標題: 零用錢 [打印本頁]

作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 08:58 PM     標題: 零用錢

隻馬同上個幾季的自己完全唔同曬~!
今場得8成都贏到咁= ="
下場董事杯10成仲唔KO好爸爸~~!!!
而家的零用錢唔可以同當年未熟跑唔到1600既佢相提並論~!
而家的零用錢絕對要由頭再睇過~
我絕對相信佢1600會好過1400~!

大家對零用錢有咩意見呢??,不妨討論~!^^
作者: 阿源    時間: 1/1/2008 09:04 PM

1600米零用錢平磅大慨輸好爸爸三到五個馬位.
作者: taxi2003    時間: 1/1/2008 09:04 PM

平磅紙醉金迷已可反先:ppp: :ppp:
作者: kewell    時間: 1/1/2008 09:05 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2008 09:04 PM 發表

認同:eee:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:07 PM

響大家鬧安哥唔識練好爸爸o既同時~~

不可否認肥胡都糟塌左呢隻零用錢~~~

佢新馬時代同邊隻馬叮噹馬頭,人地上到幾分~~佢響肥胡手上又上到幾分呢??:yyy:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2008 09:08 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 09:07 PM 發表

佢新馬時代同邊隻馬叮噹馬頭,人地上到幾分~~佢響肥胡手上又上到幾分呢??:yyy:

不如問下邊個覺得肥胡係勁??:fff: :fff:
作者: gogowin    時間: 1/1/2008 09:08 PM

暫時來說零用錢贏幾場馬都係負比較輕磅....
要平磅同一眾對手比...要跑過至知...
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 09:11 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2008 09:04 PM 發表

唔同意,紙醉金迷On From,而零用錢曾停課狀態肯定不十足,我敢講零用錢而家跑千四係無敵,(除非蓮華生輝會跑千四)。
作者: randysiu    時間: 1/1/2008 09:12 PM

董事盃,零用錢入前五已經非常本事...:ppp:
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 09:16 PM

上季曾於谷草千六入位,跑千六應該冇問題,董事盃會係同好爸爸單打獨鬥........
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:19 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 1/1/2008 09:12 PM 發表
董事盃,零用錢入前五已經非常本事...:ppp:

好爸爸, 紙醉金迷, 俊歡騰, 勝利飛駒

仲有?:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:20 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2008 09:08 PM 發表

不如問下邊個覺得肥胡係勁??:fff: :fff:

某d馬啦.....佢練名駒系d馬特別醒架~~~:fff: (威勇名駒,至勇名駒)
作者: kewell    時間: 1/1/2008 09:20 PM

QUOTE:
原帖由 過關王 於 1/1/2008 09:11 PM 發表

唔同意,紙醉金迷On From,而零用錢曾停課狀態肯定不十足,我敢講零用錢而家跑千四係無敵,(除非蓮華生輝會跑千四)。

講緊1600喎:ggg:
作者: ???    時間: 1/1/2008 09:20 PM

最怕佢係另一隻勝利飛駒

1400特佳,1600差一截
作者: ???    時間: 1/1/2008 09:21 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:19 PM 發表

再領風騷:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:22 PM

QUOTE:
原帖由 過關王 於 1/1/2008 09:16 PM 發表
上季曾於谷草千六入位,跑千六應該冇問題,董事盃會係同好爸爸單打獨鬥........

我就話佢1600一定唔到~~~

而且呢隻馬專跑輕磅~~

平磅又係捱打局面~~

今年已經大豐收啦~~可以抖一抖啦~~:loveliness:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:22 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:19 PM 發表

爆冷:fff:
作者: DrEAm    時間: 1/1/2008 09:23 PM

QUOTE:

"零用錢"整多幾磅佢已經追吾到:aaa:
平磅贏到可以做馬王.....只限千四:aaaaa:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:23 PM

包裝大師~!!!!!!!!!!!!!!!!!:jjjj: :jjjj: :jjjj:
作者: randysiu    時間: 1/1/2008 09:23 PM

去到級際賽事,每一項路程都有專家響度,唔見得有任何馬可以橫跨千四及千六呢兩項路程
作者: 阿源    時間: 1/1/2008 09:24 PM

QUOTE:
原帖由 過關王 於 1/1/2008 09:16 PM 發表

上季谷草千六係同財到得勝,紅皮柚果D跑,梗係冇問題啦.:ppp:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:24 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 1/1/2008 09:24 PM 發表

上季谷草千六係同財到得勝,紅皮柚果D跑,梗係冇問題啦.:ppp:

谷草千六:sss: :sss:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 09:24 PM

1400特佳馬上1600不易應付

只怕是高耀之星二號
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:26 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 09:24 PM 發表

只怕是高耀之星二號

唔好將呢兩隻野相提並論...

我而家諗緊友誼至上如果係蔡約翰練...會點:sss:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2008 09:28 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:26 PM 發表

唔好得過paul so幾多:jjjj: :jjjj:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:28 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2008 09:28 PM 發表

唔好得過paul so幾多:jjjj: :jjjj:

可能掛...不過...:sss:
作者: 木奇異    時間: 1/1/2008 09:29 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2008 09:23 PM 發表
包裝大師~!!!!!!!!!!!!!!!!!:jjjj: :jjjj: :jjjj:

e隻馬係何良手上跑2000都係咁上下 :kkkk: 爆冷半力贏你出盡120%最後摶傷 :zzz:
作者: kewell    時間: 1/1/2008 09:29 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 09:24 PM 發表

只怕是高耀之星二號

高耀之星既級數點可以用零用錢比
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 09:30 PM

QUOTE:

唔好將友誼至上同神仙相提並論....
作者: 阿源    時間: 1/1/2008 09:30 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2008 09:22 PM 發表

爆冷:fff:

我覺得爆冷應該會出黎爭取三冠馬王.平磅跑千六應該有三甲.上季爆冷董事盃第三,但係一,二
名既好利威同終身美麗依家都未出得.我覺得俊歡騰,勝利飛駒,紙醉金迷都明顯唔係好爸爸對手,
唯一變數就係爆冷.
作者: taxi2003    時間: 1/1/2008 09:30 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:28 PM 發表

可能掛...不過...:sss:

paul so唔係流料.....
活力金剛一戰功成咩都證明哂啦
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 09:30 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 1/1/2008 09:29 PM 發表

高耀之星既級數點可以用零用錢比

我諗未來半年會證明到佢係1400既級數會到達呢個程度..

其他路程我唔知:ppp:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:31 PM

高耀之星...多次係不可能的位...衝上黎贏/跑第二

跑到唔知七定八定九歲...贏當打的丹山飛駒...

唔計好跑得, 勝威旺, 蓮華生輝, 我最鍾意就係佢:loveliness:
作者: randysiu    時間: 1/1/2008 09:31 PM

QUOTE:

今次撐番小野,佢帶出千四跟千六的步頻分別...:ccccc:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:31 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 1/1/2008 09:30 PM 發表

我覺得爆冷應該會出黎爭取三冠馬王.平磅跑千六應該有三甲.上季爆冷董事盃第三,但係一,二
名既好利威同終身美麗依家都未出得.我覺得俊歡騰,勝利飛駒,紙醉金迷都明顯唔係好爸爸對手,
唯一變數就係爆冷.

