賽馬世界

標題: Vol.1 2 星尻馬[吐血篇]能力一覽及用後感(歡迎補充)
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29092
港元 2293 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006
Vol.1 2 星尻馬[吐血篇]能力一覽及用後感(歡迎補充)

尻果 D 2星馬, 尻到七彩, 話就話 2 星...打落仲衰過好多 1 星.......
講真, 我比過心機去 部署...
結果也是吐血
(都是果句, 沒長用騎師的, 有機會我會用 AKB 去救 )

咁當然, 用佢地贏到馬, 係好有挑戰性 同 滿足感的

頂部
kururu
活躍會員

UID 2199
精華 0
積分 1081
帖子 1897
港元 1925 萬
存款 10 萬
聲望 58
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
Erin Court, 蝴蝶蘭算唔算係
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29092
港元 2293 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
尻王之王

H093スギノハヤカゼ
Sugino Hayakaze
2956差し1200∼1400普通短距離の早風レース距離が1400m以下の場合に、一定確率で能力が上昇する
H095ヒシアケボノ  
Hishi Akebono
2黒鹿955逃げ1200∼1400早熟圧倒的がぶり寄りレース距離が1600m以下の場合に、一定確率で能力が上昇する
又冇根性, 泥地又唔掂.......路程又窄, 真係打閪咩
最 pk ge 仲要係, 佢地紅字率好 X 高.......真係死比佢睇

我已經好盡力...係 owners 偷到個第2 咁大把, 唔係億 8 都冇
http://ownershorse.jp/pc/record/horseDetail?id=101545660&hid=36

呢隻...場場硬肌 4 4 5 5, 收收埋埋 1億 5
http://ownershorse.jp/pc/record/horseDetail?id=101579320&hid=16

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29092
港元 2293 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 kururu 於 8/7/2012 02:13 AM 發表
Erin Court, 蝴蝶蘭算唔算係

蝴蝶蘭 ok ga
唔用AKB 都收到4億....

Erin Court, 我找找先, 好似打緊..

不過, 如果你打開果隻真係太9, 你都可以貼埋條 link 出來討論下
頂部
小野伸二
虛擬馬主
都唔俾人賭波既

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2764
精華 0
積分 1922
帖子 25814
港元 2214 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 26/4/2006
來自 Another Story

http://ownershorse.jp/pc/record/horseDetail?id=101594321&hid=25

暫時跑左9場,1億3

唔好見佢速度9就以為可以同拳壇奇蹟鬥,實際都係一隻同SHINKO FOREST 一樣尻的馬

主力G2,3 既1200,1400

1600都唔好上

除左大熟個幾場,個人建議其他時候唔好點跑G1,唔係盞浪費場數

雖然係唔係都浪費

頂部
小野伸二
虛擬馬主
都唔俾人賭波既

UID 2764
精華 0
積分 1922
帖子 25814
港元 2214 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20

http://ownershorse.jp/pc/record/horseDetail?id=101606898&hid=46

雙紅字,成長力藍字

同之前個隻一樣,唔好妄想有akb之類既騎師可以救到隻馬

有quota留番俾其他馬用好過

呢隻有2億8,仲要幾場馬贏已經好好,成長力藍字所以而家5歲頭仲未出退步評語

頂部
小野伸二
虛擬馬主
都唔俾人賭波既

UID 2764
精華 0
積分 1922
帖子 25814
港元 2214 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
尻之吻                               
H072キストゥヘヴン
Kiss to Heaven 天之吻
2鹿766差し1400∼
普通桜花の鎮魂祭レース距離が1600mの場合に能力が上昇する

http://ownershorse.jp/pc/record/horseDetail?id=101594324&hid=49

http://ownershorse.jp/pc/record/horseDetail?id=101594260&hid=57

講到最尻既馬女不能不提呢隻

Kiss to Heaven

7 6 6能力同tosen ra個d一樣,但佢仲要係中距離,爆風投係1600特佳

但我同時間打兩隻,全部主攻1600,都係贏得一場,因為太多馬1600特佳,一係就速度8都殺你

就算馬女賽1600都未必夠隻shoryu moon 跑

所以唔好對佢有咁大期望

本帖最近評分記錄
西人堅   8/7/2012 10:23 PM  聲望  +3   
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29092
港元 2293 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
Erimo Excel
.....未致於吐血, 不過有點普通....
H107エリモエクセル
Erimo Excel
2687差し1800∼
普通鬼の末脚全てのレースで、一定確率で能力が上昇する

SP 6, 根 7, 雖然 全天候爆風, 但能力所限....都係唔好跑馬女賽
正正常常咁長期去弱組路線 la....收到下租, 呢隻 2 億 5
2012/06/29 18:1512月 第2週
朝日チャレンジカップ
阪神芝右
1なし1:46.4エリモエクセル
(リアルインパクト)
頂部
wksstephen (柏木由生)
活躍會員
【優駿世界】

UID 2214
精華 0
積分 526
帖子 1319
港元 966 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
來自 【優駿世界】
http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 01674596&hid=11

都係講 ヒシアケボノ  Hishi Akebono
呢隻打完了, report一下
講真一定係最唔值2星既馬
呢個game, 我覺得逃馬係比較不利既跑法了
仲要跑1200, 1400, 下下俾人後面一堆咁爆一爆風就過到啦
如果有第二隻我一定抖抖埋埋
等狀態大笑, 一季搏3,4埸就算

