標題: 蓮華生輝3.7倍大熱? [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 31/1/2009 06:55 PM     標題: 蓮華生輝3.7倍大熱?

3.7倍咁多o既??

精英大師當年受病毒感染,初出跑百週年紀念短途盃,最後都1.5倍喎~~

點解生輝o既待遇差咁遇~~照d飛來睇,聽日呢隻馬都好難可以落到2倍以下~~

生輝號召力不及精英大師,都無理由差咁遠掛?:ppp:

外間好似覺得生輝今次受傷真係好嚴重,比精英大師受病毒感染更嚴重乎?:aaa:
作者: antony_fai    時間: 31/1/2009 07:00 PM

有隻樂意樂樂 同安畋 ma
作者: 神風無缺    時間: 31/1/2009 07:02 PM

搏卦
賭仔多數搏好分
搏佢跑唔出就收得少極有限
畢竟久休初出,始終也會有隱憂的...
(的而且確,我覺得3.7好像是偏冷了...我還預計隔夜倍率最多得1.9-2.4倍:ppp: )
作者: 小武士    時間: 31/1/2009 07:02 PM

我記得精英大師復出果陣 賽前一日都係2倍左右  都差唔多啦:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 31/1/2009 07:06 PM

QUOTE:
原帖由 神風無缺 於 31/1/2009 07:02 PM 發表
搏卦
賭仔多數搏好分
搏佢跑唔出就收得少極有限
畢竟仄|有隱憂的...
(的而且確,我覺得3.7好像是偏冷了...我還預計隔夜倍率最多得1.9-2.4倍:ppp: )

其實我今次都預計生輝隔夜應該要有2.5~2.8左右,到開跑前就落到2~2.4就叫正常~~

但係而家有成3.7.......睇埋今晚有無熱心人落飛啦~:ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 31/1/2009 07:07 PM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 31/1/2009 07:02 PM 發表
我記得精英大師復出果陣 賽前一日都係2倍左右  都差唔多啦:yyy:

如果今晚仲係3倍樓上....其實就差好遠架啦~:ppp:
作者: 小武士    時間: 31/1/2009 07:09 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 31/1/2009 07:07 PM 發表

如果今晚仲係3倍樓上....其實就差好遠架啦~:ppp:

隻大師果陣未出之前短途仍然係未逢敵手
隻龜1000又唔係特別醒 算差唔多架喇:yyy:
作者: Kris    時間: 31/1/2009 07:10 PM

蓮華喵37蚊固然偏冷, 但樂意咩咩49蚊何嘗唔係偏熱? 熱過安畋wor?
作者: 莫問我是誰    時間: 31/1/2009 07:20 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 31/1/2009 07:10 PM 發表
蓮華喵37蚊固然偏冷, 但樂意咩咩49蚊何嘗唔係偏熱? 熱過安畋wor?

如果羅返06年時o既賽績比較一下,d賠率真係覺得好奇妙~~

06年嬴洋紫荊短途錦標o既金岡盃.憑107磅超輕磅嬴左燦惑,再出百週年變成22倍,金岡盃似唔似樂意洋洋呢?

同樣地,負頂磅隻燦惑跑第二,再跑百週年係次熱....似唔似安畋??

當年國際賽盟主電光火力,跑洋紫荊短途錦標跑第7..再跑百週年17倍冷門跑第2,,,,似唔似創惑??

會唔會歷史重演呢??似足06年咁樣...生輝唔見影,樂意洋洋加返磅又跑唔出水準,頭2名就係安畋+創惑呢?:fff:
作者: iceson    時間: 31/1/2009 07:31 PM

嘿, 唔駛1分鐘又可以將今年利是錢x3, 總算新年發個小財:abcde:
作者: 阿源    時間: 31/1/2009 07:33 PM

隔夜同臨場係有30%上下差距,估計臨場應該25蚊以下
作者: hkcmlawrence    時間: 31/1/2009 07:38 PM

連試閘都要比住黎跟,我驚真跑時跟唔到D步速:ddd:
作者: 帶來吉利    時間: 31/1/2009 07:48 PM

真係好好分

平磅 佢點都超哂班:lll:
作者: 小野伸二    時間: 31/1/2009 08:53 PM

精英大師個陣係馬王身份揚威完日本,跟住奶野..

首先成就上已經同生輝有所分別...大家都仲對佢有好大期望..

第二...練馬師都唔同...號召力同信任程度又差咁d

最後,有過精英大師呢個教訓,你估d人今次會唔會小心一次睇定d先丫拿:jjjj: :jjjj:

不過我估開跑個陣都係2.5倍左右:yyy:
作者: kaka619    時間: 31/1/2009 10:41 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 31/1/2009 08:53 PM 發表
精英大師個陣係馬王身份揚威完日本,跟住奶野..

