標題: 馬場痴漢:十年沙田草地 資料一覽(一) [打印本頁]

作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 11:50 AM     標題: 馬場痴漢:十年沙田草地 資料一覽(一)

[iframe]http://www.hkheadline.com/blog/reply_blog_express.asp?f=J61Q0K7AUH72498&id=79753[/iframe]

十年沙田草地1200M至1600M檔位統計!網友有冇發覺有甚麽檔位係有偏差既呢!:eee:

作者: 魔術師    時間: 24/12/2007 02:07 PM

兄, 請問有沒有 b+2 欄的檔位統計呢 ? :aaa:
作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 05:06 PM

[quote]原帖由 魔術師 於 24/12/2007 02:07 PM 發表
兄, 請問有沒有 b+2 欄的檔位統計呢 ? :aaa: [/quote

魔術兄!其實我係想話比網友知,十年檔位來來回回檔位衹不過都係相差小小,我們

直不直得晒時間去尋尋覓覓呢!會唔會係一種自尋煩惱行為呢!點解!有咗檔位統計,

過100場基數但馬迷又覺差不多,馬評人為有張檔位統計分成a.b.c.d.!100場基數統計

之後大家又覺得差唔多?馬評人為有又張檔位講成同場地內外檔有關!馬評人不段想盡

辦法去証明自己講法正確,每日不段修修補補!.......唉!:aaa:
.
作者: 西人堅    時間: 24/12/2007 06:23 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 24/12/2007 05:06 PM 發表
原帖由 魔術師 於 24/12/2007 02:07 PM 發表
兄, 請問有沒有 b+2 欄的檔位統計呢 ? :aaa: [/quote

魔術兄!其實我係想話比網友知,十年檔位來來回回檔位衹不過都係相差小小,我們

直不直得晒時間去尋尋 ...

咁其實你又覺得咩野先係 o岩 :loveliness:
你講到 睇晨操又唔o岩, 場地偏差又唔o岩, 段速計又唔o岩的話 :aaaa:
作者: chuen22    時間: 24/12/2007 06:24 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 24/12/2007 06:23 PM 發表

你講到 睇晨操又唔o岩, 場地偏差又唔o岩, 段速計又唔o岩的話 :aaaa:

佢可能想帶出賭馬只係需要靠運:yyy:
作者: 西人堅    時間: 24/12/2007 06:32 PM

QUOTE:
原帖由 chuen22 於 24/12/2007 06:24 PM 發表

做咩都要 d 運 ga :eee:
咁全世界 d 人咪可以 橋埋雙手咩都唔做 等運到 :yyy: :fff:
作者: chuen22    時間: 24/12/2007 06:35 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 24/12/2007 06:32 PM 發表

做咩都要 d 運 ga :eee:
咁全世界 d 人咪可以 橋埋雙手咩都唔做 等運到 :yyy: :fff:

冇計,,用晒咁多種方法都原來都係唔岩,,:yyy:
作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 07:14 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 24/12/2007 06:23 PM 發表

又唔好咁講!單睇晨操係賭唔到餞嘅!我己經說出因由,場地偏差?至於

魔術兄的所解釋段速計法!源於美國某人的60年代理論!唔啱的地方非常簡

單,計出來的時間祇會出現兩極化,一係最快?一係最慢?完全揾唔出真正馬匹

自身實質時間,除盡乘盡?兩極化!新力勁就係一個好列子!大家都知場地快!

請問有幾快!第ハ場場地慢咗小小喎!請問有幾慢!唔好同我講話用馬會標準

時間做指標呢d............!:eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 07:16 PM

QUOTE:
原帖由 chuen22 於 24/12/2007 06:24 PM 發表

網友不防教吓小弟!賭馬係需要乜野!等網友分享吓都好嗎!:fff: :eee:

作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 07:18 PM

QUOTE:
原帖由 chuen22 於 24/12/2007 06:35 PM 發表

冇計,,用晒咁多種方法都原來都係唔岩,,:yyy:

請問用甚麼方法係可行既呢!:eee: 不防提出來分享吓嘛?:fff: :eee:
作者: chuen22    時間: 24/12/2007 07:20 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 24/12/2007 07:18 PM 發表

請問用甚麼方法係可行既呢!:eee: 不防提出來分享吓嘛?:fff: :eee:

其實我想聽你分享多d,,:gggg: 我見到你成日都話呢樣唔岩,,個樣唔岩,,
不如你教下我地咩係岩既ok?:jjjj:
作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 07:26 PM

各位網友!小弟用100場次為基數!再加十年來的統計得出以上資料!

