標題: 周秀娜焗龍蝦雪前恥 [打印本頁]

作者: 帶來吉利    時間: 6/6/2009 12:52 AM     標題: 周秀娜焗龍蝦雪前恥

新一代「地獄廚神」正式上任!周秀娜早前亮相無綫人氣節目《美女廚房》顯身手,可惜大出洋相,完全暴露她不擅烹飪的缺點,她坦言感到又瘀又醜。為洗脫「地獄廚神」污名,周秀娜日前臨急抱佛腳惡補廚藝,一雪前恥。

樣靚身材正的周秀娜行騷表演瓣瓣掂,但原來對烹飪一竅不通,日前播出她有份參與的一集《美女廚房》,下廚炮製韓國粉絲和蒸魚,當主持之一的梁漢文試食時即嘔吐大作,味道之差絕對可以想像得到,結果她不負眾望以-34分成為新一代「地獄廚神」。

「起碼唔好負分」
為洗脫惡名,周秀娜日前專程到銅鑼灣跟大廚惡補廚藝,希望再錄影《美女廚房》時令人眼前一亮,她說:「成為地獄廚神真係好瘀,我唔甘心,所以希望下次上去會好啲,起碼唔好有負分。」周秀娜雖然是家中獨女,母親又廚藝了得,但她未有學到媽媽的廚技,對烹飪完全一竅不通,平時十指不沾陽春水的她,只懂煮即食麪,周秀娜笑說:「我份人冇耐性,成日覺得煮一餐飯好花時間,等得好辛苦,但媽咪話作為女人,係應該識煮嘢。」
當日周秀娜在大廚指導下炮製龍蝦,由於龍蝦不算太大隻,她夠膽徒手捉起龍蝦,清洗和烹調,她細心聽從大廚的教導,最後決定炮製焗龍蝦,既簡單又好味。
大功告成後,周秀娜戰戰兢兢地試食,結果順利過關。問她有沒有試過親手煮幾味冧男友?她笑說:「真係一次都未試過,我同佢通常都出街食,因為平時大家各有各忙,都冇乜時間見面,可以趁出街見面。」

作者: 小野伸二    時間: 6/6/2009 12:53 AM

完全唔覺佢有乜野好~~~
作者: taxi2003    時間: 6/6/2009 12:59 AM

樣真係好撚唔掂:rrr: :rrr:
作者: 贏馬人    時間: 6/6/2009 01:09 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 6/6/2009 12:59 AM 發表
樣真係好撚唔掂:rrr: :rrr:

我好很心足:zzz: :zzz:
我有條咁嘅女已經好很滿足:abcde: :abcde:
作者: ユюユ    時間: 6/6/2009 01:43 AM

最近已經迷上鼳\:eee: :eee: :eee:
作者: Sweety    時間: 6/6/2009 03:23 AM

一時又覺得佢個樣ok 一時又覺得好唔掂:ooo:
作者: 列高力    時間: 6/6/2009 04:19 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 6/6/2009 01:43 AM 發表

O~

作者: 飛龍    時間: 6/6/2009 04:57 AM

其實望落去順眼咪得:yyy:
作者: ryhme1    時間: 6/6/2009 09:55 AM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 6/6/2009 01:09 AM 發表

我好很心足:zzz: :zzz:
我有條咁鴾k已經好很滿足:abcde: :abcde:  

會食物中毒死...
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 6/6/2009 05:26 PM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 6/6/2009 01:43 AM 發表

而家連女人都唔放過:fff:
作者: 帶來吉利    時間: 6/6/2009 10:03 PM

QUOTE:

我鐘意佢隻腳咋:fff:
作者: 李澤楷    時間: 6/6/2009 10:10 PM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 6/6/2009 05:26 PM 發表

而家連女人都唔放過:fff:

入網典:fff:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 7/6/2009 12:08 AM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 6/6/2009 10:03 PM 發表

我鐘意佢隻腳咋:fff:

兩位大神一齊合作 佢想上位唔知要等幾多世:lll:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0