標題: 季內餘下落黎值得追捧馬 至上 旺國手 [打印本頁]

作者: 紅山福將    時間: 17/3/2008 01:01 AM     標題: 季內餘下落黎值得追捧馬 至上 旺國手

旺國手 期待 2400 皇太后杯
作者: taxi2003    時間: 17/3/2008 01:02 AM

至上同意...
mk手反而縮程好d:ppp: :ppp:
作者: gogowin    時間: 17/3/2008 01:08 AM

QUOTE:
原帖由 紅山福將 於 17/3/2008 01:01 AM 發表
旺國手 期待 2400 皇太后杯

二千都唔到點跑二千四:rrr:
作者: 紅山福將    時間: 17/3/2008 01:24 AM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 17/3/2008 01:08 發表

二千都唔到點跑二千四:rrr:

今場你覺得因咩原因輸 ?? 路長 ??

今日呢隻馬因為排內檔一路貼欄跑,冇可口非,轉彎因為見前面大把位唔飛出去都唔係問題
但當佢想走永旺財後面o個個位佢就比馬夾一夾,隻馬亂左步韻,今次都唔算跑得好差。我個人認為呢隻馬而家最短都要跑 1800 2000
仲要用柏寶 / 高雅志 / 霍達同埋我覺得佢有個共通點同同馬房隻哲學家一樣,隻馬好有性格,呢隻馬如果有一次肯好似哲學家咁一路騎住騎住返黎再衝,再贏馬機會好大,呢隻馬唔計今場其實算準場場輸得唔遠,今季跑得最好o個場就係高雅志騎佢第2,路悅贏,好好食第三o個場,佢望空之後o既跑法,有點像精疏王,出腳兇悍。

只是個人觀點 !
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 17/3/2008 01:49 AM

二千先岩岩完 咁早講定有咩用:jjjj:
作者: 小武士    時間: 17/3/2008 01:50 AM

QUOTE:
原帖由 紅山福將 於 17/3/2008 01:24 AM 發表

今場你覺得因咩原因輸 ?? 路長 ??

今日呢隻馬因為排內檔一路貼欄跑,冇可口非,轉彎因為見前面大把位唔飛出去都唔係問題
但當佢想走永旺財後面o個個位佢就比馬夾一夾,隻馬亂左步韻,今次都唔算跑得好 ...

暫時都無咩野證明到匹馬係咪到長途:ooo:

匹馬暫時應該1800最好啦 感覺上匹馬2000都似只係剛剛好到
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 17/3/2008 01:52 AM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 17/3/2008 01:50 AM 發表

暫時都無咩野證明到匹馬係咪到長途:ooo:

匹馬暫時應該1800最好啦 感覺上匹馬2000都似只係剛剛好到

唔可以咁計既:fff:
想當年風雲小子初跑2400 俾山高彈到一棟都無 唔夠長云云 最後咪又係咁贏:lll:
作者: 小武士    時間: 17/3/2008 01:56 AM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 17/3/2008 01:52 AM 發表

唔可以咁計既:fff:
想當年風雲小子初跑2400 俾山高彈到一棟都無 唔夠長云云 最後咪又係咁贏:lll:

我唔係山高:fff:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 17/3/2008 01:56 AM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 17/3/2008 01:56 AM 發表

for reference:fff:
作者: 贏馬人    時間: 17/3/2008 03:15 AM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 17/3/2008 01:56 AM 發表

一山還有一山高:fff:
作者: EternitY    時間: 17/3/2008 08:19 AM

隻馬跑唔跑到二千四唔敢講,但今場都算係跑得唔錯喎?:ppp:
反而我最期待勇將軍在往後日子,下季長途賽事大放光芒。:jjjj:
作者: 櫻花    時間: 17/3/2008 10:40 AM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 17/3/2008 08:19 AM 發表
隻馬跑唔跑到二千四唔敢講,但今場都算係跑得唔錯喎?:ppp:
反而我最期待勇將軍在往後日子,下季長途賽事大放光芒。:jjjj:

"勇將軍" 經驗告訴呢d馬通常會有一場半近(其實呢場都輸好鬼遠,我個人覺得如無意外"旺國手"會係佢前面返來),然後繼續輸死人:ppp: :ppp:
作者: Running    時間: 17/3/2008 01:18 PM

先講樓主兩隻主題馬:

至上唔需要多講,馬係慢慢進步,不過總覺得隻馬唔適合千四段速,現時不坊加程到千六,應該更好衝。

旺國手跑法會唔會有點違反馬性?似乎由內欄衝對呢類有性格o既馬唔多適合。不過都同意部份人觀點,縮返落千六或者更好跑。

至於昨日有三隻馬可以開始追捧:

新強勁:上兩場一o的走勢都冇,今次突然走光,成隻馬全程表現同之前完全唔同。下次加程上千四可以捧場。

炮嘜:狀態未足,全程都蝕唔少位下,末段追勢甚強。下次再跑此程又可以買。

應變計劃:全程蝕位無數下,竟然可以同飛快勇鬥足300米,最後100米都斷唔晒。不過馬房表現飄忽,下次就算買都建議小注。
作者: thankheavens    時間: 17/3/2008 01:30 PM

我反而希望回跑 受讓磅 1班賽.....

1600-2000 亦可..
作者: 魚仔餅    時間: 17/3/2008 04:52 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 17/3/2008 01:18 PM 發表
先講樓主兩隻主題馬:

至上唔需要多講,馬係慢慢進步,不過總覺得隻馬唔適合千四段速,現時不坊加程到千六,應該更好衝。

旺國手跑法會唔會有點違反馬性?似乎由內欄衝對呢類有性格o既馬唔多適合。不過都 ...

應變計劃應該是下季馬

以這個馬房作風來說:jjjj:
作者: klc3e302    時間: 17/3/2008 09:00 PM

旺國手就暫時進步慢D, 始終之前都輸過俾 好歡騰,
而且好多跑姿問題, 而大家而家既好大期望,我就等下季.....
至於 至上, 隻馬本身忠心, 但係可能隻馬仲細, 3歲......
仲未到突然進步既階段, 我都希望有時間俾佢進步,
最重要希望佢唔好跑傷先

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0