標題: 大家覺得美國會唔會再產出3冠馬王呢? [打印本頁]

作者: Danehill    時間: 6/6/2007 05:41 PM     標題: 大家覺得美國會唔會再產出3冠馬王呢?

近年有唔少(美國)馬主想自己既馬做美國3冠馬王
但賽程實在太頻密

如上年肯塔基打吡既「百寶龍」贏完之後就跛腳,次關必利是錦標由「百厲騰凌」勝出, 而貝蒙錦標就由攻擊手奪得  ,3冠馬王再1次幻滅

今年「街頭觸覺」贏完肯塔基打吡,,次關必利是錦標亦輸埋

唔通美國3冠馬王真係好難產出??

以我所知,,美國不敗3冠王得Seattle Slew、Affirmed(斷言)....等馬成功贏晒3關
強如「週日寧靜」Sunday Silence、北地舞人(Northern Dancer)都唔得

唔知大家點睇法?
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 6/6/2007 05:54 PM

如果貝蒙跑2000就得既:sss:
呢d冇咩好討論 係人都知問題何在:zzz:
作者: antony_fai    時間: 6/6/2007 06:02 PM

對上一次 係 1978 Affirmed
當然同賽期有關係
同埋,對手都多左
作者: timothyhin    時間: 6/6/2007 06:05 PM

依家對手太平均la:ppp:
好難再一駒獨大:ggg:
作者: garnett2003    時間: 6/6/2007 06:05 PM

QUOTE:
原帖由 Danehill 於 6/6/2007 05:41 PM 發表
近年有唔少(美國)馬主想自己既馬做美國3冠馬王
但賽程實在太頻密

如上年肯塔基打吡既「百寶龍」贏完之後就跛腳,次關必利是錦標由「百厲騰凌」勝出, 而貝蒙錦標就由攻擊手奪得  ,3冠馬王再1次幻滅

...

上年貝蒙錦標
唔係由攻擊手奪得
而係Jazil奪得
作者: Danehill    時間: 6/6/2007 06:09 PM

QUOTE:
原帖由 garnett2003 於 6/6/2007 06:05 PM 發表

上年貝蒙錦標
唔係由攻擊手奪得
而係Jazil奪得

係Jazil,,唔好意思
太過掛住攻擊手
作者: asiadragon    時間: 6/6/2007 06:16 PM

對手無以前咁水,加上好多馬會在第2或者第3關加入.而3歲馬好難保持一個穩定的表現,容易犯錯.
作者: 肥仔聰    時間: 6/6/2007 06:32 PM

大把2冠馬俾貝蒙整死:tttt:
作者: 新水星    時間: 6/6/2007 06:55 PM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 6/6/2007 05:54 PM 發表
如果貝蒙跑2000就得既:sss:
呢d冇咩好討論 係人都知問題何在:zzz:

只希望不要為造出三冠馬而將貝蒙改途程
作者: 李澤楷    時間: 6/6/2007 07:03 PM

如果真係咁易達成,又何來覺得三冠是經貴呢:gggg:
作者: EternitY    時間: 6/6/2007 07:10 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/6/2007 07:03 PM 發表
如果真係咁易達成,又何來覺得三冠是經貴呢:gggg:

同意,既然這已成經典的一部分,就不宜去改變了。:jjjj:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 6/6/2007 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 6/6/2007 07:10 PM 發表

同意,既然這已成經典的一部分,就不宜去改變了。:jjjj:

反正一場家鄉雞已經可以去打種:lll:
贏3冠只係錦上添花:jjjj:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0