賽馬世界

標題: 從驃驥王與鬚刨王操練看大摩如何部署
Running
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
從驃驥王與鬚刨王操練看大摩如何部署

未講重點前,先俾兩隻馬o既晨操表:

驃驥王

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
鬚刨王

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
呢兩隻馬到港後,所有o既快跳,都係呢兩隻馬互相做伴跳馬,呢個情況係好少見,因為以往大摩o的馬,都好少咁樣做呢種安排。

當中鬚刨王o既試跳騎師,由最初o既賴容安、之後由10月7日開始,大部份拍跳都由冼毅力親手操;反而驃驥王,大部份時間都只搵助手做拍跳騎師。

到聽日啦,兩隻馬都一齊被安排試閘。

如果從以上操練情況o黎睇,呢兩隻馬應該係大摩季中爭分份子,但論可取性,就以鬚刨王最為矚目,似乎大摩對呢隻鬚刨王頗為急進,如果聽日試閘露o左光,相信初出已經有一出即勝條件。

頂部
dlsmic32
過客

沈默之目擊者

UID 2386
精華 0
積分 67
帖子 126
港元 50 萬
存款 500 萬
聲望 10
閱讀權限 10
註冊 24/1/2006
我反而覺得露左光就要遮一遮先會郁手
頂部
EternitY
總舵主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2009  
UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10868
港元 13222 萬
存款 5000 萬
聲望 422
閱讀權限 102
註冊 4/10/2003
大摩的PPG,應該可以搵返上季得多多的部署。

頂部
gogowin
活躍會員

UID 2663
精華 0
積分 263
帖子 1379
港元 447 萬
存款 0 萬
聲望 41
閱讀權限 10
註冊 11/4/2006
來自 香港機場某個小角落
我個人覺得大摩下半季先至發力, 一來上季大部份馬匹都用得幾盡下, 二來一批質新分子仍需一段時間適應水土
至於呢兩隻馬, 暫時來說鬚刨王應該會好d, 見冼毅力操左咁多課應該係對呢隻質新分子著緊多少
睇下兩隻馬試閘表現如何:fff:
頂部
willandgrace
虛擬馬主

UID 2666
精華 0
積分 162
帖子 3395
港元 21327 萬
存款 240 萬
聲望 377
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/11/2006 11:33 PM 發表
呢兩隻馬到港後,所有o既快跳,都係呢兩隻馬互相做伴跳馬,呢個情況係好少見,因為以往大摩o的馬,都好少咁樣做呢種安排。

當中鬚刨王o既試跳騎師,由最初o既賴容安、之後由10月7日開始,大部份拍跳都由冼毅 ...

兩隻馬同期到港,「鬚刨王」(H41)馬主似乎是首次與大摩合作,故此急進一點是可以理解的。相反「驃驥王」(H42)馬主已是長期合作伙伴,大摩與馬主自然較有默契,無須過份急進。:mmm:
大摩另有一組新馬亦經常一同拍跳,就是「同一夢想」及「不老英雄」。:fff:
頂部
吉兆
活躍會員

UID 2149
精華 0
積分 1506
帖子 1653
港元 183 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 30/12/2005
來自 Around The World

QUOTE:
原帖由 willandgrace 於 6/11/2006 11:52 PM 發表

兩隻馬同期到港,「鬚刨王」(H41)馬主似乎是首次與大摩合作,故此急進一點是可以理解的。相反「驃驥王」(H42)馬主已是長期合作伙伴,大摩與馬主自然較有默契,無須過份急進。:mmm:
大摩另有一組新馬亦經常一 ...

個馬主係咪澳門支持細摩架?

頂部
willandgrace
虛擬馬主

UID 2666
精華 0
積分 162
帖子 3395
港元 21327 萬
存款 240 萬
聲望 377
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 吉兆 於 6/11/2006 11:56 PM 發表

個馬主係咪澳門支持細摩架?

Check過,但唔見有呢個馬主資料。
頂部