首先成就上已經同生輝有所分別...大家都仲對佢有好大期望..

第二...練馬師都唔同...號召力同信任程度又差咁d

最後,有過精英大師呢個教訓,你估d人今次 ...

如果真係有2.5倍...
我都會買返多小:jjjj:
作者: 金威    時間: 1/2/2009 12:03 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 31/1/2009 06:55 PM 發表
3.7倍咁多o既??

精英大師當年受病毒感染,初出跑百週年紀念短途盃,最後都1.5倍喎~~

點解生輝o既待遇差咁遇~~照d飛來睇,聽日呢隻馬都好難可以落到2倍以下~~

生輝號召力不及精英大師,都無理由差咁遠掛?:p ...

個人認為3.7倍其實都算係偏熱
當然人人看法有不同
始終太耐無出, 欠一場熱身, 一出就本地一級賽

聽日係跑c 跑道, 今場十二隻馬, 執個二檔, 要慢慢走過黎近看台, 比較費力, 當然可以貼另一邊欄,
但係唔知場地偏差會差幾遠, 當年聖利就試過執個外檔, 贏晒靚蝦王, 特區之星果d 馬! 不過我記起上次跟
莫問兄你討論, 你說過最近二次C 欄1000係內檔馬贏, 但係終歸那些內檔馬都要走過黎近看台果邊!

另外雖然蓮華生輝都係好犀利既馬, 如果同精英大師相比
就算唔計海外戰績, 至少精英大師都係連續二年完成三冠
再計埋粉絲, 都應該係精英大師多d

個人覺得鄭雨滇係屬於冷門騎師
當然唔係質疑佢既騎功
如果要我無睇賠率去買馬, 而預計鄭雨滇係大熱門既話
我都唔會買
於是就形成左隔夜蓮華有這個賠率了

作者: siufly    時間: 1/2/2009 12:12 AM

馬王難得有三倍聽日必定無:eee:
作者: 馬王再現    時間: 1/2/2009 12:30 AM

馬王必勝:jjjjj: :jjjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/2/2009 11:39 AM

QUOTE:
原帖由 金威 於 1/2/2009 12:03 AM 發表

個人認為3.7倍其實都算係偏熱
當然人人看法有不同
始終太耐無出, 欠一場熱身, 一出就本地一級賽

聽日係跑c 跑道, 今場十二隻馬, 執個二檔, 要慢慢走過黎近看台, 比較費力, 當然可以貼另一邊欄,
但係 ...

其實由今季開始,1000米直路已經無以往咁偏差,大利外欄~~可能同馬會外欄疏水工程,及每星期密集式試閘有關~~

今季1000米,反而由走中檔跑道o既馬嬴得最多,樂意洋洋係明顯例子,有2場嬴馬都係抽內檔,不過出閘慢慢移入中檔都可以順利嬴馬~~

所以今季內檔馬都唔係太蝕~~

內欄馬只要唔好自殺式走入內欄,其實都有力一爭~~(貼內欄跑仲係比較差):loveliness:

不過2大熱門抽哂1,2檔,要2隻馬同時克服好似有d難度,我看看有無奇蹟啦~
作者: 莫問我是誰    時間: 1/2/2009 11:42 AM

琴晚最後隔夜o岩o岩好有2.8...o岩o岩好同我預計一樣~:loveliness:

而家2.7...相信開跑前應該會落到2~2.4.....

而家總算放心啦~:loveliness:
作者: 李澤楷    時間: 1/2/2009 11:45 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 31/1/2009 06:55 PM 發表
3.7倍咁多o既??

生輝號召力不及精英大師,都無理由差咁遠掛?:p ...

證明兩匹馬地位既差別.
作者: 莫問我是誰    時間: 1/2/2009 04:52 PM

真係差d比我講中...開創惑+安畋q~~第9個post~~:lll:
作者: 小野伸二    時間: 1/2/2009 04:55 PM     標題: 回復 #22 莫問我是誰 的帖子

不過生輝都唔算跑得差:ppp:
作者: S.WEEK    時間: 1/2/2009 04:57 PM

臨尾仲係 1.9 , 2.0 就一定輸

我好記得上年短途預賽面對騏綵同無敵神駒

由 2.3 倍落至 1.8 倍
作者: S.WEEK    時間: 1/2/2009 04:58 PM

不過滇仔的選擇冇錯 :gggg:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/2/2009 04:58 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 1/2/2009 04:55 PM 發表
不過生輝都唔算跑得差:ppp:

不過就同精英大師一樣...大熱倒灶~~

投注角度來看...跑第四,同第尾其實無分別(唔計四連環)~:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/2/2009 04:59 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 1/2/2009 04:58 PM 發表

唔知下次次關仲有無得騎呢?:yyy:
作者: Running    時間: 1/2/2009 05:00 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 1/2/2009 04:58 PM 發表