小弟不是用虛無飄渺亂作一通話檔位統計行唔通喎!睇完資料唔信?

你要我相信!咁網友你可以提出吓你們的實質可行方法給網上朋友分享

吓嘛!:eee: :eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 07:30 PM

QUOTE:
原帖由 chuen22 於 24/12/2007 07:20 PM 發表

其實我想聽你分享多d,,:gggg: 我見到你成日都話呢樣唔岩,,個樣唔岩,,
不如你教下我地咩係岩既ok?:jjjj:

我現在咪和大家分享我二十年前的經驗囉?如有錯處希望網友指出來

好讓網上朋友明白!幾好吖!:eee: :eee:
作者: 西人堅    時間: 24/12/2007 07:30 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 24/12/2007 07:14 PM 發表

又唔好咁講!單睇晨操係賭唔到餞鵅I我己經說出因由,場地偏差?至於

魔術兄的所解釋段速計法!源於美國某人的60年代理論!唔琲漲a方非常簡

單,計出來的時間祇會出現兩極化,一係最 ...

你仲未答我 你覺得 有咩先係o岩 wor :jjjj:

你出親 post 都剩係話人地有咩有咩唔o岩
咁究竟咩先係o岩 :jjjj:
作者: 西人堅    時間: 24/12/2007 07:34 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 24/12/2007 07:30 PM 發表

我現在咪和大家分享我二十年前的經驗囉?如有錯處希望網友指出來

好讓網上朋友明白!幾好魽I:eee: :eee:

我明 la
你 廿年 ge 經驗就係
原來咩野都係唔o岩 :loveliness:
作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 07:41 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 24/12/2007 07:30 PM 發表

你仲未答我 你覺得 有咩先係o岩 wor :jjjj:

你出親 post 都剩係話人地有咩有咩唔o岩
咁究竟咩先係o岩 :jjjj:

二十年前有人能夠話檔位統計不可行,果位一定係用老一輩「版」算計出啦!

因如果沙田檔位有問題存在,「版」算一定亂七八糟!:eee: :eee: 就算我講用

甚麽或乜乜先啱先有用!而又拿不出如何得知得出!咁不如唔好講!:eee: :eee:
作者: 莫問我是誰    時間: 24/12/2007 07:41 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 24/12/2007 05:06 PM 發表
原帖由 魔術師 於 24/12/2007 02:07 PM 發表

直不直得晒時間去尋尋 ...

不妨嘗試下鋼跑道分開再統計一下~~:loveliness:

可能所謂o既相差少少....只是各跑道o既互補不足~~:loveliness:

不過都多謝你d資料~~:gggg:
作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 07:45 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 24/12/2007 07:34 PM 發表

我明 la
你 廿年 ge 經驗就係
原來咩野都係唔o岩 :loveliness:

咁又唔係咁講話原來咩野都係唔啱!衹不過用一些資料和大家分享吓!今時今

日沙因檔位統計係偏差不大!如網友覺得唔信?不防列出來和大家分享吓都好吖!:iiii:
作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 07:47 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 24/12/2007 07:41 PM 發表

不妨嘗試下鋼跑道分開再統計一下~~:loveliness:

可能所謂o既相差少少....只是各跑道o既互補不足~~:loveliness:

不過都多謝你d資料~~:gggg:

好簡單!連100基數都冇?請問統計出的資料可信嗎!呢一d叫統計學嗎!:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 24/12/2007 07:49 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 24/12/2007 07:41 PM 發表

二十年前有人能夠話檔位統計不可行,果位一定係用老一輩「版」算計出啦!

因如果沙田檔位有問題存在,「版」算一定亂七八糟!:eee: :eee: 就算我講用

甚麽或乜乜先啱先有用!而又拿 ...

