標題: Authorized授權係唔係真係咁勁,可以橫掃呢?? [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 02:54 PM     標題: Authorized授權係唔係真係咁勁,可以橫掃呢??

雖然話凱旋門大賽大利3歲馬,由90年開始到而家,只有4匹4歲以上年長馬贏過呢場大賽,其餘o既

都係3歲馬凱旋而歸~~英國打比冠軍響凱旋門大賽o既表現就非常失色,由1970年mill reef贏過凱

旋門之後,至今竟然只有2匹英國打比冠軍可以再響凱旋門大賽稱霸,一隻係臨泰來,一隻係先力達~

而講到Authorized o既部署更加令我感到奇怪,贏完打比之後唔繼續響2400米途程進軍,反而連續

跑2場中距離一級賽,雖然可以響朱德望國際錦標贏馬,但係由90年開始到而家,可以贏得朱德望國

際錦標,之後再贏凱旋門大賽o既馬匹真係好少...只有一匹生氣~~

究竟呢隻授權係唔係真係咁高呢??有無臨泰來,先力達,生氣呢d名駒咁強o既賽力呢??定係佢

只係第2隻同父馬motivator呢?星期日就有分曉~~

反而同場另一隻熱門份子,Soldier Of Fortune就跟足一向凱旋門冠軍部署,先贏預賽尼爾大賽,而

過往能夠贏尼爾大賽,之後再贏凱旋門大賽o既名駒,由90年到而家多達8匹~~

究竟呢場馬,數據能否佔先,又是否值得參考呢??:loveliness:
作者: ユюユ    時間: 4/10/2007 04:31 PM

授權絕對贏哂
我用人格擔保!!!:bbb: :bbb: :bbb: :eee: :eee: :eee: :fff: :fff: :fff:
作者: Kris    時間: 4/10/2007 08:21 PM

你仲有冇咁多人格擔保呀?
作者: 李澤楷    時間: 4/10/2007 08:24 PM

最緊要係岳伯仁馬房今次同你玩團體戰:fff:
作者: sw    時間: 4/10/2007 08:36 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 4/10/2007 08:21 PM 發表
你仲有冇咁多人格擔保呀?

破左產9年啦:jjjj:
作者: Kris    時間: 4/10/2007 08:37 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 4/10/2007 08:36 PM 發表

破左產9世啦:jjjj:

呢個先真:yyy:
作者: 春田花花幼稚園    時間: 4/10/2007 08:37 PM

岳伯仁十則圍之
作者: sw    時間: 4/10/2007 08:41 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 4/10/2007 08:37 PM 發表

呢個先真:yyy:

我唔想講到咁絕:jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 08:48 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/10/2007 08:24 PM 發表
最緊要係岳伯仁馬房今次同你玩團體戰:fff:

但係葉森打比時岳伯仁一樣係玩馬海戰~~結果呢~~:fff:

報名時有7隻....我出戰時未必出齊咁多...~~:loveliness:
作者: S.WEEK    時間: 4/10/2007 08:50 PM

我諗龍哥都幾難諗騎邊隻 (好大機會俾莫狄又執二攤嬴)

Dylan Thomas 龍哥嬴開的馬

Soldier Of Fortune 上場嬴到破場地紀錄

其餘三隻都係做硬 pacemarker
作者: 李澤楷    時間: 4/10/2007 08:50 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/10/2007 08:48 PM 發表

但係葉森打比時岳伯仁一樣係玩馬海戰~~結果呢~~:fff:

報名時有7隻....我出戰時未必出齊咁多...~~:loveliness:

就咁睇授權真係無得輸,但世事難料:jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 08:53 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 4/10/2007 08:50 PM 發表
我諗龍哥都幾難諗騎邊隻 (好大機會俾莫狄又執二攤嬴)

Dylan Thomas 龍哥嬴開的馬

Soldier Of Fortune 上場嬴到破場地紀錄

其餘三隻都係做硬 pacemarker

做步速駛唔駛用到3隻咁多~~:ppp:

