賽馬世界

標題: NBA討論區
Galileo
虛擬馬主

2006年RW活躍會員十傑   09-10年度馬場大亨 - 傑出表現賞  
UID 2150
精華 0
積分 2015
帖子 13093
港元 1683 萬
存款 0 萬
聲望 68
閱讀權限 20
註冊 31/12/2005
來自 天文吉人春85,IATP,ES,RRS

QUOTE:
原帖由 FreD 於 27/5/2011 10:45 PM 發表

其他球員唔Step Up 無計的...
佢地打到入Final 都係因為Rose...
只差一個第6 人....我覺得Jr Smith 應該幾適合...
不過可能會爭波打...

AFFALO應該幾啱用
不過大把隊爭

頂部
Galileo
虛擬馬主

2006年RW活躍會員十傑   09-10年度馬場大亨 - 傑出表現賞  
UID 2150
精華 0
積分 2015
帖子 13093
港元 1683 萬
存款 0 萬
聲望 68
閱讀權限 20
其實公牛有rose係到都幾難搵到個勁sg搭到佢:ddd: :ddd:

頂部
Galileo
虛擬馬主

UID 2150
精華 0
積分 2015
帖子 13093
港元 1683 萬
存款 0 萬
聲望 68
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 27/5/2011 10:38 PM 發表

rose同d will意識既分別

呢輪既rose表現同westbrook真係倒模一樣:yyy: :yyy:

我想thunder換走westbrook:yyy::yyy:

頂部
asiadragon
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 66004
港元 11486 萬
存款 0 萬
聲望 3942
閱讀權限 20
註冊 12/5/2006

QUOTE:
原帖由 戶田惠梨香 於 27/5/2011 10:55 PM 發表

同埋佢博罰既機會大好多又準好多:rrr: 點知出場少...無上罰線既機會:ddd:

其實他係雙刃劍..進攻時可以 Spread Floor..
不過防守就真係超級一般..:ppp:
頂部
FreD
虛擬馬主

UID 2179
精華 0
積分 190
帖子 3351
港元 4993 萬
存款 10 萬
聲望 101
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around The World

QUOTE:
原帖由 Galileo 於 27/5/2011 11:01 PM 發表

AFFALO應該幾啱用
不過大把隊爭

Affalo 個進取心同態度好強...
Denver 一定唔會放棄..實Match...
但Jr smith, chandler 太多人下會剔走件..
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28978
港元 3503 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 戶田惠梨香 於 27/5/2011 10:55 PM 發表

同埋佢博罰既機會大好多又準好多:rrr: 點知出場少...無上罰線既機會:ddd:

好鬼奇.....
佢出親黎都好似成隊波唔郁...
等佢好辛苦自己成場走 先拿到波 :ddd:
當佢 米拿咩 :yyy:

柏高又中
頂部
戶田惠梨香
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   08-09年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 3462
精華 0
積分 0
帖子 3707
港元 1509 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 6/12/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 27/5/2011 11:14 PM 發表

好鬼奇.....
佢出親黎都好似成隊波唔郁...
等佢好辛苦自己成場走 先拿到波 :ddd:
當佢 米拿咩 :yyy:

用佢既戰術...自己兜底...籃下搵人PICK等佢出返黎射....我次次睇親都差唔多係甘...我今季都係睇左3-4場公牛甘大把:kkkk: 希望有人補充:loveliness:

頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48303
港元 4574 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 Galileo 於 27/5/2011 11:04 PM 發表

我想thunder換走westbrook:yyy::yyy:

唔係拎到cp3之類個人突破力強既pg就唔換好過換:ppp: :ppp:

頂部
FreD
虛擬馬主

UID 2179
精華 0
積分 190
帖子 3351
港元 4993 萬
存款 10 萬
聲望 101
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 Galileo 於 27/5/2011 11:04 PM 發表

Westbrook 擁有超級明星架資質...
同好多大明星後生時一樣咁孤傲...
我認為佢同Rose 同Level...但身為PG Role 係絕對唔合格...

可惜Thunder隊波係Durant 架...但Durant 今年無進步...
而且性格有點溫...比我感覺係外圍射手多...
進攻上未太利用自己身高架優勢...還未開發殺手鐧..

Harden 都有all star 質素...
佢其實就係Westbrook + Durant 架平衡版...
但位坐3 哥...如果比佢有空間打..
我相信唔會差個joe johnson or granger 哥個level....

Thunder 個底好靚...只要Ibaka 繼續進步就會漸去完美...
cook 3 分射手...Maynor 典型傳統PG...有料但無用武之處...浪費...

Thunder 陣容黎講無問題...係球員之間點相容和發展...
比我係GM 就會換入個超強內線....如Griffin or 司機哥種..
佢地夠料去換....但現在成隊波有能力入到Final...
但問題係Keep 唔Keep 到D 人....

頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48303
港元 4574 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 FreD 於 27/5/2011 11:30 PM 發表

我認為佢同Rose 同Level...但身為PG Role 係絕對唔合格...

可惜Thunder隊波係Durant 架...但Durant 今年無進步...
而且性格有點溫 ...

但除左kd外成堆都係新人contract好難match到人工wor:ppp: :ppp:

頂部
Galileo
虛擬馬主

UID 2150
精華 0
積分 2015
帖子 13093
港元 1683 萬
存款 0 萬
聲望 68
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 27/5/2011 11:32 PM 發表

但除左kd外成堆都係新人contract好難match到人工wor:ppp: :ppp:

okc仲有cap space la:fff:

頂部
Galileo
虛擬馬主

UID 2150
精華 0
積分 2015
帖子 13093
港元 1683 萬
存款 0 萬
聲望 68
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 FreD 於 27/5/2011 11:30 PM 發表

而且性格有點溫 ...

