賽馬世界

標題: Owners Horse 吹水區(4)
kururu
活躍會員

UID 2199
精華 0
積分 1081
帖子 1897
港元 1925 萬
存款 10 萬
聲望 58
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
果堆濕馬砌到可以三重爆依然係濕

要救睇嚟要用lv5騎師
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 lawhoiyin9 於 22/9/2012 10:24 AM 發表
<br /><br />
<br />
<br />
隻東海角一定唔會退步<br />
因為佢冇好過<br />
跑左30場<br />
得2次第2<br />
仲要輸比廢馬...<br />
...

我有隻素晴....睇黎都是當佢 kiss to heaven 算

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 kururu 於 22/9/2012 02:31 PM 發表
果堆濕馬砌到可以三重爆依然係濕

要救睇嚟要用lv5騎師

Victory 有 3 億贏到 GI 算唔算救到

柏高又中
頂部
lovexjapan08
活躍會員

UID 4122
精華 0
積分 0
帖子 2041
港元 780 萬
存款 0 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 22/10/2007
頂部
sw
虛擬馬主

UID 2152
精華 1
積分 651
帖子 7643
港元 6937 萬
存款 100 萬
聲望 163
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 22/9/2012 02:13 AM 發表

唔只 1,2 盒 ga, 不過比我地抽曬咁解

信和 返貨快,
日本都未到正式公開發售日, 佢地已經有得抽 la

對面海 返貨慢,
遲信和一排先有, 所以依家咪仲有貨剩

或者咁講..同樣入3盒 信和10個人抽 炮台山2個人抽 咁梗係信和成日冇貨啦

閂埋門淋紅油嘥X氣啦
頂部
lovexjapan08
活躍會員

UID 4122
精華 0
積分 0
帖子 2041
港元 780 萬
存款 0 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 22/10/2007
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
City 唔 9 記得退役 6 歲咁樣 有終之美 贏左場杯

http://ownershorse.jp/pc/race/re ... edule_id=11316&
group_no=385

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
有咩其他 game 想講, 請去番適當地區吧

你貼完我要用30分鐘聽.....你1個係咁,
如果4個人係咁我咪用2個鐘???

柏高又中
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48263
港元 4624 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 1543932&hid=352

又犧牲1隻創升測試
晚成泥雙圓係夠殺2歲泥OWNER

不過為左季度睇怕未轉5歲就要退左佢

頂部
bmlbml
虛擬馬主

UID 7006
精華 2
積分 0
帖子 2579
港元 502 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 28/6/2012
回復 #115 taxi2003 的帖子

其實我之前試過隻係贏到的
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48263
港元 4624 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
仲未決定到淨番個位用期待以上也文, 第3行藍既森林寶穴, 咩紅藍都冇既氣槽, 定係出閘苦手既SUPER CREEK

頂部
Akechi_Yau
活躍會員

UID 3073
精華 0
積分 2
帖子 5975
港元 450 萬
存款 10 萬
聲望 14
閱讀權限 10
註冊 15/7/2006
http://ownershorse.jp/pc/race/re ... 16&group_no=273

用隻2歲既hikaru takai挑呢場,原來隻馬都唔錯喎

頂部
Running
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
回復 #118 Akechi_Yau 的帖子

hikaru takai嘅威力去到三歲中後好好使

1600-3200+泥地雙圓,即係好多中長途大賽都係射程

我試玩過一隻Rental贏晒兩場泥地長途owner、之後掃埋天春同寶塚

頂部
jamesliu
三星會員

UID 3375
精華 0
積分 24
帖子 121
港元 495 萬
存款 0 萬
聲望 33
閱讀權限 10
註冊 1/11/2006
終於玩完完整既一季~~~
玩左三隻馬,合共只係贏到1 OWNER 、4 GIII,總獎金4億幾~~~
下季擴張馬房先~

其實有個問題想請教下大家:
騎手方面,揀個爆到風既好,定係用返主戰但爆唔到技既好?
例如:我有隻牡馬,後追腳,原來主戰係河內洋~
咁我用返河內做騎手好D(河內係馬女爆風的),定係用後追馬爆風既武豐好D?
頂部
WinKey
虛擬馬主