到時應該有1~2隻會排位前退出掛~~馬太多一陣塞死左自己友就好笑~~:yyy:
作者: S.WEEK    時間: 4/10/2007 08:53 PM

其實如果跑大爛地果時

Authorized 可唔可以應付到都係一個問題

雖然話就係 望族 子嗣
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 08:54 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/10/2007 08:50 PM 發表

就咁睇授權真係無得輸,但世事難料:jjjj:

我最驚授權會唔會係第2隻motivator:ppp:

當年隻motivator都好勁架麻~~點知可以三甲不入~~:ppp:
作者: timothyhin    時間: 4/10/2007 08:55 PM

講數據....岳伯仁未贏過arc:ppp:
出到馬海戰術無可厚非:yyy:
作者: S.WEEK    時間: 4/10/2007 08:55 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/10/2007 08:53 PM 發表

做步速駛唔駛用到3隻咁多~~:ppp:

到時應該有1~2隻會排位前退出掛~~馬太多一陣塞死左自己友就好笑~~:yyy:

錯呢,有睇上星期女皇伊利沙伯二世錦標

你就見識到 Blue Ksar 的用處

岳伯仁既然俾高多芬玩過

大可用同一的方法

pacemarker 唔一定放,係可以用嚟做針對性的戰略

作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 08:55 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 4/10/2007 08:53 PM 發表
其實如果跑大爛地果時

Authorized 可唔可以應付到都係一個問題

雖然話就係 望族 子嗣

你估佢比較似motivator係跑速度...定係比較似風馳呢??:aaaa:
作者: 李澤楷    時間: 4/10/2007 08:56 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/10/2007 08:54 PM 發表

我最驚授權會唔會係第2隻motivator:ppp:

當年隻motivator都好勁架麻~~點知可以三甲不入~~:ppp:

發動力擺明早熟,呢隻.....應該無咁快玩完掛:kkkk:
作者: Kris    時間: 4/10/2007 08:56 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 4/10/2007 08:55 PM 發表

岳伯仁既然俾高多芬玩過

大可用同一的方法

最緊要係擺得落黎前中後都有得保駕護航:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 08:57 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 4/10/2007 08:55 PM 發表
講數據....岳伯仁未贏過arc:ppp:
出到馬海戰術無可厚非:yyy:

戴圖里今年之前都未贏過葉森打比..唔通今年興處女開齋??:loveliness:
作者: sw    時間: 4/10/2007 08:57 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 4/10/2007 08:56 PM 發表

最緊要係擺得落黎前中後都有得保駕護航:yyy:

話唔定寶塚再現:jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 08:59 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 4/10/2007 08:55 PM 發表

岳伯仁既然俾高多芬玩過

大可用同一的方法

pacemarker 唔一定放,係可以用嚟做針對性的戰略

過往都見過用"人mark人戰術,上年大摩同洗大少就表演過~~

但係最核突o既情景,自己友阻自己友都唔係未試過~~:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 4/10/2007 09:01 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/10/2007 08:59 PM 發表

過往都見過用"人mark人戰術,上年大摩同洗大少就表演過~~

但係最核突o既情景,自己友阻自己友都唔係未試過~~:yyy:

2003凱旋門大賽,first charter阻金堅,自己友阻自己友:fff:
作者: S.WEEK    時間: 4/10/2007 09:02 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/10/2007 08:59 PM 發表

咁就岩哂前領型 Soldier Of Fortune 走甩

香港馬唔可以做到咁揚

但外國可以同一馬號投注 :fff: :fff:  做到幾揚都得
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 09:04 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/10/2007 08:56 PM 發表

發動力擺明早熟,呢隻.....應該無咁快玩完掛:kkkk:

我最唔明肥卓點解要將隻授權部署響中距離一級賽~~

如果佢真係2400米正宗,同d莫企圖,華盛頓跑真係好蝕~~

跑凱旋門之前一場2400都無跑過~~唔通佢真係似隻生氣??

