賽馬世界

標題: Owners Horse 吹水區(4)
小野伸二
虛擬馬主
都唔俾人賭波既

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2764
精華 0
積分 1922
帖子 25743
港元 2071 萬
存款 10 萬
聲望 65
閱讀權限 20
註冊 26/4/2006
來自 Another Story

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 20/10/2012 01:49 AM 發表
如果覺得排名高左, 蝕 10 幾 20 聲望
咁我派特別獎咪一樣 lor

都是想咁樣姐

為左個少少野嘈之巴閉做咩丫

頂部
kururu
活躍會員

UID 2199
精華 0
積分 1081
帖子 1897
港元 1925 萬
存款 10 萬
聲望 58
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
搞到大家躁左唔好意思
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 jamesliu 於 19/10/2012 04:43 PM 發表
果然如大家所言,我隻4歲既快車跑完十月四週既天皇秋後~急速退化~~~
十一月既一哩cs同埋十二月既日本泥都在唔係強組既情況下,只跑第二~
果然係三歲上半年又跑唔到,四歲最後兩個月又跑唔到……

...

我成日都話, 點解我貼咁多出來,
就是想比大家有個中位數做指標去參考

每人心中覺得[好]的定義唔同, 同1隻馬

有人 10 場贏足 9 場都唔開心
有人贏一半已經覺得 ok

唔知你心目中覺得 快車在 game 內應該是打去到咩水平

係應該場場全勝 定點呢??

----------------------
以我的經驗 及 多個月的實例

1. 單以快車以較, 你隻快車 22 億 1 都未打完, 已經破左呢度的紀錄

2. 不中獎 短途馬極難過 20 億, 以唔中獎的短途馬來計,

紀錄是我的 trot thunder 22 億 1400 萬
你又已經過硬呢度的紀錄

3. 短途馬本身又是極難 殿堂, 咁耐以黎得 Bondli 的 Trot Thunder 可以
, 1 次咁大把

4. 你完全唔跑 OP, 贏左 24 場, 近乎全入 Q, 又是破曬紀錄

5. 睇番你 3 歲頭,
皐月出名難跑 + 2000 唔到, 9 成會對拜仁呢種 class 的馬

NHK 輸比早熟 Boss, 又是非常正常的, 何況你都輸埋比另一隻[普通]馬

年尾, 天秋你又是 2000 唔到, 夾硬偷的, 有第 2 好好 la
Mile CS 撞到神鷹就你人品唔好了

6. 至於 4 歲尾你說 [對手不強]而輸呢, 我又睇一睇

你場 Mile CS 肯定係定唔係 [對手不強] lor
輸比 武豐跑 4 歲
仲要人馬爆風的 Trot Thunder,  少少 ja..........
(4 歲尾 Trot Thunder
仲要人馬爆風有幾恐怖, 相信個個都答到你 )
第 3 果隻, 人地又素晴埋

12 月輸果場呢, 人地果隻又是中獎期待以上 屈你機
雖然隻馬的確是開始退左 D.....但人地中獎先會輸咁遠 lor

我依家呢隻快車, 岡部升埋 lv tim ah......GI 比你果隻衰一截
以我的經驗來睇, 你呢隻快車可以贏的你都贏左 9 成半了
最多是偷唔到 2000 咁解

我唔係話你話錯佢,
佢真係 set 到普通馬 12月開始就唔郁咁滯的,
而且你出埋退步字, 退得更明顯 tim
但, 所謂的怨氣 往往又是否由 一些過高的期望引起呢 ??

柏高又中
頂部
EternitY
總舵主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2009  
UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10868
港元 13021 萬
存款 5000 萬
聲望 422
閱讀權限 102
註冊 4/10/2003
快車我打過兩隻, 都想分享下 ...

1. 賽事實況

呢隻GAME 除非能力中賞中到高對手好多,
否則又要密跑, 又要全勝真係幾難下,
始終呢隻係ONLINE GAME, 點都會屈你一兩場,
你7 8 成跑輸俾其他TOP FIT馬又唔出奇, 唔爆風輸又唔出奇 ...

