標題: 更似預賽的預賽﹗ [打印本頁]

作者: 冼馬田    時間: 6/3/2009 01:08 AM     標題: 更似預賽的預賽﹗

通常我都係0係0的大盃賽先會忍唔住手寫0下馬,但星期六尾場千八,根本就是打比預賽,0係呢度分享0下自己初步0既睇法。

首先想指出呢就係「閒話一句」係好,但要注意佢今場一定唔係百分百去跑,其實今場唔跑都得,但大摩可能係想隻馬跑多一場狀態起得好0的,同埋跑番場千八對打比跑二千會收倒熱身0既效用。馬可能會靠自己0的heart湧上黎,但如果想贏打比,今場寧願跑得差好過跑得好﹗

如果「醉味」同「好先生」比,上場表現其實以「醉味」好0的,因為「好先生」沿途慳左位,入直路又畀佢搵倒位,係有運氣幫助先跑倒第二。以外地賽績計都係「醉味」勁0的,不過呢兩隻馬都係走左光,我對佢地0既臨場賠率不存寄望﹗

「豐綵」路程我唔擔心,上場係全場最重磅的馬,同舊馬混戰入倒Q表現算是不俗,缺點係已經出擊,用左一場力,有幾多料已經畀哂你睇,同埋呢個騎練配搭如果係去馬0既臨場多數都勁落飛﹗又係雞肋馬。

「好計劃」上場原來賽後都幾多人爭議佢0既跑法,其實紙上條件計佢受讓頭兩名的馬十磅,如不受阻確係好有機會鬥贏,我最擔心係上場馬少少,水準未必可以作準而已,OK我就算當佢上場贏左咁計,0係呢度大家都搏命0既場合,佢唔算係特別突出0既一隻囉。

「真龍船」呢個時候去到呢個級數要考考進度啦,長線就一定夠二班0既。

踢0下一隻踢0下又一隻,講到底呢0的新舊馬混戰0既場合,一向都係質新馬惹飛0的,但跑到千八,我寧可搵0的舊馬搏搏,但至於邊隻?我都未知,但唔買歸唔買,我都會留意「閒話一句」走勢,再決定打比買唔買佢﹗
作者: ユюユ    時間: 6/3/2009 01:21 AM

閒話一句呢場有危機:eee:
作者: 戶田惠梨香    時間: 6/3/2009 01:56 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 6/3/2009 01:21 AM 發表

甘就1雞野閒話一句淨w:fff:
作者: 活力先生    時間: 6/3/2009 12:03 PM

馬田兄
其實我沒有你這麼擔心

你還記得爆冷嗎
他都要跑一場香港盃預賽,呢場馬是他一定要跑
爆冷跑7成都可以嬴,呢場馬除左醉味,我真係覺得佢難尋對手

更何況現在醉味已經退出,呢場馬更加容易應付。
作者: 魚仔餅    時間: 6/3/2009 01:48 PM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 6/3/2009 01:21 AM 發表

輸左到時入你數:yyy:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 6/3/2009 11:42 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 6/3/2009 01:48 PM 發表

輸左到時入你數:yyy:

應該有三甲:fff:
作者: 魚仔餅    時間: 6/3/2009 11:45 PM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 6/3/2009 11:42 PM 發表
應該有三甲:fff:

好事黎:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 7/3/2009 12:31 AM

其實我都覺得閒話一句今場未必嬴哂~:loveliness:

首先計戰意,此馬已經有101分,就算今場跑唔出成績,無任何加分,佢一樣都可以順利入選打比~~

計狀態,上場7成馬,今場賽前一樣有趕功夫,極其量都只去到8成,但係負磅卻由上場119磅大增到今

場132磅~~所以我都覺得此馬今場用意都係熱身性質~~所以到時德文叔可能又會騎到"點到即止"

大家就不要鬧神父,因為始終真正目標在於打比大賽~~

而且馬會又少有地編此賽在尾場~~尾場開大熱機會往往又偏少~~看看編場大員又是否如此準確~:loveliness:
作者: kitchai1228    時間: 7/3/2009 02:26 AM

但好計劃受讓14磅點都有點著數
作者: 冼馬田    時間: 9/3/2009 11:55 AM

QUOTE:
原帖由 活力先生 於 6/3/2009 12:03 PM 發表
馬田兄
其實我沒有你這麼擔心

你還記得爆冷嗎
他都要跑一場香港盃預賽,呢場馬是他一定要跑
爆冷跑7成都可以嬴,呢場馬除左醉味,我真係覺得佢難尋對手

更何況現在醉味已經退出,呢場馬更加容易應付。

哈,呢場結果係你0既眼光準0番﹗我睇如果「醉味」唔係退出,大摩係有心食埋條Q,睇番二三四名所跑出的水準,佢亦都有咁0既本事﹗

而家咁0既情勢,「閒話一句」打比應該係得1.4-1.6倍左右0既勁大熱門了,想0係打比先買佢0既人例如我就真係喊啦,本來望佢有3-4倍架嘛﹗
作者: 莫問我是誰    時間: 9/3/2009 12:28 PM

估唔到會跑快步速,仲以為會慢放,閒話有機會塞車~

估錯~:iiiii:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0