標題: 睇埋今日兩隻馬既表現,你地會選以下邊隻做馬王? [打印本頁]

作者: 飛龍    時間: 3/6/2007 09:32 PM     標題: 睇埋今日兩隻馬既表現,你地會選以下邊隻做馬王?

除左呢三隻係突出啲,其他好似都好一般。:ssss: :ssss: :ssss:
作者: 飛龍    時間: 3/6/2007 09:33 PM

爆冷兩場技術性擊到…:sss:
作者: antony_fai    時間: 3/6/2007 09:33 PM

爪皇凌雨
作者: 活力寶蹄    時間: 3/6/2007 09:33 PM

爪皇凌雨...做硬馬王...:jjjj:
作者: 肥仔聰    時間: 3/6/2007 09:33 PM

爆冷贏埋今場,凌雨冇得反擊啦:ooo:
作者: 飛神    時間: 3/6/2007 09:34 PM

爆冷 -- 贏左"香港冠軍既遮打盃"嘛 XD (前稱)
作者: 飛龍    時間: 3/6/2007 09:34 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 3/6/2007 09:34 PM 發表
爆冷 -- 贏左"香港冠軍既遮打盃"嘛 XD (前稱)

馬會宣傳一戰定馬王喎。:fff:

其他賽績唔理啦。:eee:
作者: 少仔    時間: 3/6/2007 09:35 PM

揚威Dubai,點都係阿RAIN掛....:hhh:

可能前無古人,後無來者的.....:fff:
作者: 飛神    時間: 3/6/2007 09:35 PM

QUOTE:
原帖由 飛龍 於 3/6/2007 09:34 PM 發表

咁都係爆冷丫...XD
作者: 飛龍    時間: 3/6/2007 09:39 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 3/6/2007 09:35 PM 發表

咁都係爆冷丫...XD

所以都係爆冷機會大啲。:eee:
作者: 好爸爸    時間: 3/6/2007 09:41 PM

在情在理...我都覺得應該揀凌雨做馬王:loveliness:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 3/6/2007 09:42 PM

QUOTE:
原帖由 飛龍 於 3/6/2007 09:34 PM 發表

琴日已經睇到:gggg:
作者: 毅力    時間: 3/6/2007 09:42 PM

鯪魚! :gggg: :gggg:

能夠衝出香港的才夠資格做馬王! 因為香港馬圈太多估惑啦!:fff: :fff: 雖然爆冷贏過女王杯, 但當日只得4隻外隊馬, 除了當日因賞月不利後上外, 其餘3匹都係無機會的馬!:eee: :fff:
作者: kewell    時間: 3/6/2007 09:46 PM

爪皇凌雨啦

如果咁樣都唔係凌雨 , d馬主出外做乜?
作者: iceson    時間: 3/6/2007 09:49 PM

今日爆冷大勝... 計數應該佢拎
作者: 飛龍    時間: 3/6/2007 09:50 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 3/6/2007 09:46 PM 發表
爪皇凌雨啦

如果咁樣都唔係凌雨 , d馬主出外做乜?

放完草返黎跑得返,已經值得鼓掌。:ccccc:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 3/6/2007 09:53 PM

馬會跟紅頂白 有幾可同你講感情:jjjj:
作者: Running    時間: 3/6/2007 10:01 PM

雖然,我係鐘意爆冷~~~

但平心而論,鯪魚係贏Int G1,點可能做唔到馬王?
作者: 肥仔聰    時間: 3/6/2007 10:01 PM

本來如果今場爆冷只係贏1馬位都仲係鯪魚,但係而家係3 1/4喎
作者: gogowin    時間: 3/6/2007 10:49 PM

我估公眾選最受歡迎o既一定係凌雨...
但係馬王應該會係爆冷拎....
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 3/6/2007 10:54 PM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 3/6/2007 10:49 PM 發表

:gggg:
作者: 臨場    時間: 3/6/2007 11:50 PM

雙馬王得唔得?
作者: klc3e302    時間: 3/6/2007 11:53 PM

應該係爪皇la.......
一埸杜拜win令到馬會不停宣傳佢......
花咁多$$係佢身上,
點都俾佢做馬王////
作者: +超級無敵+    時間: 4/6/2007 12:10 AM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 3/6/2007 10:49 PM 發表

唔同意.......今季大家都係0係二千米以上各勝兩場姐

睇返成季表現.....明顯係爪皇凌雨平均過隻爆冷好多

無理由淨睇尾兩場賽事就ko 人地成季咁平均既表現

年度最佳表現馬仍然首推爪皇凌雨

作者: kewell    時間: 4/6/2007 12:31 AM

我會講如果爆冷敢去日本跑宝塚或者英國跑英皇鑽石

我服你係馬王:eee:  唔駛你贏 , 頭三已經足夠:eee: :eee:
作者: 小野伸二    時間: 4/6/2007 12:33 AM

QUOTE:
原帖由 臨場 於 3/6/2007 11:50 PM 發表
雙馬王得唔得?

