賽馬世界

標題: 2017 UCI Cycling 討論區
asiadragon
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 65965
港元 11487 萬
存款 0 萬
聲望 3942
閱讀權限 20
註冊 12/5/2006
2017 UCI Cycling 討論區

這星期有環加泰羅尼亞賽段..有7 Stage
去到 Stage 5..Valverde 勝出
同時在 GC 暫時領先

Froome 2nd..+0.21
Contador 3rd..+0.47
Soler(Movister)  4th..令人驚喜
Adam Yates  5th
van Garderen 6th
G.Thomas 7th
S.Sanchez 8th
D.Martin 9th
Kruijswijk 10th
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
5大古典之一MILANO SAN REMO(最悶果場 )
SAGAN最後爬坡POGGIO進攻只係2人跟上, 最後KWIATKOWSKI啄贏, ALAPHILLIPE第3

GILBERT轉去QUICKSTEP之後, 重回石板路表現非常搶眼, FLANDERS會係一路奇兵

GC選手方面班意粉仔無論NIBALI定ARU今年表現一直都遠離水準
環意可唔可以及時回勇

頂部
費蘭度托利斯 (F.T.)
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2294
精華 0
積分 53
帖子 9364
港元 3015 萬
存款 10 萬
聲望 478
閱讀權限 20
註冊 11/1/2006
無左簡sir classic應該無咁有趣

HK JPN
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 費蘭度托利斯 於 25/3/2017 07:31 PM 發表
無左簡sir classic應該無咁有趣

只有睇QUICKSTEP點應付SAGAN
KRISTOFF, DEGENKOLB果D成日想博小集團衝刺結果次次幾個-10幾個遠程進攻就捉唔番

頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
註冊 31/12/2005
Q 仔今年狀態唔講得笑

不過環意> 環法 > WC
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
註冊 31/12/2005
干生好唔掂 ......... 完
頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
valverde屈爆

gent wevelgem 最後3km
gva + keukeleire > sagan + terpstra + andersen, 只差10秒

頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
gva又贏

頂部
souphen
虛擬馬主

UID 2193
精華 0
積分 689
帖子 5286
港元 -59 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
Quick Step 又失手 , Terpstra 唔跟放走左 GVA,
最後兩Km先發現原來連place都會無, 先帶主車群追,
岩岩追唔切 Sagan, Boonen 衝輸埋比 Degenkolb 得第6
頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 souphen 於 26/3/2017 11:30 PM 發表
Quick Step 又失手 , Terpstra 唔跟放走左 GVA,
最後兩Km先發現原來連place都會無, 先帶主車群追,
岩岩追唔切 Sagan, Boonen 衝輸埋比 Degenkolb 得第6

又一場想博小集團衝刺唔成功
degenkolb, matthews幾個衝刺手早d果陣又你眼望我眼比5人走甩
然後matthews隊友andersen又同terpstra一齊放gva + keukeleire走, 第5都冇埋

今年幾場classic都係咁既劇本

頂部
souphen
虛擬馬主

UID 2193
精華 0
積分 689
帖子 5286
港元 -59 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
回復 #10 taxi2003 的帖子

Sagan : 我都唔知 Niki (QuickStep) 搞乜春, 突圍之後又唔做野, 我唔係佢隊友唔需要幫佢做晒D野丫

仲話自己唔會太失望, 因為贏晒就無動力踩車   間唔中可以決定邊個贏都唔錯

標準sagan 對答
頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 souphen 於 26/3/2017 11:40 PM 發表
Sagan : 我都唔知 Niki (QuickStep) 搞乜春, 突圍之後又唔做野, 我唔係佢隊友唔需要幫佢做晒D野丫

仲話自己唔會太失望, 因為贏晒就無動力踩車   間唔中可以決定邊個贏都唔錯

標準sagan 對 ...

sagan黎緊多年要面對既難題, 同一集團個個唔係想贏而係想佢輸

頂部
souphen
虛擬馬主

UID 2193
精華 0
積分 689
帖子 5286
港元 -59 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
回復 #12 taxi2003 的帖子

無計啦, 去親邊隊跑 classic 都無隊友可以頂到最後, 次次都要單飛

都唔知係佢鐘意挑戰難度定點
頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 souphen 於 26/3/2017 11:48 PM 發表
無計啦, 去親邊隊跑 classic 都無隊友可以頂到最後, 次次都要單飛

都唔知係佢鐘意挑戰難度定點

佢份人工都係specialized比一半, 除左quickstep同sky邊隊比得起
但quickstep簽佢起碼2-3粒星要走

頂部
souphen
虛擬馬主

UID 2193
精華 0
積分 689
帖子 5286
港元 -59 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
btw GVA 依家拎左小三冠, Omloop Het Nieuwsblad, E3, Gent-Wevelgem

Sagan 就場場單日賽都比人mark 死, 鬥到小組衝幾乎輸晒,
場 Kuurne-Bruxelles-Kuurne 如果唔係 Stuyven 判斷錯誤都未知鹿死誰手

下星期就正賽 Flanders   .. GVA 個氣勢會唔會食得埋
頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
今日後簡神時代既FLANDERS

大熱一定係SAGAN, 但QUICKSTEP擺明寧願輸都唔想送SAGAN到終點線,

QUICKSTEP好多張牌, 但首選應該係大勇既GILBERT, 不過如果佢同SAGAN, GVA鬥衝多數唔夠, 即係要自己走甩先得....BOONEN就相反, 但跟唔跟到SAGAN, GVA進攻就另一問題

GVA狀態都好好, 睇下可唔可以5大古典開齋
15年冠軍KRISTOFF狀態始終唔及2015果時, 恐怕GILBER, SAGAN等輪流出手佢應該都頂唔住

頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
gilbert 50幾km單飛到
不過如果唔係sagan, gva, naesen最後最次oude kwaremont炒車未必頂到

頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
PARIS ROUBAIX最後5KM

GVA, LANGEVALD, STYBAR領先, STYBAR連續10幾KM冇輪過車

頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
GVA

頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48300
港元 4615 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
Gilbert 4奪Amstel
Valverde5勝Fleche, 會唔會順勢贏第4次LBL

頂部