巧合生氣又係戴圖里騎~~:ppp:
作者: sw    時間: 4/10/2007 09:05 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 4/10/2007 09:02 PM 發表

咁就岩哂前領型 Soldier Of Fortune 走甩

香港馬唔可以做到咁揚

但外國可以同一馬號投注 :fff: :fff:  做到幾揚都得

淨係法國先有
作者: S.WEEK    時間: 4/10/2007 09:06 PM

生氣果屆除佢真係水到 hihi

岳伯仁係要跑育馬者杯經典賽同高估名都米蘭

唔係就見到 生氣 鬥 天文學家 ~~ 係草地
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 09:07 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/10/2007 09:01 PM 發表

2003凱旋門大賽,first charter阻金堅,自己友阻自己友:fff:

不過隻金堅都係水架啦~~

葉森打比盟主近年水準真係咁弱??

得臨泰來同先力達2隻~~

而且先力達仲要係阿加汗,若果當年馬主唔報跑葉森,就只係得返一隻~~~:ppp:
作者: timothyhin    時間: 4/10/2007 09:08 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 4/10/2007 09:06 PM 發表

天文學家無跑arc真係失策:ppp:
岳伯仁肯比佢佢跑...佢自己可能唔駛都響arc食白果:ggg:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 09:10 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 4/10/2007 09:06 PM 發表

咁就巧合啦.....奇兵會唔會幫老豆爭返口氣呢~~~

呢場疏堂兄弟大戰幾好睇~~

另外點解咁多人睇好曼迪莎??就算上年佢跑凱旋門,(上年退出左)都只係副選中o既副選,

今年好似都唔覺佢好勁,起碼唔會勁過占卜同自豪,點解咁多人睇好呢??:aaaa:
作者: 李澤楷    時間: 4/10/2007 09:14 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/10/2007 09:10 PM 發表

另外點解咁多人睇好曼迪莎??就算上年佢跑凱旋門,(上年退出左)都只係副選中o既副選,

今年好似都唔覺佢好勁,起碼唔會勁 ...

神奇小子:fff:
作者: S.WEEK    時間: 4/10/2007 09:16 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/10/2007 09:14 PM 發表

不再神奇了 ...... 俾唔到驚喜我地
作者: 李澤楷    時間: 4/10/2007 09:19 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 4/10/2007 09:16 PM 發表

不再神奇了 ...... 俾唔到驚喜我地

包尾:jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 09:22 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/10/2007 09:14 PM 發表

神奇小子唔係響香港先神奇咩...:eee:

佢o既名氣,到而家只係贏過一次凱旋門真係有d少~~

上年算唔算係選錯馬呢??定係比練馬師玩弄呢~~:yyy:
作者: raulwong1    時間: 4/10/2007 10:02 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/10/2007 09:10 PM 發表

今年好似都唔覺佢好勁,起碼唔會勁 ...

等等..你又知曼迪莎唔夠自豪同占卜跑??佢地都未跑過- -"
再加上佢上場跑得好好~贏佢果隻係Manduro.....我認為如果呢隻冇傷...黎跑呢場的話...佢就真真正正係贏梗果隻...
佢勝算我覺得仲高過授權...= =
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 11:33 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 4/10/2007 10:02 PM 發表

等等..你又知曼迪莎唔夠自豪同占卜跑??佢地都未跑過- -"
再弗o好好~贏佢果隻係Manduro.....我認為如果呢隻冇傷...黎跑呢場的話...佢就真真正正係贏梗果隻...
佢勝算我覺得仲高過授權...= =

唔一定要一齊跑過至知o既,有樣野叫估計麻~~:yyy:

自豪同占卜我評價咁高,全因為佢地都贏過一d出色o既一級"雄馬"~~

但係曼迪莎至今對住雄馬最好一場應該要數今年6月一場一級賽輸比隻Mountain High跑第2~~

如果曼迪莎真係咁高....o個隻Mountain High不就是更不得了??