:lll: 好爸爸最可能輸係跑道上被人偷
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:32 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 09:30 PM 發表

未來既千四, 你會見到蓮華生輝:fff:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:33 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2008 09:31 PM 發表

如果全盛的勝哥...做野:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:34 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 09:30 PM 發表

高耀之星負130幾磅都一樣響最後位置沖殺上來~~

零用錢負得起重磅先再講~~~~:loveliness:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 09:34 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:32 PM 發表

未來既千四, 你會見到蓮華生輝:fff:

蓮華生輝已經去到大家樂於去睇佢跑成點..

而唔需要去估佢到唔到/夠唔夠實力既地步啦:jjjj:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:34 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 09:34 PM 發表

任何場地不拘:fff:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:35 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:33 PM 發表

如果全盛的勝哥...做野:fff:

薛達志,保持隻馬的狀態可以去到邊:gggg: 上年ko完好利威..立即冇哂..
作者: 木奇異    時間: 1/1/2008 09:36 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2008 09:31 PM 發表

如果好爸爸輸, 當中一定有神力作怪 :zzz:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 09:36 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 09:34 PM 發表

其實隻馬應該唔係唔負得重磅既..

睇番以前馬房係胡森加埋主戰係韋達既時候..

而家既跑法同練馬師都有所改變,再俾多個機會佢都未遲..

不過我都唔知佢幾時先有機會負重磅跑1400啦..我諗神仙都唔會俾呢個機會出現:yyy:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:37 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 1/1/2008 09:36 PM 發表

:lll: 一定要神力先會輸?
作者: randysiu    時間: 1/1/2008 09:37 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 1/1/2008 09:30 PM 發表

唯一變數就係爆冷.

爆冷已經一再証明縮唔番千六...:ppp:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:37 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2008 09:37 PM 發表

:lll: 一定要神力先會輸?

NEVER:loveliness:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:38 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:34 PM 發表

任何場地不拘:fff:

零用錢變化地仲係不明狀態~~~

時得時唔得~~~:ddd:

而且2隻馬跑法都唔同...一直大後上馬,零用錢係居中~~~

話唔定呢場已經係零用錢最後一場頭馬~~~:fff:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 09:39 PM

大家睇馬既角度真係好窄= ="
呢隻零用錢唔再係以前的零用錢了......
以前燦惑未熟果陣咪又係1400都唔得0 0"
熟左果陣1400係首本之一TIM.....
加上今場D難度明顯好高~!!
點解你地只係圍繞住佢係贏在輕磅,只識跑1400咁呢???
好爸爸今年贏國際賽D對手好強嗎??
根本係近年最水的一場....
大部份香港代表唔係未得就退化緊- -"
藝術貴寶又跑唔到自己本身個水準....
大將領又大塞車....
奇速達只係隻3YEARS馬,威水史又唔係好多~!贏在個騎師先跑第2的~!
加上果日都大利後上......= ="
我絕對唔覺好爸爸勁得去邊= =".......
根本時勢比佢贏- -
作者: timothyhin    時間: 1/1/2008 09:39 PM

認真講呢場跑p果兩隻上番1600絕對有能力贏番零用錢:ggg:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:41 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 09:39 PM 發表
點解你地只係圍繞住佢係贏 ...

但依家又未見得零用錢有幾勁.
千4 同千6可以差好遠:lll:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 09:41 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 1/1/2008 09:39 PM 發表
認真講呢場跑p果兩隻上番1600絕對有能力贏番零用錢:ggg:

咁你地放長雙眼睇下你地自己既眼光係幾咁膚淺,幾咁窄吧0 0:ggg:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:41 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 09:36 PM 發表

其實隻馬應該唔係唔負得重磅既..

睇番以前馬房係胡森加埋主戰係韋達既時候..

而家既跑法同練馬師都有所改變,再俾多個機會佢都未遲..

不過我都唔知佢幾時先有機會負重磅跑1400啦..我諗神仙都唔會 ...

下次入場不妨留意下隻零用錢條腰係唔係特別幼~~

以前前輩教落呢d馬係特別唔識負重磅~~:fff:

順便睇埋隻勁好係唔係都一樣~~:eee:

不過今場零用錢好厲害,全程無cover都竟然交出如此後勁,絕對係技術性擊倒~~:ccccc:
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 09:43 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 09:39 PM 發表

最起碼就係狀態未十足下贏哂你地..........
下次狀態十足..............
作者: DrEAm    時間: 1/1/2008 09:44 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 09:38 PM 發表

零用錢變化地仲係不明狀態~~~

時得時唔得~~~:ddd:

而且2隻馬跑法都唔同...一直大後上馬,零用錢係居中~~~

話唔定呢場已經係零用錢最後一場頭馬~~~:fff:

依加只係負重呢個問題未解決.....不過睇嚟都係死症:ooo:
作者: timothyhin    時間: 1/1/2008 09:44 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 09:41 PM 發表

咁你地放長雙眼睇下你地自己既眼光係幾咁膚淺,幾咁窄吧0 0:ggg:

神仙肯搏............殺龜者可能係佢:jjjj: :jjjj:
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 09:44 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2008 09:41 PM 發表

但依家又未見得零用錢有幾勁.
千4 同千6可以差好遠:lll:

到依家仲懷疑佢富實力?
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 09:45 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 1/1/2008 09:36 PM 發表

你呢D人成日都係度整古做怪咁= ="
成日又怪埋曬小野,馬神咁.......
而家好爸爸係咪贏梗先???
仲話RW長毛....真係令係失望..UP埋曬一堆古靈精怪的言論...= =:rrr:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:45 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 1/1/2008 09:44 PM 發表

神仙肯搏............殺龜者可能係佢:jjjj: :jjjj:

I can tell you, 一定唔會, 蓮華生輝大把係手:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:45 PM     標題: 回復 #51 raulwong1 的帖子

我地走著瞧~~:gggg:

不過講真////如果零用錢1600真係到,又或者比1400更加叻的話~~

神仙駛唔駛等咁遲先安排佢跑1600呢~~~:loveliness:

大家拭目以待,不要勞氣~~~:gggg:
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2008 09:46 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 09:41 PM 發表

下次入場不妨留意下隻零用錢條腰係唔係特別幼~~

以前前輩教落呢d馬係特別唔識負重磅~~:fff:

順便睇埋隻勁好係唔係都一樣~~:eee:

不過今場零用錢好厲害,全程無cover都竟然交出如此後勁,絕對係 ...

只可以話佢同高雅志勁合拍:jjjj: ,不過以缺過課來睇,輕磅贏紙醉金謎都算打個平手吧.
再下一步可能真係要跑平磅賽,到時睇下呢隻馬係唔係真係大器晚成.

