賽馬世界

標題: 升lv騎師...
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 飛神 於 6/11/2012 10:46 PM 發表
<br />

升左lv都要出到技先得故1除非隻馬係佢主戰啦

爆風 同 有冇升 lv 是 2 樣野來

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 rebirth1213 於 6/11/2012 10:48 PM 發表

即係你用5lv 松岡正海騎手打3歲而唔係主戰騎手的話, 係完全無效!?

爆唔到風 唔代表升左 lv 之後沒效
不過你寧願升 lv 定 搏唔升 lv 而爆風呢 就各有各搏了

有關研究
http://racingworld.no-ip.org/viewthread.php?tid=109020&extra=page%3D1

柏高又中
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48263
港元 4624 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 rebirth1213 於 6/11/2012 10:48 PM 發表

即係你用5lv 松岡正海騎手打3歲而唔係主戰騎手的話, 係完全無效!?

非也, 落左5LV騎賠率點都會熱左

頂部
rebirth1213
一星會員

UID 7306
精華 0
積分 0
帖子 23
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 10/10/2012

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/11/2012 10:52 PM 發表

爆風 同 有冇升 lv 是 2 樣野來

本身明白了, 但係版主的一句話, 又令我迷糊了
你既意思係話唔一定要發動技能, 只要用5lv騎手, 能力已經大大提升?
咁就符合我剛剛的問題了:
如果我有匹馬出戰GI,用lv5的田中騎手好 定係用lv1的四位騎手?
頂部
rebirth1213
一星會員

UID 7306
精華 0
積分 0
帖子 23
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 6/11/2012 10:55 PM 發表

非也, 落左5LV騎賠率點都會熱左

問多條好笨的問題, 4張有冇效
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48263
港元 4624 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 rebirth1213 於 6/11/2012 10:58 PM 發表

問多條好笨的問題, 4張有冇效

如果根據BANDAI話5張能力先提升既話2-4張應該都冇效

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 rebirth1213 於 6/11/2012 10:57 PM 發表

本身明白了, 但係版主的一句話, 又令我迷糊了
你既意思係話唔一定要發動技能, 只要用5lv騎手, 能力已經大大提升?
咁就符合我剛剛的問題了:
如果我有匹馬出戰GI,用lv5的田中騎手好 定係用lv1的四位騎 ...

升 LV 會加強
主戰 會加強
爆到風 又會加強

呢3個 factor 獨立的

只不過, 升 lv 就一定加, 主戰又一定加
騎師風就"一定確率"
所以我之前話 "各有各搏"  

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
我有機會出新貼講曬所有 的 factor 研究
如果 多人 support 的話
唔係對空氣講就沒癮 la

柏高又中
頂部
rebirth1213
一星會員

UID 7306
精華 0
積分 0
帖子 23
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/11/2012 11:02 PM 發表

升 LV 會加強
主戰 會加強
爆到風 又會加強

呢3個 factor 獨立的

只不過, 升 lv 就一定加, 主戰又一定加
騎師風就"一定確率"
所以我之前話 "各有各搏"  

謝謝堅版主的清晰解答!
但係taxi版主的一句話又令我產生了一個問號...
taxi版主提到因為『bandai』明文寫著『登錄5張相同騎手卡』會加成能力, 但bandai好多地方都冇補充!
最大的問題是, 馬匹的強弱大致上會用星星來分別, 但騎手的星星好似全部都係3星
我亦到睇過堅版主一篇文章大約寫道: 大名騎手同年輕或次級騎手係有分別
咁如果5lv増沢由貴子 vs 1lv河內洋 , 大家發動的技也是一樣, 孰勝孰負????
5lv嶋田騎手 vs 1lv騎神武豐又會怎樣?

頂部
紅孩兒
虛擬馬主

UID 5316
精華 0
積分 0
帖子 1764
港元 3319 萬
存款 0 萬
聲望 151
閱讀權限 20
註冊 23/6/2009
來自 Owners Horse

QUOTE:
原帖由 rebirth1213 於 6/11/2012 11:13 PM 發表

謝謝堅版主的清晰解答!
taxi版主提到因為『bandai』明文寫著『登錄5張相同騎手卡』會加成能力, 但佢好多地方都冇補充!
最大的問題是, 馬匹的強弱 ...

如果單純 5lv vs 1lv 我會揀5lv由貴子囉
至於你問緊既問題已經屬於game內既內潛能力
呢樣野好難找人答到你
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
回復 #30 紅孩兒 的帖子

單純地 lv1 由貴子 vs lv1 河內
我都一定是 LV1 由貴子

(不過如果有升 LV AKB 就一定 AKB)

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
lv 5 鳩田 vs lv 1 武豐
我就沒試過 la, 不適合評論
你試下升完鳩田再試吧

柏高又中
頂部
rebirth1213
一星會員

UID 7306
精華 0
積分 0
帖子 23
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
多謝各位解答!
終於得出左一個結論:
有得升就升 冇得升就比人清
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
回復 #33 rebirth1213 的帖子

總之 bandai d 野, 無論 game, ACG, 模形

中心思想都是 賺錢至上  

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 rebirth1213 於 6/11/2012 11:13 PM 發表

謝謝堅版主的清晰解答!
taxi版主提到因為『bandai』明文寫著『登錄5張相同騎手卡』會加成能力, 但bandai好多地方都冇補充!
最大的問題是, 馬匹 ...

這就是 遊戲的樂趣 la
咩都話曬比你地聽, 咁仲有咩好玩

姐係例如, 有 d 馬打落是勁過表面能力, 佢都要你地自己試
例如 戶仁, 黑鷹咁

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
補充, 升 lv / 主戰都是 factor 之一而已.....
跑馬 ah ma....其實馬的能力都是好重要

柏高又中
頂部