你估何生肯唔肯同人分享:jjjj:
作者: 小野伸二    時間: 4/6/2007 12:34 AM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 4/6/2007 12:10 AM 發表

唔同意.......今季大家都係0係二千米以上各勝兩場姐

睇返成季表現.....明顯係爪皇凌雨平均過隻爆冷好多

無理由淨睇尾兩場賽事就ko 人地成季咁平均既表現

年度最佳表現馬仍然首推爪皇凌雨

但係馬會又講乜野一戰定馬王..

而且何生勢力橫行...凌雨有可能只會成為我地心中既馬王..
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 4/6/2007 12:47 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 4/6/2007 12:33 AM 發表

你估何生肯唔肯同人分享:jjjj:

佢一個娶幾個 收埋食就真:lll:
作者: gogowin    時間: 4/6/2007 12:56 AM

啱啱睇賽後訪問, 能叔睇爆冷睇得幾高喎....阿肥豪又話賽後訪問靳能話如果隻爆冷拎去英國跑加冕盃之類等一級賽事有無機會, 能叔話贏得添喎.....始終香港太少長途賽事.....睇黎下季大摩大有可能會拎隻馬遠征...應該可能都會係跑覺士盾了...
作者: +超級無敵+    時間: 4/6/2007 12:57 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 4/6/2007 12:34 AM 發表

但係馬會又講乜野一戰定馬王..

而且何生勢力橫行...凌雨有可能只會成為我地心中既馬王..

馬會既口號為左順口中間講少左長途兩個字姐

呢個係宣傳部既責任

評審小組大可不理:fff: :fff:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 4/6/2007 12:59 AM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 4/6/2007 12:56 AM 發表
稄鄘伎幙X問, 能叔睇爆冷睇得幾高喎....阿肥豪又話賽後訪問靳能話如果隻爆冷拎去英國跑汁惜h盾了...

俾你袋左幾百萬 你話得唔得:lll:
你問佢凱旋門佢都話得:fff:
肥豪又係多X餘 加冕盃質素有幾高呀:rrr:
作者: 小野伸二    時間: 4/6/2007 01:01 AM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 4/6/2007 12:57 AM 發表

馬會既口號為左順口中間講少左長途兩個字姐

呢個係宣傳部既責任

評審小組大可不理:fff: :fff:

評審小組可能收埋錢,有責任選爆冷做馬王:jjjj:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 4/6/2007 01:03 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 4/6/2007 01:01 AM 發表

評審小組可能收埋錢,有責任選爆冷做馬王:jjjj:

唔好咁講
最多去龠漣 (唔打包):fff:
作者: ユюユ    時間: 4/6/2007 01:36 AM

爆冷啦
始終呢兩場贏得太漂亮:gggg:
亦總算一鳴金盃之烏氣:eee:
作者: taxi2003    時間: 4/6/2007 01:43 AM

仍然希望係Rain....:ppp: :ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/6/2007 01:55 AM

有無人有呢種感覺,爪皇輸比爆冷2次之後,有d似變左"好望角"二世~~

就算佢贏左司馬,但係爆冷又唔係唔想去跑,唔代表佢跑司馬一樣輸比你爪皇~~

而好望角就算響外地贏2場g1,但最後都無緣選最佳短途馬~~

相信最後要看看爆冷o既最迎評分啦,上場女皇盃技術擊倒爪皇,爆冷只係由126分+到127分,而

爪皇繼續130分,相信因為八皇響召馬傑出表現令佢評分繼續高於爆冷,但今次響同司馬一樣o既

2400米一樣被技術性擊倒,相信爆冷最新評分應該係131~132分吧,而爪皇不變,如果真係咁

爆冷應該就係今年馬王lu~:loveliness:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 4/6/2007 02:18 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 4/6/2007 01:36 AM 發表
爆冷啦
始終呢兩場贏得太漂亮:gggg:
亦總算一鳴金盃之烏氣:eee:

你呢票唔算數 破咒票黎:lll:
作者: FreD    時間: 4/6/2007 02:19 AM

如果話係睇今日ge表現~~
就肯定係爆冷~~凌雨完全唔夠跑~~
如果睇賽事ge 重要性~~就係凌雨~~
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 4/6/2007 02:20 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/6/2007 01:55 AM 發表
有無人有呢種感覺,爪皇輸比爆冷2次之後,有d似變左"好望角"二世~~

就算佢贏左司馬,但係爆冷又唔係唔想去跑,唔代表佢跑司馬一樣輸比你爪皇~~

而好望角就算響外地贏2場g1,但最後都無緣選最佳短途馬 ...

無可能
香港爆冷評分都唔低 呢場只係土炮G1
最多咪加1-2分:jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/6/2007 02:27 AM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 4/6/2007 02:20 AM 發表

無可能
香港爆冷評分都唔低 呢場只係土炮G1
最多咪加1-2分:jjjj:

有無半分加架??上場女皇盃贏佢2個馬位話哂係國際一級賽...今次土炮g1只得7隻馬跑贏你3個馬位,應該加半分至4分3分吧~:yyy:
作者: +超級無敵+    時間: 4/6/2007 02:42 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/6/2007 01:55 AM 發表

而好望角就算響外地贏2場g1,但最後都無緣選最佳短途馬 ...

閣下賽事都相信爪皇凌雨勝出機會輕高

由此可見有時相信與事實往往是有所偏差的
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 4/6/2007 02:52 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/6/2007 02:27 AM 發表

有無半分汁鳩A3個馬位,應該加半分至4分3分吧~:yyy:

說的對
如果咁都加到131 大摩殺左個評磅員都有份:jjjj:
作者: Sweety    時間: 4/6/2007 08:26 AM

爪皇凌雨:gggg:
作者: 樂怡    時間: 4/6/2007 08:27 AM

爪皇凌雨:hhhhh: :gggg:
作者: 帶來吉利    時間: 4/6/2007 09:26 AM

爆冷 2次都明顯贏你 成3個馬位
高佢成班

金杯果場 又係咁不利下 追返咁多
作者: 內閃    時間: 4/6/2007 11:05 AM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 4/6/2007 02:52 AM 發表

說的對
如果咁都加到131 大摩殺左個評磅員都有份:jjjj:

131分同12x分有咩分別..?? 係香港咪又係跑平磅...!!!
真係唔相信爆冷可以係滿利谷正常發揮, 希望佢唔好跑覺士盾....:ooo:
作者: 武豊    時間: 4/6/2007 03:20 PM

如果迷信海外的GI一定比香港好, 那是片面的, 事實上"司馬經典"只是升格做GI不是很久, 而那些在今年司馬中負給凌雨的西方啟示, 什至勝出Duty Free的賞月, 來到香港不是一樣不夠爆冷跑嗎? 海外GI一定比較好嗎?
我看到的是, 今年凌雨和爆冷各勝一場本地GI和一場國際GI, 而幾場短兵相接, 第一場金杯超慢步時速下爆冷未段21秒幾衝上來輸了個頭, 之後兩場都清脆地把凌雨擊敗, 理應做馬王加最佳大長途馬, 而凌雨可成最佳中距離馬和公眾選出的最受歡迎的馬
作者: lovehins    時間: 4/6/2007 05:14 PM

支持凌雨.............
作者: leongsing123    時間: 4/6/2007 05:33 PM

爪皇凌雨:gggg:
作者: 原居民    時間: 4/6/2007 08:31 PM

爪皇凌雨
作者: 君子    時間: 4/6/2007 08:34 PM

QUOTE:
原帖由 武豊 於 4/6/2007 15:20 發表
如果迷信海外的GI一定比香港好, 那是片面的, 事實上"司馬經典"只是升格做GI不是很介? 海外GI一定比較好嗎?
我看到的是, 今年凌雨和爆冷各勝一場本地GI和一場國際GI, 而幾場短兵相接, 第一場金杯超慢 ...