隻馬出親咁多次,最冷果次都係10倍,預期下2-3場都係幾倍左右既馬.

除非對手係蓮華生輝+爆冷同場,咁就有十幾倍啦:fff:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:46 PM

QUOTE:
原帖由 過關王 於 1/1/2008 09:44 PM 發表

到依家仲懷疑佢富實力?

我完全冇懷疑佢實力,跑千4平磅係hk得一場(同龜爭)~?
以依家佢同分除左跑千6別冇選擇,但佢千6又證明左幾多>?
作者: timothyhin    時間: 1/1/2008 09:46 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:45 PM 發表

I can tell you, 一定唔會, 蓮華生輝大把係手:fff:

好想睇1400大家爆一段21.5會點:lll: :lll:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 09:47 PM

QUOTE:
點解你地只係圍繞住佢係贏在輕磅,只識跑1400咁呢???
好爸爸今年贏國際賽D對手好強嗎??
根本係近年最水的一場....
大部份香港代表唔係未得就退化緊- -"
藝術貴寶又跑唔到自己本身個水準....
大將領又大塞車....
奇速達只係隻3YEARS馬,威水史又唔係好多~!贏在個騎師先跑第2的~!
加上果日都大利後上......= ="
我絕對唔覺好爸爸勁得去邊= =".......
根本時勢比佢贏- -

好多地方唔同意

第二句普遍同意,因為練馬師唔同左,隻馬大變身唔出奇
燦惑未熟同熟既定義係點先?依我資料所知,佢第二季已經係韋達手上連贏四場1400米添,但係第三季1400米全部落弟,
到呢三季跑1400米既次數一隻手數得哂,未見得突出,所以你呢個example唔恰當。

跟住,好爸爸今屆國際賽對手唔強呢句更加唔同意,奇速達下年4歲係歐州既表現請你睜大雙眼睇真d吧..
而且跑第二,三個兩隻國際評分都去到119同123,跑唔到自己水準?試問有邊隻馬次次跑到自己水準?

你話個日大利後上?咁你睇下今日有邊隻行頭既馬頂到返黎??
如果照你咁計,咁紙醉金迷今日放頭重磅放到返黎輸個頭俾零用錢咪仲勁??
同埋零用錢你結合埋佢今日個磅位,勝出係可以計到的,你唔可能乜野都怪時勢。
照你咁講,今日零用錢贏都係因為大部分馬都有跑國際賽,然後佢又受讓咁多磅,所以先贏乎?
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:47 PM

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 1/1/2008 09:44 PM 發表

依?

我個人係睇死佢1600唔到tim.....純粹個人經驗~~~:gggg:
作者: 好爸爸    時間: 1/1/2008 09:50 PM

QUOTE:

燦惑幾時証明1400未掂過??就係因為2歲輸過一場1400??咁零用錢都試過1400大敗過啦
零用錢係3季多從未贏過1600...

我知你係死硬派蔡生fans...不過唔該你講野理性d
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 09:50 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 09:45 PM 發表
我地走著瞧~~:gggg:

不過講真////如果零用錢1600真係到,又或者比1400更加叻的話~~

神仙駛唔駛等咁遲先安排佢跑1600呢~~~:loveliness:

大家拭目以待,不要勞氣~~~:gggg:

好利威唔跑得,神仙都唔知幾想佢跑千六,如果跑倒隻馬鵀迄N爭得遠啦!
作者: Running    時間: 1/1/2008 09:50 PM

我覺得重點係:華商會杯係一場乜o野o既賽事?

請睇返近十屆華商會杯,到底利乜o野類型馬,先好講零用錢級數有幾勁!

連華商會杯特式都唔知,就胡亂將零用錢講到天上有地下冇,完全係無視賽事重要性之表現。

想知道佢級數能否提高,應該要用董事杯去做參考。

作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:50 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2008 09:46 PM 發表

只可以話佢同高雅志勁合拍:jjjj: ,不過以缺過課來睇,輕磅贏紙醉金謎都算打個平手吧.
再下一步可能真係要跑平磅賽,到時睇下呢隻馬係唔係真係大器晚成.

隻馬出親咁多次,最冷果次都係10倍,預期下2-3場都係 ...

如果講狀態,零用錢fit過隻紙醉tim~~~

不過賽前估唔到佢咁強,呢場佢係無cover之下過哂所有馬呢~~~無搶口真係難得~~~:ccccc:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:50 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 1/1/2008 09:46 PM 發表

好想睇1400大家爆一段21.5會點:lll: :lll:

到時零用錢仲有無咁多貨先?
蓮華生輝而家先跑左十場
:loveliness: :loveliness:
作者: 木奇異    時間: 1/1/2008 09:51 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 09:45 PM 發表

你呢D人成日都係度整古做怪咁= ="
成日又怪埋曬小野,馬神咁.......
而家好爸爸係咪贏梗先???
仲話RW長毛....真係令係失望..UP埋曬一堆古靈精怪的言論...= =:rrr:

我講馬神蕉神又關你咩野事呀
rw大把人講ed "古靈精怪" 野啦粉粉
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:51 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2008 09:50 PM 發表
我覺得重點係:今場華商會杯係一場乜o野o既賽事?

請睇返近十屆華商會杯,到底利乜o野類型馬,先好講零用錢級數有幾勁!

連華商會杯特式都唔知,就胡亂將零用錢講到天上有地下冇,完全係無視賽事重要性之 ...

輕磅馬天下~~~:gggg:

2隻上年冠亞軍輸左磅位~~~:loveliness:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 09:51 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2008 09:50 PM 發表
我覺得重點係:今場華商會杯係一場乜o野o既賽事?

連華商會杯特式都唔知,就胡亂將零用錢講到天上有地下冇,完全係無視賽事重要性之 ...

我只能講句香港一哩馬質素其實旗鼓相當,起碼無一隻怪獸橫空出世:yyy:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 09:52 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 09:47 PM 發表

好多地方唔同意

燦惑未熟同熟既定義係點先?依我資料所知,佢第二季已經係韋達手上連贏四場1400米添,但係第三季1400米全部落弟,
到呢三季跑14 ...

大部份馬因為跑左國際賽而影響表現呢句我相當同意~!
燦惑第一季1400輸到唔見影....第2季就係咁贏~!呢D咪熟同唔熟既分別
零用錢而家咪就係經歷呢個轉變囉~!
我冇話奇速達今年唔勁~!
我只係話佢跑國際賽之前的賽績冇咁吸引人
你敢講藝術貴寶果場跑出百分百嗎???
...算吧- -"等董事杯我地作個了斷吧- -"而家咁講真係講乜都冇用- -"
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2008 09:52 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 09:50 PM 發表

如果講狀態,零用錢fit過隻紙醉tim~~~

不過賽前估唔到佢咁強,呢場佢係無cover之下過哂所有馬呢~~~無搶口真係難得~~~:ccccc:

所以咪同志叔極之合拍囉:zzz: .
不過數據係用黎破既,當隻馬表現如日方中時講野好天馬行空係好正常:jjjj:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:52 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 09:52 PM 發表

大部份馬因為跑左國際賽而影響表現呢句我相當同意~!
燦惑第一季1400輸到唔見影....第2季就係咁贏~!呢D咪熟同唔熟既分別
零用錢而家咪就係經歷呢個轉變囉~!
我冇話奇速達今年唔勁~!
我只係話佢跑國際賽之前 ...