UID 2146
精華 1
積分 401
帖子 2505
港元 -315 萬
存款 10 萬
聲望 92
閱讀權限 20
註冊 30/12/2005

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 22/9/2012 11:45 PM 發表
仲未決定到淨番個位用期待以上也文, 第3行藍既森林寶穴, 咩紅藍都冇既氣槽, 定係出閘苦手既SUPER CREEK

如果JUNGLE POCKET 個技係3星就1定揀他,2星的就看你自己拉
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 jamesliu 於 23/9/2012 01:17 AM 發表
終於玩完完整既一季~~~
玩左三隻馬,合共只係贏到1 OWNER 、4 GIII,總獎金4億幾~~~
下季擴張馬房先~

其實有個問題想請教下大家:
騎手方面,揀個爆到風既好,定係用返主戰但爆唔到技既好?
例如: ...

呢個問題答案有點長

要睇番 每個騎師都有不同內潛能力的, 同 爆風的機會率
大家一齊爆唔到風, 行番來的情況下, 內潛勁的會勁 D
例如, 國寶, 岡部爺爺之類,
話曬大名, 贏馬多, 內潛會勁 D, 冇理由差過 D 田中, 鳩田果 D ga ma
的場, 由貴子 佢都 set 到好勁的,
岩田雖然泥地風, 係 vol.2 開始之後整勁好多的, 草地打主戰, 行回來都好勁

例如, 福永, 內田, 岡部, 的場 大家都是全天候爆風,
但內潛會有分別, 適應腳法的能力有不同, 爆到風的機會率又會不同
但 福永, 內田, 的場 我極少用到 rental, 無從比較, 但有分別就一定的

最好例子係 4 種 AKB 騎師, 雖然佢個技是全天候爆風,
但打落去, 騎逃先馬會好過 差追馬

主戰會加乘, sure 一定加強左, 但如果主戰者 內潛比合腳法的騎手差.....
咁就兩睇了, 睇你寧願 sure 佢加強少 D, 定 搏合腳法騎手爆到風推勁 D la
--------------------------
同埋, 升左 lv 又唔同講法的
例如, 我武豐是入爆5個升左 lv.....我打 Trot Thunder 都是用國寶唔用橫山的

柏高又中
頂部
WinKey
虛擬馬主

UID 2146
精華 1
積分 401
帖子 2505
港元 -315 萬
存款 10 萬
聲望 92
閱讀權限 20
註冊 30/12/2005

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 23/9/2012 01:44 AM 發表

呢個問題答案有點長

要睇番 每個騎師都有不同內潛能力的, 同 爆風的機會率
大家一齊爆唔到風, 行番來的情況下, 內潛勁的會勁 D
例如, 國寶, 岡部爺爺之類,
話曬大名, 贏馬多, 內潛會勁 D, 冇理 ...

我決定挑戰你的講法,用1次升LV橫山打TROT THUNDER
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
我自己的意見是,
全天候果堆真騎師
騎師能力內潛, 同 腳質適性 各有不同, 要打多 D 自己領略
岡部打得多, 我覺得佢四腳都得

專家騎師 就易計 D, 肯定佢在專家的範圍勁
例如 追馬一定用國寶, 爆到風之餘,
其一 佢內潛能力最高, 其二 對[追] 腳質適應最好, 勁到飛起

藤田差、追爆風, 但打落去, 佢追馬唔係好打得起, 比起國寶差 D
但騎差馬, 佢 [差]腳質適應就好勁, 非常適合

松岡 2 歲路線, 唔爆風都特佳, 不過只限 2 歲

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 WinKey 於 23/9/2012 01:46 AM 發表

我決定挑戰你的講法,用1次升LV橫山打TROT THUNDER

唔中獎 22 億 1 come on

橫山未用, 我未都摸清佢是 逃勁 D 定 追勁 D

柏高又中
頂部
jamesliu
三星會員

UID 3375
精華 0
積分 24
帖子 121
港元 495 萬
存款 0 萬