我所知Mountain High好似唔係1線o既一級馬~~ :loveliness:
作者: iceson    時間: 4/10/2007 11:37 PM

支持咸叔 :gggg:
作者: ユюユ    時間: 4/10/2007 11:42 PM

總之授權99.999999999999999999%贏硬
信我:gggg:
作者: taxi2003    時間: 4/10/2007 11:43 PM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 4/10/2007 11:42 PM 發表
總之授權99.999999999999999999%贏硬
信我:gggg:

信你....佢99.999999999999999999%輸硬:fff: :fff:
作者: Running    時間: 4/10/2007 11:44 PM

其實曼迪莎最大o既敵人,就係場地!

據聞Paris呢幾日落雨,場地已經接近爛地水平。

最著數當然係隻奇兵啦,但對Dylan、曼迪莎o黎講,就絕對係不利!
作者: 莫問我是誰    時間: 4/10/2007 11:47 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 4/10/2007 11:44 PM 發表
其實曼迪莎最大o既敵人,就係場地!

據聞Paris呢幾日落雨,場地已經接近爛地水平。

最著數當然係隻奇兵啦,但對Dylan、曼迪莎o黎講,就絕對係不利!

之前又話場地太軟狄倫會退出~~可能到時跑之前真係會退出唔定...

如果退出左不如來香港跑啦~~:yyy:

另外....跑咁軟o既地....授權會唔會再比人偷雞呢~~:yyy:
作者: jintinc    時間: 4/10/2007 11:49 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/10/2007 11:47 PM 發表

之前又話場地太軟狄倫會退出~~可能到時跑之前真係會退出唔定...

另外....跑咁軟o既地....授權會唔會再比人偷雞呢~~:yyy:

要睇下戴圖理的場地智慧:fff:
作者: Running    時間: 4/10/2007 11:49 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/10/2007 11:47 PM 發表

Authorized雖然係我愛駒,但咁o既場地,對於佢o既後上跑法係非常蝕章!

同埋,凱旋門大賽好多時有冷門入三、四,今次應該有o的冷馬入到o黎。

後日我寫凱旋門分析o個陣,會試試研究一o下。
作者: 李澤楷    時間: 4/10/2007 11:52 PM

QUOTE:

應該唔會了.

龍之舞者,躍升似黎香港多D:jjjj:
作者: ユюユ    時間: 5/10/2007 12:07 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 4/10/2007 11:43 PM 發表

信你....佢99.999999999999999999%輸硬:fff: :fff:

好啦:bbb:
我已經準備落重注,一萬單W+二萬授權搭幸運奇兵單Q:eee: :fff:

作者: poiuy    時間: 5/10/2007 12:08 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 5/10/2007 12:07 AM 發表

好啦:bbb:
我已經準備落皇注,一萬單W+二萬授權搭幸運奇兵單Q:eee: :fff:

解讀
幸運奇兵單win
作者: ユюユ    時間: 5/10/2007 12:13 AM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 5/10/2007 12:08 AM 發表

解讀
幸運奇兵單win

葉森打比鶧}隻幸運奇兵已經輸條街俾隻授權啦:eee:
我唔信三個幾月就可以由虫變龍:fff:
作者: S.WEEK    時間: 5/10/2007 07:51 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 5/10/2007 12:13 AM 發表

葉森打比鶧}隻幸運奇兵已經輸條街俾隻授權啦:eee:
我唔信三個幾月就可以由虫變龍:fff:

已經由虫變龍

Authorized 係葉森打比嬴 Eagle Mountain 五個馬位

但 Soldier of Fortune 係愛爾蘭打比嬴 Eagle Mountain 超過11個馬位
作者: Kris    時間: 5/10/2007 07:55 AM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 5/10/2007 07:51 AM 發表

已經由虫變龍

Authorized 係葉森打比嬴 Eagle Mountain 五個馬位

但 Soldier of Fortune 係愛爾蘭打比嬴 Eagle Mountain 超過11個馬位

如果真係跑軟爛地Soldier of Fortune好著數:yyy:
作者: 神之子    時間: 5/10/2007 08:53 PM

大家有冇的冷腳睇好?
咁多年凱旋門都有好多冷門

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0