本帖最近評分記錄
西人堅   9/7/2012 02:47 AM  聲望  +1   

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29092
港元 2293 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
Primo Ordine
H076プリモディーネ
Primo Ordine
2鹿766追込1400∼
早熟お嬢様の本気GⅠレースで、一定確率で能力が上昇する

除左 Kiss to Hell 之外......呢隻都係極品, 簡直係西中之霸
Kiss to Hell 都話1600 爆到風, 佢GI 先爆, 爆閪到咩, Group 贏唔 7 到

我已經盡力去救.....埋單得 1 億 3, 每日王冠偷左個第2 呁大把

比 Kiss to Hell 更大獲的是.....佢早熟型....基本上場場都是比人屈....
屈機馬女們退步, 佢又退 fuck it

頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6015
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 8/7/2012 11:31 AM 發表

http://ownershorse.jp/pc/record/ ... 01594321&hid=25

暫時跑左9場,1億3

唔好見佢速度9就以為可以同拳壇奇蹟鬥,實際 ...

呢隻唔錯喎, 跑高松宮, 用騎師會有機會偷到的
而且就算贏唔到都實有3344, 因為會有好多退步中既馬 & 一些長途馬AUTO黎跑高松宮
不過係衰在途程選擇少, 而且唔夠跑多
但人品好的話, 連霸高松宮都唔係無可能
頂部
wksstephen (柏木由生)
活躍會員
【優駿世界】

UID 2214
精華 0
積分 526
帖子 1319
港元 966 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
來自 【優駿世界】

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 11/7/2012 12:34 AM 發表

呢隻唔錯喎, 跑高松宮, 用騎師會有機會偷到的
而且就算贏唔到都實有3344, 因為會有好多退步中既馬 & 一些長途馬AUTO黎跑高松宮
不過係衰在途程選擇少, 而且唔夠跑多
但人品好的話, 連霸高松宮都唔係 ...

剛有一隻 2歲的~~
試下跟你咁打下先~~

頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6015
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008
回復 #12 wksstephen 的帖子

呢隻係衰在路程窄, 又唔識跑泥地~~~~

同隻Hishi Akebono差唔多咁尻, 但好過Hishi Akebono少少
因為スギノハヤカゼ 跑到4,5歲既能力都仲keep到, Hishi Akebono太快收皮了
スギノハヤカゼ 跑1200至1400會幾準下~~~~

只要有d人品,
偷到1,2場G1 or G2都唔奇, 不過不要太大期望, 對住3,4星短途馬, 或者4歲以上的拳壇奇蹟, 都係無得鬥居多
係博人品遇到D退步緊既3,4星馬, 或者拳壇未熟, 咁4歲既スギノハヤカゼ就會有力一爭

相對而言, 另外兩隻Sei Crismon同Dasher Go Go 1星馬好用得多
草泥馬係勁D

場高松宮好大機率遇到一堆唔合路程的馬, 算係比較易俾廢馬偷到的一場G1~~~
相反, D 1600 G1就經常都抽到對勁馬

頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6015
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008
回復 #7 小野伸二 的帖子

Kiss to Heaven真係未抽中過

就咁睇都知難玩得勁, 估唔到係兩星馬
頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6015
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008
http://ownershorse.jp/pc/race/resultDetails?schedule_id=6574&group_no=1078

搵到場

スギノハヤカゼ無騎師 + 跑不良馬場三角
都贏到跑爛地的高松宮

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29092
港元 2293 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 11/7/2012 01:01 AM 發表
Kiss to Heaven真係未抽中過

就咁睇都知難玩得勁, 估唔到係兩星馬

Kiss To Heaven, 打過 3 隻, 2 隻吐血,
1 隻超好人品之前贏左 1場 Owner 馬女 同 1場 有 5隻 NPC 的 GIII
唔係真係重賞無期
頂部
bmlbml
虛擬馬主

UID 7006
精華 2
積分 0
帖子 2629
港元 359 萬
存款 10 萬
聲望 45
閱讀權限 20
註冊 28/6/2012
岩岩kiss to heaven入code中左大獎,睇下會唔會冇咁衰la隻馬
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 47948
港元 2830 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
http://ownershorse.jp/pc/race/re ... 95&group_no=458

真係極品, 贏場馬都咁辛苦

頂部
小野伸二
虛擬馬主
都唔俾人賭波既

UID 2764
精華 0
積分 1922
帖子 25814
港元 2214 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20

本帖最近評分記錄
西人堅   20/7/2012 07:13 PM  聲望  +1   
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29092
港元 2293 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

呢隻好彩 D, 偷到 1G2 1G3, 2 億 4

2億4510万円
レース成績
          1着         2着         3着         出走回数         勝率         連対率
            3            1            4            23         13.04%         17.39%

--------------------
2012/07/02 13:153月 第3週
毎日杯
阪神芝右
1なし1:46.7プリモディーネ
(ナカヤマナイト)
2012/07/05 16:4510月 第1週
毎日王冠
東京芝左
1なし1:46.4プリモディーネ
(マルセリーナ)

柏高又中