣升值的呢?:aaaa: :aaaa:
作者: 楊駿    時間: 9/5/2007 06:13 PM

木先生,我會先開專區,請問可否將我之前張貼的也放在那個專區內?

而且,我的聲望也不是次次加哦,記憶中只加了兩次呢。
作者: 木奇異    時間: 12/5/2007 09:56 PM

QUOTE:
原帖由 楊駿 於 9/5/2007 06:13 PM 發表
木先生,我會先開專區,請問可否將我之前張貼的也放在那個專區內?

而且,我的聲望也不是次次加哦,記憶中只加了兩次呢。

sorry.....我最近真係好忙.....少理左e個板d野....而家補返
作者: 木奇異    時間: 12/5/2007 10:05 PM

多謝各位的寶貴意見 :loveliness:
星期二之後我會再更新一下個聲望獎賞制度, 再請大家比d idea我......
仲要整理一下e個板 :ppp:
作者: 楊駿    時間: 13/5/2007 10:08 PM

木兄,謝謝你把我的專欄置頂了。

規則上我沒改變,總之孖三T場合選五匹,其他場次一律四匹。

好奇一問,12/5的分析寫了兩場,聲望是+3還是+6呢?
作者: 魚仔餅    時間: 13/5/2007 10:30 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 26/4/2007 08:29 PM 發表

我可以開專區,不過要勞煩閣下幫我計派彩:fff:  

計派彩我可以幫你既:eee:

至於我呢,開專區原則上無問題,但只會在重心場次內寫詳細分析
作者: 木奇異    時間: 15/5/2007 04:30 PM     標題: 回復 #18 楊駿 的帖子

應該係6....sorry....補返比你
睇黎要需要d咖啡 :ooo:
作者: 木奇異    時間: 15/5/2007 04:49 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 12/5/2007 10:05 PM 發表
多謝各位的寶貴意見 :loveliness:
星期二之後我會再更新一下個聲望獎賞制度, 再請大家比d idea我......
仲要整理一下e個板 :ppp:

經過2個星期評估同意見......e兩點冇人反對, 可以實行.

1, 場次分析 1場+3點聲望的方法 係可行. 何謂 "場次分析" 請參考楊駿兄的post. 最多一個賽馬日+15聲望 (即係寫5場+15, 寫10場都係+15)
2, "專區至頂" 的優惠. 想有專區的網友出一個post, 再可以send message比我, 之後我會幫你至頂. 當然唔係個個都可以有"專區至頂"啦, 我會根據你在rw和心水區的貢獻而決定批唔批準.

至於貼中冷馬+聲望e個計畫, 經我考慮過都係要擱置.....
1, 好難去define咩野係"冷馬" 因為個個人對"冷"的定義都唔同.
2, 有人鐘意穩陣貼熱門, 亦都有人鐘意摶冷, 各有所好. 無謂強迫d熱門客貼冷馬.

作者: 河馬仔    時間: 31/5/2007 11:11 PM

木兄,請問我的專欄可否搬上精華區呢?謝謝您啦:eee: (只係小弟好奇一問)
作者: 木奇異    時間: 2/6/2007 08:13 PM     標題: 回復 #22 河馬仔 的帖子

你同楊駿兄都係心水區的常客, 分析獨到, 當然可以啦 :loveliness:
只要你下次開個post, 標題寫 "河馬仔心水專區" 之類的野, 我就會幫你置頂
作者: 河馬仔    時間: 3/6/2007 01:37 AM

多謝您啦木兄:eee:
作者: 木奇異    時間: 1/8/2007 06:28 PM

新一季仲有一個月多d就開始....本人會將上季d post刪除, 只有keep住update的基金post + 置頂的貼士專區可以保留.
作者: 木奇異    時間: 25/5/2008 08:40 PM

都好耐冇睇過e度 :ppp:
因為要減少通脹問題, 來季可能會減少聲望的加幅, 由1場固定3聲望改成1場1-2聲望, 最多+10, 遲d暑假再同高層討論e個問題.....
暫時都一切照舊 ...

作者: 木奇異    時間: 14/9/2008 11:21 AM

已更新 心水區聲望獎賞計劃 :jjjj:
作者: EternitY    時間: 2/2/2009 05:13 AM

由於心水區的版務商討中,聲望派發的活動要暫時停止,請各位留意。:ppp:
作者: EternitY    時間: 2/2/2009 05:14 AM

請留意:由於心水區的版務,本人和心水區版主木奇異商議中,相信過程大約要一兩天時間。

因此,聲望派發的活動暫時停止。
作者: 木奇異    時間: 3/2/2009 04:09 PM     標題: 回復 #29 EternitY 的帖子

己決定取消以前的聲望獎賞, 改由RW世界挑戰賽代替
作者: yinho    時間: 3/2/2009 04:16 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 3/2/2009 04:09 PM 發表
己決定取消以前的聲望獎賞, 改由RW世界挑戰賽代替

每1次既冠亞季都會有嗎?.?
作者: 木奇異    時間: 3/2/2009 04:31 PM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 3/2/2009 04:16 PM 發表

每1次既冠亞季都會有嗎?.?

日馬賽事先有聲望派 :jjjj:
另外每月頭3名都有特別聲望 :jjjj:
作者: 河馬仔    時間: 17/2/2009 08:19 PM

唔好意思呀,我想問而家係唔係係度寫專題係冇聲望架?謝謝:mmm:
作者: 木奇異    時間: 17/2/2009 08:23 PM     標題: 回復 #33 河馬仔 的帖子

冇LA
高層話只可以揀一樣wor, 我地揀左玩挑戰賽加聲望 ......:ppp:

你咪好似上次咁玩挑戰賽摶下LOR :yyy:
作者: 河馬仔    時間: 17/2/2009 09:27 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 17/2/2009 08:23 PM 發表
冇LA
高層話只可以揀一樣wor, 我地揀左玩挑戰賽加聲望 ......:ppp:

你咪好似上次咁玩挑戰賽摶下LOR :yyy:

慘啦,咁我諗我以後都冇聲望換馬啦:yyy::yyy:

今年我都係無望啦:ooo::ooo:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0