係第二季係咁贏, 第三季輸到無影...
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 09:53 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:52 PM 發表

係第二季係咁贏, 第三季輸到無影...

呢個先係重點..所以我先想知點界定熟同唔熟..
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:54 PM

QUOTE:

連華商會杯特式都唔知,就胡亂將零用錢講到天上有地下冇,完全係無視賽事重要性之表現 ...

邊個肯將隻馬係一場3級賽谷盡....?今場3甲其中兩隻要跑G1 ...慢慢提升個狀態係董事盃先發揮最高..
作者: timothyhin    時間: 1/1/2008 09:55 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:50 PM 發表

蓮華生輝而家先跑左十場

但係蓮華龜贏到就會6捷:eee:
睇下點揀:lll:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 09:55 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2008 09:52 PM 發表

所以咪同志叔極之合拍囉:zzz: .
不過數據係用黎破既,當隻馬表現如日方中時講野好天馬行空係好正常:jjjj:

如日方中之後係咩??

好自然係日落西山呢~~

所以我真係怕呢場頭馬已經係佢最佳之作呢~~~

之後可能又要坐長期馬監~~~

以前高耀之星對住一堆馬王級馬匹咪一樣坐好耐馬監~~~:loveliness:
作者: DrEAm    時間: 1/1/2008 09:55 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 09:47 PM 發表

好多地方唔同意

到呢三季跑14 ...

非常同意呀:jjjj:
今日可以講係不利放頭馬:tttt:
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 09:56 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:50 PM 發表

蓮華生輝而家先跑左十場

季初零用錢試過末段21.6單騎表演,
不過同蓮華生輝比.......都係零用錢輸..........
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:56 PM

總之...女皇銀禧...唔駛講...神仙有幾勁...

零用錢都會輸俾...

今季既千六...我就仍然睇好爸爸+俊歡騰
作者: kewell    時間: 1/1/2008 09:56 PM

QUOTE:

不如咁丫 , 你可唔可以define乜野叫角度窄先呢?

如果define唔到 , 我想你收返呢句說話
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:57 PM

係wor...

諗起蓮華生輝, 假設贏埋三冠...

七捷魔咒+馬王魔咒:ccc:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:57 PM

QUOTE:
原帖由 過關王 於 1/1/2008 09:56 PM 發表

季初零用錢試過末段21.6單騎表演,
不過同蓮華生輝比.......都係零用錢輸..........

面對真正的馬王..其他馬點勁.都係變回配角
作者: timothyhin    時間: 1/1/2008 09:57 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:56 PM 發表

零用錢都會輸俾...

尾果句同意:mmm:
當今一哩最強我暫時覺得係呢兩隻:lll:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:57 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 1/1/2008 09:56 PM 發表

我驚佢唔明你up mud :sss:
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 09:57 PM

QUOTE:

零用錢都會輸俾...只有一隻可以贏佢

作者: 李澤楷    時間: 1/1/2008 09:57 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 09:55 PM 發表

如日方中之後係咩??

好自然係日落西山呢~~

所以我真係怕呢場頭馬已經係佢最佳之作呢~~~

之後可能又要坐長期馬監~~~

以前高耀之星對住一堆馬王級馬匹咪一樣坐好耐馬監~~~:loveliness:

不計俊歡騰,好利威,好爸爸....

綠鑽石.....當年視為超級馬,最高班贏馬係第幾班:fff:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 09:58 PM

QUOTE:

零用錢都會輸俾...

我講企業精神係咪會俾人打架:yyy:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 09:58 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 1/1/2008 09:56 PM 發表

點解你地班人去評論零用錢,總係用佢只係因為贏在輕磅
認為佢1600一定唔得?????
呢個角度叫闊?咁我老豆都變鬼佬啦~:ddd:
作者: timothyhin    時間: 1/1/2008 09:58 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:57 PM 發表
係wor...

諗起蓮華生輝, 假設贏埋三冠...

七捷魔咒+馬王魔咒:ccc:

我都係醒起佢都今季已經3捷:ggg:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 09:59 PM

大家睇黎都係唔知咩叫馬王...

仲係度作出無謂性幻想...:loveliness:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 09:59 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 1/1/2008 09:57 PM 發表

尾果句同意:mmm:
當今一哩最強我暫時覺得係呢兩隻:lll:

俊俊今時今日被我睇總係少左o的野..今場都輸得枉...:sss:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 09:59 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 09:58 PM 發表

可能你真係個混血兒:jjjj:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 09:59 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 09:57 PM 發表

我驚佢唔明你up mud :sss:

你講乜Q呀= ="
作者: taxi2003    時間: 1/1/2008 09:59 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2008 09:59 PM 發表

俊俊今時今日被我睇總係少左o的野..今場都輸得枉...:sss:

_佢個徐君禮出閘咁鬼論盡:rrr: :rrr:
作者: kewell    時間: 1/1/2008 10:00 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 09:58 PM 發表

飛神 , 似乎佢真係唔明我講乜:ooo:
作者: poiuy    時間: 1/1/2008 10:00 PM

睇到#48都知咩事啦,慳返d力暖下對手好過:zzz:
作者: timothyhin    時間: 1/1/2008 10:00 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 09:58 PM 發表

我講企業精神係咪會俾人打架:yyy:

呢隻仲有得上:lll:
但係真係好似無出路:ggg: :ggg:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 10:00 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2008 09:59 PM 發表

頂佢柏寶飛馬王子搞搞陣:rrr: :rrr: :rrr:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 10:01 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 1/1/2008 10:00 PM 發表

我明佢唔明你講緊佢唔明既乜囉:yyy: :yyy:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 10:01 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 1/1/2008 10:00 PM 發表

呢隻仲有得上:lll:
但係真係好似無出路:ggg: :ggg:

董事杯會露底:yyy:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 10:01 PM

QUOTE:

o甘我問你一句你覺得好利威勁定零用錢勁?
作者: 阿源    時間: 1/1/2008 10:01 PM

QUOTE:

豆雞眼:aaaa:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 10:01 PM

QUOTE:

如果佢今次揹128贏, 我話佢叻仔:fff:

113...星運爵士受讓18磅...同到

算係mud?

我認為佢1600唔得, 係因為係佢胡新時代兩戰落第

輸俾活力金剛:fff:
作者: 木奇異    時間: 1/1/2008 10:02 PM

QUOTE:

條粉粉.....愛蔡生馬愛到上左腦
真係唔知佢同hk果班奴才愛國者有咩野分別

我up兩句 馬神蕉神 佢立即話我 "UP埋曬一堆古靈精怪言論" 犀利 :kkkk:
作者: timothyhin    時間: 1/1/2008 10:02 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2008 09:59 PM 發表

我覺得隻馬少既係運氣:sss:
次次都輸得有d枉........

