標題: 黃 汝 安 : 唔 得 要 執 笠 ! [打印本頁]

作者: 君子    時間: 3/8/2009 12:00 AM     標題: 黃 汝 安 : 唔 得 要 執 笠 !

以 往 鮮 於 周 日 晨 課 露 面 的 黃 汝 安 , 一 連 兩 個 星 期 日 均 有 到 場 , 率 領 全 倉 上 下 開 工 大 舉 練 兵 , 其 中 「 勁 飛 馳 」 、 「 極 速 之 星 」 、 「 全 勇 」 及 「 百 真 」 等 多 駒 出 試 前 後 , 黃 汝 安 均 踏 單 車 穿 梭 於 馬 房 及 機 坪 側 邊 的 斜 坡 駐 足 睇 馬 , 非 常 忙 碌 , 盡 顯 今 季 力 圖 中 興 的 決 心 。

他 說 : 「 今 季 我 的 養 馬 量 大 增 , 馬 匹 的 操 練 、 部 署 均 要 重 新 計 劃 ; 我 住 在 港 島 區 , 以 往 六 時 半 便 收 操 返 家 ; 現 在 要 花 不 少 時 間 了 解 各 駒 的 習 性 和 健 康 狀 況 , 每 天 至 九 時 半 才 離 場 , 為 了 方 便 工 作 , 我 正 考 慮 是 否 需 要 搬 屋 。 」 安 近 兩 季 成 績 皆 未 達 標 , 若 今 後 任 何 一 季 再 低 於 馬 會 最 低 要 求 13W , 牌 照 可 能 不 保 , 難 怪 他 幽 默 地 說 : 「 今 季 得 就 得 , 唔 得 要 執 笠 ! 」

另 外 , 告 東 尼 昨 晨 透 露 周 三 將 離 港 數 天 , 前 往 汕 頭 打 高 爾 夫 球 。 他 又 提 到 早 前 抵 港 的 自 購 馬 Ard Na Greine 是 匹 長 途 氣 袋 , 在 愛 爾 蘭 六 戰 獲 三 冠 兩 亞 , 希 望 牠 盡 快 適 應 水 土 , 交 出 好 表 現 。

作者: 君子    時間: 3/8/2009 12:00 AM

直情係馬房訓啦 安爺
作者: 櫻花    時間: 3/8/2009 12:17 AM

幾點開操? 6點半就返屋企,一日返得個幾粒鐘,呢啲咩工來 :ccc:
作者: 飛神    時間: 3/8/2009 12:38 AM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 3/8/2009 12:17 AM 發表
幾點開操? 6點半就返屋企,一日返得個幾粒鐘,呢曮坐u來 :ccc:

4點半左右番到馬場?
作者: kewell    時間: 3/8/2009 12:46 AM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 3/8/2009 12:38 AM 發表

4點半左右番到馬場?

好似3點幾就要返到馬場架啦???
作者: 冼馬田    時間: 3/8/2009 01:25 AM

挑﹗0的野梗係副練做哂架啦,0的部署呀,安排工作呀咁冇人叫你朝早先做格,或者你朝早番唔切一樣可以遙控指揮架,呢0的野好死0既0者,我懷疑編野記者老作,或者安爺怕記者冇野好寫於是襯得閒同佢鬥嗡一番﹗
作者: taxi2003    時間: 3/8/2009 01:27 AM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 3/8/2009 12:46 AM 發表

好似3點幾就要返到馬場架啦???

如果以佢D馬咁早出黎操,4點幾先到太遲啦,除非佢咩都唔駛做:yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 3/8/2009 01:29 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/8/2009 01:27 AM 發表

如果以佢D馬咁早出黎操,4點幾先到太遲啦,除非佢咩都唔駛做:yyy: :yyy:

出到黎同人打下招呼然後番屋企食早餐:fff:
作者: ユюユ    時間: 3/8/2009 01:30 AM

佢一定冇問題:eee:
大家可以放心:eee:
作者: taxi2003    時間: 3/8/2009 01:35 AM

安爺唔駛搬啦,可以等退休:yyy: :yyy:
作者: kewell    時間: 3/8/2009 01:37 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 3/8/2009 01:27 AM 發表

正常都要返馬房搞下野先啦:yyy:
作者: 週日寧靜    時間: 3/8/2009 08:16 AM

安爺駛乜做得咁辛苦姐..叫副練做哂咪得:yyy:

last一年啦..咁博做乜..洗乾淨個馬廐等人接手好過:yyy:
作者: dennis2299    時間: 3/8/2009 08:43 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 3/8/2009 01:30 AM 發表
佢一定冇問題:eee:
大家可以放心:eee:

安爺玩完:zzz: :zzz:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0