賽馬世界

標題: 强烈建議加州萬里易配紀仁安
ユюユ
活躍會員
潛水中

UID 2775
精華 1
積分 209
帖子 8777
港元 848 萬
存款 38 萬
聲望 394
閱讀權限 10
註冊 1/5/2006
來自 真.最強女角
回復 #59 yuricylau 的帖子

頂部
贏馬人
虛擬馬主
贏馬人,你要努力!加油!

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006
來自 車老鼠 鵝頸橋球場

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 27/12/2011 09:49 PM 發表
食錯藥:fff::yyy:

佢食完老鼠藥,就唔會再柒啦......:zzz: :zzz: :fff: :fff:

冼馬田,就當你贏啦......我以後都唔再上RW
既然你咁想做狗,就永遠都做狗啦......
施華,你呢條狗屄亂咁潑火,快撚D趁地淋啦......

頂部
阿源
超級版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3816
精華 3
積分 0
帖子 17648
港元 1818 萬
存款 0 萬
聲望 115
閱讀權限 101
註冊 5/6/2007
來自 Optimiste
自然蔡巳經幫加洲仔贏左香港金盃同香港盃,巳經算係好好野,建議唔洗換:eee:

頂部
ユюユ
活躍會員
潛水中

UID 2775
精華 1
積分 209
帖子 8777
港元 848 萬
存款 38 萬
聲望 394
閱讀權限 10
註冊 1/5/2006
來自 真.最強女角
回復 #63 阿源 的帖子

如果要更上一層樓就唔同咁講:qqqq:
頂部
kewell (蝦仔)
版主
Ling.*

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2180
精華 0
積分 467
帖子 14703
港元 2919 萬
存款 10 萬
聲望 131
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 國際+列斯
回復 #55 kaosen 的帖子

Nono 我係認同你:yyy:

Girls Band
Erythrite
Halalei Moon
Popocatepetl
Finift
Vivlos
Iperuranio
Fan Dii Na
頂部
kewell (蝦仔)
版主
Ling.*

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2180
精華 0
積分 467
帖子 14703
港元 2919 萬
存款 10 萬
聲望 131
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 國際+列斯
回復 #64 ユюユ 的帖子

換你上去啦

Girls Band
Erythrite
Halalei Moon
Popocatepetl
Finift
Vivlos
Iperuranio
Fan Dii Na
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29105
港元 2379 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 27/12/2011 09:56 PM 發表
如果要更上一層樓就唔同咁講:qqqq:

你快 D high 完 D 藥 搵層高 D ge 樓跳落黎la :gggg::kkkkk:

柏高又中
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 27/12/2011 09:43 PM 發表
咁就浪費鰦一個剃日本仔眼眉鮋機會:hhh:

你條粉腸你貼返你條假眼眉同假撚上去先講野啦 :yyy::yyy:

頂部
May_Be_83
虛擬馬主

UID 3026
精華 0
積分 0
帖子 4882
港元 2668 萬
存款 11 萬
聲望 118
閱讀權限 20
註冊 25/6/2006
來自 HK
先前都有講過話換人,
但蔡明紹贏左香港盃之後,就算啦,無謂再換啦。
頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17734
港元 545 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
註冊 28/3/2006
來自 跑馬地
可以講晒

樓主同伊神一樣seven:kkkkk:
頂部
天使小帕
資深會員

UID 6360
精華 5
積分 0
帖子 298
港元 740 萬
存款 0 萬
聲望 12
閱讀權限 10
註冊 14/10/2011

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 28/12/2011 12:17 AM 發表
可以講晒

從來我都系一個比較極端D嘅馬迷,我承認我系紀仁安FANS,好想佢重振舊年風采。
我好似冇得罪你喔,你無端端將我同伊神比較,仲講我7,唔知你咁算唔算人身攻擊?
大家唔同意見好正常,好多人都同我有同感,你有乜資格話人7.有唔同意見講就得啦

香港賽馬史上最強中距離馬王---雄心威龍
頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6025
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008
呢隻應該唔會換架la~~~~蔡仔已經幫你贏左金盃+香港盃, 咁都換人的話未免太過苛刻了吧:ddd:

贏左都仲要換騎師, 世上應該唔會有咁多個玩x猿:yyy:

事實蔡仔贏呢兩場功勞都唔少, 你地唔好成日以為贏到係只因隻馬勁, 揹個人番黎

蔡仔騎功係有待磨練, 但也不是差, 穩穩陣陣發揮也能贏馬

換大師傳當然係好事, 可以發揮隻馬全部潛能, 但用後生仔騎亦未嘗不可, 後生仔可塑性高, 好多時可以做到好多意想不到的事出黎, 有精彩發揮
呢樣用大師傳就做唔到呢

玩下野就當有比賽壽命呢樣野
如果隻馬用蔡仔騎, 每場出七八成力黎跑, 最後可以跑多十場左右
但如果用個大師傳跑, 場場都砌到盡, 可能頂多跑四五場就收工
你地會點選擇???:fff: 跑多十幾場好, 定博三四次就收工好??:eee:

如果萬里要換人..........隻Frankel應該都要換人跑:yyy:
萬里應該幾難會換人跑......蔡仔應該騎到隻馬退休
頂部
虛擬馬主

UID 4713
精華 0
積分 0
帖子 2524
港元 69 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 20/6/2008

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 28/12/2011 00:17 發表
可以講晒

講野唔好咁直接hurt到人就唔好啦
頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17734
港元 545 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
來自 跑馬地

QUOTE:
原帖由 天使小帕 於 28/12/2011 12:38 AM 發表

從來我都系一個比較極端D嘅馬迷,我承認我系紀仁安FANS,好想佢重振舊年風采。
我好似冇得罪你喔,你無端端將我同伊神比較,仲講我7,唔知你咁算唔算人身攻擊?
大家唔同意見好正常,好多人都同我有 ...

