標題: 今年神奇小子一直無用神技,大外欄疾走o既?? [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 6/1/2008 07:29 PM     標題: 今年神奇小子一直無用神技,大外欄疾走o既??

今日已經係跑c+3,仲以為佢會有一兩場會用呢招~~

點知頭場用呢招o個個人叫鄭雨滇~~~:ppp:

不過今年來香港o既神奇小子已經唔似上年咁來夢遊~~

真係場場都交足功課,唔知係唔係多左德文呢d高手在場,激發戰意呢??:loveliness:
作者: jintinc    時間: 6/1/2008 07:35 PM

不得了馬性鍾意走外面
唔怪得滇仔
作者: KLINSMANN    時間: 6/1/2008 07:36 PM

大外欄疾走o - 不是什麼神技, 事後睇, 只是隻馬大超班 =>爆冷,好爸爸
作者: S.WEEK    時間: 6/1/2008 07:39 PM

白德民真係好鬼厲害,海中寶果場完全跟足

駔驍之首 同一方法來跑

如佢有泥地後上馬真係要拖拖
作者: asiadragon    時間: 6/1/2008 07:41 PM

唔係隻隻都好似好爸爸咁....:ppp:
但蘇銘倫今次重臨香港明顯地被白德民比下去...
作者: randysiu    時間: 6/1/2008 07:41 PM

吉星拱照可以跑好D...:ooo:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/1/2008 07:42 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 6/1/2008 07:39 PM 發表
白德民真係好鬼厲害,海中寶果場完全跟足

駔驍之首 同一方法來跑

如佢有泥地後上馬真係要拖拖

欣賞返德文d疆繩,原來澳洲騎師都可以留咁靚~~:ccccc:

成場賽事定過台油~~

呢幾個月有德文同神奇小子d賽事,真係場場都非常精彩~~:ccccc:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/1/2008 07:43 PM

QUOTE:
原帖由 KLINSMANN 於 6/1/2008 07:36 PM 發表
大外欄疾走o - 不是什麼神技, 事後睇, 只是隻馬大超班 =>爆冷,好爸爸

仲有勇中寶都係咁嬴呢~~:yyy:
作者: Running    時間: 6/1/2008 07:47 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/1/2008 07:42 PM 發表

欣賞返德文d疆繩,原來澳洲騎師都可以留咁靚~~:ccccc:

成場賽事定過台油~~

呢幾個月有德文同神奇小子d賽事,真係場場都非常精彩~~:ccccc:

白生應該係結合晒歐、美、澳騎技之長

佢打鞭有澳派o既狠勁

推騎有歐洲式o既姿態

連跑泥地都同不少美國高手一樣

好難想象十幾年後,一個人騎功可以變到咁出神入化。
作者: randysiu    時間: 6/1/2008 07:50 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/1/2008 07:43 PM 發表

仲有勇中寶都係咁嬴呢~~:yyy:

係...海中寶...:ooo:
作者: S.WEEK    時間: 6/1/2008 07:52 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/1/2008 07:47 PM 發表

佢打鞭有澳派o既狠勁

推騎有歐洲式o既姿態

仲有日式的大逃

海之逸 :fff: :fff:
作者: taxi2003    時間: 6/1/2008 07:53 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 6/1/2008 07:52 PM 發表

仲有日式的大逃

日式.....:ooo: :ooo:
作者: DrEAm    時間: 6/1/2008 07:54 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/1/2008 07:47 PM 發表

佢打鞭有澳派o既狠勁

推騎有歐洲式o既姿態

仲有  "踢腳"   爆炸 贏 永旺財 果場:loveliness:
作者: Running    時間: 6/1/2008 07:54 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 6/1/2008 07:52 PM 發表

仲有日式的大逃

o個場睇落係大逃,實際上佢識得按返慢隻馬,唔係就真係同超力好一樣囉!:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/1/2008 07:55 PM

QUOTE:

佢打鞭有澳派o既狠勁

推騎有歐洲式o既姿態

但係好似缺少左美式風格~~

通常美國騎師會將身體貼近馬身,從而減低風阻~~

而佢o既騎姿都係舊式澳洲騎法,同戴勝類同~~

但同柏寶有明顯分別~~柏寶o個d已經係澳洲新派呢~~:loveliness:

不過總係覺得德文o既味道同一般又有好大分別,唔通呢d就係爐火純精??
作者: taxi2003    時間: 6/1/2008 07:57 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/1/2008 07:54 PM 發表

o個場睇落係大逃,實際上佢識得按返慢隻馬,唔係就真係同超力好一樣囉!:fff:

柏兆雷就真係學左日式騎法啦:fff: :fff:
作者: S.WEEK    時間: 6/1/2008 07:59 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 6/1/2008 07:57 PM 發表

冇野好講,學哂豐哥既走位 :sss: :sss:

亂來的大逃 :ooo: :ooo:  

除了打鞭似法式

彊繩都好鬆 ~~ 現在  :kkk: :kkk:  

同十年前相比,下降 75% :zzzzzzzzz: :zzzzzzzzz:

作者: Running    時間: 6/1/2008 08:00 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/1/2008 07:55 PM 發表

但係好似缺少左美式風格~~

通常美國騎師會將身體貼近馬身,從而減低風阻~~

而佢o既騎姿都係舊式澳洲騎法,同戴勝類同~~

但同柏寶有明顯分別~~柏寶o個d已經係澳洲新派呢~~:loveliness:

不過總係覺 ...