2. GAME SETTING

睇返張卡背能力值, TROT THUNDER 同快車差唔多者
咁都好多人打過 呢兩隻馬, 唔好話22億, 相信大部份都冇20億

我有一隻素晴紅健康TROT THUNDER, 基本能力超你好多, 爆LV騎師打當時最強的雙爆風,
30場只嬴19場, 入殿堂但賞金都不夠你多, 只得20億 ...

3. 22億快車

我覺得你隻快車已經係打得好成功架啦 ......
快車只打到十幾億的日本人, 周街都係 ...

結論:
喜歡馬匹是好事, 不過遊戲設定和個人喜好 係兩碼子的事, 現實馬匹都唔係全勝啦, 要修正一下想法

頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48263
港元 4624 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
冇錯, 或者有部分真係期望過高以為閃=必勝, 但老實講今季一手出去打, 尤其3歲果幾隻閃真係打到灰灰地....

首先, 我自己因為騎唔夠所以將成田拜仁同好歌劇早一星期打
http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 1543932&hid=186
首先係主戰成田拜仁, 直落3冠g1只失天秋, 3歲總獎金已經18億, 而家4歲季尾隻馬退步獎金少左, 暫時25億幾

http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 1543932&hid=390
好歌劇, 7,10,10冇主戰, 打3歲算係稍弱啦, 失左皋月賞, 天秋, 另部署失誤冇跑菊花賞, 完3歲14億幾, 而家4歲有風爆就比拜仁4歲好唔少, 近24億
到時應該都有唔少人用緊好歌劇打大季, 硬件應該更加比我呢隻只1次用RENTAL主戰和田好, 大可以比較下到時獎金

PS: 果2隻2歲完果時都冇贏OC, 獎金唔會好多

今季果3隻5星分別有速子, DI, BV

http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 1543932&hid=424
DI本來設定應該係近乎最強果隻, 加埋主戰應該點都勁過上季打3歲果2隻吧
但基本肯定, 就算一陣贏埋2OC都唔會過15億
http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 1570317&hid=218
睇埋我副號隻DI, 先天技得1星, 小紅, 欠主戰, 再加成手5星圍攻之下, 戰績去到同平時打隻靚2星或者3星接近冇分別

http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 1543932&hid=402
BV成績算係幾合理, 馬女佢派極都係BV, 雖然唔知BV數量多左幾多, 但相信冇一眾馬仔受影響咁大

http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 1543932&hid=262
最後係呢隻速子, 我相信唔會有人EXPECT一隻5星打出黎係咁既成績, 最後仲要為贏番場連有馬都唔跑走去跑金鯱賞, 新一季天春冇佢份之下, 20億就一定冇, 問題係會唔會15億都唔夠

雖然, 趁人人有5星時打大季, 某程度上削弱最大果2會成績對爭取總排名有利(其實我自己睇番本來長期第1大會前列幾個手馬, 今季佢地似係有少少渣流攤)

但都要考慮, 我地都唔係個個有咁既財力入最強既卡, 升LV騎師, 睇住堆閃一次又一次被殺, 難免會減低入好馬博殺既意欲....

整幾隻5星好似隻速子咁樣, 我諗如果下次大季都係揀最多5星出現既時候打, 我都會考慮將自己既閃收起,留番比較少閃果時先放出黎

頂部
光輝深處
活躍會員

UID 6530
精華 0
積分 0
帖子 3390
港元 147 萬
存款 10 萬
聲望 5
閱讀權限 10
註冊 27/12/2011

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
慢慢逐點回,
我隻副號 DI, 用 rental 國寶 / 橫山 ja 都係
開曬 3 冠, 輸左 寶塚, 有馬
寶塚屈到第5
獎金都是同你一樣咁大把 ja

http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 1577198&hid=200

就算唔係有送 5 星, 最多咪少 D
你 DI 姐, 你地都有 ga,
唔通平時冇我忽你, DI, 皇帝?? 沒可能,
3 歲 Classic, 日本杯, 有馬一向都是這樣