你估告仔用紀仁安,係都用老巫先啦:kkkkk:

不過今日有個場面好怪,自然蔡今日同老巫有講有笑:fff:

你唔好唔記得紀仁安做緊人地主帥架,點會咁輕易放人呢,威龍前次持盡都輸,老苗即大問興罪之師。

紀仁安今次只係贏左1場咁大把,上季贏多d就將佢神化,咁點比先:iiiii:
頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17734
港元 545 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
來自 跑馬地

QUOTE:
原帖由 1752 於 28/12/2011 12:51 AM 發表

講野唔好咁直接hurt到人就唔好啦

比起上次個條友我睬7佢啦,同佢地嘈無著數,有時見到真係好火都要發洩一下,積積埋埋傷身:kkkk:
頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17734
港元 545 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
來自 跑馬地

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 27/12/2011 09:25 PM 發表
個人始終認為
如果加州萬里肯換一個一級大師傅,成就肯定更高:gggg: :gggg: :gggg:
如果想季尾去日本跑寶塚對戰黃金巨匠,就更加非換人不可:gggg:

睇黎你咁講萬里都繼續跑新航啦:zzz:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36363
港元 6515 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 28/12/2011 01:03 AM 發表

睇黎你咁講萬里都繼續跑新航啦:zzz:

其實掉轉頭諗,我忽你走去香港挑機有冇可能?:fff:
頂部
巴里斯
活躍會員

07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2282
精華 0
積分 52
帖子 1488
港元 551 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 9/1/2006
來自 Optimiste=樂天派
我係隻馬的假馬主...都覺得用自然蔡係無問題:fff:
頂部
新水星
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2204
精華 0
積分 195
帖子 5874
港元 7599 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
來自 烏托邦

QUOTE:
原帖由 巴里斯 於 28/12/2011 01:20 AM 發表
我係隻馬的假馬主...都覺得用自然蔡係無問題:fff:

呢度唔講得大亨,不過既然真馬主未話要換既,大家說甚麼也沒用。:yyy:

HK:發財先鋒(紐)、龍船狀元(愛)、(嘉應傳承(愛))、(安騁(美))、摩界(紐)、智取神駒(智)、大至尊(愛)
JRA:Hayayakko(夏威夷王),Mama Cocha(黑船),Hyams Beach(Drefong),Kalpa(滿樂時),Amante Bianco(Henny Hughes)
頂部
細B
虛擬馬主

UID 3724
精華 2
積分 0
帖子 6328
港元 1856 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 20
註冊 26/4/2007
來自 Zain
蔡明紹發揮好差咩??我覺得樓主未免太過偏澳係蔡明紹身上了

香港有幾多位GI騎師??...

黎海榮騎功好差??....極奇妙贏日本佢一定都唔怯場....奈何香港大倉冇GI馬比佢騎....本地倉又冇乜GI馬....咁佢點去証明自己有一級實力?....日本個場睇晒

蔡明紹係新加坡輸個場....我覺得唔關佢事....個場就算比你捉住拉到入去....隻馬已經係捉到冇晒速度....加州萬里本身係一隻好高速度既馬....個場比佢捉得後....一樣鬥力而已....

睇返近幾次係香港跑....加州都唔係留到最尾個隻....因為步速慢....而隻馬....留唔到....係咪因為手力唔夠??我反而唔覺得係....

加州係高質素....但會唔會因為蔡明紹發揮唔到而失好多機會??....你唔比係其他馬比加州更強??....唔通雄心威龍真唔夠佢強??....

雄心自季初贏完一場之後....隻馬瘦左ル....復返上季之勇....用邊個都夠贏啦....蔡明紹一日比一日進步得多....
跑馬都要講際遇,運氣....

講真係呢幾次賽事紀仁安....我只係買過佢兩隻馬....馬之王....金獅名將....都係睇隻馬買唔係睇個人....紀仁安騎功好....其實只係普通....但佢會落心機去跑.....會肯全程都努力....唔同老巫個D一輸就提早收薑....

樓主未免太過重於大師傅....唔比D機會其他騎師....萬一紀仁安瓜柴....老巫韋達柏寶退晒....咁加州就冇人騎??

所以我覺得....既然加州所跑過既GI....金盃...女皇盃...新航....香港盃....

4戰2冠1亞  上名率70%....

講真真係冇換人之道可言....

你話締造美麗..再領風騷呢D一換人就贏GI就話真係蔡仔唔得姐....

E家贏足兩場GI一場輸比雄心威龍....仲有D咩可怨呢????

頂部