標題: Authorized跟Motivator的相同之處~~~ [打印本頁]

作者: Running    時間: 21/5/2007 09:51 PM     標題: Authorized跟Motivator的相同之處~~~

跑馬呢家o野,部署有時唔知係巧合定係刻意,兩匹唔同年代o既馬,部署都可以幾乎一樣!:kkk: 都咪話唔神奇~~~

當Authorized贏o左東帝錦標之後,先至發現,佢同Motivator走o既路幾乎一樣~~~

唔計兩隻都出自望族,單講賽績簡直係餅印一樣:

[iframe]http://www.racingpost.co.uk/horses/racing_horse_form.sd?horse_id=590219[/iframe]
Motivator

[iframe]http://www.racingpost.co.uk/horses/racing_horse_form.sd?horse_id=663655[/iframe]
Authorized

唔係講笑,兩隻馬兩歲都係跑兩場,仲要係贏賽馬報錦標;之後到平生第三場,兩隻都以東帝錦標作復出之戰,同樣都係輕勝。

兩年前Motivator就輕取葉森、同樣沿呢段路走o既Authorized,會唔會又可以同佢一樣贏打比?
作者: S.WEEK    時間: 21/5/2007 10:11 PM

如果計馬樣 Authorized 優勝過 Motivator

都真係希望戴圖理可以破到魔咒
作者: Kris    時間: 21/5/2007 10:14 PM

事關部署上大家都係個種模式

跑目標大賽之前都係個幾場預賽, 2000G->Derby呢條唔係唯一嘅路.

早幾年就興Irish Derby Trail->Derby, 例如先力達,天文學家, 灌木叢.  今年呢條線就有Archipenko
作者: Running    時間: 21/5/2007 10:18 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 21/5/2007 10:14 PM 發表

跑目標大賽之前都係個幾場預賽, 2000G->Derby呢條唔係唯一嘅路.

早幾年就興Irish Derby Trail->Derby, 例如先力達,天文學家, 灌木叢.  今年呢條線就有Archipenko

但呢條愛爾蘭之路,呢兩年又好似唔多靈:ddd:
作者: Kris    時間: 21/5/2007 10:20 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 21/5/2007 10:18 PM 發表

但呢條愛爾蘭之路,呢兩年又好似唔多靈:ddd:

Dylan Thomas, 傲凜沙場贏愛爾蘭打比wor:fff:
作者: Running    時間: 21/5/2007 10:25 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 21/5/2007 10:20 PM 發表

Dylan Thomas, 傲凜沙場贏愛爾蘭打比wor:fff:

我意思係指去葉森段路:fff:
作者: 小魔怪    時間: 21/5/2007 11:33 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 21/5/2007 10:14 PM 發表

咪玩啦
唔係興唔興既問題
係coolmore手馬勁唔勁既問題先真!!

佢d馬年年都係咁部署
隻馬勁之後落葉森掃場時你咪覺得呢條路興羅
隻馬唔勁時比返d英國base既馬贏你咪覺得唔興羅
作者: 育馬者傳說    時間: 24/5/2007 10:54 AM

兩隻唔同年代既馬搞到我以為其中有一隻係上世紀既馬。
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 25/5/2007 02:53 AM

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 24/5/2007 10:54 AM 發表
兩隻唔同年代既馬搞到我以為其中有一隻係上世紀既馬。

前年重睇住佢輸凱旋門
直路頭係威係勢 彈左出黎
去到300-400就退:sss:
作者: Running    時間: 2/6/2007 11:30 PM

相同軌跡、相同父系,做就兩隻打比盟主,恭喜圖理哥及肥卓:gggg:
作者: sw    時間: 2/6/2007 11:35 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 2/6/2007 11:30 PM 發表
相同軌跡、相同父系,做就兩隻打比盟主,恭喜圖理哥及肥卓:gggg:

咁即係到arc就冇影啦:fff:
作者: taxi2003    時間: 2/6/2007 11:40 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 2/6/2007 11:35 PM 發表

因為vodka贏硬:jjjj: :jjjj:
作者: Kris    時間: 2/6/2007 11:40 PM

自從Hurricane Run走番望族條路之後真係冇得唔信
作者: Running    時間: 2/6/2007 11:41 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 2/6/2007 11:35 PM 發表

呢隻係破神馬:fff:

Arc都可能得:fff:
作者: S.WEEK    時間: 2/6/2007 11:43 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 2/6/2007 11:40 PM 發表

冇話贏硬 :fff: :fff:

第三匹歐洲三冠王即將誕生
作者: sw    時間: 2/6/2007 11:44 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 2/6/2007 11:40 PM 發表
自從Hurricane Run走番望族條路之後真係冇得唔信

根本係coolmore自己攞嚟衰.......
作者: Kris    時間: 2/6/2007 11:45 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 2/6/2007 11:44 PM 發表

根本係coolmore自己蟆I.......

不過繼續跑都冇乜得揀
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 2/6/2007 11:59 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 2/6/2007 11:41 PM 發表

呢隻係破神馬:fff:

Arc都可能得:fff:

vodka受晒蕉力:lll:
作者: taxi2003    時間: 3/6/2007 12:00 AM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 2/6/2007 11:59 PM 發表

vodka受晒蕉力:lll:

睇怕死Q走唔甩:jjjj: :jjjj:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 3/6/2007 12:20 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/6/2007 12:00 AM 發表

睇怕死Q走唔甩:jjjj: :jjjj:

似係隔山打牛:lll:
作者: ユюユ    時間: 3/6/2007 12:26 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 2/6/2007 11:40 PM 發表

多謝你:eee:
等我儲定筆Authorized同生共死獨贏基金先:eee: :fff:
留番凱旋門時一筆過支持Authorized:eee: :fff:
作者: taxi2003    時間: 3/6/2007 12:28 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 3/6/2007 12:26 AM 發表

等我儲定筆Authorized同生共死獨贏基金先:eee: :fff:
留番凱旋門時一筆過支持Authorized:eee: :fff:

上年凱旋門有冇買過DI??:fff: :fff:
作者: ユюユ    時間: 3/6/2007 12:29 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/6/2007 12:28 AM 發表

上年凱旋門有冇買過DI??:fff: :fff:

冇:hhh:
買鱄溯:hhh:
作者: timothyhin    時間: 3/6/2007 12:29 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 3/6/2007 12:26 AM 發表

呢隻仲唔係motivator?!:fff:
一個好合理理由點解呢幾年打比馬會:sss: :yyy:
作者: taxi2003    時間: 3/6/2007 12:30 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 3/6/2007 12:29 AM 發表

冇:hhh:
買鱄溯:hhh:

冇分別....咁可以放心了:fff: :fff:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 3/6/2007 01:10 AM

QUOTE:

蕉佢唔死 重要俾依神執多劑:jjjj:
又一隻悲運打比馬:lll:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 3/6/2007 01:10 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/6/2007 12:30 AM 發表

冇分別....咁可以放心了:fff: :fff:

我好似買左DI搭風馳:jjjj:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0