標題: 大告:時尚風采骨折好番,可以在前列歸來 [打印本頁]

作者: jintinc    時間: 23/11/2007 06:49 PM     標題: 大告:時尚風采骨折好番,可以在前列歸來

告 廄 鎮 倉 寶 「 時 尚 風 采 」 上 季 9 戰 5 冠 3 亞 1 殿 , 由 四 班 贏 上 二 班 ,

告 達 理 曾 表 示 , 此 駒 是 他 今 季 進 軍 各 項 4 歲 馬 大 賽 的 籌 碼 ,

可 惜 暑 期 在 馬 房 不 慎 跌 倒 受 傷 , 據 馬 會 獸 醫 檢 驗 紀 錄 ,

此 駒 背 部 骨 折 , 雖 然 問 題 未 至 於 十 分 嚴 重 ,

但 告 達 理 給 予 此 駒 足 夠 時 間 , 確 保 完 全 康 復 才 復 出 。 告 達 理 說 :

「 『 時 尚 風 采 』 健 康 已 受 到 控 制 , 若 然 仍 未 康 復 ,

我 也 不 會 安 排 牠 在 本 月 初 試 閘 , 該 次 試 閘 走 勢 不 俗 ,

稍 嫌 狀 態 仍 未 足 , 故 此 安 排 牠 多 操 一 段 時 間 , 直 至 周 日 才 復 出 ,

目 前 的 狀 態 令 我 滿 意 , 我 有 信 心 牠 周 日 跑 1400 米 其 士 盃 可 以 在 前 列 歸 來 。 」

另 外 , 第 六 場 三 班 1400 米 的 「 盈 然 贏 」 , 乃 告 達 理 練 馬 師 團 體 馬 ,

團 體 成 員 有 「 時 尚 風 采 」 、 「 自 由 鳥 」 及 「 聰 明 小 子 」 馬 主 等 , 後 3 駒 周 日 也 會 上 陣 ,

成 班 馬 主 好 友 聚 首 一 堂 , 告 達 理 必 然 想 盡 快 替 「 盈 然 贏 」 贏 馬 , 報 答 馬 主 的 支 持 。

作者: 莫問我是誰    時間: 23/11/2007 06:56 PM

操練嫌少左d....唔似大告d密麻麻式操練~~

唔會好似小武士咁...一季用太多,今年要回氣掛~~:ppp:
作者: souphen    時間: 23/11/2007 07:15 PM

背 部 骨 折  :ccc: :ccc: :ccc:

係咪姐係斷左條尾龍骨 :ooo: :ooo:
作者: 週日寧靜    時間: 23/11/2007 09:40 PM

隻馬平平安安番黎就得la:loveliness: :loveliness:
作者: 好爸爸    時間: 23/11/2007 10:10 PM

希望真係可以''前列歸來''啦...
作者: 阿源    時間: 23/11/2007 10:40 PM

期望唔高
作者: Running    時間: 23/11/2007 10:48 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 23/11/2007 06:56 PM 發表
操練嫌少左d....唔似大告d密麻麻式操練~~

唔會好似小武士咁...一季用太多,今年要回氣掛~~:ppp:

呢o的咁忠心o既馬,最怕就係受傷。

一傷完,好易冇晒。:sss: :ooo:
作者: 帶來吉利    時間: 23/11/2007 11:18 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 23/11/2007 10:48 PM 發表

呢o的咁忠心o既馬,最怕就係受傷。

一傷完,好易冇晒。:sss: :ooo:

隻馬都咁高分
如果跑唔返 真係慢慢-分:ooo:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0