今次係證明隻馬仲有戰鬥力

睇到佢臨場仲係急,而且全程出腳未夠勁,都跑到第四,次關有機會贏返創惑。
作者: S.WEEK    時間: 1/2/2009 05:01 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/2/2009 04:59 PM 發表

唔知下次次關仲有無得騎呢?:yyy:

冇騎錯,亦搵岩假想敵

咁都冇得騎,姚本輝你收檔呢
作者: S.WEEK    時間: 1/2/2009 05:02 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/2/2009 05:00 PM 發表

今次係證明隻馬仲有戰鬥力

睇到佢臨場仲係急,而且全程出腳未夠勁,都跑到第四,次關有機會贏返創惑。

好難講,大摩講既世紀騎功仲未出 :jjjj:
作者: poiuy    時間: 1/2/2009 05:02 PM

隨口都3個缺點...
作者: taxi2003    時間: 1/2/2009 05:03 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 1/2/2009 05:02 PM 發表

眼睇已經唔係贏國際賽果次咁靚:kkk: :kkk:
作者: Running    時間: 1/2/2009 05:03 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 1/2/2009 05:02 PM 發表

到時又會唔會腰痛?:fff:
作者: S.WEEK    時間: 1/2/2009 05:04 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/2/2009 05:03 PM 發表

眼睇已經唔係贏國際賽果次咁靚:kkk: :kkk:

我覺得同上次 133 輸差唔多

9成半馬
作者: 小野伸二    時間: 1/2/2009 05:06 PM     標題: 回復 #32 taxi2003 的帖子

其實今場都四平八正...仲好左架..

不過我深信係跑大熟:jjjj:

但係咁已經足夠~~
作者: S.WEEK    時間: 1/2/2009 05:07 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/2/2009 05:03 PM 發表

到時又會唔會腰痛?:fff:

定玩爆冷式走位 :yyy: :fff:
作者: keeper    時間: 1/2/2009 05:07 PM

隻馬出腳亂...冇曬爆發性加速力.......:sss:  跑多次應該可以下結論了....:ooo:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/2/2009 05:10 PM

隻創惑我仲記得當年訪問大摩,佢都只係話隻馬只係值100分左右~~

估唔到今季可以大變身成咁~

真係無人估計得到~~

呢系人真係旺~~無左燦惑都無啦啦有隻馬接到棒~:ppp:
作者: 李澤楷    時間: 1/2/2009 05:11 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/2/2009 05:10 PM 發表
隻創惑我仲記得當年訪問大摩,佢都只係話隻馬只係值100分左右~~

真係無人估計得到~~

見到創惑接到班,燦惑安心退役:fff:
作者: taxi2003    時間: 1/2/2009 05:12 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/2/2009 05:10 PM 發表

真係無人估計得到~~

其實係因為李嘉欣:loveliness: :loveliness:
作者: iceson    時間: 1/2/2009 05:13 PM

QUOTE:

真係無人估計得到~~

到而家我都接受唔到隻馬可以變身變到咁:ooo: :ooo:
作者: keeper    時間: 1/2/2009 05:13 PM

姚生睇怕冇得賴喇...:yyy:
作者: S.WEEK    時間: 1/2/2009 05:15 PM

QUOTE:
原帖由 iceson 於 1/2/2009 05:13 PM 發表

到而家我都接受唔到隻馬可以變身變到咁:ooo: :ooo:

我本身都唔信既,但上場 133 輸後我信佢有實力
作者: 莫問我是誰    時間: 1/2/2009 05:16 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/2/2009 05:12 PM 發表

其實係因為李嘉欣:loveliness: :loveliness:

其實呢隻唔係創惑...係燦惑來架...不過之前做過整容手術~:yyy:

退役o個隻先係創惑~:yyy:
作者: S.WEEK    時間: 1/2/2009 05:17 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/2/2009 05:16 PM 發表

其實呢隻唔係創惑...係燦惑來架...不過之前做過整容手術~:yyy:

燦惑 1200 都唔得既,你騙我 :jjjj: :jjjj:
作者: taxi2003    時間: 1/2/2009 05:17 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/2/2009 05:16 PM 發表

整容之後返老還童??:yyy: :yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/2/2009 05:20 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 1/2/2009 05:17 PM 發表

燦惑 1200 都唔得既,你騙我 :jjjj: :jjjj:

整得容來,順手換埋四肢換哂d架生~:yyy:
作者: 阿源    時間: 1/2/2009 05:43 PM

事實證明臨場得2倍,所以隔夜3.7意義不大
作者: 莫問我是誰    時間: 1/2/2009 05:45 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 1/2/2009 05:43 PM 發表
事實證明臨場得2倍,所以隔夜3.7意義不大

最後隔夜其實係2.8倍~~:loveliness:

3.7係昨晚七時~:loveliness:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0