Game 黎 ga, 打 IHORSE 都有 ga, 又唔係未打過, 明 ga wor
你贏得多總會屈下你機的
唔對 5 星,
咪整隻中獎馬, 小馬, 東京就 Jungle Pocket 果 d 巨人殺手 黎殺你 lor
例如 你隻素晴 SF 都殺我快車 la

咁當然我承認你人品真係差, 你副號隻 DI 真係明屈你
但係人品點好都會比人殺
就算唔係派 5 星, 都唔代表你出 DI 皇帝可以贏曬
中間點都會屈下

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
你隻速子,
其 1 la 你真是人品向來都唔多好...
其 2 你天生大慢閘呢
其 3, 你黑體, 7-9 月做錯左 d 野, 冇大錯但錯左 7 成
呢度一錯左, 咪影響埋之後

柏高又中
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48263
港元 4624 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 20/10/2012 12:56 PM 發表
你隻速子,
其 1 la 你真是人品向來都唔多好...
其 2 你天生大慢閘呢
其 3, 你黑體, 7-9 月做錯左 d 野, 冇大錯但錯左 7 成
呢度一錯左, 咪影響埋之後

7-9月一月一場係淺綠, 不過天秋+jc都係深綠跑, 應該係影響唔到之後

同埋我4歲果季係一隻好歌劇一隻麥昆test過黑體馬打/唔打菊花賞既打法
確認過唔打菊花係深綠跑到天秋先至7,8月都出
唯一唔同係9月好歌劇打all comer,速子打左聖烈治
其實初初都報all comer,只係覺得屈極都唔會4連先改跑3歲, 當然你可以話咁改法係鬥氣,攞黎衰
再之後唔跑有馬係我刻意改的

頂部
光輝深處
活躍會員

UID 6530
精華 0
積分 0
帖子 3390
港元 147 萬
存款 10 萬
聲望 5
閱讀權限 10
註冊 27/12/2011
我匹オグリキャップ有無跑錯呢?

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 20/10/2012 01:12 PM 發表

7-9月一月一場係淺綠, 不過天秋+jc都係深綠跑, 應該係影響唔到之後

同埋我4歲果季係一隻好歌劇一隻麥昆test過黑體馬打/唔打菊花賞既打法
確認過唔打菊花係深綠跑到天秋先至7,8月都出
唯一唔同係9月好歌劇 ...

明白
不過夾硬 6月3 > 7月1 中一週......點都有 d 影響 ga
黑體唔好隨便 中1週/連鬥

7月1 同 7月2 表面上沒分別, 但其實有 ga....

咁當然,
你人品較差呢個真係客觀事實 你都可以說是最有資格叫被屈機

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 光輝深處 於 20/10/2012 01:15 PM 發表
我匹オグリキャップ有無跑錯呢?

冇錯, 健康咁差 係要咁做,
唔係隨時頂唔曬秋古 3 冠

寧願抖多, 保守 d
但如果健康藍就要寧願搏多

柏高又中
頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48263
港元 4624 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 20/10/2012 12:48 PM 發表
慢慢逐點回,
我隻副號 DI, 用 rental 國寶 / 橫山 ja 都係
開曬 3 冠, 輸左 寶塚, 有馬
寶塚屈到第5
獎金都是同你一樣咁大把 ja

http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 1577198&hid=200

就算唔係 ...

你副號隻di係打今季, 而唔係冇派閃果d季, 咁同我隻di差唔多當然係正常
比較既應該係拎同冇派5星既時候比

另外, 贏得多總有機會有場對硬野我都知
拜仁, 好歌劇3歲都輸過...好歌劇3歲拍埋好多5星(甚至4星)唔夠勁輸得更多
但問題係講派5星之後, 撞5星既機會係多左好多
明明有得揀早或者推遲多少, 點解要明知會多5星而特登去撞佢地呢?