20年前o既馬,同20年後o既馬都相差好遠啦~~~

20年前d馬d實力可以相差好遠架...成日跑出一d大勝4,5個馬位,甚至6,7個馬位o昸情形出現~~

所以檔位咪無咁大影響羅~~

20年後今時今日...d馬o既質素拉得平均左,成日有4,5隻馬在1馬位內一起過終點,咁檔位,走位咪重要好多羅~~

以前馬匹大勝6,7個馬位其實係好平常o既事...而家1年都未必有10場呢d賽事呢~~~

唔好唔記得以前仲會跑d 3,4班....1,2班混合賽...仲有6班賽~~

而且都無呢d歌仔唱啦~~~時移世易呀老兄~~~:loveliness:
作者: Minisizeshirt    時間: 24/12/2007 07:50 PM

祝各位網友聖誕快樂!要出街喇!:loveliness:
作者: 莫問我是誰    時間: 24/12/2007 07:52 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 24/12/2007 07:47 PM 發表

好簡單!連100基數都冇?請問統計出的資料可信嗎!呢一d叫統計學嗎!:fff:

我地唔會就"某一個檔位"數據好而去買架麻~~

會分成內檔,中檔,同外檔而去買架麻....咁樣可參考基數自然轉大啦~~:loveliness:
作者: 西人堅    時間: 25/12/2007 08:44 AM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 24/12/2007 07:41 PM 發表

甚洸恌A乜先琤有用!而又拿不出如何得知得出!咁不如唔好講
!:eee: :eee:

無所謂架 :loveliness:
賽馬呢 d 野各有各法
各人又有各人的秘方

如果好有用, 對賭馬好有幫肋
唔駛知點解架, 無論你係統計, 觀察, 神打上身 開天眼 咩都好
just remember the fact 都可以
好似出街食野咁, 果度 d 野好食我唔駛知點解 ga wor :fff:

作者: Minisizeshirt    時間: 25/12/2007 02:36 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 25/12/2007 08:44 AM 發表

無所謂架 :loveliness:
賽馬呢 d 野各有各法
各人又有各人的秘方

如果好有用, 對賭馬好有幫肋
唔駛知點解架, 無論你係統計, 觀察, 神打上身 開天眼 咩都好
just remember the fact 都可以
好似出 ...

明白西人堅兄講話!:loveliness: 當然網友選馬各有各去!小弟不是想用話題批評別人!:loveliness:

而係想網友分享一吓檔位係有幫助定係沒有幫肋話題!:loveliness:
作者: 西人堅    時間: 25/12/2007 06:13 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 25/12/2007 02:36 PM 發表

明白西人堅兄講話!:loveliness: 當然網友選馬各有各去!小弟不是想用話題批評別人!:loveliness:

而係想網友分享一奰犰鴢Y有幫助定係沒有幫肋話題!:loveliness:

我明白你不是想用話題批評別人 :loveliness:

你講左 咁多你話沒有幫助的 factor
真係好有興趣知 你刨馬係用乜野 factor 去幫助你刨 :jjjj: :jjjj:

無論你用係統計, 觀察, 神打上身 開天眼 咩都好
我都唔會鬧你的 :aaa:
作者: Minisizeshirt    時間: 25/12/2007 09:15 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 25/12/2007 06:13 PM 發表

我明白你不是想用話題批評別人 :loveliness:

你講左 咁多你話沒有幫助的 factor
真係好有興趣知 你刨馬係用乜野 factor 去幫助你刨 :jjjj: :jjjj:

無論你用係統計, 觀察, 神打上身 開天眼 咩都好
...