望住好爸爸次次一條直路無mud阻力:sss:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:03 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 1/1/2008 10:00 PM 發表

我重複左幾次.....
你地大部份人只集中討論零用錢只贏在輕磅....
睇死佢跑唔到1600咁.....
......你咁都唔明我已經DEFINE左??= ="O 曬咀囉= =
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 10:03 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2008 10:01 PM 發表

1600 好利威, 1400唔知:fff:
各位我沖涼先
:loveliness:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 10:03 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:03 PM 發表

我重複左幾次.....
......你咁都唔明我已經DEFINE左??= ="O 曬咀囉= =

我俾既數據你夠唔夠呀?:fff:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:04 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 1/1/2008 10:02 PM 發表

條粉粉.....愛蔡生馬愛到上左腦
真係唔知佢同hk果班奴才愛國者有咩野分別

我up兩句 馬神蕉神 佢立即話我 "UP埋曬一堆古靈精怪言論" 犀利 :kkkk:

喂....先生..你使唔使咁樣攻擊???低B仔= ="
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 10:04 PM

QUOTE:

因為呢d就係叫賽前估計麻~~:loveliness:

大家o既估計總會有出入o既~~何必勞氣呢~~

到時1600米大家再和氣討論吧~~今日大家各持己見都唔會有結果~~~

大家走著瞧吧~~~:loveliness:
作者: 翼    時間: 1/1/2008 10:04 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 1/1/2008 10:02 PM 發表

我覺得隻馬少既係運氣:sss:
次次都輸得有d枉........

望住好爸爸次次一條直路無mud阻力:sss:

:sss: 有d枉根本..係
作者: kewell    時間: 1/1/2008 10:04 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:03 PM 發表

我重複左幾次.....

我係咪要解釋乜野叫Define????

Define即係講乜野叫窄 , 唔係叫你俾個example我呀:ooo:

咁首先 , 我地講佢跑唔到1600米唔係因為佢只用輕磅win , 原因係 我地見到佢跑咁耐1600米未贏過囉
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 10:04 PM

QUOTE:

我重複左幾次.....

咁你呢個角度咪仲窄過我地:yyy:
作者: Wai    時間: 1/1/2008 10:05 PM

級數有別:ggg:
所謂既級數有別係眼前所已證明既馬匹級數
於我黎講,我會用對手黎作對比
一匹贏既對手係世界級一級名駒
所講既世界級一級名駒
係可以係世界性既著名一級大賽取勝既馬匹
一匹贏既對手係本地佳駟

如果你說8成馬..
俊歡騰剛剛才復起
紙醉金迷其實已有點回落...
兩隻上個月先拚完int...
點解可以忽略呢d因素?
再者企業精神計返最後段速其實同零用錢所差不遠

負磅上
零用錢 116
紙醉金迷 126
俊歡騰 128
企業精神 124
差異大過5磅的話其實對負重者已有一定的影響
何況現在說的是十磅之多
好爸爸在平磅下跑贏世界一級馬
而零用錢只是在受讓10磅下跑贏本地佳駟

馬匹有路程極限
可能你說的對,牠能扳上一哩
但不代表其首本路程是一哩
假設兩匹馬實力相等
一匹首本路程不是一哩馬
要鬥贏一匹首本路程是一哩馬已是高難度之作
眼前暫時無法證明零用錢一哩的能力
何況所說的好爸爸是一匹一級馬實力的正宗一哩馬

要那麼肯定牠能擊敗好爸爸的話
除非今天牠的姿態是行贏這場「三級賽」

就以家福為例...上季在鞍上人「列高力」胯下輕勝皇太后紀念盃
眾說紛紜牠是香港瓶主力
馬匹今季其實有所進步而且狀態亦不比上季遜色
到香港瓶換上大賽騎師「杜利萊」
給果遇上一級馬連接近的機會也沒有

以上只屬發口痕的個人意見:ddd:
有無見地就唔知喇:yyy:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2008 10:06 PM

零用錢1600得唔得我唔敢講......

但以今場計......
要平磅贏俊俊 + 紙醉要比今次再進步唔少先得:ppp: :ppp:
尤其紙醉今場不利放番黎頂到LAST果步先比你零用錢過到呢
作者: 翼    時間: 1/1/2008 10:07 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2008 10:06 PM 發表
零用錢1600得唔得我唔敢講......

但以今場計......
要平磅贏俊俊 + 紙醉要比今次再進步唔少先得:ppp: :ppp:
尤其紙醉今場不利放番黎頂到LAST果步先比你零用錢過到呢

但金迷今場始終贏形勢少少,但都不利放頭Xd
作者: taxi2003    時間: 1/1/2008 10:08 PM

QUOTE:
原帖由 Wai 於 1/1/2008 10:05 PM 發表
所講既世界級一級名駒
一匹贏既對手係本地 ...

不得不認家福真係只比土星差唔多:ppp: :ppp:
作者: DrEAm    時間: 1/1/2008 10:09 PM

QUOTE:

可以的話蔡生吾識做?

你比他更認識呢一匹馬?

你依加所講只不過係"紙上談兵"無人知得吾得:qqq:
吾洗咁激動:ooo:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 10:09 PM

QUOTE:
原帖由 Wai 於 1/1/2008 10:05 PM 發表
所講既世界級一級名駒
一匹贏既對手係本地 ...

同埋點計都未到零用錢八成馬..

佢咁耐無出,退出只係因為血液不正常,唔係有傷有病囉:jjjj:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:09 PM

在討論過程中,大部份都係假設性的問題吧~!
我有我既假設,你有你既假設~!
大家對於一隻馬OR一場賽事各執不同的觀點同意見~!
呢D係常見同正常的事~!
我有我鐘意既馬,唔鐘意既馬~!
各人也有~!
但木奇異,你使唔使咁樣去攻擊人?????
你真係好Q無聊的一名ON佬- -"
作者: S.WEEK    時間: 1/1/2008 10:10 PM

俊歡騰上番 1600 就能反勝零用錢

唔好忘記重要係跑完國際賽體力付出有多大
作者: DrEAm    時間: 1/1/2008 10:10 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2008 09:59 PM 發表

3檔輸比13檔:bbb:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 10:11 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:09 PM 發表
在討論過程中,大部份都係假設性的問題吧~!
我有我既假設,你有你既假設~!
大家對於一隻馬OR一場賽事各執不同的觀點同意見~!
呢D係常見同正常的事~!
我有我鐘意既馬,唔鐘意既馬~!
各人也有~!
但木奇異,你使 ...

你錯啦,呢度俾左好多資料你,一路做假設個個係你呀_佬:jjjj:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:11 PM

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 1/1/2008 10:09 PM 發表

可以的話蔡生吾識做?

你比他更認識呢一匹馬?