重點
westbrook就係唔安份守己:ppp:

頂部
FreD
虛擬馬主

UID 2179
精華 0
積分 190
帖子 3351
港元 4993 萬
存款 10 萬
聲望 101
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 27/5/2011 11:32 PM 發表

所以未話keep 唔keep 到d 人...
佢地真係夠料換一個內線超級superstar...
睇佢地gm 想要邊樣...現在外線係爭波打...
最後可能會導致Harden + Maynor 出走...
兼 westbrook + Durant 不和...
頂部
FreD
虛擬馬主

UID 2179
精華 0
積分 190
帖子 3351
港元 4993 萬
存款 10 萬
聲望 101
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 Galileo 於 27/5/2011 11:35 PM 發表

重點
westbrook就係唔安份守己:ppp:

westbrook 對我來說就係key ball 時間過長...
同Durant 差一年...地位就差好遠...
Thunder 要取捨...但如果佢地可以分工好清淅..做返自己職責..
應該係強到不堪...現在進攻根本就無咩戰術可言..
打亂戰打到入Final...其實都幾恐怖...
頂部
Galileo
虛擬馬主

UID 2150
精華 0
積分 2015
帖子 13093
港元 1683 萬
存款 0 萬
聲望 68
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 FreD 於 27/5/2011 11:42 PM 發表

westbrook 對我來說就係key ball 時間過長...
同Durant 差一年...地位就差好遠...
Thunder 要取捨...但如果佢地可以分工好清淅..做返自己職責..
應該係強到不堪...現在進攻根本就無咩戰術可言..
打亂戰 ...

學你話齋佢做唔到pg應做嘅野
得分隊波有durant
何須佢操心
成日獨食影響隊波進攻
一來一回都唔見好多分

唔係話佢差
不過佢未必係雷霆需要嘅pg
趁早分手換個好內線番黎仲好
maynor我覺得啱thunder
唔需要好叻
最緊要穩陣

頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48303
港元 4574 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 FreD 於 27/5/2011 11:36 PM 發表

所以未話keep 唔keep 到d 人...
佢地真係夠料換一個內線超級superstar...
睇佢地gm 想要邊樣...現在外線係爭波打...
最後可能會導致Harden + Maynor 出走...
兼 westbrook + Durant 不和...

以kd既性格應該都幾難不和:ppp: :ppp:
而且westbrook唔安份想做大佬既我諗thunder都會去諗trade走佢:yyy: :yyy:
當然最好都係望佢成材,始終佢係打sg出身既入黎nba打pg真係好多野要學:ppp: :ppp:

harden其實都係combo guard黎, 出黎頂下pg位都試過唔係差
我眼中佢同kd都係球隊未來幾年既重心
反而maynor突破能力真係太弱真係唔係爭冠球隊既正選材料

頂部
Galileo
虛擬馬主

UID 2150
精華 0
積分 2015
帖子 13093
港元 1683 萬
存款 0 萬
聲望 68
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 27/5/2011 11:50 PM 發表

以kd既性格應該都幾難不和:ppp: :ppp:
而且westbrook唔安份想做大佬既我諗thunder都會去諗trade走佢:yyy: :yyy:
當然最好都係望佢成材,始終佢係打sg出身既入黎nba打pg真係好多野要學:ppp: :ppp:

har ...

就係知kd唔會嘈先亂黎嘛:eee:

頂部
FreD
虛擬馬主

UID 2179
精華 0
積分 190
帖子 3351
港元 4993 萬
存款 10 萬
聲望 101
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 Galileo 於 27/5/2011 11:50 PM 發表

得分隊波有durant
何須佢操心
成日獨食影響隊波進攻
一來一回都唔見好多分

唔係話佢差
maynor我覺得 ...

Durant 今季真係無咩進步...
Westbrook 除左Playoff 係屎忽d 外...
season 我其實覺得佢打得好過Durant...
但佢真係會另其他球員打得綁手綁腳...
係我眼中佢有2 個模版...一係馬大少...一係Kobe pg 版...睇佢造化....
頂部
FreD
虛擬馬主

UID 2179
精華 0
積分 190
帖子 3351
港元 4993 萬
存款 10 萬
聲望 101
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
個人覺得:yyy: :yyy:

資質: Wall > Rose > Westbrook

(不負責任推測)
成就: Westbrook > Rose > Wall
頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48303
港元 4574 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 Galileo 於 27/5/2011 11:50 PM 發表

得分隊波有durant
何須佢操心
成日獨食影響隊波進攻
一來一回都唔見好多分

唔係話佢差
maynor我覺得 ...

thunder班後上仔走位上始終唔係好得心應手
無論邊個打pg位都好少見連續既傳波配合做到wide open起手機會
maynor亦有排未有nash等人既傳球視野,反而你key過半場之後就交比harden發板自己搵機會放冷箭較多

而thunder本身既戰術好多時就係要westbrook既突破能力吸引對手注意力而底線果個乘時cut入盲眼位接應拎easy2
雖然westbrook傳/射既選擇同時機都不時有問題,但換轉maynor就直情連第1下突破都好多時做唔到
而以thunder可以用個人能力搵食既加埋得kd, harden 同westbrook之下好易打死kd

當然如果拎westbrook換內線既就有大可能成套戰術都大執:ppp: :ppp:
呢個就要另外計啦

頂部