其實如堅兄有睇我今季在網誌及賽馬世界兩次提供心水同網友分享既話?不難找出因由!小弟如何刨馬些都是題外

話,亦對網友幫助及討論不大!:loveliness: :loveliness:
作者: 西人堅    時間: 26/12/2007 11:06 AM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 25/12/2007 09:15 PM 發表

其實如堅兄有睇我今季在網誌及賽馬世界兩次提供心水同網友分享既話?不難找出因由!小弟如何刨馬些都是題外

話,亦對網友幫助及討論不大
!:loveliness: :loveliness:

唔係 wor
我覺得絕對係主要話題 :loveliness:

刨馬目的都係為中馬 ge, 唔係有人目的係輸錢下化 :jjjj:

睇你網誌 d 野
你講到咁多方法都係唔o岩
好明顯你有 d 好 extra-ordinary ge 方法 wor :loveliness:

你成日叫 網友分享 le d, 分享果 d,
你 ge 方法點解又唔可以分享出黎呢 :zzz:
作者: 智弱網民    時間: 26/12/2007 11:23 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/12/2007 11:06 AM 發表

唔係 wor

刨馬目的都係為中馬 ge, 唔係有人目的係輸錢下化 :jjjj:

睇你網誌 d 野
好明顯你有 d 好 extra-ordinary ge 方法 wor :lo ...

佢講咁多方法都係無用, 就係警惕世人唔好賭馬, 十賭九騙:yyy:
作者: 智弱網民    時間: 26/12/2007 11:27 AM

迷你短裙兄, 上面個post講笑o者, 不過你o係第二個topic又叫人分享吓點刨馬, 你依度自己又話自己點刨馬無咩討論價值, 好似於理不合喎:jjj:
作者: Minisizeshirt    時間: 26/12/2007 03:53 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 26/12/2007 11:23 AM 發表

佢講咁多方法都係無用, 就係警惕世人唔好賭馬, 十賭九騙:yyy:

咁你覺得乜野方法係有用?:eee: :eee: :eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 26/12/2007 04:02 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 26/12/2007 11:27 AM 發表
迷你短裙兄, 上面個post講笑o者, 不過你o係第二個topic又叫人分享吓點刨馬, 你依度自己又話自己點刨馬無咩討論價值, 好似於理不合喎:jjj:

話題係十年檔位統計出來的資料,對網友有沒有用!網友似乎離題咗?叫人分享吓刨馬心得!

禮貌上回應!網友咬文嚼字?C欄資料帖出來給網友分享?依家就話講吓笑?不明?網友有心討

論人家就盡量揾吓資料分享!不是衹係玩玩說笑希望網友諒解!:jjj:
作者: Minisizeshirt    時間: 26/12/2007 04:11 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 26/12/2007 11:23 AM 發表

至於網誌寫的爛文!衹係內心一種交待,之前都有講過!網友覺得本人所寫

爛文係警惕世人唔好賭馬?好似我從來沒有講過喎?網友覺得本人所講相反

係所有方法都有用嘅?網友不防說出來如何有用!(希望不衹是說說):eee: :eee: :eee:

作者: Minisizeshirt    時間: 26/12/2007 04:51 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/12/2007 11:06 AM 發表

唔係 wor

睇你網誌 d 野
好明顯你有 d 好 extra-ordinary ge 方法 wor :lo ...

網友衹想了解本人如何對刨馬用甚麽方法?會唔會離題咗呢?成日叫人分享?

人家好似想回應吓但就怕麻繁好似揾咬唉!禮貌上鼓勵網友分享?有何問題?

就連簡簡單單檔位統計老話題!想網友研究吓有用、冇用!網友都答唔出?

我這個標題從來沒有用己定答案和網友討論!如何有用?如何冇用?網友

心中巳有答案但又沒有勇氣說出來?認定本人答案係(沒用)從而衹想本人

對甚麼刨馬方法有用?晨操、行圈、閘前..都有用但係要分先後!要分輕重!

要分邊類晨操有用!要分行圈邊類有用!要分閘前邊類有用!一個人可以

識晒!一個人可以做到!我現時或張來都做唔到!我話淨睇晨操係賭唔到馬

你賭到你好野囉!以解釋咗淨睇晨操如何賭唔到餞,我冇話睇晨操冇用!呢

點請分清楚!:eee: :eee: :eee:

作者: 西人堅    時間: 26/12/2007 05:06 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 26/12/2007 04:51 PM 發表

網友衹想了解本人如何對刨馬用甚洶隤k?會唔會離題魕O?成日叫人分享?

人家好似想回應鵀就怕麻繁好似M咬唉!禮貌上鼓勵網友分享?有何問題?

就連簡簡單單檔位統計 ...