即係打ihorse咁, 明知多左一班人喪推6級馬博命既時候
有心打組季/ 個人季度既一般都唔會特登去會佢地啦

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
唔好覺得我 唔知好多人冇咩馬同騎 lor
我完全明白 大家打完今季好多都 冇閃
我自己都根本推曬大部份閃出來

的士你閃過我好多, 好多人都閃我好多 中獎多我好多

我依家入左 a/c 又未打的閃
得返 送果隻 DI , 紅體
同埋 Soccer Boy, Nihon Pillow 咁大把

唔計 rental , 3 星得番 7 隻左右 咁樣 lor

由 vol.1 打完一獲, 大家都知道 vol.2 會挑一次,
已儲埋一堆勁馬來一次過片
我知道大家都有曬準備, 先會去硬碰硬試 1 次

呢次選擇呢週, 我作過多方面平衡

一來 要就 bondli 去日本 la, 本來 10月頭

二來, 都是有點偶然性, 已經叫曬大家入晚成馬, 佢先派 5 星

馬都入曬 la, 唔通先唔打咩.........

三來, 我留意左 頭幾個會個 cycle 好耐 ga la,

要等佢地主力是 4 歲果季去搏

四來, 就是計過數, 如果是爭排名,
反而是硬碰硬果季最有機會 挑
呢個之前解釋過了

五來, 就是 知道大家都有曬準備, 所以突然派 5 星都 ok, 先去打硬仗

拿 我唔係話硬碰冇影響
你素晴 festa 過 20 億
我依家副號呢隻素晴 festa, 已經沒可能

trot thunder 打埋 5 歲頭都比多 15 億, 主戰埋 tim

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
如果大家覺得單純地衝獎金數就足夠
咁我唔駛想咁多方面的時機去爭排名

我想咁多野, 計咁多自己拿來辛苦

拿, 應該第 4 /5 週 再有1次大季....
如果佢第 4 週中先派 5 星咁咪 打第 4 週
一定唔可以第 6 週, 因為堆 5 星 4 歲你仲死快 d

柏高又中
頂部
timothyhin
虛擬馬主

UID 2157
精華 0
積分 1351
帖子 9983
港元 4100 萬
存款 0 萬
聲望 43
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
其實隻game都講緊成過萬個人玩
當8000隻跑同一場都分到成過千組出黎  

你用IH去比又唔夠大數據去支持

我認我RP係屎果個
過1000組都成日5星戰隊,撞克星馬
我G1數低咁多都食過100億我覺得已經贏左
頂部
timothyhin
虛擬馬主

UID 2157
精華 0
積分 1351
帖子 9983
港元 4100 萬
存款 0 萬
聲望 43
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
我覺得頭兩名個團應該知知地上季派5星
見佢地出馬都無以前咁勁, 起碼個人前列開果堆都真係唔算好勁個倉
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28953
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 20/10/2012 01:53 PM 發表
我覺得頭兩名個團應該知知地上季派5星
見佢地出馬都無以前咁勁, 起碼個人前列開果堆都真係唔算好勁個倉

同埋依家收馬難左好多 , 貨太少
同埋 貴左好多

我唔係 有 d 相熟日本仔賣家 私下可以溝通, 唔係都收唔到

柏高又中
頂部
jamesliu
三星會員

UID 3375
精華 0
積分 24
帖子 121
港元 495 萬
存款 0 萬
聲望 33
閱讀權限 10
註冊 1/11/2006
先謝謝西兄同埋ETERNITY對我隻快車既回覆~~

大家講得岩既~我因為本身太鐘意隻馬~~
先至對佢要求太高~

果時玩IHORSE,次次入親精英大師都期望佢在GAME中可以18連勝~
結果輸左一兩場三冠短途就呼天搶地~~haha~~

大家既分析實在合情合理~
亦希望唔好因為我果種過高期望,令其他板友有咩誤會啊~
頂部
飛神
版主

UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17076
港元 6749 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 <i>jamesliu</i> 於 20/10/2012 02:08 PM 發表<br />
先謝謝西兄同埋ETERNITY對我隻快車既回覆~~<br />
<br />
大家講得岩既~我因為本身太鐘意隻馬~~<br />
先至對佢要求太高~<br />
<br />
果時玩IHORSE,次次入親精英大師都期望佢在GAME中可以18連勝~<br />
結果輸左一兩場三冠短途就呼天搶地~~ ...

<br />

果時玩IHORSE電腦有火箭架嘛, 你同奸狗入唔夠錢咪屈你
頂部