你依?br /> 吾洗咁激動:ooo:

大家都係一樣係而家既情況咪又係得個講字~!
作者: DrEAm    時間: 1/1/2008 10:11 PM

QUOTE:
原帖由 於 1/1/2008 10:01 PM 發表

呢個問題好難答:yyy: 隨時又話跑過至知:ooo:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:14 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 10:11 PM 發表

你錯啦,呢度俾左好多資料你,一路做假設個個係你呀_佬:jjjj:

2008年董究杯跑未呀???未跑就以上全部(除左某D確實出理的數據)
都係假設既野啦= ="
小野...你都幾無聊.....聯埋幾個一齊係度串我= ="
對你有咩好處呢??:loveliness:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 1/1/2008 10:15 PM

由新馬睇到而家 佢o係肥胡度 完全係悲運馬
次次都輸夾死 馬阻 用人:lll:
一換人即連勝:jjjj:
至於千六得唔得 下場自有家論:gggg:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 10:15 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:14 PM 發表

2008年董究杯跑未呀???未跑就以上全部(除左某D確實出理的數據)
都係假設既野啦= ="

實會無端端有幾十條友聯埋一齊黎串你啦:yyy:

講野之前諗下自己點解會俾人講先啦:jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 10:16 PM

緩和一下氣氛問下樓主...下場零用錢唔用志叔你敢買麻??:loveliness:
作者: poiuy    時間: 1/1/2008 10:16 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:14 PM 發表

都係假設既野啦= ="

叫人俾意見之後話哂全部人眼光狹窄
誰對誰錯我相信好多人心照
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 1/1/2008 10:16 PM

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 1/1/2008 10:10 PM 發表

3檔輸比13檔:bbb:

呢場輸 遇左
徐君禮杯場信唔過:gggg:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:17 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 10:15 PM 發表

實會無端端有幾十條友聯埋一齊黎串你啦:yyy:

講野之前諗下自己點解會俾人講先啦:jjjj:

咁我問你地....你地究竟係黎呢度串人,定係討論賽馬???
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 1/1/2008 10:17 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 10:16 PM 發表
緩和一下氣氛問下樓主...下場零用錢唔用志叔你敢買麻??:loveliness:

我敢:lll:
作者: 好爸爸    時間: 1/1/2008 10:17 PM

我最想知道都係佢覺得好利威一里勁d定係零用錢:loveliness:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 10:18 PM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 1/1/2008 10:17 PM 發表

我敢:lll:

用達少呢~~:fff:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 10:18 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:17 PM 發表

咁我又問你一句,點解你唔俾人"討論""你"隻零用錢?

又係你自己頂樓個post叫人俾意見
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 1/1/2008 10:18 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 10:18 PM 發表

用達少呢~~:fff:

心照:abcde:
作者: kewell    時間: 1/1/2008 10:19 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:17 PM 發表

討論賽馬 , 我同你3,9唔識7 , 無端端串你做乜:ggg:
作者: taxi2003    時間: 1/1/2008 10:19 PM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 1/1/2008 10:15 PM 發表
由新馬睇到而家 佢o係肥胡度 完全係悲運馬
次次都輸夾死 馬阻 用人:lll:
一換人即連勝:jjjj:
至於千六得唔得 下場自有家論:gggg:

馬神得意之作:yyy: :yyy:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 10:20 PM

樓主應該唔多明白"段速"問題 ^^
作者: 李澤楷    時間: 1/1/2008 10:20 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2008 10:19 PM 發表

[iframe]http://bunny0895.sinaman.com/F1.html[/iframe]

4:fff:
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 10:20 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 1/1/2008 10:10 PM 發表
俊歡騰上番 1600 就能反勝零用錢

唔好忘記重要係跑完國際賽體力付出有多大

我怕俊歡騰用得盡,國際賽鼤艦|已經係比好爸爸拋離.........
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2008 10:20 PM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 1/1/2008 10:18 PM 發表

心照:abcde:

咁不宣啦...:yyy:

希望到時志叔無停賽啦~~:tttt:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 10:21 PM

QUOTE:
原帖由 過關王 於 1/1/2008 10:20 PM 發表

我怕俊歡騰用得盡,國際賽鼤艦|已經係比好爸爸拋離.........

好爸爸>俊歡騰>零用錢 RIGHT?

SWEEK講緊俊歡騰可以反勝零用錢, 唔係好爸爸:jjjj:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 1/1/2008 10:22 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/1/2008 10:19 PM 發表

我記得有次一入場就買$20零用錢 W 收左5X:gggg:
好似係連勝第2仗:jjjj:

佢初出見佢怕馬 一夾就散:jjjj:
樣有D似風零小子 最少二班 點知過左三年先得:lll:
作者: DrEAm    時間: 1/1/2008 10:22 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:11 PM 發表

大家都係一樣係而家既情況咪又係得個講字~!

但事實擺在眼前!!!!

如果得練馬師吾會吾比佢上1600米??

依加"好利威"吾係度...都吾比佢跑1600喎:llll:

假設吾係吾好...不過呢隻吾係新馬...假設都費事

好明顯係上手練馬師"水皮"同"古惑"先會搞到發揮有問題

"蔡生"開頭都用"韋達":yyy: 佢發覺吾對路咪又係要換人:fff:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 1/1/2008 10:23 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2008 10:20 PM 發表

http://bunny0895.sinaman.com/F1.html

4:fff:

鐵證如山:fff:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:23 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/1/2008 10:18 PM 發表

咁我又問你一句,點解你唔俾人"討論""你"隻零用錢?

又係你自己頂樓個post叫人俾意見

你討論我冇話唔比你討論- -"我冇咁大權~
但有D你係明串我~!!!自己知自己事啦:uuu:
作者: Wai    時間: 1/1/2008 10:23 PM

QUOTE:

討論係需要客觀..
大家都係以眼前所見的作分析
但係換來既反而係d批評
咁討論又有何意義..?
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 1/1/2008 10:24 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 10:20 PM 發表

咁不宣啦...:yyy:

希望到時志叔無停賽啦~~:tttt:

用達少 我寧願用梁明偉 反正都係輸:jjjj:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:24 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 1/1/2008 10:19 PM 發表

討論賽馬 , 我同你3,9唔識7 , 無端端串你做乜:ggg:

冇話你= ="
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:25 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 1/1/2008 10:17 PM 發表
我最想知道都係佢覺得好利威一里勁d定係零用錢:loveliness:

知黎做乜= ="
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 10:25 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 10:21 PM 發表

好爸爸>俊歡騰>零用錢 RIGHT?

SWEEK講緊俊歡騰可以反勝零用錢, 唔係好爸爸:jjjj:

唔得啦!
反而覺得零用錢同好爸爸會好接近(如可應付千六)
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 1/1/2008 10:26 PM

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 1/1/2008 10:22 PM 發表

但事實擺在眼前!!!!

依?600喎:llll:

好明顯係上手練馬師"水皮"同"古惑"先會搞到發揮 ...

