標題: 馬名要幾多年先可以再用? [打印本頁]

作者: 金威    時間: 18/6/2007 05:04 PM     標題: 馬名要幾多年先可以再用?

大家記唔記得馬名要隔幾多年先可以再用呀??
本人己經唔記得左

但個人唔鐘意d 馬名用完再用
好似之前隻綠野神駒咁丫
以前好多年前係我心目中, 都好鐘意呢隻馬
但若干年後, 而家又用番呢個名
某程度上破壞左我心目中既形象

比如咁講丫, 十多年後, 馬主再用精英大師, 靚蝦王, 厡居民呢d名
如果在第四班都贏唔倒
都會或多或少影響左
就算唔係馬王級咁計啦
我諗你地都唔鐘意自己心目中既良駒的名字日後會擺落第二隻馬度
作者: EternitY    時間: 18/6/2007 05:06 PM

我估 ... 應該冇規定 ... 只係馬會比唔比咋?:ppp:
作者: sw    時間: 18/6/2007 05:07 PM

7年, 另一級賽盟主唔可再用
作者: 魔術師    時間: 18/6/2007 05:12 PM

唔係 10年嗎 ?

不過肯定是, 馬王同打比冠軍馬名不可以重用的~

作者: 內閃    時間: 18/6/2007 05:20 PM

真係好希望有馬主會用我個名黎做馬名 ~ 內閃!!! 同主馬 ~ 外閃, 波勾, 脫腳...:eee: :yyy: :fff:
作者: EternitY    時間: 18/6/2007 05:21 PM

QUOTE:
原帖由 內閃 於 18/6/2007 05:20 PM 發表
真係好希望有馬主會用我個名黎做馬名 ~ 內閃!!! 同主馬 ~ 外閃, 波勾, 脫腳...:eee: :yyy: :fff:

我諗好難 ... 不過支持你去養馬 :gggg: :gggg:
作者: 金威    時間: 18/6/2007 05:31 PM

咁一路咁養落去
第日改改下咪會叫波勾王, 內閃神駒, 外閃大師, 脫腳之威,
都會幾得意
作者: 內閃    時間: 18/6/2007 06:05 PM

QUOTE:
原帖由 金威 於 18/6/2007 05:31 PM 發表
咁一路咁養落去
第日改改下咪會叫波勾王, 內閃神駒, 外閃大師, 脫腳之威,
都會幾得意

最過引係諗起賢仔 call 馬.....一出閘最怏 ge 係脫腳呀....:eee:
作者: 肥仔聰    時間: 18/6/2007 06:14 PM

QUOTE:
原帖由 內閃 於 18/6/2007 06:05 PM 發表

最過引係諗起賢仔 call 馬.....一出閘最怏 ge 係脫腳呀....:eee:

:yyy: 馬會唔會俾佢咁樣咁囉:yyy:
作者: p238hornet    時間: 18/6/2007 10:39 PM

退役後5年:aaa: 嬴過g1的名不可再用:aaa:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0