有就一個字, 冇又係一個字,
唔想講 就 3 個字

你都冇講你有定冇wor :jjjj:

唔想講 大可話 你 ge 秘密你唔想講
打咁大段野 都冇用 ga bor

你叫人地 share 就合理
你地叫你 share 就離題 :rrrr: :gggg:
作者: Minisizeshirt    時間: 26/12/2007 05:24 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/12/2007 05:06 PM 發表

有就一個字, 冇又係一個字,
唔想講 就 3 個字

你都冇講你有定冇wor :jjjj:

唔想講 大可話 你 ge 秘密你唔想講
打咁大段野 都冇用 ga bor

你叫人地 share 就合理
你地叫你 share 就離 ...

分享咗啦?我樣樣識dd?分享咗啦!我對晨操如何睇法一路都有同大家分享啦!有網友唔信啫!

三隻脚跳贏四隻腳(隻馬入灣左前脚(吐)out!外番!咪三隻脚囉!甲乸!真係甲乸吖嘛!網友

對段速睇法!我以說出網友段速睇法會好易分兩極!(泥地較合)一路有和大家分享喎?心水提供都

有和大家分享喎!係堅兄冇留意唔知啫!:eee: :eee:
作者: 毅力    時間: 27/12/2007 12:35 AM

咁樣質埋一舊o既統計有鬼用咩? :rrr: 你不如話有邊個生癌o既之前係唔食飯o既? :aaaa: 又唔通食飯o既就會生癌咩?:aaaa: 哈哈!:yyy: :yyy:

統計資料唔係無用! 只不過落係d無用o既人o既手裡, 就自然變成無用的垃圾!:eee: :eee: :yyy: :yyy:
作者: Minisizeshirt    時間: 27/12/2007 05:10 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 27/12/2007 12:35 AM 發表
咁樣質埋一舊o既統計有鬼用咩? :rrr: 你不如話有邊個生癌o既之前係唔食飯o既? :aaaa: 又唔通食飯o既就會生癌咩?:aaaa: 哈哈!:yyy: :yyy:

統計資料唔係無用! 只不過落係d無用o既人o既手裡, 就自然變成無用的 ...

毅力兄!你响隔離站比人帶咗個防沙眼罩吖?做助手做到乜都睇唔到?A,C欄小弟

一早己帖出?老細!除咗個防沙眼罩睇睇先啦!好唔好!:eee: :eee: :eee: :fff: :fff: :fff:
作者: 毅力    時間: 27/12/2007 11:00 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 27/12/2007 05:10 PM 發表

毅力兄!你响隔離站比人帶咗個防沙眼罩吖?做助手做到乜都睇唔到?A,C欄小弟

一早己帖出?老細!除咗個防沙眼罩睇睇先啦!好唔好!:eee: :eee: :eee: :fff: :fff: :fff:

哈哈! 想做cd-rom呀?:aaaa::eee:做助手都幾好呀! 起碼個老細都要低聲下氣咁求我做o野嘛!:eee::eee:

就算你整夠卅年o既統計都無用, 因為你無sense! 為反而反! 完全無腦! :ooo::fff:你又知唔知近十年跑道有咩轉變呢? 好似你咁, 將d生肉、隔夜餸及以變壞的食物抄埋一堆, 唔食到你肚痾就奇啦!:yyy::yyy:

統計數據只能顯示出一個趨向, 但不是金科玉律, 還要有配合先有用的! 明無?:eee::eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 27/12/2007 11:28 PM

一早話你起果度算吧!你又唔信!我唔登呢d繷央I都唔知登乜好!呢度d人對馬認識

好好多!果隻勇將軍初出頂住晒!睇睇呢度網友話普通料...咁咪上網睇睇隻馬晨操囉!

彈閘冇口又聽網友話普通料!慳番唔少注碼!毅力兄!你咁鍾意數據應該起呢度登多d!

我淋起碼有人知你做乜!(我雖然不應同數據)有時見你起果邊.....唉!算吧!講開!元旦

日盃賽(開飯)!95分以上冇難度!真架!部幾整番好喇!:fff: :fff: :fff: :eee: :eee: :eee:

信就等 pm...!:iiii:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0