只怪肥胡用人不當:jjjj:
安哥都唔好得多:rrr:
作者: 小野伸二    時間: 1/1/2008 10:26 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:23 PM 發表

你討論我冇話唔比你討論- -"我冇咁大權~
但有D你係明串我~!!!自己知自己事啦:uuu:

針對住別人提出的理據去作出反駁是討論必經部分

其他會員應該會好明白,未知你明唔明啦
作者: Wai    時間: 1/1/2008 10:26 PM

無支持的論點...算是論點嗎...?
作者: S.WEEK    時間: 1/1/2008 10:27 PM

QUOTE:
原帖由 過關王 於 1/1/2008 10:25 PM 發表

唔得啦!

下場如兩匹馬都一齊跑董事杯

平磅用番巫生敢都反勝唔到零用錢

我一個月唔賭馬 ....... :zzz: :zzz:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 10:27 PM

QUOTE:
原帖由 過關王 於 1/1/2008 10:25 PM 發表

唔得啦!

如果應付到, 個人認為試左一哩預賽lu:jjj:

俊歡騰...現階段我覺得1800左右最好...或者2000都得架

上年第一次跑先爭小小...

睇下告仔會唔會去跑1777啦

拿 如果零用錢唔跑董事盃 咁呢一個post

真係得啖笑
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:30 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 10:27 PM 發表

俊歡騰...現階段我覺得1800左右最好...或者2000都得架

拿 如果零用錢唔跑董事盃 咁 ...

我都有諗個呢個問題- -"
唔跑就真係好無聊- -"
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 10:31 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:30 PM 發表

我個人有個睇法, 而家講出黎就真係得啖笑:yyy:
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 10:32 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 1/1/2008 10:27 PM 發表

咁又唔駛......唔睹馬會死@.........
作者: DrEAm    時間: 1/1/2008 10:32 PM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 1/1/2008 10:26 PM 發表

只怪肥胡用人不當:jjjj:
安哥都唔好得多:rrr:

數之不盡:bbb:

神駒系:lll:
作者: poiuy    時間: 1/1/2008 10:33 PM

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 1/1/2008 10:32 PM 發表

數之不盡:bbb:

神駒系:lll:

安哥個d係養馬:fff:
睇佢幾時交唔足數:fff: .......
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:34 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 10:31 PM 發表

我個人有個睇法, 而家講出黎就真係得啖笑:yyy:

咩睇法呀??
作者: 過關王    時間: 1/1/2008 10:34 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 10:27 PM 發表

拿 如果零用錢唔跑董事盃 咁 ...
真係得啖笑

咁家陣都係得啖笑:eee: :eee:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 1/1/2008 10:35 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:30 PM 發表

如果咁講 你個POST可以上鎖:jjjj:
我諗火滾過既會覺得好失落:gggg:
作者: Running    時間: 1/1/2008 10:37 PM

QUOTE:

其實,去到呢個時候,神仙冇得揀架啦!

好利威都係出返o黎冇幾耐,斷估都冇可能短時間內跑董事杯掛?

咁別無選擇下,零用錢就需要上去1600,以神仙一向部署,時候剛剛好,所以應該會跑架啦。

先冷靜一下啦,唔冷靜點討論都冇用!
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:38 PM

嗯~!鎖吧~!~
但真係好無奈.....諗住真係討論下...點知搞到咁....
我同某部份人士都有問題,都要負上責任...- -
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 10:41 PM

神仙馬只有四個字可言
"銳氣" 及 "體力"

神仙...只有真係有一級水準的馬...
才可突破呢樣野,
"好利威" 同 "龍冠"  印證晒啦...

零用錢...呢場...完全係贏"體力"啦
如果咁樣=展示一級實力
我無話可說 ^^
紙醉金迷就堅野啦
作者: gogowin    時間: 1/1/2008 10:42 PM

紙醉金迷真係好野...上場國際賽跑包尾...今次可以跑番咁近o既第二....
真係:ccccc:
作者: poiuy    時間: 1/1/2008 10:42 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 10:41 PM 發表
神仙馬只有四個字可言
"銳氣" 及 "體力"

才可突破呢樣野,

零用錢...呢場...完全係贏&qu ...

睇完呢場我計隻馬幾高添...:jjjj:
作者: DrEAm    時間: 1/1/2008 10:43 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 1/1/2008 10:33 PM 發表

安哥個d係養馬:fff:
睇佢幾時交唔足數:fff: .......

養還養吾好咁過份:ooo:

應該好難...季尾當人人收哂工又係安哥上岸時:lll:
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 10:43 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2008 10:37 PM 發表

其實,去到呢個時候,神仙冇得揀架啦!

好利威都係出返o黎冇幾耐,斷估都冇可能短時間內跑董事杯掛?

咁別無選擇下,零用錢就需要上去1600,以神仙一向部署,時候剛剛好,所以應該會跑架啦。

先冷靜 ...

其實隻馬無必要搏董事盃ga, 反正個馬主一早絕望, 去左神仙度執左2場GIII,

咁都唔聽下練馬師話無計啦

留力挑龜龜機啦(雖然凶多吉少):loveliness:
作者: randysiu    時間: 1/1/2008 10:45 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 10:43 PM 發表

其實隻馬無必要搏董事盃ga, 反正個馬主一早絕望, 去左神仙度執左2場GIII,

修訂一下...
國慶盃輸比勁闖...:ppp:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:46 PM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 1/1/2008 10:42 PM 發表
紙醉金迷真係好野...上場國際賽跑包尾...今次可以跑番咁近o既第二....
真係:ccccc:

呢隻係堅~!
我諗好多人都好鐘意佢
作者: 飛神    時間: 1/1/2008 10:47 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 1/1/2008 10:45 PM 發表

修訂一下...
國慶盃輸比勁闖...:ppp:

手快快打錯, 唔該晒兄台:loveliness:
作者: 西人堅    時間: 1/1/2008 10:47 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 1/1/2008 10:42 PM 發表

睇完呢場我計隻馬幾高添...:jjjj:

又係果句....

大家幾耐冇見過一場 group.....有一隻馬用 咁 ge 狀態贏 :jjjj:
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:48 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/1/2008 10:47 PM 發表

又係果句....

大家幾耐冇見過一場 group.....有一隻馬用 咁 ge 狀態贏 :jjjj:

哈哈~
作者: Running    時間: 1/1/2008 10:49 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 1/1/2008 10:46 PM 發表

呢隻係堅~!
我諗好多人都好鐘意佢

上次停課咁耐,梗係跑得唔好啦。

今次操練叫做正常o的,就可以用鬥心、級數去彌補狀態不足,畢竟三級賽有時唔使太注重狀態。
作者: raulwong1    時間: 1/1/2008 10:52 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2008 10:49 PM 發表

今次操練叫做正常o的,就可以用鬥心、級數去彌補狀態不足,畢竟三級賽有時唔使太注重狀態。

上季好似俊歡騰咁博咁多既馬,真係得金迷一隻係我覺得仲有進步的~!其他一係就原地不動,一係就退緊TIM......
總之金迷~勁:ccccc:
作者: DrEAm    時間: 1/1/2008 11:07 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/1/2008 10:49 PM 發表

星運爵士 最後上名果次可見:gggg:
作者: 神鷹    時間: 2/1/2008 01:26 AM

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 1/1/2008 10:22 PM 發表

但事實擺在眼前!!!!

