標題: 覺唔覺得d華將成日舉鞭好鬼煩? [打印本頁]

作者: 何良    時間: 22/9/2007 05:11 AM     標題: 覺唔覺得d華將成日舉鞭好鬼煩?

係又舉唔係又舉,,嬴場四五班駛唔駛咁興奮呀??
唔好唔記得自己受讓緊架,,羸場一班先舉都未遲啦~~~~~~
作者: Sweety    時間: 22/9/2007 05:25 AM

佢舉鞭又唔會打到你  你理得佢:ccc:
作者: 馬俠    時間: 22/9/2007 07:18 AM

舉鞭犯法咩,人地鐘意舉咪舉囉
作者: 木奇異    時間: 22/9/2007 07:43 AM

贏馬舉鞭有咩野唔好?
作者: 李澤楷    時間: 22/9/2007 08:51 AM

滇仔贏運動健將有舉鞭嗎??

杜利萊場場贏馬都有樓主又唔見話佢:eee:
作者: 木奇異    時間: 22/9/2007 09:44 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 22/9/2007 08:51 AM 發表
滇仔贏運動健將有舉鞭嗎??

杜利萊場場贏馬都有樓主又唔見話佢:eee:

真既何良本身都唔係支持華將既...e位人兄既然用得何良個名....大家都應該清楚 :lll:
作者: 莫問我是誰    時間: 22/9/2007 11:24 AM

不過講真...呢個風氣都唔知幾時開始流行~~

以前d見習生邊有咁大膽贏馬之後企哂起身,對住鏡頭又揮鞭又吶喊呢??以前o既賴維鉻有無??錢健

明有無呢??我印象中就無啦~~就算一代大師傅告東尼都甚少咁興奮~~

呢個風氣,某方面係阿杜利萊引入,之後可能興偶像效應,騎師都可以做偶像...一班騎師都變得熱情

萬分,與眾同樂~~:yyy:

跟住連華將d大師兄阿滇,小賴個個都跟風效法....連一眾初出道o既小將都受到感染.......

不過有時真係覺得佢地已經到達忘形o既境界,仲記得上年除君禮常山鎮寶影輸金星揮鞭o既笑話?

仲有阿滇贏完錢途光明,立即企哂身慶祝,但係無理會自己匹馬過終點時壓向內欄o既寶樹友盈嗎?

開山祖師杜利萊最多都係比警告過早慶祝....但係華將被警告就唔止咁簡單~~~

希望d騎師慶祝時真係唔好太過忘形...樂極生悲就唔好啦,而且唔好慶祝得咁"濫"...5班賽又慶祝,

一級賽又慶祝....而且人人都同一方式慶祝,好似無咩性格可言.....而且告仔o個d樸克臉,靳能贏

完馬之後o既冷面大師,馬佳善o既招牌四萬笑容...個個都有獨特性格~~

但係而家d華將就只係得一套,揮鞭吶喊....相信馬迷好快會睇悶~~~:loveliness:

唔知幾時會有華將學識低調是福呢~~:aaaa:
作者: 毅力    時間: 22/9/2007 11:44 AM

其實佢地係取笑緊徐君禮的, 即是話:「我條鞭仲o係度呀」! 哈哈!:eee: :eee:
作者: DrEAm    時間: 22/9/2007 12:36 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 22/9/2007 09:44 AM 發表

真既何良本身都唔係支持華將既...e位人兄既然用得何良個名....大家都應該清楚 :lll:

無良--岩佢洗多d:llll:
作者: live    時間: 22/9/2007 05:55 PM

QUOTE:
原帖由 Sweety 於 22/9/2007 05:25 AM 發表
佢舉鞭又唔會打到你  你理得佢:ccc:

哈哈~~~有道理~~~:yyy:
作者: 西人堅    時間: 23/9/2007 01:40 AM

http://www12.discuss.com.hk/view ... &extra=page%3D1

原來樓主未俾人插夠 :jjjj:
作者: wksstephen    時間: 23/9/2007 01:47 AM

哈哈~~
開多個post多D人插嘛~~
作者: EternitY    時間: 23/9/2007 01:55 AM

我又唔覺太煩 ... :ppp:
作者: 贏馬人    時間: 23/9/2007 02:12 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 23/9/2007 01:40 AM 發表
http://www12.discuss.com.hk/view ... &extra=page%3D1

原來樓主未俾人插夠 :jjjj:

我又舉:fff: :fff: :fff:

作者: 戶田惠梨香    時間: 23/9/2007 03:03 AM

我玩親ihorse都舉架啵...打比賽都試過:yyy:
作者: 贏馬人    時間: 23/9/2007 03:09 AM

QUOTE:
原帖由 戶田惠梨香 於 23/9/2007 03:03 AM 發表
我玩親ihorse都舉架啵...打比賽都試過:yyy:

舉中指定舉鞭先?:fff:
抑或舉其他?:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0