標題: 冼文諾:同一世界泥地實得 [打印本頁]

作者: jintinc    時間: 25/9/2007 01:54 AM     標題: 冼文諾:同一世界泥地實得

冼 文 諾 在 上 周 三 憑 「 黃 金 好 勁 」 贏 馬 開 齋 後 ,

前 日 就 憑 「 川 匯 主 帥 」 和 「 幸 運 勇 將 」 起 孖 , 手 風 甚 順 。

明 午 冼 文 諾 原 本 只 獲 5 匹 座 騎 , 其 後 因 戴 勝 養 傷 缺 陣 ( 明 日 及 國 慶 日 均 不 會 上 陣 ) ,

再 獲 方 廄 「 時 分 秒 」 和 「 霹 靂 子 彈 」 及 蘇 廄 「 冠 威 星 」 3 駒 ,

座 騎 數 目 增 至 8 匹 , 他 昨 晨 揚 言 要 繼 續 爭 取 成 績 ,

並 對 大 摩 馬 房 上 季 新 馬 「 同 一 世 界 」 的 機 會 最 感 樂 觀 。

「 同 一 世 界 」 上 季 初 出 即 在 新 馬 賽 輕 取 「 幸 運 勇 將 」 贏 馬 ,

但 暑 期 總 編 班 時 被 評 62 分 , 較 「 幸 運 勇 將 」 更 低 2 分 , 顯 然 大 佔 便 宜 。

今 仗 「 同 一 世 界 」 初 跑 泥 地 1200 米 , 冼 文 諾 說 :

「 『 同 一 世 界 』 速 度 甚 高 , 兼 且 晨 課 操 練 時 在 泥 地 跑 道 走 勢 良 好 ,

近 期 狀 態 亦 逐 漸 冒 勇 , 所 以 大 摩 部 署 其 角 逐 泥 地 賽 一 試 ,

雖 然 同 場 不 少 對 手 俱 有 泥 地 賽 績 支 持 ,

但 倘 若 『 同 一 世 界 』 起 步 後 搶 前 領 放 或 守 在 前 列 位 置 , 便 有 力 爭 勝 。
作者: EternitY    時間: 25/9/2007 01:57 AM

同一世界係咪連泥地大閘都未試過?:ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 02:14 AM

溫馨提示:今年大摩初出馬出擊手法係要彈一課細閘,如幸運勇將,常山鎮寶等

其次係要有大閘,如一口田~~

如果大,細閘都無,暫時死亡率達100%...無一隻馬能夠上名....代表作係:大滿貫~~

唔知大摩係唔係要讓路比人贏呢??真係o既話,會係讓比邊個呢??:aaaa:
作者: EternitY    時間: 25/9/2007 04:34 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 02:14 AM 發表
溫馨提示:今年大摩初出馬出擊手法係要彈一課細閘,如幸運勇將,常山鎮寶等

其次係要有大閘,如一口田~~

如果大,細閘都無,暫時死亡率達100%...無一隻馬能夠上名....代表作係:大滿貫~~

唔知大摩係唔係要讓路 ...

同一世界搵洗文諾 ... 得人驚 :eee:
作者: gogowin    時間: 25/9/2007 06:15 AM

等白德民啦:fff:
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 07:50 AM

e隻都真係奇怪........突然走去跑泥地.....
大摩係唔係知道跑草地一定大熱, 而家咁搞趕走d客, 冷食 :zzz:
作者: 帶來吉利    時間: 25/9/2007 09:44 AM

我就唔信佢泥地得..
:sss:
作者: 李澤楷    時間: 25/9/2007 10:53 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 07:50 AM 發表
e隻都真係奇怪........突然走去跑泥地.....
大摩係唔係知道跑草地一定大熱, 而家咁搞趕走d客, 冷食 :zzz:

好來好去:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 01:37 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 25/9/2007 04:34 AM 發表

同一世界搵洗文諾 ... 得人驚 :eee:

洗文諾唔係跑泥地先係強項咩??

我比較喜歡佢騎泥地賽多d...:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 01:38 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 25/9/2007 09:44 AM 發表
我就唔信佢泥地得..

我信大犘喎.....大犘d馬轉泥地跑成功率高到離奇~~

創惑上年一出係贏咩賽事呢??:yyy:
作者: gogowin    時間: 25/9/2007 01:40 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 01:38 PM 發表

我信大犘喎.....大犘d馬轉泥地跑成功率高到離奇~~

創惑上年一出係贏咩賽事呢??:yyy:

呢場應該有多少分頭...
不過都係熱門之一...
如臨場有7至8倍其實值得博一博
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 01:42 PM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 25/9/2007 01:40 PM 發表

呢場應該有多少分頭...
不過都係熱門之一...
如臨場有7至8倍其實值得博一博

無大,細閘...始終有戒心,所以拖腳算了~~:loveliness:
作者: EternitY    時間: 25/9/2007 01:54 PM

同一世界肯定係好馬,之不過俾山高貼左喇,大家小心。:ddd:
作者: 馬俠    時間: 25/9/2007 04:48 PM

冼文諾d 韁繩驚令隻馬更加搶口
作者: 活力寶蹄    時間: 25/9/2007 05:01 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 25/9/2007 09:44 AM 發表
我就唔信佢泥地得..

咁我會買佢win..:lll:
作者: palacemusic    時間: 25/9/2007 05:26 PM

隻隻馬都得.....

得唔代表掂,,,,:yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0