同意 :fff:
作者: Beckimike2    時間: 4/6/2007 09:10 PM

一定係”爆石”啦!!:tttt:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/6/2007 09:22 PM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 4/6/2007 02:42 AM 發表

閣下賽事都相信爪皇凌雨勝出機會輕高

由此可見有時相信與事實往往是有所偏差的

無法子啦...賽前以為好似係金盃o個次o既慢步速麻,點知今次土星放個快步速~~

基本上爪皇同爆冷係伯仲之間,慢步速爪皇贏面高,快步速爆冷羸面多~~

而賽前點解估慢步速呢...隻土星跑呢場之前跑7次2400,有6次都係慢步速放.只有上年場皇太后盃係用快步速戰略輸比全勝福星~~

戰略上已係係6比1....點都估慢步速架麻..點知佢又用快..無奈~~:www:
作者: hamlet    時間: 5/6/2007 01:19 AM

QUOTE:
原帖由 武豊 於 4/6/2007 03:20 PM 發表
如果迷信海外的GI一定比香港好, 那是片面的, 事實上"司馬經典"只是升格做GI不是很介? 海外GI一定比較好嗎?
我看到的是, 今年凌雨和爆冷各勝一場本地GI和一場國際GI, 而幾場短兵相接, 第一場金杯超慢 ...

凌雨唔係羸左一場本地GI和場國際GI咩?(國泰航空香港盃係本地定國際?)
同埋爆冷羸兩場都係跟住凌雨,好明顯係阿鵬問題
呢兩場係今季最後兩次交手,爆冷體力上點都有著數

我就覺得馬王應該係凌雨,除非你話上半季既賽積唔計,
可惜何生要既野,馬會實俾到佢,佢自己講架(輪都輪到我啦掛),
不過爆冷都好勁,下季有排惡
作者: 飛神    時間: 5/6/2007 01:22 AM

QUOTE:
原帖由 hamlet 於 5/6/2007 01:19 AM 發表

凌雨唔係羸左一場本地GI和兩場國際GI咩?(國泰航空香港盃係本地定國際?)
同埋爆冷羸兩場都係跟住凌雨,好明顯係阿鵬問題
呢兩場係今季最後兩次交手,爆冷體力上點都有著數

我就覺得馬王應該係凌雨,除非你 ...

老友, 香港盃係上季的事...
作者: kewell    時間: 5/6/2007 01:34 AM

QUOTE:
原帖由 武豊 於 4/6/2007 03:20 PM 發表

既然你講凌雨贏既金盃係因為超慢步速

但之後既女皇杯同遮打杯 , 我亦都可以講 因為步速太快 ,令到前領馬難以合跑 , 認真地說 , 女皇杯一役沿途頂起第二疊跑 , 爆炸同小武士一齊合力製造步速 , 仲有 , 係香港跑慣跑熟既場地 , 表現應該會比出外跑既時候 , 更好ma? 如果係香港跑同係國外跑係一樣既話 , 咁大家仲唔好笑John Size唔識遠征吧:aaa:

遮打杯一場 , 土星超快步速 , 點跟都難跟吧 前領馬

仲有 , 凌雨呢一場已經係本季第八場賽事 , 而且曾經出外, 體力一定有所不及吧

仲有 , 就係放草後能夠咁快就已經重拾狀態係一件好難既事呢

:eee: :eee:
作者: gogowin    時間: 5/6/2007 12:23 PM

其實好難比較兩隻馬邊隻好d...
如果一齊拎就最皆大歡喜啦.....
只可惜世事係無咁完美的........
作者: 武豊    時間: 5/6/2007 01:26 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 5/6/2007 01:34 AM 發表

既然你講凌雨贏既金盃係因為超慢步速

但之後既女皇杯同遮打杯 , 我亦都可以講 因為步速太快 ,令到前領馬難以合跑 , 認真地說 , 女皇杯一役沿途頂起第二疊跑 , 爆炸同小武士一齊合力製造步速 , 仲有 , 係 ...

女皇杯是快步速? 騎賞月的武豊反而說是慢步速呢 :fff:

遮打杯那場, 我相信就算步速較慢, 也很大機會是爆冷win的, 因為吸取左金杯既經驗, 能叔一定會跟貼住隻凌雨入直路的, 凌雨之前勝自豪和爆冷都要一入直路彈離幾個馬位搏你追不到, 如果拍住鬥他是比較不利的

我同意你所說"放草後能夠咁快就已經重拾狀態係一件好難既事", 呢隻馬認真多災難, 不過, 卻不能因為同情他而選他做馬王呢 :loveliness:

作者: 金威    時間: 5/6/2007 02:59 PM

其實爪皇過左最顛峰的階段
個人心目中佢係前年馬王
因為先贏打吡, 再贏女皇杯, 最後贏埋遮打杯
係十分之高難度
香港幾乎好少馬可以做得到

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0