依?600喎:llll:

好明顯係上手練馬師"水皮"同"古惑"先會搞到發揮 ...

其實零用錢係有打算跑千六
報左一哩錦標預賽 點知分數唔夠 只列作後備二
怪就怪個場國慶盃輸少少:eee:
作者: 帶來吉利    時間: 2/1/2008 09:32 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2008 09:07 PM 發表

唔怪得人

你睇下佢 杜利來連勝2場後
佢就次次比韋達主戰
次次後上如飛第3-5名
之後轉倉:ddd:

韋達先係毒馬兇手:gggg:
作者: J10A    時間: 2/1/2008 09:54 AM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 1/1/2008 09:05 PM 發表

認同:eee:

加上琴日係A跑道.......如果係B / B+2跑道已經到左:yyy:
作者: J10A    時間: 2/1/2008 09:59 AM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 1/1/2008 09:23 PM 發表
去到級際賽事,每一項路程都有專家響度,唔見得有任何馬可以橫跨千四及千六呢兩項路程

靚蝦王,電子麒麟
作者: J10A    時間: 2/1/2008 10:23 AM

QUOTE:

連華商會杯特式都唔知,就胡亂將零用錢講到天上有地下冇,完全係無視賽事重要性之表現 ...

如果係跑126平磅,佢連1400落腳已嫌慢的俊歡騰都跑唔贏
作者: J10A    時間: 2/1/2008 10:28 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/1/2008 09:57 PM 發表

不計俊歡騰,好利威,好爸爸....

綠鑽石.....當年視為超級馬,最高班贏馬係第幾班:fff:

又係安哥的傑作
作者: 李澤楷    時間: 2/1/2008 10:38 AM

QUOTE:
原帖由 J10A 於 2/1/2008 10:28 AM 發表

又係安哥的傑作

開頭贏2場一鞭都無打:fff:
作者: J10A    時間: 2/1/2008 10:52 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 2/1/2008 10:38 AM 發表

開頭贏2場一鞭都無打:fff:

如果隻馬真係超級,對住d 3 or 4 班馬,真係唔駛打,推都推贏,除非係一隻懶馬,唔打唔走果d

又或者隻馬根本就唔受打,越打越唔走果d............有d馬真係推好過打,通常係放頭馬居多,呢類馬最適合俾馬佳善騎
作者: 金威    時間: 2/1/2008 06:31 PM

其實個人覺得零用錢既跑法幾0岩A 跑道
國慶杯果場就稍為後少少, 結果差少少
但希望呢隻馬琴日贏馬並唔係因為新鮮感抖夠特別勁啦
個人認為佢既跑法如果董事杯至少應該可以食住俊歡騰
作者: 翼    時間: 2/1/2008 07:06 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 1/1/2008 10:27 PM 發表

平磅用番巫生or蘇銘倫 敢都反勝唔到零用錢

我到季尾5賭,兼自貼~!!!!!!!:zzz: :zzz: :zzz: 講得出做得到:bbb:
作者: 小野伸二    時間: 2/1/2008 07:18 PM

QUOTE:
原帖由 於 2/1/2008 07:06 PM 發表

我到季尾5賭,兼自貼~!!!!!!!:zzz: :zzz: :zzz: 講得出做得到:bbb:

「『零用錢』一向休後特佳,加上高雅志騎慣騎熟,留力至最後一百米才全速衝刺,

結果順利報捷。此駒以千四米最為正宗,贏馬加分後,礙於賽程編排,下場可能會角逐千六米賽事。」

連神仙自己都咁講,翼仔唔使驚啦:kkkk:
作者: 飛神    時間: 2/1/2008 07:21 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 2/1/2008 07:18 PM 發表

「『零用錢』一向休後特佳,加上高雅志騎慣騎熟,留力至最後一百米才全速衝刺,

結果順利報捷。此駒以千四米最為正宗,贏馬?

:fff: 其實我今朝已經係星島睇到, 不過唔貼:fff:
作者: 翼    時間: 2/1/2008 07:26 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 2/1/2008 07:18 PM 發表

結果順利報捷。此駒以千四米最為正宗,贏馬?

:jjjj: 有幾句詞句我容忍5到,先:sss: :sss:
作者: 飛神    時間: 2/1/2008 07:30 PM

QUOTE:
原帖由 於 2/1/2008 07:26 PM 發表

:jjjj: 有幾句詞句我容忍5到,先:sss: :sss:

乖:jjjj:
作者: 翼    時間: 2/1/2008 07:30 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 2/1/2008 07:30 PM 發表

乖:jjjj:

:jjjj: :jjjj: 5賭馬,好閒:yyy:
作者: 君子    時間: 2/1/2008 10:02 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 1/1/2008 22:41 發表
神仙馬只有四個字可言
"銳氣" 及 "體力"

才可突破呢樣野,

零用錢...呢場...完全係贏&qu ...

想當年一隻赤膽福星憑銳氣去到一級賽都有第二

真係吾敢睇少神仙既威力
作者: 李澤楷    時間: 2/1/2008 10:04 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 2/1/2008 10:02 PM 發表

真係吾敢睇少神仙既威力

但記住果陣時主要係用邊個,而家又係用緊邊個:fff:
作者: 飛神    時間: 2/1/2008 10:04 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 2/1/2008 10:02 PM 發表

真係吾敢睇少神仙既威力

你講GOR場 奧運精神 赤膽福星 勝威旺

神仙D馬用完就掉架啦...強哥執幾多好野就知"銳氣"對神仙馬的重要性...
作者: 君子    時間: 2/1/2008 10:06 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 2/1/2008 22:04 發表

你講GOR場 奧運精神 赤膽福星 勝威旺

神仙D馬用完就掉架啦...強哥執幾多好野就知"銳氣"對神仙馬的重要性...

係呀

所以佢尋日起得番 都有D意外
作者: 小野伸二    時間: 2/1/2008 10:09 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 2/1/2008 10:06 PM 發表

係呀

所以佢尋日起得番 都有D意外

神仙另一個出色既地方就係大約估到隻馬度銳氣去哂未..

所以係佢度出黎d馬先至咁..:ppp:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 2/1/2008 10:12 PM

QUOTE:
原帖由 於 2/1/2008 07:30 PM 發表

:jjjj: :jjjj: 5賭馬,好閒:yyy:

我無賭個幾月:gggg:
作者: taxi2003    時間: 2/1/2008 11:52 PM

QUOTE:

翼翼拎張相去第2度貼即刻溝到女呀:jjjj: :jjjj:
作者: Kris    時間: 2/1/2008 11:55 PM

QUOTE:

做乜學依依玩到咁大:jjjj:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 3/1/2008 12:03 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 2/1/2008 11:52 PM 發表

翼翼拎張相去第2度貼即刻溝到女呀:jjjj: :jjjj:

facebook:jjjj:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0