賽馬世界

標題: 小賭怡情之刀仔鋸大樹基金~
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006

QUOTE:
原帖由 金威 於 18/2/2009 04:36 PM 發表

其實你咁樣買
有冇補番條六環彩ga?

我期期都有買6up架啦~~:yyy: 記唔記得我上次買條5x1..5隻都入哂前2名~:fff:

只係我買左萬事旺先斷左~:sss:

不過今次照呢6隻買6up,我覺得想中特獎就比較難,我估計起碼要響3,5,8場補返幾隻腳先有機會~:yyy:

始終亞洲橙王,神州穿梭係出左名易位難嬴o既千年處女馬~:yyy:
頂部
金威
活躍會員

UID 3794
精華 0
積分 0
帖子 1850
港元 55 萬
存款 10 萬
聲望 2
閱讀權限 10
註冊 1/6/2007

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/2/2009 04:44 PM 發表

我期期都有買6up架啦~~:yyy: 記唔記得我上次買條5x1..5隻都入哂前2名~:fff:

只係我買左萬事旺先斷左~:sss:

不過今次照呢6隻買6up,我覺得想中特獎就比較難,我估計起碼要響3,5,8場補返幾隻腳先有機 ...

都幾厲害
六環彩十蚊單棍買
如果比我買最少要用八十蚊買
因為每場一隻真係好危險

呵呵
看來你係谷優於田
不論貼士比賽或個人基金投注
感覺上你都係快活谷叻D
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 金威 於 18/2/2009 04:50 PM 發表

都幾厲害
六環彩十蚊單棍買
如果比我買最少要用八十蚊買
因為每場一隻真係好危險

呵呵
看來你係谷優於田
不論貼士比賽或個人基金投注
感覺上你都係快活谷叻D

你咁樣講,我都唔知應該開心定傷心~:ppp: 事實上我係唔喜歡玩快活谷~:eee:

六環彩當然係等有多寶先會大包圍,平時買咁多好哂gas,仲要大包圍都未必中~~純粹個人經驗~:zzz:

我沙田都唔錯架,我季初第一場已經敢買幸運駿駒win,o個時仲係跑草地,我仲一早預言此馬必成泥地馬王~~:fff:
頂部
yinho (Carson)
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」  
UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4075
港元 321 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20
註冊 11/11/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/2/2009 02:28 PM 發表
過關
6X1
位置
獨贏
位置
位置
獨贏
位置
3 場    10 亞洲橙王
4 場    8 卓暉
5 場    1 威財寶
6 場    1 應變計劃
7 場    4 玉峽生輝
8 場    8 神州穿梭 $11

基金結餘:$335

唔買重量級:aaaa: :aaaa:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/2/2009 05:03 PM 發表

唔買重量級:aaaa: :aaaa:

o個場我貼7,8,9,11~~

7,9,11都係今季4班升上來,計落都係買隻三班中堅好似比較穩~~

而且計賽事水準,今季國際騎師賽,神州穿梭輸比星際雄獅,駿馬大師一役,相信係四駒之中所擁有現有賽績中最佳~~

所以咪買佢place~:loveliness:
頂部
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」  
UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4075
港元 321 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/2/2009 05:07 PM 發表

o個場我貼7,8,9,11~~

7,9,11都係今季4班升上來,計落都係買隻三班中堅好似比較穩~~

而且計賽事水準,今季國際騎師賽,神州穿梭輸比星際雄獅,駿馬大師一役,相信係四駒之中所擁有現有賽績中最佳~~

所 ...

但o個場已經排晒最有利既檔都出唔到頭,都算係令人失望,重量級個勢咁好,我會選佢先:ggg: :ggg:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/2/2009 05:10 PM 發表

但o個場已經排晒最有利既檔都出唔到頭,都算係令人失望,重量級個勢咁好,我會選佢先:ggg: :ggg:

重量級我只係擔心三連捷評分會否開始飽和呢??雖然上場大勝三個馬位,但要小心當日賽事模式係大利前領,全日所有前領馬都可以輕易

跑出水準~今次如果無左上場一樣o既賽事模式,重量級又會跑出點樣o既成績呢?:fff: 不過當然都唔可以睇少佢~

是場我都唔敢買win呢,所以4隻最好互串~不過4大熱門互串又沒意思,都係買單頭qp算啦~:yyy:
頂部
虛擬馬主

UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4075
港元 321 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20
第7場買最佳孖寶膽拖去馬+功力勁,你點睇:aaaa: :aaaa:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/2/2009 05:22 PM 發表
第7場買最佳孖寶膽拖去馬+功力勁,你點睇:aaaa: :aaaa:

點解會用最佳孖寶作膽呢??:ppp: 雖然狀態真係fit到震,但係響我賽馬理念,負頂磅,排最外檔o既馬點都難以談上信心吧~~

而且呢隻負頂磅,排最外檣o既馬賠率都只係得6倍~~值搏率又唔多,好難可以作膽~:ppp:

去馬我自己一直覺得呢隻係1000米馬,1200米已經嫌長,1200要跑到一步不蝕先有機會入位~但係呢隻馬咁耐無跑,健康一定有問題之下,

我又多數唔會買~~是場觀望~~

功力勁係比較穩健一隻,又比到佢排一位,我都會買佢~~:loveliness: 所以你3隻馬,會唔會用功力膽較穩呢??但係如果你係刻意求冷,就用最佳孖寶

作膽就唔反對,因為此馬真係好fit,要看看你咩心態,係求穩,還是求冷啦~:loveliness:

呢場馬完全無步速,到時d走位可能會跑到亂哂籠~~
頂部
虛擬馬主

UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4075
港元 321 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/2/2009 05:33 PM 發表

點解會用最佳孖寶作膽呢??:ppp: 雖然狀態真係fit到震,但係響我賽馬理念,負頂磅,排最外檔o既馬點都難以談上信心吧~~

而且呢隻負頂磅,排最外檣o既馬賠率都只係得6倍~~值搏率又唔多,好難可以作膽~:ppp:
...

求冷算是的,而且用到神,同隻馬好夾
去馬,感覺今場好既馬唔多,同埋韋達選騎返,都係求冷
至於功力勁算係最穩一隻,希望博唔到去馬,都可以中返條熱pq:ppp: :ppp:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/2/2009 05:36 PM 發表

求冷算是的,而且用到神,同隻馬好夾
去馬,感覺今場好既馬唔多,同埋韋達選騎返,都係求冷
至於功力勁算係最穩一隻,希望博唔到去馬,都可以中返條熱pq:ppp: :ppp:

其實呢場唔係咁好賭,因為全場無咩快馬,成堆馬會堆埋一舊競跑,到時可能會有好多馬走3疊呢~~

我自己本身就係買玉峽生輝win,因為今次係今季第一次跑三班~~

而且你計返賽績,呢隻馬上年都有同最佳孖寶跑呢,大家級數其實差不多,但係一隻12檔,一隻5檔~~我自己點都買隻5檔掛~~

而且有5倍分頭呢~

不過計埋磅位會好有趣,上面6隻馬負128磅以上,下面6隻負117磅以下~~小心因為磅位差太遠,跑哂d輕磅出來就大件事~~:fff:
頂部
虛擬馬主

UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4075
港元 321 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/2/2009 05:43 PM 發表

其實呢場唔係咁好賭,因為全場無咩快馬,成堆馬會堆埋一舊競跑,到時可能會有好多馬走3疊呢~~

我自己本身就係買玉峽生輝win,因為今次係今季第一次跑三班~~

而且你計返賽績,呢隻馬上年都有同最佳孖寶跑 ...

但係我計落最佳孖寶用到神,之前有次用神12檔照贏,同埋佢同去馬跑返3班級數都係高小小:loveliness: :loveliness:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/2/2009 05:46 PM 發表

但係我計落最佳孖寶用到神,之前有次用神12檔照贏,同埋佢同去馬跑返3班級數都係高小小:loveliness: :loveliness:

所以呢場我貼士之中都有最佳孖寶,不過要看看神有無奇招~~:loveliness: 別忘記呢隻馬排最外檔嬴馬一次,就係神用奇招走去放頭~~

又看看今場神會點發揮~~不過排到12檔始終比較被動,到時跑唔出水準都無得怪~:loveliness:
頂部
虛擬馬主

UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4075
港元 321 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/2/2009 05:54 PM 發表

所以呢場我貼士之中都有最佳孖寶,不過要看看神有無奇招~~:loveliness: 別忘記呢隻馬排最外檔嬴馬一次,就係神用奇招走去放頭~~

又看看今場神會點發揮~~不過排到12檔始終比較被動,到時跑唔出水準都無得怪 ...

