標題: 冼文諾決定留任馬會騎師 [打印本頁]

作者: 阿仙奴    時間: 14/3/2008 07:34 PM     標題: 冼文諾決定留任馬會騎師

馬會騎師冼文諾於三月十日星期一,就其在港策騎的近期展望,與馬會管理層進行商討。當時冼文諾表示,由於他感覺自己缺乏支持,而且本季迄今成績低落,他希望向牌照委員會申請終止其馬會騎師聘約。冼文諾及馬會同意,暫時將該項申請擱置,直至三月十二日星期三沙田賽事結束為止,以便冼文諾有機會取得更佳成績,從而改變他離開香港的意願。
冼文諾於三月十三日星期四與馬會管理層聯絡,表示儘管於三月十二日的沙田賽事中曾勝出兩場頭馬,但他仍希望牌照委員會能處理其早前提出提早終止合約的申請。
今天下午較後時間,冼文諾再次與管理層聯絡,其後正式以書面申請繼續以馬會騎師身分在香港策騎。冼文諾表示,自從他有意離港的消息公佈後,很多人都勸他重新考慮繼續留在香港策騎,其中包括練馬師在內,因而令他感到十分驚喜。
他並表示,在過去二十四小時內所接獲的口頭支持數目,顯示其在本季餘下期間所獲的策騎機會或會有所增加。經過一段時間反覆考慮之後,他相信先前決定離開香港,是由於判斷錯誤所致,現因有時間再作深思熟慮,他已無意提早終止現行的馬會騎師牌照。管理層會通知牌照委員會優先考慮冼文諾的請求。同時,冼文諾已由即時起獲准策騎馬匹進行操練,並且可接受策騎聘約。
作者: 阿仙奴    時間: 14/3/2008 07:34 PM

:eee: 練馬師講1講又留
作者: taxi2003    時間: 14/3/2008 07:35 PM

邊個咁有影響力??:fff: :fff:
作者: 自由雨滇行    時間: 14/3/2008 07:36 PM

蝕左一個賽馬日:yyy:
作者: 西人堅    時間: 14/3/2008 07:37 PM

原來 lur 下地 真係有用 :zzz: :zzz:

做大人都要 back to basic 學下 d 細路仔 :fff:
作者: fanbui    時間: 14/3/2008 07:40 PM

佢都幾正氣既~騎功亦唔差
上季都有好表現,今季係座騎差d姐
佢都值得留低既~
作者: 健風    時間: 14/3/2008 07:45 PM

又留返低...:ppp:
作者: 木奇異    時間: 14/3/2008 07:45 PM

咁突然既 ... 講左走而家又唔走 :kkk:
邊d馬主trainer咁把炮可以留到佢呀....如果只有肥胡, 威哥, 未必有用wor :yyy:

馬會都好野......之前佢要求星期3後立即解約, 馬會冇立即做仲話俾時間佢考慮, 結果又成功留返低 :yyy:

作者: 阿仙奴    時間: 14/3/2008 07:48 PM

講完叫佢留低姐

可能俾d邊線馬騎姐
作者: 飛神    時間: 14/3/2008 07:51 PM

大摩有份掛... 白德民騎唔到輕磅馬:hhh:
作者: 小武士    時間: 14/3/2008 07:53 PM

好一招以退為進:zzz:
作者: S.WEEK    時間: 14/3/2008 08:14 PM

咁風迴路轉 :fff: :fff:
作者: 活力寶蹄    時間: 14/3/2008 08:47 PM

一起孖就有人叫佢留低...:fff:
作者: 阿仙奴    時間: 14/3/2008 08:48 PM

呢場戲好睇:lll:
作者: randysiu    時間: 14/3/2008 09:28 PM

唔嫁又嫁...:ccc:
作者: dponghk2000    時間: 14/3/2008 10:35 PM

:fff: ~~都好呀~~~我覺得佢都唔係太咩既
作者: magpiesstanley    時間: 15/3/2008 12:05 AM

明顯無騎師肯呢香港,
作者: asiadragon    時間: 15/3/2008 12:09 AM

冼文諾唔嫁又嫁....大摩多數有...

而「海中寶」練馬師大摩賽後表示冼文諾是香港賽馬的「重要資產」,對他的離開感到非常可惜!:lll:
作者: 帶來吉利    時間: 15/3/2008 06:10 PM

我一路都好憎佢

e家更憎佢:bbb:
作者: 冼馬田    時間: 17/3/2008 12:48 PM

支持紐尼斯﹗
作者: 康康@hk    時間: 17/3/2008 02:13 PM

禮拜三佢一匹座騎都冇...:sss:
佢會唔會又心灰意冷呢?:fff:
作者: 魚仔餅    時間: 17/3/2008 04:50 PM

QUOTE:
原帖由 康康@hk 於 17/3/2008 02:13 PM 發表
禮拜三佢一匹座騎都冇...:sss:
佢會唔會又心灰意冷呢?:fff:

都話d練馬師hihi啦:yyy:

又話口頭有馬俾佢騎,而家一隻都無:rrr:

佢走好過啦,唔駛理個d世態:ppp:
作者: 冼馬田    時間: 17/3/2008 05:31 PM

唉,一陣留番0係香港,變到0的韋羨妮咁騎親隻隻都超下風馬咁就無謂﹗
作者: 楊駿    時間: 17/3/2008 05:39 PM

報紙話到今早都無操馬喎。
作者: 魚仔餅    時間: 17/3/2008 05:54 PM

QUOTE:
原帖由 楊駿 於 17/3/2008 05:39 PM 發表
報紙話到今早都無操馬喎。

咁係咩野意思呢:ooo:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0