賽馬世界

標題: 2月21日 賽事論戰-香港金盃
JerryMa1989
虛擬馬主

UID 7890
精華 0
積分 0
帖子 3246
港元 2014 萬
存款 100 萬
聲望 520
閱讀權限 20
註冊 26/4/2013
回復 #49 ryhme1 的帖子

慢步速已經係幫左金槍60鬥爆一段,減低曬對佢氣量要求,添滿意同時時都有哩半經驗仲著數,依家就算時時開條私家路都幫唔到好多

大亨旗下馬匹:
頂部
雄心威龍 (JRA圍威喂團Zain)
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22744
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
註冊 3/10/2012
來自 慧星劍=螢火蟲=Agnes

QUOTE:
原帖由 D-Joe 於 21/2/2021 10:25 PM 發表
<br />
Daring Tact黎,女皇盃告仔三隻係咪仲係只搞金鎗先?
呢樣可能都要諗下啦

除非沙田X或者水土不服
否則點搞都無用,Daring Tact實力我個人度應要比Normcore高至少5分(int)
所以直接skip搏尾關可能都係一個好選擇

玩一人多號就算,仲要厚顏無恥叫班同團幫你一齊玩圍威喂,玩個網遊玩到咁無品,都真係幾佩服。
David同馬俠,身為版主,幫親不幫理;Zain團其他幾個圍威喂仲玩到咁撚高興,佩服!恥與你地為伍,從此退出RW。
最後,感謝RW真誠幫助過小弟的版友們,有緣將來再會。此號就此永不登錄。
頂部
hkcmlawrence
虛擬馬主
racing world史上最平民的版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2631
精華 0
積分 981
帖子 4644
港元 1328 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 30/3/2006
來自 New World

QUOTE:
原帖由 <i>雄心威龍</i> 於 22/2/2021 04:54 PM 發表<br />

<br />
除非沙田X或者水土不服<br />
否則點搞都無用,Daring Tact實力我個人度應要比Normcore高至少5分(int)<br />

<br />
你系覺得Daring Tact會贏曬就唔好帶頭盔講除非點點點啦。

3cm=馬王
頂部
活躍會員

UID 2198
精華 0
積分 42
帖子 3584
港元 573 萬
存款 0 萬
聲望 11
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
Scmp消息: 金鎗跑冠軍一哩 唔跑女皇盃

頂部
ayaya9992003
虛擬馬主

UID 2295
精華 0
積分 563
帖子 17783
港元 912 萬
存款 392 萬
聲望 18
閱讀權限 20
註冊 12/1/2006
來自 Aegean Coast

QUOTE:
原帖由 2709730 於 23/3/2021 03:32 PM 發表
Scmp消息: 金鎗跑冠軍一哩 唔跑女皇盃

正確決定  當然揀場容易d去跑

起碼 冠軍一哩 又係果批對手

頂部
富源
活躍會員

UID 4839
精華 0
積分 0
帖子 16498
港元 900 萬
存款 0 萬
聲望 18
閱讀權限 10
註冊 16/9/2008
咁遮打盃仲上唔上好
頂部
yuricylau (Y)
虛擬馬主

UID 4099
精華 0
積分 0
帖子 28686
港元 6194 萬
存款 7064 萬
聲望 45
閱讀權限 20
註冊 15/10/2007
回復 #66 富源 的帖子

要1600再跳程800, 唔上好過上
何澤堯都似唔想上(亦都理解
頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6046
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008

QUOTE:
原帖由 雄心威龍 於 22/2/2021 04:54 PM 發表

除非沙田X或者水土不服
否則點搞都無用,Daring Tact實力我個人度應要比Normcore高至少5分(int)

我覺得呢類G1大賽, 未跑之前根本唔駛理咁多外在因素

乜沙田x, 水土不服, 不利場地, 走蝕位, 檔位差, 大外一氣, 講呢D多9餘

大賽乜都唔駛理, 就係馬質素行先, 所有其他野可以一概不理

我就覺得馬質素金槍六十不會弱於Dacting Tact, 如果平磅跑我仲會秤高六十多d, 要讓佢磅就機會變成5050

或者好多人覺得如果金槍六十再蝕住咁跑會唔夠Daring Tact跑, 我反而會掉轉咁諗, 如果Daring Tact 蝕住咁跑, 又會唔會贏到金槍六十呢???

你睇下騎Daring Tact個騎師, 騎唔郁隻馬, 又安全策騎至上, 我反而覺得佢跑果時仲會蝕得多過何堯跑既金槍六十呢
頂部
富源
活躍會員

UID 4839
精華 0
積分 0
帖子 16498
港元 900 萬
存款 0 萬
聲望 18
閱讀權限 10
註冊 16/9/2008

QUOTE:
原帖由 <i>yuricylau</i> 於 23/3/2021 06:24 PM 發表<br />
要1600再跳程800, 唔上好過上<br />

<br />
都好既,搏埋場冠軍一哩就抖

都出左7場
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36653
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
回復 #65 ayaya9992003 的帖子

冠軍一哩之前都未囉過。
頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22744
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 23/3/2021 06:50 PM 發表

我覺得呢類G1大賽, 未跑之前根本唔駛理咁多外在因素

乜沙田x, 水土不服, 不利場地, 走蝕位, 檔位差, 大外一氣, 講呢D多9餘

大賽乜都唔駛理, 就係馬質素行先, 所有其他野可以一概不理

我就覺得馬 ...

不如咁度
Win Bright 同Normcore在日本其實都只屬於二線甚至三線馬,但來香港跑長途都可也文也武
目前60在2000米途程所展現出來的能力離統治兩個字仲差好遠(1600另計),Daring Tact已是日本一線,來香港跑2000正常係可以橫掃...不認為目前的60會夠佢跑
所以我都支持佢縮翻去一哩,避重就輕

玩一人多號就算,仲要厚顏無恥叫班同團幫你一齊玩圍威喂,玩個網遊玩到咁無品,都真係幾佩服。
David同馬俠,身為版主,幫親不幫理;Zain團其他幾個圍威喂仲玩到咁撚高興,佩服!恥與你地為伍,從此退出RW。
最後,感謝RW真誠幫助過小弟的版友們,有緣將來再會。此號就此永不登錄。
頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22744
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 23/3/2021 06:24 PM 發表
要1600再跳程800, 唔上好過上

唔上好過上+1
不過到時候肯定又會俾某D馬迷問候

頂部