求冷就唯有要博- -另外我仲會買R3-10>5+11,你又點睇:jjjj: :jjjj:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/2/2009 05:55 PM 發表

求冷就唯有要博- -另外我仲會買R3-10>5+11,你又點睇:jjjj: :jjjj:

呢場同你一模一樣~~:loveliness: 我自己畫走位圖,此3隻馬會走哂貼欄位置o既好位~~

不過呢3隻都係正路熱門~

如果盈驥跑返出輸比可圈可點o個場水準,呢場根本無馬可以同佢揮~~因為o個場第3名隻魅力寶再出幾場貼欄嬴馬~~

但係o個場出盡吃奶力都追唔到盈驥同可圈可點~:loveliness:
頂部
虛擬馬主

UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4075
港元 321 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/2/2009 06:00 PM 發表

呢場同你一模一樣~~:loveliness: 我自己畫走位圖,此3隻馬會走哂貼欄位置o既好位~~

不過呢3隻都係正路熱門~

如果盈驥跑返出輸比可圈可點o個場水準,呢場根本無馬可以同佢揮~~因為o個場第3名隻魅力寶再 ...

盈驥你睇操覺得佢有冇回落連績2場咁差,但係咸華哥今晚又騰雲,卓暉,真係怕怕地佢嫁:ooo: :ooo:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/2/2009 06:04 PM 發表

盈驥你睇操覺得佢有冇回落連績2場咁差,但係咸華哥今晚又騰雲,卓暉,真係怕怕地佢嫁:ooo: :ooo:

呢隻馬一直都無進步,華叔又完全唔響操練上迫隻馬,完全係玩輕鬆式o既操練,所以觀感上其實同早前都無分別~~

其實睇晨操最怕呢d玩輕鬆式操練o既馬房,因為可以睇到o既野唔多~~

而卓暉明顯係玩緊評分遊戲o既馬,來到呢個分,又係隨時可嬴,上季此馬嬴2場馬我都買,一次56分2檔嬴谷草,一次60分5檔嬴泥地~~

今次52分1檔有咩理由叫我唔買呢??可以叫我唔買o既理由咪係上場佢排10檔羅,o個場我就買左勁有盈,我貼士都完全無卓暉呢~

騰雲就無可否認係不斷退步緊,始終已經9歲啦,每跑完一場都可能要退役~~呢d馬其實都已經盡哂力,我自己中左佢上年場1600米沙田之後

都已經無買佢,估唔到佢今年季初仲可以嬴馬,都算交代哂啦,我就繼續採取等佢退役政策,佢跑出咪恭喜佢~:loveliness:
頂部
虛擬馬主

UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4075
港元 321 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/2/2009 06:16 PM 發表

呢隻馬一直都無進步,華叔又完全唔響操練上迫隻馬,完全係玩輕鬆式o既操練,所以觀感上其實同早前都無分別~~

其實睇晨操最怕呢d玩輕鬆式操練o既馬房,因為可以睇到o既野唔多~~

而卓暉明顯係玩緊評分遊戲o ...

咪我一於買
R2 PQ 10>2+5+11
R4 W 8
R7 PQ 1>3+5

$230買- -好似幾貴添:ooo: :ooo:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/2/2009 06:27 PM 發表

咪我一於買
R2 PQ 10>2+5+11
R4 W 8
R7 PQ 1>3+5

$230買- -好似幾貴添:ooo: :ooo:

今日1,2場我係最無信心場次,所以就算過關,都未必過呢2場~~

4場8win我都有買~~而7場你o個條係刻意永冷用4場變倍其實都係正常~:loveliness:

不過點解你會要開心假日??呢隻馬響我眼中係正宗短途馬~而且已經退步不少~:ppp: 爆呢隻就真係驚人羅~
頂部
神鷹
虛擬馬主

UID 3982
精華 0
積分 0
帖子 1615
港元 1545 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 26/8/2007

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/2/2009 02:28 PM 發表
過關
6X1
位置
獨贏
位置
位置
獨贏
位置
3 場    10 亞洲橙王
4 場    8 卓暉
5 場    1 威財寶
6 場    1 應變計劃