我覺得白生係善用韁繩、推騎,多於一般澳洲騎師狂打鞭去催策馬匹。

睇睇駔驍之首今季贏首場段片就知道。
作者: 莫問我是誰    時間: 6/1/2008 08:00 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/1/2008 07:54 PM 發表

其實o個場人人只識讚德交....

無人識讚跑第2 o既小賴~~

小賴留隻馬留到同德文隻馬有一大段距離,呃哂後面d後上馬,而d後上馬又要局住跟佢,因為無理由d後上馬可以前過隻過關博士麻~~

呢場簡直係佢地2個合演o既雙人show~~:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/1/2008 08:01 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 6/1/2008 07:59 PM 發表

冇野好講,學哂豐哥既走位 :sss: :sss:

亂來的大逃 :ooo: :ooo:  

除了打鞭似法式

彊繩都好鬆 ~~ 現在  :kkk: :kkk:  

同十年前相比,下降 75% :zzzzzzzzz: :zzzzzzzzz:

佢而定體重都比十年前多左唔少啦~~:yyy:
作者: sw    時間: 6/1/2008 08:01 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 6/1/2008 07:57 PM 發表

學野為主, 掘金次要:jjjj:
作者: S.WEEK    時間: 6/1/2008 08:01 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/1/2008 08:00 PM 發表

小賴留隻馬留到同德文隻馬有一大段距離,呃哂後面d後上馬,而d後上馬又要局住跟佢,因為無理由d後上馬可以前過隻過關博士麻~~

呢場簡直係佢 ...

仲有一樣野,排外檔一早攝內欄
作者: S.WEEK    時間: 6/1/2008 08:03 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/1/2008 08:01 PM 發表

佢而定體重都比十年前多左唔少啦~~:yyy:

往日「自由之聲」的狠勁成為絕響 :ppp: :ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/1/2008 08:04 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/1/2008 08:00 PM 發表

我覺得白生係善用韁繩、推騎,多於一般澳洲騎師狂打鞭去催策馬匹。

海中寶呢場,睇埋旁邊志叔~~

就顯得志返相形失色~~

不過德文始終唔係跑開泥地~~

駔驍之首都要經歷一次問話之後先跑得咁靚~~:yyy:
作者: S.WEEK    時間: 6/1/2008 08:05 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/1/2008 08:00 PM 發表

似似地 狄克文,但未夠狄克文狠
作者: Running    時間: 6/1/2008 08:07 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/1/2008 08:00 PM 發表

呢場簡直係佢地2個合演o既雙人show~~:yyy:

最重要係:同場十個騎師都以為海之逸咁放法必散無疑,咪全體留住等到直路衝。

結果係:佢地冇人留意到白生竟然按返慢回氣,而賴仔又唔上當俾隻過關博士順走,結果咁就一Q返o黎!
作者: 莫問我是誰    時間: 6/1/2008 08:10 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 6/1/2008 08:03 PM 發表

往日「自由之聲」的狠勁成為絕響 :ppp: :ppp:

不過近代d騎師一味只係識一個"狠"字~~個個入直路只係識死打爛打~~

唔係有一招當叮噹馬頭時,回一回氣再上o既高招咩??

近年都非常少見~~:ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 6/1/2008 08:12 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/1/2008 08:07 PM 發表

最重要係:同場十個騎師都以為海之逸咁放法必散無疑,咪全體留住等到直路衝。

結果係:佢地冇人留意到白生竟然按返慢回氣,而賴仔又唔上當俾隻過關博士順走,結果咁就一Q返o黎!

全部中哂步速陷阱羅~~

仲唔少得隻超力好呢隻大配角~~

放咁慢,呢隻快馬可以放得更慢...真係暈左響度~~:ddd:
作者: Running    時間: 6/1/2008 08:16 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 6/1/2008 08:12 PM 發表

全部中哂步速陷阱羅~~

仲唔少得隻超力好呢隻大配角~~

放咁慢,呢隻快馬可以放得更慢...真係暈左響度~~:ddd:

o個場真係好神奇,一隻以往放得快o既馬,搶o左一段後竟然按返慢。:ppp:

或者驚同海之逸一齊放會燒散,所以榮仔唔敢搏掛?
作者: 莫問我是誰    時間: 6/1/2008 08:21 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/1/2008 08:16 PM 發表

o個場真係好神奇,一隻以往放得快o既馬,搶o左一段後竟然按返慢。:ppp:

或者驚同海之逸一齊放會燒散,所以榮仔唔敢搏掛?

所以馬迷常言道~~

響中場休息時,都唔知d騎師響騎師室做咩o既呢~~:yyy: 大家研究"戰略"~~

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0