標題: 蓮華生輝,巫斯義操練。 [打印本頁]

作者: 雞仔    時間: 29/8/2007 04:30 PM     標題: 蓮華生輝,巫斯義操練。

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/Track_Result.asp?txtHorse_BrandNo=G268[/iframe]

巫斯義咁多好馬騎:loveliness:
作者: 帶來吉利    時間: 29/8/2007 05:36 PM

輝哥好小同佢合作:fff:
作者: 馬俠    時間: 29/8/2007 05:39 PM

有火花
作者: 長毛    時間: 29/8/2007 06:27 PM

good choice ...
作者: Javier    時間: 29/8/2007 06:39 PM

真係一個幾好既配搭 :fff: 今季2-3場冇得走雞:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 29/8/2007 07:01 PM

雖然巫斯義係我愛將~~但係歐洲騎師騎短途馬始終好擔心~~

希望下年隻蓮華唔會再主攻短途啦...向一哩進軍就比較有信心~~

如果仲係跑1000~1200,我怕巫師幫唔到多少忙~~:ppp:

反而用澳洲或南非騎師會仲好...首選高雅志~~:ccccc:
作者: nathanxhim    時間: 29/8/2007 07:09 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/8/2007 07:01 PM 發表

希望下年隻蓮華唔會再主攻短途啦...向一哩進軍就比較有信心~~

如果仲係跑1000~1200,我怕巫師幫唔到多少忙~~:ppp:

反而用澳洲或南非騎師會仲好 ...

hey man..
「更歡笑」邊個騎嫁:eee: :eee: :fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 29/8/2007 07:21 PM

QUOTE:
原帖由 nathanxhim 於 29/8/2007 07:09 PM 發表

hey man..
「更歡笑」邊個騎嫁:eee: :eee: :fff:

唉..又係"更歡笑"....除左呢隻馬...巫生1000~1200好似已經想唔起有邊隻係有超好表現啦~~

就算近年隻"紅旗飛揚"都只係不停做位置王~~~

如果提起更歡笑...我覺得o個年佢真係好幸運羅~~

呢隻國際賽冠軍竟然響同一馬季o既短途三冠頭兩關跑第3,尾關跑第4~~~唔夠喜勁寶跑之餘,3場都輸比隻勇捷神駒~~:ppp:

呢隻國際冠軍真係"一招了"....一招之後要左佢條命:yyy:

希望隻蓮華唔好步佢後塵啦~~~:yyy:
作者: nathanxhim    時間: 29/8/2007 07:39 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/8/2007 07:21 PM 發表

唉..又係"更歡笑"....除左呢隻馬...巫生1000~1200好似已經想唔起有邊隻係有超好表現啦~~

如果提起更歡笑...我覺得o個年佢真係好幸運 ...

呢個點睇都係希斯問題..

其實只係巫生冇座騎o係手姐...
呢幾年除左特別屈機o個幾隻短途馬...
其實都係歐洲騎師座騎比較有好表現啦...:ooo:
作者: 活力寶蹄    時間: 29/8/2007 07:47 PM

可能係代操...:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 29/8/2007 07:51 PM

QUOTE:
原帖由 nathanxhim 於 29/8/2007 07:39 PM 發表

呢個點睇都係希斯問題..

其實只係巫生冇座騎o係手姐...
呢幾年除左特別屈機o個幾隻短途馬...
其實都係歐洲騎師座騎比較有好表現啦...:ooo:

姚本輝問題都唔少....一陣又拉倉去左李易達:yyy:

始終怕巫生騎短途馬d留放....巫生都係香港其中一個喜歡走位走三疊o既騎師....如果蓮華好似上年咁抽到外擋,我怕巫生唔夠

列高力,戴勝呢d澳洲騎師咁有決心..將隻馬留到最尾~~:ppp:
作者: 翼    時間: 29/8/2007 07:51 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/8/2007 07:21 PM 發表

如果提起更歡笑...我覺得o個年佢真係好幸運 ...

紅旗飛揚,係大師年代=.='''你想佢有成就......
作者: 莫問我是誰    時間: 29/8/2007 07:53 PM

QUOTE:
原帖由 於 29/8/2007 07:51 PM 發表

紅旗飛揚,係大師年代=.='''你想佢有成就......

所以當年隻喜勁寶真係好白痴....做左三冠王..但係反而無跑國際賽,同活力先生一樣留低左一個遺憾~~:xxx:
作者: Kris    時間: 29/8/2007 08:00 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/8/2007 07:01 PM 發表

反而用澳洲或南非騎師會仲好 ...

冼毅力舊年沙田1000上名率50%, 勝出率35%

你只能夠話Mosse跑短途賽唔夠長途賽好
作者: 莫問我是誰    時間: 29/8/2007 08:06 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 29/8/2007 08:00 PM 發表

不如咁講...有無發覺近10年大部份香港最好o既短途馬...都歸哂澳洲,南非騎師手上....點解會出現呢種情形呢~~:loveliness:

但係相反...1哩以上o既好馬...就一定唔少得歐洲騎師......純粹巧合麼??:aaaa:
作者: Kris    時間: 29/8/2007 08:09 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/8/2007 08:06 PM 發表

不如咁講...有無發覺近10年大部份香港最好o既短途馬...都歸哂澳洲,南非騎師手上....點解會出現呢種情形呢~~:loveliness:

但係相反...1哩以上o既好馬...就一定唔少得歐洲騎師......純粹巧合麼??:aaaa:

最近30年唔同國籍騎師嘅分佈係點好關鍵.
作者: 莫問我是誰    時間: 29/8/2007 08:15 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 29/8/2007 08:09 PM 發表

最近30年唔同國籍騎師嘅分佈係點好關鍵.

只係知道歐洲系騎師變左人球...比人踢來踢去~~~:yyy:

又睇係事情o既變化...會唔會輝輝又變左引狼入室...攪到隻馬又拉倉去左李易達到~~:yyy:

最重要係馬主信任騎師多d定係練馬師多d~~~

喜x寶系就係明顯例子,聽哂戴勝哥話~~:ppp:
作者: nathanxhim    時間: 29/8/2007 08:16 PM

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 29/8/2007 07:47 PM 發表

出左報紙嫁喇:fff:
作者: taxi2003    時間: 29/8/2007 09:13 PM

短途王非駿威莫屬了:abcde: :abcde:
作者: 週日寧靜    時間: 29/8/2007 09:20 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 29/8/07 08:00 PM 發表

如果我係馬主..我就會揀冼毅力:fff: :fff::yyy: :yyy:

作者: dponghk2000    時間: 29/8/2007 09:56 PM

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 29/8/2007 07:47 PM 發表

唔會掛:ppp:
作者: kewell    時間: 29/8/2007 10:02 PM

QUOTE:

今日東方都有出新聞
作者: 李澤楷    時間: 29/8/2007 10:34 PM

QUOTE:
原帖由 週日寧靜 於 29/8/2007 09:20 PM 發表

如果我係馬主..我就會揀冼毅力:fff: :fff::yyy: :yyy:

可能馬主唔鍾意佢少爺:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0